|
|
| 3. בקשת עיצה למבינים בקרואטיה - באילו איים כדאי לבקר תגובה ל - 2 |
12/07/2008 17:44   |
|
היי
בעניין האיים אני מצטרף לyyy אבל: לצאת מספליט לחוואר זו אופרציה שאוכלת המון זמן והמינימום שצריך לכן עבור האי והעיר היפיפיה הזו זה יומיים ברוטושלא בטוח שיש לכם אותם.אני בהחלט ממליץ על קורצ'ולה ואם יהיה מספיק זמן גם על האי ושמורת הטבע מלייט.
לעניין זאדר:-א.אני גם לא מסכים עם yyy מפני שהיא ראויה לפחות לארבע שעות על הדרך.ב.לאי ראב לא משייטים מזאדר אלא מכביש החוף: די קרוב לסניי כשבאים מכייון רייקה.זה שייט קצרצר של מכסימום חצי שעה
ולכן עדיף, כשאיין זמן, על המעבר לחוור.האי הזה הוא יפהפה ומומלץ מאוד.יש לי פטנט שמאפשר לכם הכל.לטייל אחה'צ בראב. לחזור מעט על עיקבותיכם לרייקה ובשמונה בערב לעלות על מעבורת לילה לא לרדת בספליט אלא בחוואר.לחזור מחוואר למחרת לספליט לטייל לקרקא טרוגיר וכן הלאה וכפי שהציעyyy להמשיך לקורצ'ולה.זו הדרך היחידה לראות את שלושת היפיפיות ראב חוואר וקורצ'ולה בזמן המועט שלכם.במקרה הזה ה"הפסד" היחידי יהיה, שתעקפו את זאדר בשינה מתוקה. לטעמי אחרי מספר פעמים באזור,עדיף לוותר אם אין מספיק זמן,על מרבית סלובניה, לטובת שלושת האיים וערי החומה הנהדרות באבן, שבהן.---אורי
[עודכן ב:12 יולי 2008 17:47:]
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
|
|
|
|
|
|
| 6. לyyy תגובה ל - 2 |
13/07/2008 00:49   |
|
היה דיון בעבר,ולא טרחתי לענות לך מפאת כבודך וההשערות שלך(ושלי) שנשארו בעינן 1.אני מניח שלא עברת לחוור בדרך המקובלת כלומר דרך העיר סטריגראד וכנראה שאינך יודע שאי אפשר להכניס מכונית לעיר חוור.ולכן ההשערות שלך לא ממש נכונות.למייטב זכרוני זה לוקח בערך שעתיים לכוון להגיע לעיר חוור(לא רק לאי) וכך מתבזבז על האופרציה הזו חצי יום, שלא לדבר על תהליך ההגעה למקום הלינה.2.אני משער שלא ירדת מפליטויצה ישר לראב זמן שלוקח כמו בדרכי המלך לחוף.אבל זה טיול יפהפה בניגוד למסלול האוטוסטראדות לזאדר, שאין מה לראות בו.אנחנו לא מדברים רק על לוחות זמנים אלא גם על מסלולי טיול אלטרנטיבים יפיפיים כשגם הדרך הקצרה מראב לרייקה יפיפיה.להעביר מכונית מהחוף עד לעיר ראב ולהכנס לחניה מתחת לצימר.זה רק חצי שעה.ההפרש=3 שעות שמספיקות לסיור בעיר ראב.אני בטוח שאתה יודע שגם בגלל הפריסה של העיר חוור צריך רק עבורה, לפחות כ6 שעות דהיינו הכל ביחד מינימום יום מלא ועוד לינה .ההצעה שלי משמעותה טיול של לפחות חצי יום בראב ויציאה ממנה לרייקה ולהגיע בבוקר ישר לסטאריגראד-וזה לא רק חיסכון זמן המעבורת הרגילה אלא גם הקטנת כמות הנהיגה ולינה תוך שייט.אני משער שגם את האופרציה הזו לא ניסית וענין הנוחיות הוא גם סובייקטיבי אבל בעיקר השערה שלך.כל דבר שאני מציע בדקתי וכל דבר שאתה מציע גם ניסיתי בפועל ואני לא ממש מתעסק בהשערות.
אגב גם ירידה מהירה מפליטויצה דרך רייקה ומשם לראב היא אופציה אבל,חסרונה הוא נסיעה פעמיים בקטע ראב רייקה.בכל מקרה אני בטוח שאנחנו מסכימים שטיול נחמד לחוואר דורש בערך יומיים ובהתאמה לראב רק יום.וכמה שיותר בשניהם הרי זה משובח.על איזה אי מוותרים? לטעמי לא מוותרים, אלא אם בכלל לא נמצאים בסביבה.בפועל בודדים הגיעו לראב וממש חבל.---אורי
|
|
|
|
| 7. עלויות עדכניות למעבורות ולו'ז חפש בלינק ליאדרולינה תגובה ל - 5 |
13/07/2008 00:55   |
|
[עודכן ב:13 יולי 2008 00:56:]
|
|
|
|
| 8. לyyy תגובה ל - 6 |
13/07/2008 11:26   |
| |
y y y |
1662 הודעות עד כה |
|
|
|
אורי, אורי, לקחת אויר, לא ברור לי למה אתה מאשים אותי שאני כותב דברים שלא עשיתי, לא לקחתי מעטפות מאף אחד ולא קיבלתי תשלום כפול על טיסות (אבל דווקא כן הגעתי לחוואר דרך סטארי-גראד, ודווקא כן ביליתי לילה על סיפון מעבורת, לא משנה...). בכל מקרה, להכניס מכונית למרכז נעיר חוור אי אפשר באותה מידה שאי אפשר להכניס מכונית לרחוב המרכזי של העיר העתיקה של ראב, וגם בחוואר כמו בראב אפשר להגיע די מהר עם המכונית לחנייה של הצימר בהנחה שהצימר לא נמצא במרכז העיר העתיקה. שנינו מסכימים ששתי הערים יפות, אבל לדעתי האישית בכל מה שמחוץ לעיר, האי חוואר הרבה יותר מרשים מהאי ראב.
ולדעתי (ושוב נראה לי שאתה מסכים איתי ברמה העקרונית) לא מתכננים טיול "על הדקה", אפילו אם הוא רק שבוע, מספיק שהטייס יתעטש, שהפועל הרומני שמתקן את הכביש יצא לארוחת צהריים או שהבטריות בשעון של בעלת הצימר יגמרו וכבר יש להם עיכוב הרבה יותר גדול (ולא שזה רע כ"כ).
|
|
|
|
| 9. לyyy תגובה ל - 8 |
13/07/2008 13:01   |
|
אוף נמחקה לי התגובה.
וגם אני רוצה מעטפות ושיהיו גם עודפים לנסיעות של המשפחה.ברור שלא קיבלת,לו קיבלת, לא היית ישן על הסיפון כמו תרמילאי,אלא בתאים.
אני מסכים שחוור "שווה" אפילו שבוע והכי כף זה לחבר אותה עם בראצ'.
פעם נכנסנו לחוואר מאזור מאקאראסקה במעבורת הקצרצרה-הארובות בבתים העלו עשן ריחני,זיקקו שם את שמן הלבנדר והרייח חדר גם דרך חלונות סגורים במכונית, כאילו שנסענו בתוך אמבאטיה.אבל זה היה בימים הרחוקים ההם שיצאנו לטיול לחודש, ידענו איפה מתחילים ואיפה גומרים ומה שבאמצע כבר היה סיפור אחר.למטיילי הצ'ארטר היום וזה הרוב יש מגבלת זמן ואינם יכולים כ'כ בקלות לעשות טיולים כאלו (עד שיגיעו לפנסיה). הם חייבים לתכנן די מדוייק,וכשלא מצליח דבר ראשון מותרים על האיים.אז אם חשבת שאני כועס או משהו, קבל בתור התנצלות וגם כהמלצה, אסופה קצרצרה של "ארץ קטנה עם שפם" מלפני חודש.---אורי
|
|
|
|
|
| 11. שאלה על המעבורות תגובה ל - 10 |
13/07/2008 14:21  |
|
גם בלי להסתכל באתר אני יודע שכדי להמשיך ביבשה, יש גם את האופציה לחזור לספליט. הדרך מספליט דרומה יפה מאוד ואזור ספליט חשוב לטיול.דרך הים לוולה לוקה לא נסעתי,זה רעיון שלyyy תשאל אותו. כמו כן הדרך המהירה ביותר זה לנסוע באחת המעבורות הגדולות,מסטאריגראד לקורצ'ולה או לחוור או עד דוברובניק.הסתכל שוב בלו'ז הקייץ שלהן.---אורי
|
|
|
|