מה יכול להיות יותר נפלא מלחוות את הטיול בחו"ל עם האנשים שאתם הכי אוהבים?
פורום טיולי משפחות כאן כדי לעזור לכם למצוא את כל המידע שחשוב לכם לגבי טיול עם הילדים - באירופה, בארצות הברית ובעולם כולו.
גולשים יקרים,
עקב עבודות, שמטרתן שיפור חוויית הגלישה באתר למטייל, לא ניתן יהיה לגלוש באתר למשך מספר שעות, החל מהשעה 01:00 בלילה שבין יום שבת לראשון. עמכם הסליחה, צוות למטייל ברשת.
שלום לכל חברי הפורום
ראשית אני מאד נהנה לקרוא את הפורום אפילו שאני נמצא בו כבר 4 שנים.
טיול המשפחתי הראשון היה להולנד. השני ליער השחור ואפילו אני שלחתי את החוברת לענתי כך שיש לי טיפה זכויות בחוברת שלה!!! (בצחוק). שנה שעברה היינו באוסטרייה ובבוארייה.
השנה החלטתי יורודיסני וצרפת. והשנה שינוי פעם ראשונה ללא האמא של הילדים בני 12 ו-9 אבל עם בת זוג חדשה.
הלכתי ותיכננתי לפי כרטיסי הטיסה.
3-5/8 3 ימים בפאריס
6-7/8 2ומיים במלון ביורודיסני. יום בדיסני ויום בפארק השני
8/8 נסיעה לאלזס דרך פרובינס (עיר ימי ביינמית)
9-11/8 נהיה באלזס אך מצאתי בגרמניה מלון ל-4 אנשים בסמוך לגבול הצרפתי
12 חזרה לפאריס וחזרה לארץ.
השינוי הגדול של השנה שפרט למסלול והזמנת טיסות מכונית ובתי מלון אין תיכנון מפורט מה לעשות כל דקה.
התערער לי הביטחון ואבקש אינפורמצייה מניסיונם של החברים במיחד מזיוה לגבי אלזס.
היי מיקי
זה הולך להיות גברת אחרת עם אותה אדרת.
אין מה להלחץ.....
אני לא כל כך יכול לעזור במקומות בהם אתה חושק לטייל .
אם יש שאלות ספציפיות - אשמח לענות.
תהנו
הג'מוסT TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה
הוספת תגובה
3. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 1
4. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 3
14/07/2008 20:57
זיוה
3843 הודעות עד כה
מיקי, איזו מחמאה.
אני מבינה שהחלטת לנסוע בכל זאת לאלזס ולא ללואר, למרות ההמלצה של יונית (ככה, אם אני לא טועה, היא המליצה).
תשמע, אני אמנם מפטפטת הרבה, אבל הייתי באלזס לא כל כך הרבה זמן: ערב בקולמר - סיור בעיר ולינה
בוקר בריקיוור ונסיעה דרך העיירות, עם טיפונת עצירה לענייני חסידות - עד שטרסבורג.
הצצה קצרה בשטרסבורג ונסיעה צפונה לאזור אחר.
לילה ובוקר קצרצר בעיירה אגיסהיים.
אני יכולה להעביר לך את הקובץ עם החומר שאספתי. אני ממליצה לעשות חיפוש לפי alsace בגוגל, כי רשמתי רק דברים שנראו לי ולא את כל האפשרויות.
תסתכל בקישורים שהעליתי בשביל אחד הכותבים פה, כי יש שם כל מיני אירועי קיץ ופסטיבלים מקומיים.
יש מופע אורות על הקתדרלה בשטרסבורג בלילות הקיץ, וכדאי לבלות שם ערב ארוך אחד. היה על כך דיווח בקיץ שעבר ממישהי שהייתה שם, והמידע בטח מופיע באתר של העיר.
מכל הדברים שרשמתי בעבר (מניחה שקראת ועל סמך זה אתה פונה), שכחתי לציין אנקדוטה קטנטונת:
על הכביש היוצא מקולמר לכיוון שטרסבורג, עדיין בתוך קולמר אבל לכיוון היציאה, ראינו העתק של פסל החירות האמריקאי. יש כמה כאלה בצרפת: שניים בפריז, אני חושבת שאחד בבורדו ואחד בקולמר. הקשר של קולמר לפסל - דרך ברתולודי, הפסל שיצר אותו שהוא הוא יליד העיר. יש גם מוזאון בקולמר המוקדש לו. היינו בקולמר ביום של ההגעה מהארץ, והיינו קצת עייפים אז לא נכנסנו למוזיאונים.
העיירות קצת חוזרות על עצמן אז צריך גיוון. בשנה שעברה, כשהתכוננתי לקראת הטיול, המליצו לי בפורום אירופה על נסיעה למונט סנט אודיל. זהו קטע צפוני בשרשרת הרי הווז', הרצועה ההררית שדרך היין נמתחת לרגליה. הנסיעה לא ארוכה מדיי ונותנת את הטעם של הרי הווז' עם סלע הגיר האדום, האופי המיוער והתצפית מלמעלה למטה. האמת היא שיש לך זמן למסלול של יום מלא בהרי הווז'. אנחנו לא הספקנו כלום בקטע הזה. המידע מופיע בקובץ שאספתי.
אני אוהבת מוזאונים שאף אחד לא אוהב, וחולמת להגיע פעם לאזור כדי לעשות השלמות גם בקטע של המסלול הנופי וגם בתחום החביב עלי.
אם עדיין לא הייתם בבאזל, תוכלו להעביר יום מלא בעיר. אני אספתי חומר ליום מלא. יש שם מוזאון שאני מתה להיות בו. אני חושבת שהוא עממי מאוד ומתאים אפילו לילדים מפני שחלקו הגדול בפארק פתוח על גדת הריין, הפסלים מתנועעים ומשפריצים מים ואחרים צבעוניים. שוב - לא הספקנו ואני לא יכולה להמליץ אלא רק לשתף ברעיונות.
בין העיירות הרשומות כמומלצות בקובץ שלי (לקחתי אותה מאתר התיירות של אלזס), יש אחת שהוכרה כאתר מורשת שימור עולמי והיא עיירה מבוצרת שהחומות שלה השתמרו היטב. היא נמצאת קרוב מאוד לגבול גרמניה. נדמה לי ששמה Nauf Brisach או משהו כזה. תזהה אותה בקובץ שלי. אני מזכירה את שמה, כי חשבתי שאולי הביקור בה עשויי להיות שונה באופיו מהסיור ביתר העיירות.
זה מה שאני זוכרת עכשיו, ואתה יכול להתרשם שהרבה נשאר בתיאוריה.
שיהיה בהצלחה.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
5. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 4
15/07/2008 00:15
ענתי
1720 הודעות עד כה
תגידי, מותק, מה את מצטנעת כל כך??
את, עם הידע שלך, מכניסה את כולם לכיס הקטן.
בחיי שאת יכולה לכתוב ספר. מה ספר? בריטניקה בהמשכים....
כתבת לפני מספר חודשים שאתה מתכוון לערוך טיול וכו' וכו'...
אבל נעלמת. דווקא כתבתי לך....
אני מתנצלת. הפעם לא אוכל לעזור כל כך.
מה שכן, אני בטוחה שיש לך את חוברת היער השחור שלי. יש שם "פרק" שלם על אלזס. אולי זה יכול לעזור.
מה שבטוח - זיוה היא היא הכתובת. אין מה לעשות.
בכל אופן - אני כאן. אנסה לעזור כמיטב יכולתי.
ביי בינתיים
סמן להדפסה
הוספת תגובה
7. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 3
15/07/2008 00:18
ענתי
1720 הודעות עד כה
אוריל'ה,
אתה נהדר.
פעם שניה שאני שומעת ברקע את האופרות המקסימות. רק אתמול (בזכות זה שלא היה לי מחשב), צפיתי באופרה "אאידה". אחחח. זה היה משהו.
ממש עושה חשק לנסוע לטוסקנה, לא???
אגב,
איזה מנצח חמוד..
סמן להדפסה
הוספת תגובה
8. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 7
15/07/2008 07:19
זיוה
3843 הודעות עד כה
מיקי, אם לא הבהרתי - דרוש האימייל שלך כדי שאוכל להעביר לך קובץ וורד.
ענתי, אני שמחה שאת מחוברת לעולם שלנו. ייתכן שאת בונה לך אליבי כדי להיעדר מהפורום .
זה בצחוק, את יודעת.
עד שמיקי יבוא - רציתי לשאול אותך משהו: מה את יכולה לספר על רכבת השיניים שהמלצת עליה וששאלת את ג'מוס אם הם עשו או לא? מדובר בזו שנורית אמרה שהיא יקרה ויוצאת מסנט וולפגנג? האמת, 57 אירו לחמישה אנשים - לא נראה לי מחיר נוראי, אם האטרקציה מאוד שווה. בקיצור, מה עושה הרכבת הזאת?
מעבר גרוסלוקנר עם ילדים - בסדר עדיפות או לא? מה את אומרת. נראה לי שאפשר לוותר. נוף יש בכל מקום, והנסיעה היא עינויי ליושבים מאחור. אני טועה?
ראית? התחלתי לגשש לקראת העתיד לבוא.
[עודכן ב:15 יולי 2008 07:21:]
סמן להדפסה
הוספת תגובה
9. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 8
15/07/2008 07:25
איריס ס.
1128 הודעות עד כה
זיוה
בודאי קראת מה שכתבתי בעבר על הגרוסגלוקנר.
אם הילדים מעריצים מושבעים של דרכים נופיות - כדאי.
אם לא, או שיש נטיה קלה ל "מחלת ים " , בחילות או הקאות בנסיעה -לוותר. יש מספיק מה לעשות באזור..והקרחון לא עד כדי כך מרשים. לפחות לא בסוף אוגוסט..
[עודכן ב:15 יולי 2008 07:27:]
סמן להדפסה
הוספת תגובה
10. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 8
15/07/2008 07:29
ג'מוס
3320 הודעות עד כה
היי זיוה
אענה לך במקום ענתי - זאת הרכבת המדוברת שיוצאת מסנט וולפגאנג ויש לה שיניים...
גם אנחנו וגם נורית דילגנו על האטרקציה הזו - לטובת הפעם הבאה.אנחנו הגענו מאוחר יחסית והאחרונה יצאה ב 5 עד שאכלנו היה כבר 6.... http://www.schafbergbahn.at/index.php?option=com_content& ;task=view&id=13&Itemid=27
זה האתר שלהם - תשמרי.
מעבר גרוסגלוקנר - שתי סיבות למה הגענו ולא המשכנו - נסיעה ארוכה עם הילדים ומזג אויר קודר מאוד מאוד שהיה לבטח גרוע יותר בהמשך בהרים.סבנו על עקבותינו לאתר אחר.
הג'מוסT TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה
הוספת תגובה
11. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 10
15/07/2008 09:06
זיוה
3843 הודעות עד כה
ג'מוס, תודה על הקישור, ולאיריס - על חוות הדעת.
אשמח לשמוע את חוות דעתה של ענתי, שבטח כתבה על זה משהו ביומן שלה ואני לא זוכרת.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
12. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 10
15/07/2008 11:06
שירלי
1185 הודעות עד כה
הי ג'מוס וזיוה
רכבת השיניים היא בעצם רכבת קיטור שנוסעת במעלה הר שפברג לפיסגה. הנוף מלמעלה פשוט עוצר נשימה!!!!!!!!!!! רואים מלמעלה 13 אגמים! מדהים! למי שפספס... כדאי לחזור לשם מתישהו...
את מעבר ההרים גרוסלוקנר כדאי לעשות באמת כשיש ראות טובה, אבל בד"כ בבוקר יש קצת ערפילים שמתפזרים יותר מאוחר. הנוף משגע! מלא שלג בפסגות והקרחון... עד שלא יורדים עם הרכבל למטה לקרחון וממש הולכים עליו לא מבינים את עוצמת החוויה! מדהים!
סמן להדפסה
הוספת תגובה
13. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 12
15/07/2008 11:19
שירלי
1185 הודעות עד כה
זיוה, ג'מוס עשה לך חשק עם התמונות, הא? אוסטריה משגעת, נכון?
סמן להדפסה
הוספת תגובה
14. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 7
15/07/2008 11:53
hאורי
5327 הודעות עד כה
היי ענתי וגם כולם.
