1. הפחתת עומס |
15/07/2008 08:51  |
| |
ornitw |
2 הודעות עד כה |
|
|
היי לכם,
אנחנו מתכננים לטוס לניו זילנד בדצמבר.
לבן זוגי יש בעיות גב (פריצת דיסק), ואנחנו די חוששים להעמיס תרמיל גדול על הגב בטרקים שלוקחים מס' ימים. מה אפשר לעשות בנושא? עד כמה אפשר להעמיס על הגב מבחינת משקל?
אמשח לטיפים
|
|
|
|
| 2. נראה לי שזאת שאלה לרופא שלו, לא? תגובה ל - 1 |
15/07/2008 11:07   |
|
|
הוא צריך לשאול את הרופא מה העומס שמותר לו לקחת. מה שכן אפשר לעשות, בהנחה שמאוד רוצים לעשות טרקים ארוכים, זה א' - מראש לקנות תיק טוב עד כמה שאפשר וגם נעליים טובות (נעליים לא טובות מפריעות ליציבה). חוץ מזה, אל תיקחו איתכם אוהל אלא תישנו רק בבקתות. צאו לטרקים שבבקתות שלהם יש כירות גז ואז לא תצטרכו לסחוב אחת איתכם. זה קצת מגביל אבל לא אסון.
חוץ מזה, אפשר גם לוותר על חלק מהטרקים. בטיולי יום לא צריך לקחת יותר מדי דברים (ואת בוודאי תוכלי לעזור לו לסחוב מיים ודברים כאלה). יש גם טרקים כמו קווין שרלוט ואייבל טזמן שבהם אפשר, תמורת סכום סמלי, שסירה תעביר לך את התיק הגדול ממקום לינה אחד למקום הבא. ככה מטיילים רק עם תיק קטן.
|
|
|
|
| 3. נראה לי שזאת שאלה לרופא שלו, לא? תגובה ל - 2 |
16/07/2008 18:55   |
| |
adiwein |
37 הודעות עד כה |
|
|
בתור אחד שסובל מהרבה פריצות דיסק (9 בספירה האחרונה) הדבר תלוי מאוד ברגישות לכאב ולהליכה.
אני עשיתי הרבה מאוד טרקים בניו-זילנד (עד 5 ימים) ולא הייתה לי שום בעיה. נעליים טובות, תיק עם מערכת גב איכותית (גם אם היא שוקלת ומעלה את משקל הסחיבה זה שווה את זה) לסחוב רק מה שצריך וללכת מהקל אל הכבד ולא להתנפל על הקפלר או הדאסקי בהתחלה 
אם הוא הולך פה בארץ טיולים בחופשיות אז אין סיבה שגם שם לא.
ואם יש פה בעייתיות הייתי הולך רק על מסלולים יומיים או טרקים שסוחבים לך את התיק (כמו ששקד ציינה או מילפורד המודרך והיקר..)
|
|
|
|
4. אפשר לשאול בפורום בריאות השכן תגובה ל - 1 |
18/07/2008 09:11  |
 |
איתמר - צוות למטייל ברשת |
1243 הודעות עד כה |
|
|
|