כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. רומניה - איזה מטבע? 13/07/2008 21:39 לתגובה הבאה
  waller לא מחובר waller  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
באיזה מטבע משתמשים ברומניה?
הם עברו כבר ליורו?
כמה עולה חודש תרמילאי ברומניה? (נסיעה בתחבורה ציבורית, לינה במקומות זולים)
יש למישהו רעיון מה עושים שם חודש - 3 שבועות?

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. רומניה - איזה מטבע? תגובה ל - 1 14/07/2008 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2250 הודעות עד כה
ברומניה משתמשים במטבע המקומי שהוא ליי.
רומניה לא עברה למטבע היורו ואם זה יקרה זה לא יהיה בעתיד הקרוב.
עם 1000 יורו אתה תסתדר יופי ברומניה!
אל תדאג יש מה לעשות ברומניה חודש ימים Smile ב- 2002 אני הייתי חודש [עם 1000 דולר] והזמן לא הספיק לי Smile לאחר מכן כמעט בכל שנה ביקרתי ברומניה, הטיול שלי היה תרמילאי אך בסגנון ערים/עיירות ולינה באכסניות ולא תרמילאות בהרים עם טרקים.

חודש ברומניה:

לינה- 10 יורו באכסניה עד 14 יורו בפנסיונים/צימרים/לינה בבתי כפריים , לשלושים יום זה יצא לך 300-420 יורו.

אוכל- ארוחה חמה במסעדה תעלה לך 25-40 ליי [7-12 יורו], שלושים יום זה יצא 210-360 יורו.

תחבורה עירונית- נסיעה אחת בתחבורה עירונית תעלה לך עד 1.5 ליי [0.5 יורו]
שלושים יום זה 150 יורו, אך ברוב הערים ברומניה ניתן לטייל ברגל וכך ההוצאה הזו יורדת ,אני אומר זאת מנסיון כמו הערים BRASOV , SIBIU , IASI , ORADEA , SUCEAVA , TARGU MURES ... גם בבוקרשט אפשר כאשר מתרכזים במרכז העיר באיזור התיירותי.

תחבורה בינעירונית- ממליץ לנסוע רק ברכבות הן נוחות לרוב עומדות בזמנים וזה מאפשר לך לנוח בכייף לקנות אוכל לנסיעה יש שרותים ברכבת פשוט יתרון בולט על נסיעה באוטובוס/מונית שרות.
הנה לוח זמני הרכבות הרומני:
http://www.infofer.ro

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. רומניה - איזה מטבע? המשך ... תגובה ל - 1 14/07/2008 10:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תחבורה בינעירונית:

ברומניה יש 3 סוגי רכבות מהירות הנה הן ע"פ סדר כרונולוגי מהמהיר והיקר לזול ופחות מהיר [פחות מהיר אך לא בהבדל ניכר].

1. INTER CITY TRAIN
2. RAPID TRAIN
3. ACCELERAT TRAIN

בגלל שלוח זמני הרכבות לא נפתח אני לא יכול לומר לך בדיוק כמה עולה נסיעה אך אני ינסה על פי מה שזכור לי כיוון אחד מחלקה שניה:

60 ק"מ בערך 10-15 ליי
170 ק"מ בערך 25-30 ליי
400 ק"מ בערך 60-80 ליי

הנה אתר של סופרמרקט ובו קטלוג מזון ומחירים בליי:
http://www.real-hypermarket.ro/pdf/catalog.pdf

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. רומניה - איזה מטבע? המשך ... תגובה ל - 3 14/07/2008 13:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. רומניה - איזה מטבע? המשך ... תגובה ל - 3 14/07/2008 14:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה!

יש לי עוד שאלות...
מה לגבי ויזה? צריך? אם כן איפה מוציאים? כמה עולה?

ומה עדיף יורו או דולרים? מקבלים את שניהם?

ורכבות - יש רכבת לילה?

כל עצה וטיפ יתקבלו בברכה.

שוב תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. המשך תשובות ... תגובה ל - 5 14/07/2008 20:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא צריך ויזה לרומניה כלל ולכלל !!! מחזיק דרכון ישראלי רשאי לשהות ברומניה 90 יום רצוף או לסרוגין בטווח זמן של חצי שנה.

עדיף להגיע עם יורו לרומניה למרות שגם עם דולר אפשר ההבדל הוא בירידת ערך הדולר מיום ליום היורו יותר יציב.
בכל מקרה יורו או דולר את שניהם תצתרך להמיר למטבע הרומני הליי בצ'נג'ים או בבנקים, לא ניתן לשלם ברומניה במטבע זר מלבד מקומות ספציפים כמו בתי מלון/השכרת רכב וגם זה בהגבלה. אני ממליץ לשלם תמיד בליי כך אתה תשלם את הערך המדוייק של המוצר אותו אתה צורך!

כן יש רכבות לילה עם קרונות שינה לדוגמא :

בוקרשט-סוצ'אבה [BUCURESTI-SUCEAVA] כיוון אחד ברכבת ACCELERAT קרון קושט [Cuseta] מחלקה שניה 4 מיטות עולה 89 ליי.

בוקרשט-סיגישוארה [BUCURESTI-SIGHISOARA] כיוון אחד ברכבת ACCELERATקרון קושט [Cuseta] מחלקה שניה 4 מיטות עולה 75 ליי, 6 מיטות 62.5 ליי.

בוקרשט-טימישוארה [BUCURESTI-TIMISOARA] כיוון אחד ברכבת RAPID קרון קושט [CUSETA] מחלקה שניה 4 מיטות עולה 117.5 ליי , 6 מיטות עולה 104.7 ליי.

טימישוארה-יאש [TIMISOARA-IASI] כיוון אחד ברכבת ACCELERAT קרון קושט [Cuseta] מחלקה שניה 6 מיטות עולה 100 ליי.

מחירים תמצא בלוח הרכבות הרומני:
http://www.infofer.ro

***לגרסה באנגלית לחץ על דגל בריטניה בראש הדף בצד ימין***

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. רומניה - איזה מטבע? תגובה ל - 1 15/07/2008 23:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  bobsfogit לא מחובר bobsfogit  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
המטבע זה RON, new leu
ישנם שמדברים עוד על המטבע הישן. אם המחיר באלפים, מתכוונים למטבע ישן. גם אני, דוברת רומנית, הייתי המומה כאשר ביקשו ממני מחירים במטבע הישן.
ברומניה עוד לא משתמשים באיורו. חייבים לאי, lei, RON
לא זול מאוד ברומניה. נכון שהאוכל במחיר סביר.
למוניות לא להכנס כי משקרים ברגע שיראו שאתה זר.

קראתי את התשובות שקיבלתה.
ברכבות ישנם שרותים, אבל מלוכלכים. גם בשדה התעופה לא נקי. ויקר.
בקבוק מים קטן, כ-14 ש"ח. בושה כאשר מדובר ברומניה, ארץ מלאה במים.

תנועת הרכבות = mersul trenurilor
tren=רכבת
הינה אתר :

http://www.infofer.ro/

http://www.infofer.ro/default_engleza.asp?lng=2 או באנגלית

לא שיעזור לך הרבה כי שמות הערים נשארו ברומנית, כלומר Bucharest באנגלית זה בעצם Bucuresti.
בנוסף ישנם כמה תחנות רכבת,
צפון או באנאסה כלומר
Nord or Baneasa
מחיר לדוגמה, עבור Bucuresti Nord-Suceava Nord
77 ron
http://www.infofer.ro/trf3.asp?cboRezervare=N&txtTipBile t=p%3Abilet_intreg&txtCls=B&txtIdTrv=12822970&tx tDst=450&txtRng=IC&txtDeLa=Bucuresti+Nord&txtPin aLa=Suceava+Nord&txtTrn=551&txtToti=0&cboData=7% 2F15%2F2008&lng=2&Submit.x=11&Submit.y=10

ערך הכסף הרומני:
1$= 2.5320 1 איורו=3.7420
http://mykiss.ro/zi-de-zi/curs-valutar/cursul-valutar-al-zil ei-de-30-ianuarie.html

מה המסלול?
מה אתה אוהב?
1. בעיקר, ברומניה תמצא טבע מהמם, לא פחות מאף ארץ אירופאי.

-טראנספגרשן= Transfagarashan
http://www.romaniaturistica.com/ghidul-turistic/transfagaras anul.html

- Cheile Bicazului
- Mina Praid מערת המלח פראיד.
ישנם המון מקומות.
2. ערים עם ארכיטקטורה יפה, כמו Brashov, Sighishoara, Timishoara, Oradea, Iashi, Cluj.
3. אוכל טעים...כמו אצל אמי, אבל הרבה בשר לבן. בMoldova יש מאכל טעים=tochitura= טוקיטורה. אם תבקש לא לבן, לא יבינו למה אתה לא רוצה אוכל טעים. ולא בטוח שתקבל נטול לבן.
יש גם sarmale= כרוב ממולא, מיצ'י=קבב=MICI

אני מציע שתלך עם עוד מישהו. קצת מפחיד ללכת לבד. עדיף כמה אנשים. יש פשע וזר לבד מושך תסומת לב.
אולי אני טועה.
אני מתנצלת על טעויות הכתיב. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור.
גם לי עזרו מאוד עם תכנון הטיול.
בהצלחה!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. רומניה - איזה מטבע? תגובה ל - 1 16/07/2008 08:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בהקשר לתגובה של bobsfogit

נכון לא זול ברומניה כפי שהיה בעבר המדינה מתקדמת בצורה מטורפת עוד לפני הצתרפותה לאיחוד הארופאי וכמובן שכעת לאחר הצתרפותה.
יש לציין כי העיר בוקרשט הינה יוצאת דופן מבחינת מחירים וככל שיוצאים מגבולה לערים/עיירות נוספות המחירים זולים יותר.

לגבי מוניות זה יכול להיות מכשול למי שלא דובר רומנית או טיפה משופשפ ברומניה לכן אם אתה יכול לוותר על התענוך עשה זאת.
אם לאו בדוק כי המחיר לק"מ וכן המחיר לתחילת נסיעה מצויין על דלת הנוסע מבחוץ כמו כן הקפד שהנהג מפעיל מונה.

לגבי שרותים מלוכלכים ברכבת ובכן ... יש לי נסיון רב מאוד בנסיעה ברכבות ברומניה ורצוי לציין כי :

1. הרכבת שלא מומלץ בשום פנים ואופן לעלות עליה הינה רכבת מאספת בשם PERSONAL שם באמת אין הקפדה כלל היא תהיה צפופה מחניקה ולא נקיה.

2. הרכבת הזולה מבין 3 הרכבות המהירות ברומניה שאיתה בדרך כלל הייתי נוסע בשם ACCELERAT אין לה מזגן אך הקבינות שבה נעימות ולא מלוכלכות לגבי השרותים לא ממש שיא הנקיון ואף לפעמים מטונף, יש לציין כי ייתכן ואת השרותים ניקו בתחנת המוצא שלה ובדיוק לפני שאתה נכנס ביקר שם משהו שהיה לו כאבי בטן חזקים Laughing

3. שני הרכבות המהירות השניות הינן RAPID ו- INTER CITY הן יקרות יותר ממוזגות וכן לרוב נקיות יותר ומוקפדות.