האמת שהקטע הזה שצולם באיטליה,יכול היה להיות מצולם באמפי בורונה
בלה סקאלה במילאנו ובמיליון מקומות אחרים.לי הדברים האלה פשוט מזכירים,את הקטעים הכ'כ אהובים עלי באיטליה, שהם בעיקר האוכל, השירה,העיצוב והאיטלקים(ביחוד האיטלקיות).יש לי זיכרון אחד מלפני שנים, בוילה ד'אסטה.ישבנו על ספסל ופתחנו תרמוס.שתי קשישות הצטרפו,פתחו סל עם סנדויצ'ים של לחם שחור ופרושוטו ועד שלא ביקשנו עוד, לא נרגעו.מה מדהים שהן ממש אהבו את הנס קפה העתיק הזה שלנו שרק ישראלים קשישים שותים ואפילו ביקשו עוד.אחרי זה הן לקחו אותנו לחברות הקשישות שלהן, שהתאספו ליד איזו מזרקה בכדי לשיר.כל אחת היתה שם זמרת.-איך שהם יודעים ואוהבים לשיר האיטלקים האלה ושמחת החיים שלהם, הלוואי עך כולנו.--אורי
IMG_0073.JPG(גודל:22.47KB)
IMG_0247.JPG(גודל:18.33KB)
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
15. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 14
15/07/2008 13:45
זיוה
3843 הודעות עד כה
אורי,
כתבתי לך עוד אתמול בפורום אירופה שמאוד נהניתי מהקטע. פתחתי את הקישור, שמתי את האזניות, וראיתי איך המנצח החביב שולט בקהל שליטה מושלמת, ואיך כשהוא חוזר לנגן האנשים שרים באושר ובשמחה. זה בהחלט עורר רצון להיות איתם שם.
שירלי,
ראשית, תודה על ההסבר.
שנית, זה שאוסטריה יפה, אני יודעת כבר מזמן, ובכל זאת אני בכלל עוד לא מוחברת ליעד וסדר העדיפויות שלי מאוד שונה. אבל בן זוגי ואחת הבנות שלי עושים קואליציה נגדי. אז בשביל שהבת תצא איתנו פעם נוספת ולמען אושרו של בן הזוג, שיחגוג יום הולדת עגול בשנה הבאה - אני אדחה את התכניות שלי. בינתיים, יש לי שנה שלמה להתחבר, ושום דבר עוד לא סגור, אבל התחלתי לפקוח עיניים, לחשוב ולהרהר
[עודכן ב:15 יולי 2008 13:47:]
סמן להדפסה
הוספת תגובה
16. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 15
15/07/2008 14:13
hאורי
5327 הודעות עד כה
היי זיוה
האמת שקראתי אתמול את התגובה שלך וסתם חוסר נימוס שלא סימנתי שקראתי.
אני רושם לעצמי נ.ביחסי ציבור, ביחוד עם הקהל הכי טוב שלי.אז אל תעלבי לפעמים אני לא מגיב,ממש סתם.קבלי בתור פיצוי רודודנדרון צהוב מלפני חודש .זה לא פרח שגדל אצלי בחצר.זה שיח שאנדמי לקאוקאז ולקאצ'קר.ליום שישי הזמינו את עצמם כל משתתפי הטיול לקוקאז לחצר שלי.הם לא ראו תמונות מהחצר או משהו,פשוט היה ברור להם שלשני הקשישים אוהבי הפרחים והטבע יש גן בהתאם ליכולות שלהם ולכן גם ירימו בקלילות מסיבה לסיכום מה שנראה להם כהרפתקה הרפתקאתית ולנו סתם עוד טיול קליל שאפילו לא צריך לעשות שום הכנה לקראתו אפילו לא קרובה לעבודה שאת משקיעה. אז כדאי שתדעי מהנסיון שלי,ככל שההשקעה גדולה יותר אם משאירים גם מקום להפתעות ההנאה גדולה יותר.טיול לפרו וברזיל לקח לנו להכין חצי שנה של עבודה במשרה מלאה וכך גם לסין. נו מתי את כבר נוסעת? אני מודה שאני מחכה לראות אייך זה יצליח לך.
---אורי
IMG_0146.JPG(גודל:29.98KB)
IMG_0147.JPG(גודל:26.16KB)
סמן להדפסה
הוספת תגובה
17. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 15
15/07/2008 14:14
שירלי
1185 הודעות עד כה
הי זיוה!
חלומות, ורצונות ותכנונים זה חלק מהכייף! גם אני חולמת לי וחושבת לאן יהיה היעד הבא... ולא תמיד בן זוגי מסכים איתי, כמו אצלך. יומולדת עגול זו סיבה לממסיבה! והמסיבה הכי שווה היא בטיול!
סמן להדפסה
הוספת תגובה
18. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 17
15/07/2008 15:10
זיוה
3843 הודעות עד כה
אורי, שטויות. גם לי זה קורה. חשבתי שאולי לא שמת לב. לא נעלבתי.
נוסעת ב-10.08, ובעצם יוצאים מהבית בערב שלפני כן.
אם הייתי נוסעת הרבה לחו"ל, לא הייתי מכינה כל כך הרבה. זה צורך שנפל פתאום על תקופה מסוימת בחיים, לא אידאולוגיה.
אני מבינה מדבריך שנהנית גם מהטיולים המושקעים וגם מהספונטניים .
שירלי - נכון. יום הולדת זו סיבה למסיבה. מעניין לאן תמשיכו בטיוליכם הבאים.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
19. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 11
15/07/2008 15:43
ענתי
1720 הודעות עד כה
הי זיוה'לה,
אני אשמח לענות לך. סוף סוף גם אני יכולה לתרום משהו...
אז ככה:
רכבת השיניים יוצאת מסט וולפגנג. ראשית - בעונה החמה (למרות שממש, אבל ממש לא מרגישים בעונה החמה באוסטריה) יש לקנות כרטיסים מראש. דהיינו: ללכת בבוקר, מוקדם, לקנות כרטיסים לכל המשפחה (נניח לשעות הצהריים, כשמתבהר), ולהגיע בזמן.
אם את זוכרת, כתבתי על זה ביומן המסע (אז, כשאכלתי את התפוח של גן העדן ). כולם עדיין חרפו, כשאני הלכתי וקניתי כרטיסים (לשעה 12:00).
לאחר מכן, הספקנו לזלול ארוחת בוקר (ותאמיני לי, זה לוקח לנו הרבה זמן), לשוט בסירה, ולהגיע לרכבת. הכל נורא קטן וקרוב.
לא זוכרת שהמחיר היה בשמים. לא יודעת. כן זוכרת שהשתמשתי באיזשהו כרטיס הנחות. לא משמעותי אמנם, אבל השתמשתי במשהו. אולי בכרטיס הזלצקמרגוט. לא יודעת. אני מוכנה לבדוק.
בכל מקרה - מומלץ בחום. אנחנו נהנינו מאד. זה היה... אחר. טיפסנו ברכבת קיטור מיוחדת, עם קרונות קטנים, במעלה הר שפברג, לעיתים בין עננים, לעיתים על צלע ההר (זה היה אז כשעצמתי עיניים), והמראה מלמעלה מקסים. אבל כל דבר הוא מקסים. קשה לי להצביע על משהו אחד שהיה מוצלח יותר מהשני.
אמרתי כבר לג'מוסי שאין צורך להצטער על משהו שלא מספיקים. לדעתי, ההפלגה לסט. גילגן והעליה ברכבל להר צוולפרהורן לא פחות מיוחדת. אולי אפילו יותר. גם העיירה עצמה מקסימה. הכל שם מקסים. אני משוחדת.
בקיצור, לא עושים שם הרבה. כשמגיעים למעלה, צריך לקנות כרטיסים לרכבת שיורדת חזרה לעיירה (אלא אם כן רוצים להישאר שם לנצח).
אנחנו קנינו כרטיסים לרכבת שיצאה חצי שעה לאחר מכן, ובקושי הספקנו לעלות למסעדה שנמצאת בקצה ההר. היא קרובה יחסית, אבל היא נמצאת בעלייה. לוקח מעט זמן להגיע לשם.
המסעדה עצמה מאד תיירותית, יקרה. אני ממליצה לשתות משהו חם, להצטלם, ולרדת חזרה למטה. היום הייתי לוקחת מרווח של שעה. אין צורך ביותר מכך.
צריך להתלבש בהתאם (נניח - מעיל או סוודר ארוך). הבדלי הטמפרטורות מדהימים.
דבר נוסף - אנחנו עלינו על הרכבת באחד הימים, כמתוכנן, משום שידענו שזו ההזדמנות היחידה שלנו. עלינו למעלה, למרות שהיו עננים, וזה היה נהדר. נכון שהשמיים לא היו בהירים, אבל המראה מקסים בכל מקרה.
לגבי מעבר גרוסגלוקנר:
אם את זוכרת, כתבתי שהיו לי בחילות במשך כל הנסיעה. ואני ישבתי מקדימה . לא עזר הכדור ולא העצירות הארוכות שעשינו בדרך.
לא יודעת. יש לי זוג חברים שעומדים לנסוע לאוסטריה, וכבר הודיעו לי שהם יחזרו על הנסיעה במעבר (כולל הבריכות שלאחר מכן).
אני לא הייתי עושה את זה שוב.
הנופים היו יפהפיים, אבל כבר כתבתי שהדרך משם (בעמק) לא פחות יפה. בעצם - מדהימה.
מצד שני - לא ירדנו לקרחון, משום שהמליצו לנו לא לרדת. ויכול להיות שפספסנו.
מה שכן, הפארק ביורו - היה מקסים.
גם רכבת המכוניות נחמדה מאד.
הבריכות בבאד הופגשטיין - לא הייתי חוזרת על החוויה.
הלכתי לשם, כי כולם הולכים..... אני לא מתה על בריכות סגורות.
מקווה שעזרתי,
ענתי
רכבת השיניים - הנוף מהקצה(גודל:9.00KB)
תמונת נוף ממעבר גרוסגלוקנר(גודל:8.10KB)
סמן להדפסה
הוספת תגובה
20. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 14
15/07/2008 16:08
ענתי
1720 הודעות עד כה
אורי,
אני תוהה מהיכן יש לך חוויות כל כך נפלאות. תמיד.
אתה יודע להתחבר לאנשים. רואים ומרגישים את זה.
אתה אוהב לצלם אנשים במקומות שונים, תרבויות שונות, יותר מהנוף, נכון?
אני חושבת שזה מקסים.
יש לי פרטנר שלא כל כך אוהב להתחבר לאנשים אחרים. בעיקר בארץ.
הוא תמיד הולך "לצד". אם זה בחוף הים (ואז צריך ללכת קילומטרים ברגל), במסעדה (ואז אף פעם לא מרגישים את המזגן), שלא נדבר על זה שלצרכניה במושב הוא לא נכנס שמא יהיה שם מישהו שהוא מכיר וישאל לשלומו (והוא עוד יצטרך לענות לו).
וואו, כמה שאנחנו שונים.
זה מזכיר לי שהוא לא יכול לשכוח מקרה שקרה באיטליה, כשהייתי בחודש השלישי עם נועה (בבטן, כמובן). עכשיו, תעשה חשבון מתי זה היה, אם חגגנו בת מצווה לא מזמן.
התיישבתי על ספסל, על יד זקן איטלקי נחמד, ופשוט ניהלנו שיחה באיטלקית. הוא לא הבין על מה יש לי לדבר עם אנשים זרים.
אגב, שלא נדבר על הפורום.....
כל ערב כשהוא נכנס הביתה, הוא שואל: דיברת כבר עם איריס מהפורום???
23. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 20
15/07/2008 20:22
hאורי
5327 הודעות עד כה
היי ענתי
אכן אני מתחבר לאנשים בקלות וגם אוהב אנשים, אבל כל זה די בערבון מגבל.גם ההתכתבות כאן בפורום זו התחברות מסוג מסויים שלא ממש מחייבת ולא מגיעה ליותר מקשר שיטחי.אני לא שומר על קשרים ארוכי טווח וגם חי נפלא בלי אנשים ואיני מכיר את המושגים בדידות או שיעמום. לבת זוגי קשה יותר ליצור קשר מידי אבל בלי חברים היא מרגישה רע. עד היום החברות מבית הספר העממי שומרות איתה על קשר וכבר מזמן הן חלק מהמשפחה שלנו.אנחנו נפגשים קבוע,בקבוצת חברים גדולה מאוד כבר עשרות שנים והם מרביתם חברים מהנעורים שלנו.אבל ובעיקר, אנשים זרים ובעלי חיים מתחברים אלי בקלות בכל מקום.זה ממש רגיל בחו'ל שאנשים ניגשים לדבר איתנו(תראי תמונות מהטיול האחרון).כמובן שיש לנו המון חויות נפלאות מאנשים בחו'ל,וזה בהחלט נכון, כי אנחנו חותרים שם למגע עם האנשים, למפגש עם חיי היום יום והתרבות השונה.טיול זה מסע תגליות לא רק של נוף וערכי אסטטיקה אחרים אלא גם של האנשים החיים בתוכו.החברים הקרובים שלנו מתפלאים תמיד מחדש איך זה שזה קורה רק אצלנו? איך זה שתרמילאים בני עשרים שיכולים להיות נכדינו, מתחברים אלינו כ'כ בקלות? אני חושב שכבר נירית שאלה אותי את השאלה הזו מזמן ואין לי תשובה ברורה.אינני מודע לטכניקה של אייך זה קורה, מלבד שזרים לא מפחידים אותנו וגם אנחנו לא נראים מאיימים.אני חושב שהחיוך הוא הסיבה המרכזית.אנחנו מטיילים לבד,לא מפוחדים ספורטיבים וספונטניים בצורה קיצונית.כך גם פוגשים מטיילים כמונו. אנחנו עושים מאמץ לא לגור בבתי המלון שיוצרים את חוסר המפגש,אנחנו בעיקרון נגור תמיד בהוסטל טוב, ששם המפגש והחלפת החויות וההכוונות הוא במרכז הענינים וכן הלאה. סתם כדוגמא אנחנו מתכננים לעבור את ברלין מתוך הוסטל באופניים.יחד עם זאת צריך לזכור שזה גם ענין סטטיסטי. בעשרים השנים האחרנות אנחנו נוסעים ארבע פעמים בשנה,וכך יש צבר של מקרים בודדים מהמון טיולים.קבלי רועה קוקאזי יפהפה, שבא לקבל ליטוף.זה גזע שנחשב לאחד הכי מסוכנים לזרים וגם הזמנה לבירה בפארק בטיבליסי.--אורי
i00102.jpg(גודל:19.72KB)
i00248.jpg(גודל:23.10KB)
סמן להדפסה
הוספת תגובה
24. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 20
15/07/2008 20:33
ג'מוס
3320 הודעות עד כה
היי איריס
לא נראה לי שהוא זוכר
פשוט זה הכי קרוב שהיא מצאה ל...ג'מוס מהפורום. שנינו מסתיימים ב ס' !
אבל היום אין לדעת - דוקא השקטים האלו מסוכנים לאללה....
לא, לא, לימור, תירגעי. זה רק ככה קצת הרהורים. לא משהו מאוד רציני. באמת הצחיק אותי שענתי התחילה לספר על כרטיסי הנחה. איפה איני ואיפה כרטיסי הנחה?
אני חושבת שכבר סיפרתי, אבל בשבילך אספר שוב: בת ה-16 שלי שמעה אותנו יום אחד מדברים על כך שבשנים הבאות נטייל רק עם הבת הקטנה (אחרי שכבר שנתיים היא משאירה אותנו באי-ידיעה אם היא עומדת לנסוע איתנו או לא). אז היא שאלה, "מה, כבר אתם מנשלים אותי מהטיולים המשפחתיים?" ובאותה נשימה הודיעה שהיא רוצה לנסוע ל"צלילי המוזיקה". בעלי מיד הצטרף לקנוניה, אז התחלתי להתעניין עכשיו, כשזה חם, כשכבר חוזרים מטיילים ומספרים סיפורים. מתי אני אשאל, בעונת הצנוניות? עד לחורף (שאז אנחנו מתחילים לחשוב יותר ברצינות) הכול עוד עשויי להתהפך. בעונת הצנוניות יש לי שיחות עם רבקה ועם נירית על נושאים לא חשובים.
ענתי, עזרת מאוד. העניין הובן והופנם. וחוץ מכרטיסי ההנחה ששעשעו אותי, צחקתי גם ממשפט המפתח, "סוף סוף אני יכולה לעזור". זה משפט מאוד משעשע. תחשבי עליו. אחרי מיזם התיירות שהפקת ושעדיין רץ פה בשטח, ואחרי שעשית התמחות על אזור האגמים באוסטריה, את עוד מפקפקת ביכולותייך? (נראה שיש לנו כמה דברים משותפים. כבר דיברנו על זה).
עכשיו אני צריכה לקרוא את שאר הדברים שנכתבו כאן. הגעתי עד ללימור ונשברתי. לימור גמרה אותי סופית.
[עודכן ב:15 יולי 2008 21:12:]
סמן להדפסה
הוספת תגובה
26. קבל פרס ניחומים על הפסד התמלוגים מחוברת הבסט סלר.תגובה ל - 20
15/07/2008 22:58
שירלי
1185 הודעות עד כה
גם בעלי שואל על החברים שלי מהפורום, וכבר מכיר חלק מהשמות...
אגב, לגבי הרכבת, אנחנו באנו בצהריים, קנינו כרטיס הלוך חזור וזהו! חיכינו קצת עד שהרכבת תבוא. הנוף מלמעלה משגע!
הקרחון בגרוסלוקנר לדעתי, חובה! מלמעלה הוא לא נראה יפה עד שלא יורדים למטה והולכים עליו ואז רואים את הגודל העצום שלו! ומלמעלה הרים ענקיים עם שלג! מקסים!
סמן להדפסה
הוספת תגובה
27. אורי, איפה צולמה התמונה הימנית?? הרצפה מדהימהתגובה ל - 14
16/07/2008 14:00
אניגמה
516 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
בואי נעבור כי מחשיך עוד מעט שנינו ושמש שוקעת,
ללכת ללכת לאן שאפשר, יש מי שדואג לנו שמה
סמן להדפסה
הוספת תגובה
28. אורי, איפה צולמה התמונה הימנית?? הרצפה מדהימהתגובה ל - 27
16/07/2008 16:15
hאורי
5327 הודעות עד כה
היי אניגמה
התמונה הימנית צולמה בגרוזיה ליד מנזר דויד גארג'ה ("הבונה"), באזור חצי מדברי."ריצפה", זו הגדרה על הפנים.לבנאי הזה וגם לכלב היה מתאים יותר דשא מפלסטיק.---אורי מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
מצרפת את האתר של רכבת השיניים שם תוכלו לראות גם לוח זמנים של יציאות.
אנחנו עלינו אליה באוגוסט שעבר, וההאמת מכיוון שכפי שאמרה ענתי צריך לרכוש כרטיסים ולחכות, השקענו המון זמן סביב הרכבת. העלייה היתה מדהימה, כל המראות מהחלונות בדרך פשוט עוצרי נשימה.
אבל,כשהגענו למעלה כיסה אותנו ענן , לא רק שלא ראינו את האגמים שלמטה , לא הצלחנו לראות אף לא מטר לפנינו.
מכיוון שהאזור מלא ברכבלים שונים שמהם ניתן לצפות בנוף מדהים לא בטוחה שהייתי בוחרת שוב בחוויה הזו בעיקר בשל הסיכוי שמה שקרה לנו יחזור.
לגבי מעבר הגרוסגלוקנר, מדהים, מדהים לא הייתי מוותרת.
מהי רכבת המכוניות שענתי הזכירה? האם יש מה לעשות בתחנות השונות מלבד ירידה לתצפית? מבחינתי גם ללכת קצת ברגל למסלול קליל ולחלץ את העצמות זה בסדר. מסלול ארוך ומפותל רק בשביל תצפיות, מדהימות ככל שיהיו... אצטרך להרהר בכך
הי זיוה!
אכן גרוסלוקנר הכי שווה בגלל הגובה העצום שלו , הנופים המדהימים של ההרים המושלגים הגבוהים בשילוב הירוק והמפלים והקרחון הגדול.
גם לדעתי לא כדאי לפספס!
יש גם מסלולי הליכה. אנחנו הלכנו במסלול אחד קצר.
ברכבת מכוניות נסעתי בסלובניה...