כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הקצ'קר-זקוקה לעזרה ממבינים-די מבולבלת!!! :( 14/07/2008 12:35 לתגובה הבאה
  mariposa30 לא מחובר mariposa30  משתמש פעיל 180 הודעות עד כה
הי

אני ואחי מעוניינים לסוע בחודש אוגוסט לאיזור הקצ'קר לשבוע והאמת היא שככל שאני קוראת כאן באתר (וקראתי די המון) אני מרגישה יותר ויותר מבולבלת, כך שאני אשמח לעצות/עזרה מכאלה שהיו שם, מבינים ויכולים לעזור.

קצת רקע - אחי בן 23, עדיין בקבע בצבא כך שטיול ארוך תרמילאי הוא טרם עשה (החו"ל שלו מסתכם בעיקר בנופשונים קצרים באירופה). ואני אמנם טיילתי בחו"ל ((דרום אמריקה-צ'ילה וארגנטינה ופעמיים בהודו) אבל שנינו לא טרקרים מטורפים, אני מאוד אוהבת לטייל, נופים ולצלם אבל לא מאלה שיתחילו לטפס על פסגות עם קרח וכד'.

המטרה של הטיול היא בעיקר, לראות את הנופים באיזור הקצ'קר, לחוות את האוירה של המקום, התרבות והמקומיים ולטייל בין הכפרים ובאיזור הכפרים עצמם.
אנחנו לא מעוניינים לשכור רכב ולא לעשות את המסלול באופניים וכד'.

השאלה הראשונה שלי היא - האם זה בכלל אפשרי? כלומר, האם אפשרי להגיע לאיזור (הבנתי שצריך לטוס לטרבזון) ומשם להתנייד בין הכפרים באוטובוסים ותחבורה ציבורית כלשהי? או שזה בלתי אפשרי ואפשר לעשות את המסלולים רק ע"י טרק או שכירת רכב או אופניים (כי זה מה שאני הבנתי מהכתבות שיצא לי לקרוא).

שאלה שניה - במידה וזה אפשרי, אפשר לקבל המלצה למסלול שאותו אפשר לבצע במהלך שבוע (כדאי בכלל לטוס לאיזור לשבוע)?

שאלה שלישית - מבירור ראשוני שעשיתי, מתברר שכרטיס טיסה לטרבזון עולה סביב ה-600$ - לא מחיר יקר מדי? ממה שקראתי הבנתי שכרטיס טיסה אמור לעלות סביב ה-400$, אני טועה?

שאלה רביעית - טרקים רציניים של כמה ימים פחות מתאים לנו לעשות אבל טיולים יומיים מהכפר וחזרה אליו זה הכיון - זה בכלל אפשרי באיזור או שכל הטיולים הם ארוכים ?

שאלה חמישית - היכן ישנים בכפרים? צריך להזמין מקומות מראש לכל כפר או שפשוט מגיעים ומוצאים איפה לישון?

שאלה אחרונה לבינתיים - מה העלות היומית של טיול באיזור?

המון תודה לכל המגובים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. פרפר נחמד תגובה ל - 1 14/07/2008 14:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 722 הודעות עד כה
לא להתרגש. אפשר גם להגיע באוטובוס מאיסטנבול ולחסוך הרבה כסף.
ארזורום היא גם אופציה כשער לקצ'קר. מבחינת הענין היא הרבה יותר מעניינת מטרבזון. זמן נסיעה מאיסטנבול לכאן או טרבזון דומה .
מחיר טיסה נוכחי לאיסטנבול 341$ מחיר אוטובוס הלוך וחזור מאיסטנבול לטרבזון או ארזורום כ 120-140 YTL שהם כ 115$ תעשי לבד את החשבון.
מה זה 16 שעות באוטובוס לילה לבוגרת דרום אמריקה והודו. האוטובוסים מצויינים ולוח הזמנים גמיש.לכל מקום ניתן להתנייד בתחבורה ציבורית. אוטובוסים או דולמושים מגיעים גם לכפרים הנידחים כי לרוב התושבים הוותיקים אין רכבים פרטיים.

בעונה שאת רוצה קרח יש רק במקררים. אפילו שלג בקושי תראי. לא חייבים לחצות הרכס אפשר טיולים מעגליים בני יום מכל צד או כפר שמהווה נקודת בסיס כמו ברהל בצד הדרומי או איידר בצד הצפוני.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. פרפר נחמד תגובה ל - 2 14/07/2008 15:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי, תודה ...

לי באופן אישי אין בעיה עם נסיעות ארוכות או נסיעות לילה למיניהם פשוט הטיול הוא גם ככה של שבוע ולא בא לי "לבזבז" זמן על נסיעה אז אין לי בעיה לשלם קצת יותר, אבל 600$? אפשר כבר לטוס שוב להודו בסכום הזה ... Smile

בכל מקרה, ארזורום - אין מזמינים טיסה לשם? מהארץ? דרך חו"ל? אתה ממליץ לי להתחיל משם את הטיול?

יש לך טיפים ליעדים שהכי מומלץ להגיע אליהם והם מאסט בטיול של שבוע?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. פרפר נחמד תגובה ל - 3 14/07/2008 16:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 722 הודעות עד כה
טורקיש טסים גם לארזורום כמו לטרבזון אין שום בעיה להכנס באחת ולצאת בשניה.אם מזמינים מטורקיש את הכל מהארץ אפשר ללחוץ על הסוכן.
הבעיה עם הטיסות מעבר למחירן הוא לוח הזמנים הקשיח(ועל סדורי הבטחון לא נאמר מילה) ואם צריך להעביר לילה באיסטנבול כי פיספסת את הקונקשן אז תגיעי לטרבזון או לארזורום בערך באותו זמן ולא פחות מטורטרת.
מאסט זה מושג ישראלי מיותר. אין בחינה לנכנסים בבקורת הדרכונים בנתב"ג כל אחד והעדפותיו.
עבורי מערת נטיפים הנמצאת בין טרבזון לארזורום היתה מאסט. לא הרבה מגיעים לשם.
אני מציע לקרוא בטיפים על הקצ'קר כשהמפה פרוסה לפניך כך גם השמות לובשים זהות וניתן לבנות מסלול .
הכנסי לgoogle earth ושוטטי אל מול המפה ותקבלי מושג על הנופים
אני אהבתי את ארזורום,לכביש ממנה ליוסופלי התיחסתי כמשהו שצריך לעבור והתברר שהוא יפה להפליא. אוזונגול הוא מקום טוב לתפוס ראש אבל כנראה שאידר לא פחות (לא הייתי באידר) טרק מעגלי בן יום מברהל לאגם קרהגול היה קשה אבל שווה . קבלי אתר זמני תחבורה ציבורית בטורקיה יהא לך לעזרה גם לטיסות פנים. תהני זהו אזור יפה.
ארזורום העליה לקרהגול מברהל
ארזורום(גודל:41.70KB)העליה לקרהגול מברהל(גודל:40.22KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. פרפר נחמד תגובה ל - 4 14/07/2008 17:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סליחה על הבורות ... איך מזמינים טיסה לארזורום שלא מהארץ? פשוט מגיעים לשם ומזמינים ? יש דרך לעשות את זה באינטרנט? משהו מראש?
או שזה רק דרך סוכן ישראלי סטייל איסתא/גוליבר וכד'?

המחיר שקיבלתי כרגע הוא רגיל או שהוא מנופח מדי לדעתכם? כמה פחות או יותר אמור לעלות מחיר של כרטיס טיסה כזה?

מה העלות היומית פחות או יותר שיש לקחת בחשבון בטיול כזה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. דעה שונה לגמרי תגובה ל - 5 14/07/2008 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
.Doron .Doron לא מחובר .Doron  משתמש פעיל 316 הודעות עד כה
אם יש לכם שבוע בלבד הכי טוב זה לצאת בטיול ג'יפים מאורגן של אחת החברות (יש המון חברות שמוציאות טיולים לקצ'קר) .
הטיולים הם ל- 8 ימים והטיול מקיף את כל הקצ'קר ועולים כ- 1,200$ לאדם .

אם תתחילו להתנייד בדולמושים המקומיים , כל הזמן ישרף לכם על נסיעות .
הקצ'קר זה איזור גדול מאוד והתחבורה הציבורית איטית מאוד .

ראיתי 4 בחורים שגמרו טרק ברכס הקצ'קר . הם גמרו את הטרק בכפר קוורון והיו צריכים להגיע לאיידר . הדולמוש היה צריך לצאת ב- 8:00 בבוקר , אבל לא היו מספיק נוסעים לטעמו של הנהג אז ב- 16:00 הוא עדיין לא יצא (חיכה לנוסעים נוספים) .
אני רוצה להגיד שבטיול של שבוע זה לא ראלי לטייל בקצ'קר בתחבורה ציבורית .

אם הייתם רוצים לשכור נהג פרטי עם רכב שיסתובב איתם אז זה היה סיפור אחר לגמרי . אבל זה משתלם רק עם מינימום של 6 איש .

בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. דעה שונה לגמרי תגובה ל - 6 14/07/2008 18:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה לא ממליץ על תחבורה ציבורית כי המרחק בין כפר לכפר הוא די רחוק יחסית? כמה שעות נסיעה זה בדרך כלל מכפר לכפר?