לגבי המחירים בנמל התעופה בבוקרשט נכון יקר רצח ואני לא ממליץ בשום פנים ואופן לפרנס אותם אלה לקנות מראש חטיפים/שתיה לפני ההגעה לנמל, אך מחיר המיים אינו שייך לזה אם רומניה מלאה או לאו במיים פשוט כך זה קורה לעיתים בנמלי תעופה לצערי, ראי כדוגמא מה שהראו בחדשות עודות מחירים בנמל התעופה באנטליה שם בקבוק מים יכול להגיע ל- 100 שקל Shocked פשוט המחירים של המזון והשתיה יקרים מהטיול עצמו!

תחנת הרכבת היחידה ממנה יוצאות רכבות מהירות ליעדים ברומניה הינה תחנת הרכבת GARA DE NORD A אין להתייחס לתחנות אחרות זה פשוט יבלבל אותך, ישנן תחנות מסויימות יוצאות דופן שמהן אפשר למצא רכבת ליעדים ספציפים אך אין לך מה לחפש שם.

לגבי אוכל אני תמיד ביקשתי עוף/בקר וזה מה שקיבלתי מלבד פעם אחת שהתארחתי אצל משפחה ולא ציינתי דבר וקיבלתי ככל הנראה עגל נמוך Laughing

לא מפחיד לטייל לבד ברומניה כלל !!! אין אפילו את ההרגשה הזו של פחד אני כל הזמן הייתי שם לבד ואני לא דובר רומנית אף הייתי בכפרים נידחים האנשים נחמדים וחמים, כמו בכל מקום בעולם צריך להקפיד על אמצעי זהירות כלליים ולא יותר.
נכון יש פשע מה שאין אצלנו בארץ Laughing בכל מקום בעולם יש פשע פשוט לא לשוטט סתם ב- 02:00 אחר חצות בכל מיני פינות חשוכות!

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. רומניה - איזה מטבע? תגובה ל - 8 17/07/2008 00:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה לגבי המים?
חייבים מים מינרלים או שניתן לשתות מים מהברז?

אוכל במסעדות כנראה שא אוכל לאכול - כשרות זה הענין.
יש מסעדות כשרות? ואולי אתם יודעים על מוצרים כשרים שניתן לקנות בסופר? או שצריך לסחוב מהבית כל מיני אבקות...

שוב תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. רומניה - איזה מטבע? תגובה ל - 9 17/07/2008 09:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני בכל מקום שותה מים מהברז, נכון שברומניה המים נחשבים טובים אבל הבעיה היא שבדרך כלל הצנרת שמובילה אותם ישנה ורקובה בהרבה מקומות ולכן אני חושב שכדאי לשתות מים מינרלים.
כמעט ואין מסעדות כשרות מס' המקומות מאוד מצומצם , אני באופן אישי מכיר רק את המסעדה בבוקרשט שצמודה למבנה הקהילה היהודית
ב- STRADA POPA SOARE
ומשמועות בבראשוב, אני לא יודע אם בבראשוב זה מסעדה או הזמנה אישית לאוכל כשר מהקהילה היהודית, הנה כתובת וטלפקס:

Comunitatea BRASOV
Sediul: Str. Poarta Schei, 27
Telefon/Fax: 0268/ 511867

לגבי מוצרים כשרים שניתן למצא בסופר, מי שיכול לתת לך תשובה הם רב/רבנית של בית כנסת חבד בבוקרשט הנה מיילים וטלפונים:

http://www.chabadromania.com/templates/articlecco_cdo/aid/65 6138

דודו

[עודכן ב:17 יולי 2008 09:23:]

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. הנה הרשימה של אוכל כשר ... תגובה ל - 9 17/07/2008 09:37 לתגובה קודמת
הנה הרשימה, קראי היטב את מה שכותבים לפני הרשימה אולי ע"פ הדת אינך מורשית לאכול !!!

http://www.chabadromania.com/media/pdf/215/Dslt2150513.pdf

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מסלול מפריז במכונית לנורמנדי ובריטני בכשבוע
להודעה הבאה:טיול באזור קלן/אכן/הולנד

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר