כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. כדורי מלריה ברג'סטאן 12/07/2008 16:49 לתגובה הבאה
  ונוס לא מחובר ונוס  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
שלום,

אני נוסעת ל3 חודשים להודו בעוד כשבוע וחצי. קיבלתי כבר את כל החיסונים במרפאת למטייל בדיזינגוף סנטר והשתתפתי בפגישת ייעוץ בה נאמר לי שלפי אורך הטיול והאזורים בהם אסתובב (דלהי וצפונה) אין צורך שאקח כדורים נגד מלריה באופן קבוע ורק אשא איתי מלרון למקרה חירום.

עם זאת, מאז הפגישה הוספתי לטיול שלי גם את אזור רג'אסטן בתור יעד נוסף בו אני רוצה לטייל. הסתכלתי במפה של אזורי הסיכון של המלריה בהודו וראיתי שהאזור מופיע בתוך התחום של "אזור סיכון משתנה".

האם שהייה של חודש או פחות ברג'אסטן, שלפי מיטב הבנתי היא מדינה מדברית, אכן תחייב אותי לקחת באופן קבוע כדורים נגד מלריה? אני מעוניינת להיות בג'איפור, בפושקר ואולי בערים נוספות. אני יודעת שהסטנדרט הוא שכל מקום מתחת ל-2000 מטר נמצא בסיכון, אבל הייתי שמחה לדעת אם מדינה מדברית כמו רג'סטאן היא באמת באופן נקודתי מסוכנת מבחינת המלריה.

תודה,
עדי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כדורי מלריה ברג'סטאן תגובה ל - 1 12/07/2008 22:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2334 הודעות עד כה
שלום לך
אזורים בהם הסיכון להידבק הכי גבוה הם במזרח ובצפון מזרח של המדינה במחוזות Madhya Pradesh, Maharashtra, Orissa, Gujarat, Rajasthan, Karnataka
גם במפה מאתר רפואת מטיילים אנגלי הממליץ פחות על טיפול מונע האזור מצוין כאזור בו מומלץ טיפול מונע נגד מלריה
india.gif
india.gif(גודל:12.92KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כדורי מלריה ברג'סטאן תגובה ל - 2 12/07/2008 23:08 לתגובה קודמת
  ונוס לא מחובר ונוס  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
תודה, אבל לא ענית על שאלתי

ראיתי בעצמי שאזור רג'סטאן מסומן כאזור בסיכון יותר גבוה מאשר צפון הודו, אבל עם זאת הוא לא נמצא באזורים הצפון מזרחיים או אפילו המזרחיים של המדינה כמו שציינת, אלא במרכז ובמערב הודו אפילו (ג'ודפור נמצאת יחסית קרוב לגבול עם פקיסטן אפילו). האם ערים כגון ג'ודפור ופושקר נמצאות בסיכון? מהם מאגרי המים הסמוכים שגורמים לאזור מדברי להיות מסוכן?

אם אין לך תשובות, אסתפק גם בזה, כי את המידע הבסיסי על האזורים המסוכנים בכלליות (שמות של מדינות וכו') כבר הבנתי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:וייטנאם
להודעה הבאה:מלריה