כמה יעלה נהג עם רכב צמוד?

אם נניח ואנחנו מתמקדים במספר כפרים שהוא יחסית באיזור מסוים ולא מתחילים להתנייד לאורך כל הקצ'קר עדיין אתה לא ממליץ?

נ.ב.- טיול מאורגן זה דפנטלי לא בשבילי ... נסיון רע ומר של גיל 21 שאין מצב שאני חוזרת על זה ...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הקצ'קר-זקוקה לעזרה ממבינים-די מבולבלת!!! :( תגובה ל - 1 14/07/2008 21:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sasona לא מחובר sasona  משתמש פעיל 370 הודעות עד כה
לפני כשנתיים עשינו טיול בקצקר בתחבורה ציבורית
מצרפת את הקישור לטיפ שכתבתי באתר
אני מקוה שיהיה לך לעזר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הקצ'קר-זקוקה לעזרה ממבינים-די מבולבלת!!! :( תגובה ל - 8 14/07/2008 21:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sasona לא מחובר sasona  משתמש פעיל 370 הודעות עד כה
הלינק הנעלם מההודעה הקודמת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. דעה שונה לגמרי תגובה ל - 7 14/07/2008 22:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
.Doron .Doron לא מחובר .Doron  משתמש פעיל 316 הודעות עד כה
אם אתם רוצים להיות רק בטרבזון ובאיידר (למשל) אז זה אפשרי בשבוע .
אבל במקרה כזה אתם מפסידים חלק גדול מאוד של הקצ'קר .
זה חבל בגלל שרק הטיסה תעלה לכם כ- 600$ (יותר מאשר למרכז אירופה) .

פשוט מאוד אם יש לכם שבוע בלבד אז הקצ'קר לא מתאים בתחבורה ציבורית . אפשר לקרא גם בטיפ היפה של ירדנה שהתדירות הנמוכה של הדולמושים מבזבזת הרבה שעות\ימי טיול .

אם אתם לא יכולים להגדיל את כמות הימים אז אולי כדאי לשנות כיוון ולטייל באזור קפדוקיה בתורכיה . אזור יפה מאוד ואפשר לראות את רובו בשבוע טיול (עד כמה שהבנתי , מפני שעדיין לא הייתי באזור קפדוקיה) .
גם הטיסה לאנטליה (ומשם נסיעה לקפדוקיה) הרבה יותר זולה .

בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. דעה שונה לגמרי תגובה ל - 10 15/07/2008 11:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז זהו ... מסתבר שגם כרטיס טיסה למרכז אירופה עולה לא פחות מ600-700$ בחודש אוגוסט.

די טירוף ...

באופן אישי לאור המחירים הכל נראה מאוד לא אטרקטיבי אבל מכיוון שמחייבים אותי לצאת לחופשה מרוכזת מהעבודה די חבל לי להישאר בארץ ולא לסוע לאף מקום (מה גם שחופשות זה דבר מאוד נדיר בחיי Smile ).

דווקא הקצ'קר היה נראה לי כמו מקום שאפשר למצות אחרי שבוע-שמונה ימים ... השאלה היא מה יש לעשות בקפדוקיה ומה האופציה האחרת שיש לי כחלופה לתחבורה ציבורית בקצ'קר? לשכור נהג פרטי? כמה זה אמור לעלות?

המון תודה וסליחה על השאלות הרבות ...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. דעה שונה לגמרי תגובה ל - 11 16/07/2008 09:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ornat לא מחובר ornat  משתמש מתחיל 24 הודעות עד כה
נהג עם אוטו, לא כולל דלק ולינה וכלכלה של הנהג- 150 לירות ליום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הקצ'קר-זקוקה לעזרה ממבינים-די מבולבלת!!! :( תגובה ל - 1 16/07/2008 10:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו  משתמש פעיל 4322 הודעות עד כה
ואל תשכחי ש400$ של לפני שנתיים, שווה ערך שיקלי ל 600$ של היום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הקצ'קר-זקוקה לעזרה ממבינים-די מבולבלת!!! :( תגובה ל - 13 16/07/2008 16:36 לתגובה קודמת
צודק Smile
רק שחיפשתי כן טיול שהוא יחסית לא יקר, וטורקיה ... כאילו כמה טורקיה כבר יכולה לעלות ועוד בטיול תרמילאים

מכיוון רק לפני שבועיים חזרתי מטיול בהודו חיפשתי משהו יחסית זול לחופשה הקרבה ... אבל נראה לי שטיול כזה לא ייסגר בפחות מ1000$.

אני טועה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מסלול סלובניה- הערות והמלצות
להודעה הבאה:פארקים בהולנד לא מרשת landal

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר