כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מערות קרח- אוסטריה 14/07/2008 20:00 לתגובה הבאה
  קיווי עסיסי לא מחובר קיווי עסיסי  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
הייתי מעוניין לדעת אם מישהו היה באחת או יותר ממערות הקרח הרשומות, ויכול להמליץ לי על אחת מהן:
1) eisriesenwelt ליד Werfen
2) dachsteineischole ליד Overtown באיזור Hallstatt
3) koppenbrullerhohle גם באיזור של הקודמת
סליחה אם השמות לא מדויקים, אשמח לכל עזרה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מערות קרח- אוסטריה תגובה ל - 1 14/07/2008 21:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3275 הודעות עד כה
אני אני אני
לפני כשבועיים הייתי בזו שבדאכשטיין ו...במגרש החניה של זו שבוורפן.
המערה הגדולה ונדמה לי גם היפה מכולם נמצאת באזור וורפן .ככל שתאחרו להגיע תצטרכו לצעוד יותר ברגל ולכן חשוב להקדים - במיוחד בעונה 8-8.30 . ממגרש החניה יש עליה של 20 דקות +רכבל+עוד עליה של 20 דקות - טיול לא קל שילדי בני ה 6 העדיפו לא ללכת.
המערה שכן ביקרנו בה היא המערה באוברטראון - מדרום לאגם האלשטאט.עולים ברכבל ומשם כ 20 דקות עליה תלולה לפתח המערה .הכניסה רק בליווי מדריך והסיור בתוך המקרר נמשך כשעה - טמפ' 1- אבל הילדים לא התלוננו ודוקא התרשמו מהקרח המעוצב. המערה השלישית גם היא באזור אבל לא מערת קרח.
תוכלו להתרשם מסיפור הטיול שלנו לאוסטריה בקישור הבא(יום 3):
http://forum.lametayel.com/forum_msg/th-1007730/start-0/

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מערות קרח- אוסטריה תגובה ל - 2 14/07/2008 23:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה... אתה אומר שאם אפשר, שווה להגיע לזאת שבוורפן? שמעת אולי מאנשים? האם זה מצדיק את המאמץ ליסוע עד אליה או שאפשר וכדאי להסתפק בדאכשטיין?
לגבי השלישית אתה בטוח שהיא לא קרח? מה יש שם? בהנחה שאני בוחר אחת מהשלושה אפשר לותר עליה אם כך? (אם אין שם קרח זה קצת מוריד עניין... או שיש שם משהו אחר ששווה מאמץ?)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מערות קרח- אוסטריה תגובה ל - 3 15/07/2008 06:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3275 הודעות עד כה
תןכל לקרוא ולהתרשם על שלושת המערות הנמצאות בדאכשטיין בקישור המצורף:
http://www.dachsteinwelterbe.at/
האטרקציה הנוספת באזור דאכשטיין שבגללה אולי שווה להגיע = חמש אצבעות! לא לבעלי לב חלש.יש מידע באתר הנ"ל.
בכל מקרה המערה שבוורפן היא הגדולה מכולם ותוכל להתרשם באתר כאן:
http://www.eisriesenwelt.at/site/content/CB_ContentShow.php? coType=home&lang=EN
וזאת בכלל לא נסיעה ארוכה למי שנמצא באזור זלצבורג - חצי שעה נסיעה על האוטוסטרדה דרומה עד וורפן.

תהנו
הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מערות קרח- אוסטריה תגובה ל - 4 15/07/2008 06:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1113 הודעות עד כה
המערה בורפן מרשימה מאד , אבל מצריכה מאמץ לא קל. טיפוס ברגל כ 20 דק במעלה ההר. רכבל , שוב טיפוס (עוד 20 דק') ואחכ סיור מאורגן במערה. צריך לחכות שתתארגן קבוצה. בפנים כ 700 מדרגות בעליה וירידה. קר מאד ויש להצטייד היטב כולל מעילים כפפות (המעקות קרים)
וכובעים.
היינו עם ילדה בת 5 שדי קיטרה לקראת הסוף. המערה מרשימה אבל אם יש אופציה דומה בפחות מאמץ שווה לשקול.

[עודכן ב:15 יולי 2008 06:54:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מערות קרח- אוסטריה תגובה ל - 3 15/07/2008 08:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13151 הודעות עד כה
השלישית- אינה מערת קרח ,אלא מערה שיש בה הפעלות גם לילדים, מחפשים ממותות או משהו דומה.
לא הייתי. ויתרתי כשהבנו שכל הסיפור מתבצע בגרמנית צחה שילדיי לא מדברים כלל.
אבל אינה מערת קרח.
כך שאינה שייכת להשוואה.

לגבי המאמץ להגעה- מבלי לפסול את המערה בהלשטט,הבעיה אינה המאמץ בהגעה"אל" מבחינת המרחק מנקודת הלינה-כי תלוי כמובן איפה ישנים ,ומהו תוואי הטיול באופן כללי.
הבעיה היא העליה אל המערה עצמה - שכן ,אם אני מבינה נכון,המסלול בתוך המערות דומה מבחינת איפיונו והקושי שלו.

הלכנו בוורפן ,עם ילד בן 6 שדילג כמו עז הרים ונערה בת 14 שקיטרה כל הדרך- זה לא תלוי בגיל,זה תלוי באופי.
אבל...שווה את המאמץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. היינו במערת אייסריזנוולט בוורפן עם שני ילדים תגובה ל - 6 15/07/2008 13:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  arik2005 לא מחובר arik2005  משתמש פעיל 542 הודעות עד כה
על ביקורנו באוסטריה בכלל ובמערת הקרח הנפלאה באייסריזנוולט בפרט תוכל לקרוא כאן:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=756076

המאמץ בהליכה הוא לא קטן. עולים שבע מאות מדרגות ויורדים שבע מאות מדרגות, מרביתן צרות, ההליכה לאור פנסים. צריך בעיקר לבלום עם הרגליים ולהאחז במעקה (צריך כפפות כי יש שם קור של אפס מעלות) טיול נעים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אין ויכוח-רק המערה שבוורפן !!!!!!!!! תגובה ל - 1 15/07/2008 17:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  qoral לא מחובר qoral  משתמש פעיל 542 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אין ויכוח-רק המערה שבוורפן !!!!!!!!! תגובה ל - 8 15/07/2008 19:23 לתגובה קודמת
תודה רבה לכל העוזרים! עזרתם לי מאוד!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לינה בבלד סלובניה
להודעה הבאה:עזרה בנסיעה לקייב

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר