כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ד"ר, תצילי אותי! 13/07/2008 13:49 לתגובה הבאה
  adifp לא מחובר adifp  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
ד"ר בורנשטיין שלום!

שבוע הבא אני נוסעת לטיול של שלושה חודשים באפריקה. הלכתי להתייעצות במרפאת מטיילים, שם הרופא הביא לי אנטיביוטיקה DOXICYLIN נגד מלריה, כמאה כדורים. הוא לא רצה לתת לי לריאם כי יש לי היסטוריה במשפחה של חרדות. בכל מקרה, בגלל הלחץ שהיה במרפאה, לא היה לרופא זמן לשאלות שלי, ואני נשארתי די מתוסכלת. הלכתי לרופאת המשפחה שאמרה שזה מטורף לקחת שלושה חודשים אנטיביוטיקה, אבל לא היה לה פתרון חלופי.
רציתי לדעת אם תוכלי לעזור לי. כמה זמן לפני צריך לקחת את האנטיביוטיקה? אחרי שאחזור לארץ, אני צריכה להמשיך עם האנטיביוטיקה?(חברה שלי אמרה שהיא קראה שצריך להמשיך לקחת חודש אחרי החזרה לארץ). זה מסוכן לקחת לכל כך הרבה זמן תרופה על בסיס יומי? יש אולי תרופה חלופית?

תודה מראש
עדי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ד"ר, תצילי אותי! תגובה ל - 1 13/07/2008 14:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אויש, שכחתי לציין שאני עומדת להיות חודש שלם בחופים המזרחיים של אפריקה, והבנתי שעם ה DOXYCYCLINE אי אפשר בכלל להחשף לשמש. אז שוב נשאלת השאלה- מה לעשות?

ושוב תודה,
עדי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ד"ר, תצילי אותי! תגובה ל - 2 13/07/2008 17:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2334 הודעות עד כה
מלריה זו מחלה מאד מסוכנת וכאשר הסיכון במרבית ארצות אפריקה גבוה
האופציה היחידה הזמינה היא מלרון אבל זו תרופה מאד יקרה
דוקסילין
במקרים שהמטייל
אינו יכול להשתמש בלריאם.
אין לטול דוקסילין מתחת לגיל 8 שנים ובזמן הריון .
מתחילים את הטיפול יומיים לפני כניסה לאזור סיכון ,ממשיכים פעם ביום במשך השהות ו4שבועות לאחר העזיבה.
רצוי לקחת אותה אחרי ארוחה,לשתות 1-2 כוסות מים ולא לשכב כשעה אח"כ מכיוון במידה ונוטלים אותה לא נכון על קיבה ריקה ובשכיבה עלולה לגרום לדלקת בוושט
תופעות לוואי אפשריות נוספות: רגישות לשמש , פטרת באברי המין
(לנשים מומלץ להביא משחה נגד פטריות בנרתיק.
MALARONE )ATOVAQUONE/ PROGUANIL
תרופה חדשה יותר עם מעט תופעות לוואי פרט למחיר הגבוה 12 כדורים עולים 250 ₪ בחלק מקופות חולים ישנה הנחה של 20% .
תופעות לוואי לרוב לא מספיק קשות בכדי לגרום להפסקת נטילת התרופה ,הכי שכיח כאב בטן ,בחילות,הקאות וכאבי ראש
מתחילים לטול את התרופה יום יומיים לפני הגעה לאזור סיכון מלריה,פעם ביום במשך השהות ושבוע אח"כ.
יש לטול את התרופה עם אוכל שומני או מאכל חלב.
במרבית ארצות אפריקה אין אופציה של טיפול חרום
בארץ לא פעם מטפלים בדוקסילין במשך חודשים עקב פצעי בגרות
לאן בדיוק את נוסעת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ד"ר, תצילי אותי! תגובה ל - 3 13/07/2008 22:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על התגובה.
לשאלתך, אני נוסעת לשלושה חודשים לאפריקה הדרומית - מוזמביק, מלאווי וזמביה.
עדיין נותרו לי כמה שאלות ספציפיות - אשמח אם תוכלי לענות לי גם עליהן:
1. האם זה בסדר ליטול דוקסילין לתקופה ממושכת של ארבעה חודשים (שלושה חודשים של טיול פלוס חודש אחד אחרי)?
2. אני עומדת לבלות זמן ממושך מאוד בשמש, בחופים של מוזמביק ומלאווי, כאשר אחת מתופעות הלוואי של דוקסילין היא רגישות מוגברת לשמש. האם שימוש בקרם הגנה יגן עליי מספיק טוב, או שמא עדיף כבר להשתמש בלריאם (על אף שבמשפחתי קיימת הסטוריה של חרדות)?
3. מה לגבי ההשפעה של דוקסילין על יעילותן של גלולות? האם יש כאן סיבה לדאגה?

תודה רבה רבה,
עדי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ד"ר, תצילי אותי! תגובה ל - 4 14/07/2008 11:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לריאם(מפלוקוין) יעיל בארצות הנ"ל
מכיוון שטיפול רפואי ברמה סבירה לא הכי זמין במקרה מחלה שעלולה להיות מלריה ולסכן חיים חשוב לטול טיפול חרום
ועדיין יש להבדק בהקדם אפשרי
רצוי ביטוח רפואי הכולל פינוי ליוהנסבורג
מדובר בארצות עם סיכון גבוה ושרותי רפואה ברמה סבירה לא זמינים במיוחד

למי שלא מפתח תופעות לוואי אין בעיה לטול לריאם תקופות ממושכות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ד"ר, תצילי אותי! תגובה ל - 5 14/07/2008 11:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ד"ר אנט, את משום מה עדיין לא עונה לי על השאלות ששאלתי..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ד"ר, תצילי אותי! תגובה ל - 6 14/07/2008 12:12 לתגובה קודמת
אין בעיה עם נטילת דוקסילין תקופה ממושכת ולרוב ניתן לטול ביחד עם גלולות נגד הריון
בקשר למקדם הגנה תהיה הגנה חלקית לפחות ,כל אחד מגיב אחרת
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12063491
Oral contraceptive efficacy and antibiotic interaction: a myth debunked.Archer JS, Archer DF.
Department of Obstetrics and Gynecology, Medical University of South Carolina, Charleston 29425, USA.

The purpose of this study was to review the pharmacokinetic and clinical literature regarding the efficacy of oral contraceptives when used concomitantly with antibiotic therapy. Relevant literature was identified by searching MEDLINE and EMBASE. Other sources were located by consulting the bibliographies of the material collected from MEDLINE and EMBASE. Pharmacokinetic evidence demonstrates that plasma levels of oral contraceptive steroids are unchanged with the concomitant administration of antibiotics, including ampicillin, ciprofloxacin, clarithromycin, doxycycline, metronidazole, ofloxacin, roxithromycin, temafloxacin, and tetracycline. Available scientific and pharmacokinetic data do not support the hypothesis that antibiotics (with the exception of rifampin) lower the contraceptive efficacy of oral contraceptives.

במידה ואת רוצה לנסות לריאם כדאי להתחיל לפחות 3 שבועות לפני הטיסה במטרה לודא שאין לך תופעות לוואי
קיים גם קשר עם משקל גוף נמוך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מלריה וחיסונים בגאורגיה
להודעה הבאה:דלקת קרום המח היפנית