| 1. gps |
15/07/2008 11:40  |
|
דובר כאן רבות על המכשיר אבל .....:
איזה מכשיר מומלץ לרכישה ? (מכשיר עצמאי, לא כחלק ממחשב כף יד וכו"ב )
איזה סוג של מכשירים מקבלים בהשכרה ?
[עודכן ב:15 יולי 2008 11:46:]
I'll be back
|
|
|
|
|
|
| 4. gps תגובה ל - 3 |
15/07/2008 16:08   |
|
stamir איזה מזל שהגבת !
rangur - תודה רבה
I'll be back
|
|
|
|
|
|
| 7. gps תגובה ל - 6 |
15/07/2008 20:32   |
|
איריס תודה רבה
איתן - תודה רבה .קראתי שהסוללה ב C230 נגמרת מהר .זה נכון ?
I'll be back
|
|
|
|
| 8. gps תגובה ל - 1 |
15/07/2008 21:53   |
| |
נילי ר |
1067 הודעות עד כה |
|
|
|
היי טריקו,
בן זוגי נענה לבקשתי ומובאת כאן תשובתו:
להלן הסבר מתומצת על סוגי המכשירים השונים, יתרונות וחסרונות.
כפי שכבר נאמר, ישנם מכשירים ייעודיים וישנם מחשבי כף יד שניתן להתקין עליהם תוכנת ניווט.
מכשירים ייעודיים
מכשירים ייעודיים כוללים מקלט GPS מובנה (לפעמים נקרא אנטנת GPS), תוכנת ניווט ומפות מסויימות. בדרך כלל ניתן לעדכן מפות קיימות וגם להוסיף מפות נוספות. מסכים של מכשירים ייעודיים הינם גדולים - לפחות "3.5, כך שהם נוחים לקריאה. תוכנת הניווט תלויה ביצרן המכשיר וכיוון שישנם עשרות כאלה, ישנן גם תוכנות רבות. אחת התוכנות הנפוצות הינה וריאציות של iGO, אך גם כאן ישנם הבדלים בין היצרנים בצורה של גרסאות ייעודיות. לאחרונה, כחלק ממגמות עולמיות, מוסיפים יצרנים תכונות נוספות, כגון נגני מוסיקה, דיבוריות לטלפון וכד'.
יתרונות:
1. הפעלה פשוטה יחסית - "הדלק וסע"
2. קלים
3. מסכים גדולים
חסרונות:
1. מכשירים "סגורים" - תלות כמעט מוחלטת ביצרן. אמנם ניתן לעשות שינויים, אך הדבר שמור למקצוענים בתחום ולחלוטין לא מומלץ למשתמש הרגיל.
2. לא ניתן להחליף את תוכנת הניווט. המכשיר והתוכנה באים ביחד - חתונה קטולית.
3. במקרה של תקלה של אחד המרכיבים - בין במקלט GPS ובין במחשב, כל המכשיר מושבת.
4. היות והתוכנה והמפות הינן חלק בלתי נפרד, המחיר עולה.
מחשבי כף יד
אין צורך להכביר מילים על מחשבי כף יד. לענייננו אפרט על תוכנות ומקלט GPS.
תוכנות
מחשבי כף יד מאפשרים שימושים רבים ומגוונים כמעט בכל תחום אפשרי, ובין היתר ניווט. רוב האנשים מתעניינים במה שנקרא "ניווט עירוני", דהיינו מפות הכוללות כבישים, רחובות וכו'. קיימות תוכנות רבות כאלו והמשתשמש יכול לבחור באיזו תוכנה להתשמש. כדוגמה אציין שהתוכנות והנפוצות כוללות לרוב מפות של ארה"ב ומערב אירופה עם פזילה לארצות מסויימות במזרח אירופה, אך לא מתייחסות למדינות רבות אחרות. מפות של ישראל קיימות רק בשתי תוכנות עבור מערכת הפעלה Windows Mobile:
iGO ו-Destinator. אם במקרה חפצה נפשך לנווט בהודו, רוסיה, סין או מדינות רבות אחרות, תזדקק לתוכנות אחרות.
בנוסף לניווט עירוני קיימים סוגים נוספים כגון ניווטי שטח, "חפש את המטמון" (Geocaching), ניווטי טיס ועוד. כמובן ששימוש בתוכנות אלו אפשרי רק במחשבי כף ואינו אפשרי במכשירים הסגורים.
במקרה של החלפת מחשב כף יד, דבר שקורה בקצב גדל והולך, ניתן להעביר את התוכנה ממכשיר למכשיר (כדאי להתייעץ עם המוכר/יצרן לגבי זה), כך שההשקעה לא הולכת לאיבוד.
חומרה
ניתן למצוא מחשבי כף יד עם או בלי מקלט GPS מובנה. היתרון במקלט מובנה ברור- מכשיר אחד, לא שוכחים את המקלט בבית, לא צריך לקשר ביניהם ועוד. החסרון, כמו במכשירים ייעודיים שאם אחד מהרכיבים הלך - הכל הלך. כנל לגבי שידרוגים - עסקת חבילה.
האפשרות האחרת הינה להשתמש במחשב כף יד ללא מקלט ולחבר אליו מקלט חיצוני. מחיר של מקלטים כאלה נמוך - כ-50$. ישנם מקלטים המתחברים דרך Bluetooth, חוט או דרך תושבת (המקלט משולב בתוך התושבת). האפשרות האחרונה הינה נחמדה מאוד לאלו שרוצים מחשב כף יד דקיק ללא "העמסות", אך עדיין רוצים את אפשרות הניווט באוטו.
במקרה של החלפת מחשב כף יד מקלט GPS נשאר ולא חייבם להחליפו.
יתרונות:
1. גמישות בבחירת תוכנה או שילוב של תוכנות שונות.
2. שימור השקעה במעבר בין המכשירים.
3. בחירה נפרדת של GPS ומחשב כף יד יכולה להשיג שילוב המתאים ביותר עבור צורכי המשתמש.
חסרונות:
1. דורש הבנה ברמה גבוהה יותר על מנת לבחור דברים מתאימים.
2. דורש התקנה נפרדת לתוכנה.
3. תוכנות שנקנות בנפרד הינן מאוד יקרות.
4. במקרים מסויימים נוצרות בעיות קישור - מקלטי GPS Bluetooth.
לסיכום - לכל סיר מכסה משלו. לכל משתמש צרכים שונים ופתרון שצריך להתאים לו. הצעתי החשובה ביותר הינה לא להתעצל, לקרוא וללמוד, והכי חשוב ללכת לחנויות ולהתנסות.
מקווה שעזרתי במשהו.
|
|
|
|
| 9. gps תגובה ל - 8 |
15/07/2008 22:15   |
|
ואווווווווווווווו
לתשובה מעין זו לא ציפיתי , תודה רבה.
"הצעתי החשובה ביותר הינה לא להתעצל, לקרוא וללמוד " - זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו בעזרתך
אשמח אם תשאלי את בן זוגך האם ישנה אפשרות להחליף/להוסיף מפות למכשירי MIO למניהם .אחדד את השאלה , האם אפשר להכניס למכשיר מפת ישראל אח"כ להחליף למפת גרמניה אח"כ להחליף למפת אוסטריה וכו"ב ? האם המפות מגיעות בצורת כרטיס זיכרון ?
שוב
תודה רבה
[עודכן ב:15 יולי 2008 22:17:]
I'll be back
|
|
|
|
| 10. gps תגובה ל - 9 |
15/07/2008 23:21   |
|
אומנם אני לא בעלה של וולדיק, אבל בכל זאת יש לי תשובה.
אין בעיה להוסיף או להחליף מפות בתוכנה שמותקנת על מכשיר iGO.
צריך לקנות מספיק זכרון למכשיר כדי שאפשר יהיה לטעון את כל המפות.לנו יש על אותו המכשיר גם חלקים מארה"ב וגם חלקים מאירופה (ואת ישראל כמובן).
Since light travels faster than sound,
people appear bright until you hear them speak.
|
|
|
|
| 11. gps תגובה ל - 10 |
16/07/2008 00:27   |
| |
נילי ר |
1067 הודעות עד כה |
|
|
כן, גם אני לא בעלה של וולדיק...
אכן ניתן להוסיף מפות גם למכשירים סגורים וגם למחשבי כף יד. במחשבי כף יד העסק יחסית פשוט - מוסיפים את הקובץ לתיקיה מתאימה. שים לב שמפות דורשות רשיון מתאים על מנת שתוכל להשתמש בהן, כך שנדרש גם קובץ רשיון מתאים!!!
אין לי כל כך נסיון עם מכשירים סגורים (יש לי קלסטרופוביה מהם). עד כמה שאני יודע ייתכן וצריך תוכנה מאותו היצרן להוספת מפות חדשות. גם כאן יש את נושא הרשיון.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
| 13. gps תגובה ל - 12 |
16/07/2008 07:25   |
|
|
בוקר טוב,
לאחר הסברים מועילים כל כך,רציתי להוסיף רק את נסיון האישי מ14 יום צמודי MIO 520 בגרמניה .המכשיר שייך לזוג חברינו שטיילנו יחד איתם, והיה באחריותו הבלעדית של החבר.(מפות, וכו..)
וזאת ההתרשמות:
מכשיר פלא!!!
חייבים לשים לב לנתונים לאחר הקשת שם העיר/מקום.
קיימים כמה עיירות/מקומות באותו שם באזורים שונים של גרמניה,לכן לראות אם הק"מ ליעד הגיוניים למציאות.
למשל,ביציאה לכיוון אוגסבורג קיבלנו אוגסבורג במרחק 900 ק"צ,ידענו שבפועל יש כ80 ק"מ(מסלול היה באחריות שלי)מבט שני הראה 2 אפשרויות לאוגסבורג,2 ערים אז בחרנו את האזור והעיר המתאימה.
עיירות באותו שם היו גם באזור העייר השחור.כאשר מקישים את שם העיר בלבד, מגיעים לכיכר המרכזית/ בית העיריה.
אם יש כתובת מלאה,למשל באטרקציות של היער השחור, רצוי לרשום את כולה(מופיעה בחוברת היער תחת התמונה)מגיעים במדוייק למקום.
יש אפשרויות לבחירת מסלול הנסיעה:כביש מהיר, דרך חסכונית,נסיעה/הליכה.. צריך לבחור את המתאים ולראות זמן הגעה האם יהיה נוח.לעלות לאוטוסטראדות כשממהרים בלבד.לא רצוי לנווט בתוך היער בלילה.אנו היינו מרכב גדול,מרצדס ויטו, ולא כל הכבישים הצרים ביער היו נתנים להעברה אך מכשיר התעקש שאנו 300 מטר מיעד.ב1.00 בלילה חזרנו לבאדן ,ביקשנו מנהג מונית לנסוע לפנינו וכך הגענו לצימר ללינה(צימר מדהים בלב יער)בבוקר בדקנו,אכן הינו 300 מטר מהצימר עך לא יכולנו לעבור בחושך ודרך הצרה..
חווית צחוק נוספת היתה כששכחנו להעביר מרגלי לנסיעה,וראינו זמן הגעה 9 שעות!! לנסיעה די פשוטה.
בהגעה לצימר הינו מעדכנים את המכשיר ,לכתובת הצימר כבית ,ואז יודעים בדיוק אך לחזור.מעולה.
גם בטיול רגלי היה נוח וקל.
נהננו מאוד,הוכיח את עצמו,הצליח להוציא מכל "חור",גם אם סיבב אותנו באותה עיירה כמה פעמיים.בזכות דרך חסכונית ראינו כמה עיירות מקסימות "על הדרך"
טיול נעים,וקל
אמה
|
|
|
|
14. מיכל ,נילי ,אמה,איריס ובעלה של וולדיק תגובה ל - 13 |
16/07/2008 07:54   |
|
|
|
|
|
|
|
| 16. איתן תודה רבה תגובה ל - 15 |
16/07/2008 22:29   |
|
הודעה ללא תוכן
I'll be back
|
|
|
|
|
| 18. ג'מוס תגובה ל - 17 |
17/07/2008 07:35   |
|
כזה מאמר אני בדיוק צריך תודה רבה
I'll be back
|
|
|
|
| 19. דרך שאיננה מתאימה לסוג הרכב שלכם תגובה ל - 13 |
17/07/2008 15:37   |
| |
צביקה |
833 הודעות עד כה |
|
|
|
בתוכנות מסוימות, כמו ב-MIOmap (שהיא בעצם ואריאציה של iGo, שהיא בעצם NavNgo) יש אפשרות להגדיר האם אתם מתנייעים רגלית, או את סוג הרכב שבו אתם מתנייעים: מכונית, מונית, משאית, רכב חרום, הולך רגל, אופניים.
אני מניח שבחירה ב"משאית" היתה מונעת מהתוכנה לשלוח אתכם בדרך צרה מדי, אך מצד שני, יתכן והיתה מונעת מכם נסיעה באותם כבישים מהירים, שבהם הכניסה למשאיות אסורה.
|
|
|
|
|
| 21. דרך שאיננה מתאימה לסוג הרכב שלכם תגובה ל - 19 |
17/07/2008 16:01   |
|
צביקה תודה רבה
הבלבול גדול, יש המון סוגים והמון מחירים .....
[עודכן ב:17 יולי 2008 16:04:]
I'll be back
|
|
|
|
| 22. gps תגובה ל - 1 |
19/07/2008 20:59   |
| |
xconir |
4 הודעות עד כה |
|
|
|
אני רוצה להוסיף נקודה חשובה לכל המנווטים רגלית,
יצרני המכשירים (בעקרון מחשבי כף יד - אסוס, HP, ETEN, אך אני מניח שגם במכשירים יעודיים), בחרו בפתרון של SN - Static Navigation.
המשמעות היא שהסמן לא זז במהירות של פחות מ-5 קמ"ש כאשר השינוי במרחק הוא פחות מ100 מטר.
כל זאת כדי מהGPS להשתגע כאשר זוחלים לדוגמא בפקק.
במחשבי כף יד, אפשר להתקין תוכנה שמפעילה/מכבה את הניווט הסטטי.
גיליתי את הפטנט הזה אחרי שניסיתי לנווט רגלית בואנקובר ( Asus a696, igo 2006), והמכשיר לא זיהה שינויים.
כמו שניתן לנחש, אני בעד מחשבי כף יד, אבל אין ספק שהעסק מסובך ומצריך יכולת טכנית (במיוחד עם מצאתם את התוכנות ברחוב).
מצורף קישור לתוכנה הנ"ל (תוכנה חינם), להתקנה דרך ActiveSync.
תהנו אלון.
|
|
|
|
| 23. gps- הקישור כמובן תגובה ל - 22 |
19/07/2008 21:02   |
| |
xconir |
4 הודעות עד כה |
|
|