כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מאל סלבדור לניקרגוואה 18/07/2008 22:07 לתגובה הבאה
  marinet לא מחובר marinet  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
שלום
אני נמצאת כרגע באל סלבדור ומתכוונת להגיע לניקרגוואה
האם מישהו יודע איך אפשר להגיע ישירות ללאון או אסטלי בלי לעבור במנגוואה?
אני יודעת שהאוטובוסים של טיקה בוס נוסעים רק לעיר הבירה ולא עוצרים בדרך
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מאל סלבדור לניקרגוואה תגובה ל - 1 18/07/2008 22:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אורי לא מחובר אורי  משתמש פעיל 203 הודעות עד כה
האוטובוסים של טיקה בוס אכן כבר אינם עוברים בלאון ואסטלי.
הדרך הטובה והנוחה ביותר בשבילך תהיה לעבור את הגבול עצמאית - משמע, לקחת אוטובוס מקומי לגבול, לחצות את הגבול, ומצידו השני של הגבול לקחתצ אוטובס נוסף לאסטלי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מאל סלבדור לניקרגוואה תגובה ל - 2 19/07/2008 16:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lskid לא מחובר lskid  משתמש מתחיל 45 הודעות עד כה
אני דווקה חולקת על דעתו של אורי.
בין אל סלבדור וניקרגואה אין גבול. בכל מקרה יש צורך להיכנס להונדורס.
אני לא יודעת איך הגבול בין אל סלבדור להונדורס אבל להיכנס למנוגואה זאת חוויה הרבה יותר נחמדה מאשר לעבור את הגבול בין הונדורס לניקרגואה לבד, במיוחד בשביל בחורה!
אוטובוס ממנגואה ללאון לוקח בערך שעה, אולי קצת יותר מזה.
אני בחום ממליצה לנסוע בצורה מאורגנת עם טיקה עד מנגואה ולא לעשות את הדרך לבד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מאל סלבדור לניקרגוואה תגובה ל - 3 20/07/2008 15:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אורי לא מחובר אורי  משתמש פעיל 203 הודעות עד כה
מחוויותי הרבות במנגואה, הידועה לשמצה כעויינת לתיירים ומקומיים כאחד, הייתי ממליץ לעבור בה כמה שפחות.
נוסף על ההגעה למנגואה, תחנות האוטובוסים פרוסות על פני כל העיר וכדי להגיע לטרמינל האוטובוסים היוצאים ללאון מטרמינל טיקה בוס תדרוש סיבוב דיי גדול ולא סימפטי בעיר. נוסף על כך ממנגואה ישנן עוד שעתיים נסיעה ללאון.
אני מציין זאת בעיקר בהשוואה למעבר הפשוט, הנוח והמהיר יחסית דרך הונדורס.
אמנם אין לאל סלבדור וניקרגואה גבול, אך המעבר הינו לזמן קצר, כאשר חוצים מאל סלבדור להונדורס ומייד לאחר מכן לניקרגואה.
בתור אחד שעשה מעבר זה לבד, בלב שלם אומר שאין איתו כל בעיות.

בכל אופן אדגיש כי אין הבדל מהותי בין שתי הדרכים. שתיהן יחסית פשוטות, שתיהן טובות, ושתיהן יביאו אותך אל היעד בצורה טובה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מאל סלבדור לניקרגוואה תגובה ל - 4 22/07/2008 00:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  marinet לא מחובר marinet  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
תודה רבה למשיבים
אני חושבת שאני אלך על המעבר העצמאי
מכל מה ששמעתי על מנגוואה זה לא בדיוק עושה חשק להגיע לשם גם לא בשביל להחליף אוטובוס
השאלה שלי היא מהו המקום המדוייק שאליו צריך לקחת אוטובוס מסן סלבדור
אני מניחה שיש יותר ממעבר גבול אחד אז לאן בדיוק אני צריכה להגיע
אם מישהו זוכר גם את השם של המקום שאליו מגיעים להונדורס ויוצאים ממנו לניקרגוואה
אני אשמח לשמוע
מכיוון שאל סלבדור לא בדיוק מקום תיירותי יותר מדיי די קשה לברר פה דברים כאלה
שוב תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מאל סלבדור לניקרגוואה תגובה ל - 5 22/07/2008 02:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lskid לא מחובר lskid  משתמש מתחיל 45 הודעות עד כה
אני נסעתי ללאון מטגוסיגלפה.
לפי מפה את צריכה לקחת אוטובוס מסן סלבדור למעבר גבול סן אנדרס, אם אין אוטובוס ישיר אז להחליף אוטובוסים בסן מיגל שזה צומת דרכים בדרום אל סלבדור.
אם את רוצה להגיע לאסטלי אז בתוך הונדורס צריך לנסוע למעבר גבול סן דיאגו שליד סן מרקוס זה קולון, אם ללאון אז לנסוע למעבר גבול הדרומי ליד סן חואן. עד כמה שזכור לי אין באזור אוטובוסים ישירים ולכן כנראה יהיה צורך להחליף אוטובוסים בצ'ולוטקה שזה גם צומת דרכים באזור. ממעבר גבול לקחת אוטובוס ליעד הסופי.
כשאני עברתי את הגבול לא היה אוטובוס ישיר ללאון והייתי צריכה לנסוע באוטובוס שנוסע למנגואה, לרדת בדרך בכביש בשום מקום ולהמתין למונית שבמקרה עוברת במקום כדי להגיע ללאון.
שימי לב שאת לא צריכה לקבל ויזה לא בכניסה להונדורס ולא בכניסה לניקרגואה כי ויזה שקיבלת בכניסה לאל סלבדור/גואטמלה תקפה גם למדינות האלה ל-90 יום (90 יום לביקור בכל 4 מדינות ביחד ולא לכל אחת בנפרד), ז"א שאת לא צריכה לשלם מס מעבר בגבולות למרות שיבקשו ממך.
ושוב, אני לא ממליצה לעשות את הדרך הזאת, בטח לא לבד! 99% שבאוטובוס של טיקה/טראנסניקה תפגשי מטיילים אחרים שגם הם לא מתכוונים להישאר דקה אחת מיותרת במנגואה ואיתם ביחד תוכלי לצאת מהעיר ללאון/אסטלי בצורה בטוחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מאל סלבדור לניקרגוואה תגובה ל - 5 22/07/2008 03:09 לתגובה קודמת
  עודדג לא מחובר עודדג  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
מרינט
דבר ראשון - מה שלומך? נראה לי שזה אותה מרינה שלימדה אותי "קובו"

דבר שני -
אני עשיתי את הדרך הזו לפני כמה ימים וזה הכי פשוט שיש

את עולה על טיקה באס מאל סלבדור לניקרגואה - מנגואה.
אחרי שעוברים את המעבר גבול מבקשים מהנהג שיעצור בכניסה ללאון ואז הוא עוצר... יורדים מהאוטובוס - מוניות מתנפלות על האוטובוס בשניה- עולים על המונית הכי מגניבה - עם אורות וכאלה... ומבקשים להגיע למרכז העיר - זה אמור לעלות 1$ לנוסע - זה כמו מונית שירות הו א יעלה עוד נוסעים בדרך אבל יביא אותך בדיוק לאיפה שאת צריכה.
ההוסטלים הבולטים הם ויה ויה via via וביג פוט שנמצא ממש מעבר לכביש. רוב הנהגי מוניות מכירים רק את ויה ויה

בהצלחה

אהה ותשדלי שהנהג לא ישכח אותך במעבר גבול.. תמנעי מהחוויה ... אני חוויתי את זה אז אם תרצי רשמים אני אשמח לספר....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מקסיקו גואטמלה
להודעה הבאה:המלצות למקסיקו באוקטובר