כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. gps 15/07/2008 11:40 לתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 1069 הודעות עד כה
דובר כאן רבות על המכשיר אבל .....: Shocked
איזה מכשיר מומלץ לרכישה ? (מכשיר עצמאי, לא כחלק ממחשב כף יד וכו"ב )
איזה סוג של מכשירים מקבלים בהשכרה ?

[עודכן ב:15 יולי 2008 11:46:]

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סוגי מכשירים להשכרה תשאל בחברת ההשכרה תגובה ל - 1 15/07/2008 15:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 410 הודעות עד כה
או שתבדוק באתר האינטרנט שלהם (אם יש).

קניה:
אם המכשיר מיועד רק ל GPS כדאי כמובן לקנות מכשיר יעודי.
או בקיצור PND
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. gps תגובה ל - 1 15/07/2008 15:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rangur לא מחובר rangur  משתמש בינוני 81 הודעות עד כה
לפני הטיול האחרון החלטנו לקנות מכשיר GPS, ואחרי סקר קצר החלטנו ללכת על MIO C520, שכולל מפות של ישראל ושל מערב אירופה. המכשיר עצמו כולל מסך 4.3 אינטש שנוח מאד לנווט איתו, אבל הוא דק ברמה שמאפשרת גם לטייל איתו רגלית, ולנווט בערים בתור הולכי רגל. אנחנו היינו מאד מרוצים מהביצועים שלו (חוץ מזה ששוויץ משום מה נקראת שם שנבג...). המפות היו בסה"כ מעודכנות, חוץ מכיכר אחת שהתווספה לה בדרך מפורלצה למנאג'יו, שכמעט שלחה אותנו לאוטוסטרדה לכיוון מילנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. gps תגובה ל - 3 15/07/2008 16:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
stamir איזה מזל שהגבת !
rangur - תודה רבה

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. gps תגובה ל - 4 15/07/2008 18:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1014 הודעות עד כה
מנסיון של מספר שנים ומספר מכשירים חלק מושכרים ואחכ אחד שקנינו,
אנחנו (אני ובן זוגי) חושבים כי דוקא מחשב כף היד מומלץ.
היתרון במעבר קל בין תוכנות וכמובן כל שאר האופציות של מחשב כף יד.
מנסיון שלנו asus מומלץ. קצת יותר יקר מ mio , אבל מאד אמין ועם הרבה אופציות.
תשאל גם בחנויות מתמחות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. gps תגובה ל - 5 15/07/2008 19:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  eytanh2311 לא מחובר eytanh2311  משתמש בינוני 83 הודעות עד כה
הי
אני קניתי MIO 230
בינתיים בארץ אני מרוצה
מקווה שלא יאכזב בחו"ל
איתן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. gps תגובה ל - 6 15/07/2008 20:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס תודה רבה
איתן - תודה רבה .קראתי שהסוללה ב C230 נגמרת מהר .זה נכון ?

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. gps תגובה ל - 1 15/07/2008 21:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1067 הודעות עד כה
היי טריקו,
בן זוגי נענה לבקשתי ומובאת כאן תשובתו:

להלן הסבר מתומצת על סוגי המכשירים השונים, יתרונות וחסרונות.
כפי שכבר נאמר, ישנם מכשירים ייעודיים וישנם מחשבי כף יד שניתן להתקין עליהם תוכנת ניווט.

מכשירים ייעודיים
מכשירים ייעודיים כוללים מקלט GPS מובנה (לפעמים נקרא אנטנת GPS), תוכנת ניווט ומפות מסויימות. בדרך כלל ניתן לעדכן מפות קיימות וגם להוסיף מפות נוספות. מסכים של מכשירים ייעודיים הינם גדולים - לפחות "3.5, כך שהם נוחים לקריאה. תוכנת הניווט תלויה ביצרן המכשיר וכיוון שישנם עשרות כאלה, ישנן גם תוכנות רבות. אחת התוכנות הנפוצות הינה וריאציות של iGO, אך גם כאן ישנם הבדלים בין היצרנים בצורה של גרסאות ייעודיות. לאחרונה, כחלק ממגמות עולמיות, מוסיפים יצרנים תכונות נוספות, כגון נגני מוסיקה, דיבוריות לטלפון וכד'.

יתרונות:
1. הפעלה פשוטה יחסית - "הדלק וסע"
2. קלים
3. מסכים גדולים

חסרונות:
1. מכשירים "סגורים" - תלות כמעט מוחלטת ביצרן. אמנם ניתן לעשות שינויים, אך הדבר שמור למקצוענים בתחום ולחלוטין לא מומלץ למשתמש הרגיל.
2. לא ניתן להחליף את תוכנת הניווט. המכשיר והתוכנה באים ביחד - חתונה קטולית.
3. במקרה של תקלה של אחד המרכיבים - בין במקלט GPS ובין במחשב, כל המכשיר מושבת.
4. היות והתוכנה והמפות הינן חלק בלתי נפרד, המחיר עולה.

מחשבי כף יד
אין צורך להכביר מילים על מחשבי כף יד. לענייננו אפרט על תוכנות ומקלט GPS.
תוכנות
מחשבי כף יד מאפשרים שימושים רבים ומגוונים כמעט בכל תחום אפשרי, ובין היתר ניווט. רוב האנשים מתעניינים במה שנקרא "ניווט עירוני", דהיינו מפות הכוללות כבישים, רחובות וכו'. קיימות תוכנות רבות כאלו והמשתשמש יכול לבחור באיזו תוכנה להתשמש. כדוגמה אציין שהתוכנות והנפוצות כוללות לרוב מפות של ארה"ב ומערב אירופה עם פזילה לארצות מסויימות במזרח אירופה, אך לא מתייחסות למדינות רבות אחרות. מפות של ישראל קיימות רק בשתי תוכנות עבור מערכת הפעלה Windows Mobile:
iGO ו-Destinator. אם במקרה חפצה נפשך לנווט בהודו, רוסיה, סין או מדינות רבות אחרות, תזדקק לתוכנות אחרות.
בנוסף לניווט עירוני קיימים סוגים נוספים כגון ניווטי שטח, "חפש את המטמון" (Geocaching), ניווטי טיס ועוד. כמובן ששימוש בתוכנות אלו אפשרי רק במחשבי כף ואינו אפשרי במכשירים הסגורים.
במקרה של החלפת מחשב כף יד, דבר שקורה בקצב גדל והולך, ניתן להעביר את התוכנה ממכשיר למכשיר (כדאי להתייעץ עם המוכר/יצרן לגבי זה), כך שההשקעה לא הולכת לאיבוד.

חומרה
ניתן למצוא מחשבי כף יד עם או בלי מקלט GPS מובנה. היתרון במקלט מובנה ברור- מכשיר אחד, לא שוכחים את המקלט בבית, לא צריך לקשר ביניהם ועוד. החסרון, כמו במכשירים ייעודיים שאם אחד מהרכיבים הלך - הכל הלך. כנל לגבי שידרוגים - עסקת חבילה.
האפשרות האחרת הינה להשתמש במחשב כף יד ללא מקלט ולחבר אליו מקלט חיצוני. מחיר של מקלטים כאלה נמוך - כ-50$. ישנם מקלטים המתחברים דרך Bluetooth, חוט או דרך תושבת (המקלט משולב בתוך התושבת). האפשרות האחרונה הינה נחמדה מאוד לאלו שרוצים מחשב כף יד דקיק ללא "העמסות", אך עדיין רוצים את אפשרות הניווט באוטו.
במקרה של החלפת מחשב כף יד מקלט GPS נשאר ולא חייבם להחליפו.
יתרונות:
1. גמישות בבחירת תוכנה או שילוב של תוכנות שונות.
2. שימור השקעה במעבר בין המכשירים.
3. בחירה נפרדת של GPS ומחשב כף יד יכולה להשיג שילוב המתאים ביותר עבור צורכי המשתמש.

חסרונות:
1. דורש הבנה ברמה גבוהה יותר על מנת לבחור דברים מתאימים.
2. דורש התקנה נפרדת לתוכנה.
3. תוכנות שנקנות בנפרד הינן מאוד יקרות.
4. במקרים מסויימים נוצרות בעיות קישור - מקלטי GPS Bluetooth.

לסיכום - לכל סיר מכסה משלו. לכל משתמש צרכים שונים ופתרון שצריך להתאים לו. הצעתי החשובה ביותר הינה לא להתעצל, לקרוא וללמוד, והכי חשוב ללכת לחנויות ולהתנסות.

מקווה שעזרתי במשהו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. gps תגובה ל - 8 15/07/2008 22:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ואווווווווווווווו
לתשובה מעין זו לא ציפיתי , תודה רבה.
"הצעתי החשובה ביותר הינה לא להתעצל, לקרוא וללמוד " - זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו בעזרתך Smile
אשמח אם תשאלי את בן זוגך האם ישנה אפשרות להחליף/להוסיף מפות למכשירי MIO למניהם .אחדד את השאלה , האם אפשר להכניס למכשיר מפת ישראל אח"כ להחליף למפת גרמניה אח"כ להחליף למפת אוסטריה וכו"ב ? האם המפות מגיעות בצורת כרטיס זיכרון ?
שוב
תודה רבה

[עודכן ב:15 יולי 2008 22:17:]

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. gps תגובה ל - 9 15/07/2008 23:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1384 הודעות עד כה
אומנם אני לא בעלה של וולדיק, אבל בכל זאת יש לי תשובה.

אין בעיה להוסיף או להחליף מפות בתוכנה שמותקנת על מכשיר iGO.
צריך לקנות מספיק זכרון למכשיר כדי שאפשר יהיה לטעון את כל המפות.לנו יש על אותו המכשיר גם חלקים מארה"ב וגם חלקים מאירופה (ואת ישראל כמובן).

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. gps תגובה ל - 10 16/07/2008 00:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1067 הודעות עד כה
כן, גם אני לא בעלה של וולדיק... Laughing
אכן ניתן להוסיף מפות גם למכשירים סגורים וגם למחשבי כף יד. במחשבי כף יד העסק יחסית פשוט - מוסיפים את הקובץ לתיקיה מתאימה. שים לב שמפות דורשות רשיון מתאים על מנת שתוכל להשתמש בהן, כך שנדרש גם קובץ רשיון מתאים!!!
אין לי כל כך נסיון עם מכשירים סגורים (יש לי קלסטרופוביה מהם). עד כמה שאני יודע ייתכן וצריך תוכנה מאותו היצרן להוספת מפות חדשות. גם כאן יש את נושא הרשיון.

בהצלחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. gps תגובה ל - 11 16/07/2008 06:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1014 הודעות עד כה
טריקו

רשימת החסרונות שמנתה נילי, במכשירים הסגורים, בצורה כל כך יפה ומאורגנת - לכך התכוונתי.
במיוחד לקטע של החתונה הקתולית..
ולכן שוב לדעתי עדיף מחשב כף יד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. gps תגובה ל - 12 16/07/2008 07:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 522 הודעות עד כה
בוקר טוב,
לאחר הסברים מועילים כל כך,רציתי להוסיף רק את נסיון האישי מ14 יום צמודי MIO 520 בגרמניה .המכשיר שייך לזוג חברינו שטיילנו יחד איתם, והיה באחריותו הבלעדית של החבר.(מפות, וכו..)
וזאת ההתרשמות:
מכשיר פלא!!!
חייבים לשים לב לנתונים לאחר הקשת שם העיר/מקום.
קיימים כמה עיירות/מקומות באותו שם באזורים שונים של גרמניה,לכן לראות אם הק"מ ליעד הגיוניים למציאות.
למשל,ביציאה לכיוון אוגסבורג קיבלנו אוגסבורג במרחק 900 ק"צ,ידענו שבפועל יש כ80 ק"מ(מסלול היה באחריות שלי)מבט שני הראה 2 אפשרויות לאוגסבורג,2 ערים אז בחרנו את האזור והעיר המתאימה.
עיירות באותו שם היו גם באזור העייר השחור.כאשר מקישים את שם העיר בלבד, מגיעים לכיכר המרכזית/ בית העיריה.
אם יש כתובת מלאה,למשל באטרקציות של היער השחור, רצוי לרשום את כולה(מופיעה בחוברת היער תחת התמונה)מגיעים במדוייק למקום.
יש אפשרויות לבחירת מסלול הנסיעה:כביש מהיר, דרך חסכונית,נסיעה/הליכה.. צריך לבחור את המתאים ולראות זמן הגעה האם יהיה נוח.לעלות לאוטוסטראדות כשממהרים בלבד.לא רצוי לנווט בתוך היער בלילה.אנו היינו מרכב גדול,מרצדס ויטו, ולא כל הכבישים הצרים ביער היו נתנים להעברה אך מכשיר התעקש שאנו 300 מטר מיעד.ב1.00 בלילה חזרנו לבאדן ,ביקשנו מנהג מונית לנסוע לפנינו וכך הגענו לצימר ללינה(צימר מדהים בלב יער)בבוקר בדקנו,אכן הינו 300 מטר מהצימר עך לא יכולנו לעבור בחושך ודרך הצרה..
חווית צחוק נוספת היתה כששכחנו להעביר מרגלי לנסיעה,וראינו זמן הגעה 9 שעות!! לנסיעה די פשוטה.
בהגעה לצימר הינו מעדכנים את המכשיר ,לכתובת הצימר כבית ,ואז יודעים בדיוק אך לחזור.מעולה.
גם בטיול רגלי היה נוח וקל.
נהננו מאוד,הוכיח את עצמו,הצליח להוציא מכל "חור",גם אם סיבב אותנו באותה עיירה כמה פעמיים.בזכות דרך חסכונית ראינו כמה עיירות מקסימות "על הדרך"
טיול נעים,וקל
אמה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. icon7.gif  מיכל ,נילי ,אמה,איריס ובעלה של וולדיק תגובה ל - 13 16/07/2008 07:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מיכל ,נילי ,אמה,איריס ובעלה של וולדיק תגובה ל - 14 16/07/2008 22:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טריקו שלום
לגבי הסוללה של ה 230 אני לא יכול להגיד לך כיוון שבאוטו
כל הזמן מחובר למטען ולכן היא כל הזמן מלאה.
אני הוספתי מפות ישירות למכשיר ולא לכרטיס הזיכרון ולכן הוספתי מפות של כל הארצות שאני רוצה לטייל.
ראיתי את ההמלצות החשובות של בעלה של נילי
אך בטיול אם קוראת לך תקלה זה לא משנה איזה מכשיר יש לך בעיה.
כך שאם אתה קונה מכשיר וומומלץ להתרגל אליו בארץ ולא פעם ראשונה בחו"ל, תעלה כבר בארץ את כל המפות ותכניס כבר מקומות מועדפים.
ואם הכל בפנים אז בחו"ל מה שישאר לך זה רק לבחור מקום ולנווט אליו.
איתן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. איתן תודה רבה תגובה ל - 15 16/07/2008 22:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. איתן תודה רבה תגובה ל - 16 17/07/2008 00:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3097 הודעות עד כה
טריקו קבל:
http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.aspx?AID=1332&PcatI D=550

ג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. ג'מוס תגובה ל - 17 17/07/2008 07:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כזה מאמר אני בדיוק צריך Smile תודה רבה

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. דרך שאיננה מתאימה לסוג הרכב שלכם תגובה ל - 13 17/07/2008 15:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  צביקה לא מחובר צביקה  משתמש פעיל 833 הודעות עד כה
בתוכנות מסוימות, כמו ב-MIOmap (שהיא בעצם ואריאציה של iGo, שהיא בעצם NavNgo) יש אפשרות להגדיר האם אתם מתנייעים רגלית, או את סוג הרכב שבו אתם מתנייעים: מכונית, מונית, משאית, רכב חרום, הולך רגל, אופניים.
אני מניח שבחירה ב"משאית" היתה מונעת מהתוכנה לשלוח אתכם בדרך צרה מדי, אך מצד שני, יתכן והיתה מונעת מכם נסיעה באותם כבישים מהירים, שבהם הכניסה למשאיות אסורה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. חיי סוללה תגובה ל - 15 17/07/2008 15:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  צביקה לא מחובר צביקה  משתמש פעיל 833 הודעות עד כה
ללא חיבור לחשמל, הסוללה של MIO250 מתרוקנת תוך קצת יותר משעה. במכונית אין בעיה, כי המכשיר מחובר ונטען כל העת, אך לא הייתי ממליץ לסמוך על הסוללה שלו בניווט רגלי ממושך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. דרך שאיננה מתאימה לסוג הרכב שלכם תגובה ל - 19 17/07/2008 16:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צביקה תודה רבה
הבלבול גדול, יש המון סוגים והמון מחירים ..... Shocked

[עודכן ב:17 יולי 2008 16:04:]

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. gps תגובה ל - 1 19/07/2008 20:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  xconir לא מחובר xconir  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
אני רוצה להוסיף נקודה חשובה לכל המנווטים רגלית,

יצרני המכשירים (בעקרון מחשבי כף יד - אסוס, HP, ETEN, אך אני מניח שגם במכשירים יעודיים), בחרו בפתרון של SN - Static Navigation.
המשמעות היא שהסמן לא זז במהירות של פחות מ-5 קמ"ש כאשר השינוי במרחק הוא פחות מ100 מטר.

כל זאת כדי מהGPS להשתגע כאשר זוחלים לדוגמא בפקק.

במחשבי כף יד, אפשר להתקין תוכנה שמפעילה/מכבה את הניווט הסטטי.

גיליתי את הפטנט הזה אחרי שניסיתי לנווט רגלית בואנקובר ( Asus a696, igo 2006), והמכשיר לא זיהה שינויים.

כמו שניתן לנחש, אני בעד מחשבי כף יד, אבל אין ספק שהעסק מסובך ומצריך יכולת טכנית (במיוחד עם מצאתם את התוכנות ברחוב).

מצורף קישור לתוכנה הנ"ל (תוכנה חינם), להתקנה דרך ActiveSync.

תהנו אלון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. gps- הקישור כמובן תגובה ל - 22 19/07/2008 21:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  xconir לא מחובר xconir  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. אלון תודה רבה תגובה ל - 23 19/07/2008 21:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. איתן תודה רבה תגובה ל - 16 19/07/2008 23:19 לתגובה קודמת
טריקו שלום
לבקשתך בחנתי את הביצועים של הסוללה של ה 230
היא עבדה כ שעתיים וחצי
לאחר מכן נגמר לה הכח.
לדעתי זה מספיק כי גם אם הולכים ברגל לא משתמשים רצוף.
מקווה שעזרתי.
איתן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הכנות לנסיעה לשבדיה
להודעה הבאה:מקבץ אגמים - לכבוד שבת