צפון אמריקה הגדולה, עם הערים האדירות של ארה"ב והנופים הנפלאים של קנדה - קשה לדמיין טיול יותר מספק מזה. כל התשובות שאתם צריכים על אטרקציות, לינה, נסיעות, ויזה ועוד - ממש כאן בפנים.
גולשים יקרים,
עקב עבודות, שמטרתן שיפור חוויית הגלישה באתר למטייל, לא ניתן יהיה לגלוש באתר למשך מספר שעות, החל מהשעה 01:00 בלילה שבין יום שבת לראשון. עמכם הסליחה, צוות למטייל ברשת.
כן, כן, נחתנו ביום שלישי בערב, ורק עכשיו מצאתי את הזמן, לספר לכם שהיה מ-ד-ה-י-ם ! ! !
חזרנו רעבים לטיול הבא, שישה שבועות לא סיפקו אותנו!
אני, באופן אישי (כמתכננת הטיול במשך שנה), חזרתי עם מזוודה מלאה בטיפים, ותובנות, שאשמח לחלוק איתכם, ידידיי. יקח לי עוד קצת זמן לעבד את החוויות, ולהגיש אותם בצורה מסודרת, ועניינית לפורום המקסים הזה, שליווה אותי בשנה האחרונה.
ובכל-זאת, למי שצמא למידע מיידי, הנה תיזכורת:
זוג ושלוש בנות (5, 9, 13) - חוף מזרחי בקרוואן.
תוואי כללי ביותר לפי מדינות (אחד מהמשחקים שלנו היה, להגיד לפי תור, את כל המדינות בהם ביקרנו ):
אורלנדו 10 ימים (וילה + רכב)
קרוואן 30 יום:
פלורידה
ג'ורג'יה
דרום קרוליינה
צפון קרוליינה
ורג'יניה
מרילנד
פנסילבניה
ניו-יורק (+ הצד הקנדי של המפלים)
וורמונט
ניו-המפשייר
מיין (לצורכי שופינג בלבד, בקיטרי)
מסצ'וסץ' (שהיתה אתגר רציני לבנות, ולכן קראנו לה "המדינה הזאת, נו, סוצ'ה")
רוד איילנד
קונטיקט
ו... (אחרי החזרת הקרוואן)
התפוח הגדול - ניו-יורק - 3 ימים - מלון והרבה ברגל...
אז עד שאתפנה לכתיבה המסודרת (אילוצי חופש גדול...), אשמח לענות על כל שאלה, בכל נושא: קרוואן, מסלול, אתרים, קמפים, ילדים, אוכל, טיסות וכל העולה על רוחכם.
מתחילה את הספירה לאחור עד לטיול הבא לצפון אמריקה (שנתיים...),
ערבה
סמן להדפסה
הוספת תגובה
2. חברים יקרים - אחרי שישה שבועות - חזרנו!תגובה ל - 1
19/07/2008 02:11
mili21
157 הודעות עד כה
ברוכים השבים!!!!
ספרי מהר חוויות ,אנחנו ב-1.8 נוסעים
מלי
סמן להדפסה
הוספת תגובה
3. חברים יקרים - אחרי שישה שבועות - חזרנו!תגובה ל - 2
19/07/2008 02:24
ריקי 5
1300 הודעות עד כה
ברוכה הבאה . שמחה מאד לשמוע שנהניתם ומקוה שבאמת הכל הלך לפי התכנית.
מחכה לשמוע סיפורים וחוויות
סמן להדפסה
הוספת תגובה
4. חברים יקרים - אחרי שישה שבועות - חזרנו!תגובה ל - 1
19/07/2008 02:44
ל י ב י
389 הודעות עד כה
ערבה, ברוכים השבים.
אני באופן אישי אשמח לשמוע טיפים מוורמונט וניו המפשייר.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
5. לערבונת - כמה נפלא שחזרת לקשט את הפורום!תגובה ל - 1
19/07/2008 06:27
סוזי
1050 הודעות עד כה
הי ערבה,
מידע מצוין כבר קיבלתי ממך, ולכן אנצל את ההזדמנות לברך אתכם שוב :-)
ואת יודעת מה? איך לא? שאלה :-)
אני יודעת שווטקינס גלן היה מקסים!
האם עליתם את כל המדרגות למעלה (איך היה לקטנתכם?) או
שירדתם אותן למטה או
שחצי-חצי?
7. לערבונת - שאלה טעימה :-)ואיך היה הפנקייק?תגובה ל - 6
19/07/2008 07:53
שריתZ
319 הודעות עד כה
היי, ברוכים הבאים.
אני שמחה שרגע לפני שאנחנו טסים יצא לי לברך אותך.
אכן, אנחנו היום בערב יוצאים ברכבת לנתב"ג ומחר בחמש בבקור הטיסה דרך פרנקפורט לל.א.
אשמח לשמוע על כל הטיול, ובמיוחד על הקרוואן, על ניו יורק, ופנסילבניה.
ביי, ביי
שרית
ערבה,
כמי שעקבה אחר המסלול שלכם, תקופה ארוכה, אשמח לשמוע המלצות ותובנות מהטיול בצפון מזרח .
וכמובן על החניה של הקראוון בבוסטון והכניסה לעיר.
חניה האזור הניאגרה...
מצטערת בשבילך שנגמר מהר, אנחנו עוד מפנטזים על התכנונים....
הגר
13. חברים יקרים - אחרי שישה שבועות - חזרנו!תגובה ל - 2
19/07/2008 11:44
ערבה
467 הודעות עד כה
מלי, שלום!
תודה על קבלת הפנים, ואיזה כיף לכם שאתם אוטוטו נוסעים...
כפי שכתבתי, עדיין לא התאוששתי מספיק, כדי לנסח רשימת חוויות וטיפים בצורה מסודרת. מכיוון שאתם כבר ממש עוד מעט נוסעים, אשמח לענות על שאלות נקודתיות בכל נושא.
כפי שכתבתי למלי, יהיה לי קל יותר (נכון לעכשיו) לענות על שאלות/דילמות ספצפיות. כדי להקל עלייך, אספר לך שבוורמונט וניו-המפשייר היינו ב: מפעל הדובים, החנות של Dakin Farm, בן אנד ג'ריס, Stow, Montpelier, Lost River, The Flum, The Basin, Cannon Mountain, כביש 112.
(הרשימה אינה בסדר כרונולוגי, יש שיבוש בהקלדה במעבר מעברית לאנגלית...)
אז, ככה:
אני חייבת להתחיל בזה ש"ווטקניס גלן" קיבל אצלנו ציון גבוה מאוד ברשימת ה"איפה היה הכי כיף/יפה?".
הגענו לחנייה למרגלות המפל, ורק אחרי כמה רגעים, כשכבר התחלנו ללכת/לעלות בכוח המשיכה של מה שעייננו רואות, נזכרתי בדיון שנערך כאן, לגבי ה"לעלות או לרדת או גם-וגם או חצי-חצי". אבל אז זה היה כבר לא חשוב.
תחילת הדרך (להערכתי 75% ממנה), היא החלק היפה, המעניין והכייפי של המפל. כל כמה מטרים, עצרנו, עיכלנו, צילמנו, נחנו, בחנו זוויות אחרות והמשכנו. סוף הדרך, הינה עלייה כמעט רצופה במדרגות. קצת קשה, אבל לא מאוד, גם מי שאינו בוגר הסיירת, יוכל לעשותה (עניין אינדיווידואלי). זו עלייה שמטרתה להגיע לסוף המסלול, ואין בה עניין מיוחד. קטנטי עשתה זאת, והיינו גאים בה מאוד. אני שבה ואומרת, הקצב היה איטי, וטוב שכך. בסוף המסלול, זללנו גלידה (איך לא?), ועלינו להסעה שהחזירה אותנו לחניון. דרך אגב, ההסעה אינה בחינם, שלא כמו במקומות רבים אחרים בהם יש שירות כזה, והיא מגיעה בתדירות של כחצי שעה.
בשורה התחתונה:
עשינו את כל הדרך למעלה ברגל, ירדנו בהסעה, והיה מקסים-מקסים-מקסים!
לגבי הזרימה, היתה זרימה יפה, אך עושה רושם, שהמפל יודע ימים טובים יותר...
אם אני זוכרת נכון, יש להקדיש למקום כשעה וחצי עד שעתיים (במתכונת שלנו).
מיסטיק פיצה:
כמו שהבטיחו לנו, אלה שכבר היו, הפיצה טעימה, ולא יקרה (כפי שאולי היינו מצפים). כשהגענו היה תור, נרשמנו, אבל לא המתנו יותר מרבע שעה. המקום מלא באנשים, ובתמונות של ג'וליה רוברטס (איך לא?). השירות היה חביב ביותר. מבחוץ המסעדה נראית סתמית ביותר, אל תחפשו שלט גרנדיוזי, הכל מאוד צנוע.
אולי אתה לא יודע, אבל היית איתנו בטיול!
אין ספק שיש לך סיבה טובה, לאהוב כ"כ את מדינות ניו-אינגלנד.
אכן, מקום קסום!
יכולנו רק לדמיין את השלכת...
ולך שמורות הרבה נקודות זכות, בהצלחת הטיול.
אל תשאלי,היה לי מאוד,אבל מאוד קשה החזרה
אבל עבר,ועכשיו רק נשארו זיכרונות נעימים
לא סיפרתי לעומק על כל הטיול, רק חוויות מיוחדות, נקודות חן
יום אחד תוכלי להכנס ולראות, כי ניהיה שם שירשור של דפים, ודודו פרסם בשבילי תמונות,כן עדיין לא יודעת, כבר עבר חודש מאז שחזרנו,לא להאמין
סמן להדפסה
הוספת תגובה
23. שאלה לערבה על מגורים בניו יורק העירתגובה ל - 22
19/07/2008 14:14
nsgeva
59 הודעות עד כה
ערבה - ברוכים השבים.
גם אני מצפה לקרוא את מסקנותייך ורשמייך. מהמעט שכבר כתבת - הרווחנו.
רציתי רק לדעת אם יש לך טיפיפ לגבי לינה משפחתית בתפוח הגדול?
תודה רבה
נגה
האם בווטקינס גלן יש מקום לערוך פיקניק יותר מסודר מאשר לחטוף כריכים בין המדרגות?
אני מבינה שג'וליה לא הגישה את הפיצה... חבל!
ניסיתי למצוא את "מיסטיק פיצה" הסרט בספריות ואין להשיג! האם אתם ראיתם את הסרט לפני כן כפי ששתינו תכננו?
אנסה למצוא אותו בספריות של ניוטון כאשר אהיה בבית אחי. אולי שם, בארץ מוצאו שמרו לו אמונים...
בוסטון עם קרוואן:
אני לא יודעת אם היית מודעת ללבטים, לתכנונים ולהתיעצויות (בעיקר עם מוני), בנושא איפה להחנות את הקרוואן. אחרי ברורים מעמיקים בנושא, כולל שליחת מיילים לחניוני הרכב שבתחנות ה- T (הרכבת התחתית של בוסטון). גיבשתי תוכנית כזו: לישון בקמפ שב- "Wompatuck State Park" (מדרום לבוסטון), בבוקר להגיע עם הקרוואן לתחנת ה- T שב- "Quincy" (פרבר דרומי של בוסטון - מרחק חצי שעה נסיעה מהקמפ - אחרי שבררתי אם אפשר להחנות שם קרוואן), וכניסה לעיר ברכבת התחתית. בערב לחזור ולישון באותו קמפ.
אבל בשטח, זה מה שקרה:
הגענו לקמפ הנ"ל, והרנג'ר שרשם אותנו לקמפ, הציע לנו לקחת מעבורת מ- "Hingham" לבוסטון. מיד קפצנו על המציאה, שהתגלתה כהצלחה גדולה.
הנסיעה מהקמפ לנמל הנ"ל - 15 דק'. בנמל יש חניון ע-נ-ק, שמתאים בלי שום בעיה לקרוואנים, ועולה 1$ ליום (זו לא טעות - דולר אחד, שמשולם על בסיס אמון!!!). השייט יוצא בתדירות גבוהה מאוד, במשך כל שעות היום. השייט נינוח ושקט, כ- 30 דקות, ברמה של 5 כוכבים. עלה 30 $ לכל המשפחה הלוך-ושוב. זוהי מעבורת שמשמשת בעיקר את המתגוררים בפרבריה הדרומיים של בוסטון ועובדים בעיר הגדולה. המראה של בוסטון המתקרבת אליינו מכיוון הים, היה חוויה בפני עצמה. הנמל בבוסטון ממש במרכז העיר (ע"י האקווריום המפורסם). משם, התנהלנו ברגל, ופעם אחת במונית. בערב חזרנו באותה דרך. אך לא חזרנו לקמפ הקודם, אלא המשכנו ל- Foxboro לקמפ שהוא תופעה(!) ושמו: Normandy Farm Family Camping Resort. דרך-אגב, יש לדעתי קמפ קרוב יותר לנמל ב- Hingham, שווה לברר. בכל אופן זה נראה לי פיתרון מעולה למי שמטייל עם קרוואן בבוסטון (אולי אפילו למי שמטייל ברכב פרטי, ולא רוצה להסתבך עם חנייה וכו' - אם המקומיים משתמשים בשיטה זו...)
ניאגרה עם קרוואן:
הגענו לניאגרה מהקמפ ב- Warsaw, כשעה וחצי נסיעה.
החננו בלי בעיה באי העיזים, יש שם חניון גדול ומרווח.
עשינו את ה- Cave of the Wind - נהינו מאוד-מאוד!
הלכנו ברגל (מרחק לא גדול) ל- Maid of the Mist - חוויה יוצאת דופן!
חצינו את הגבול - ללא בעיה!
הגענו לקמפ - KOA-Niagara Falls.
התמקמנו, התארגנו, כיבסנו, התקלחנו ויצאנו לראות את הזיקוקים.
בדרך עצרנו לעשות כמה סיבובים בקרטינג של GoKart - מבחינתי בזבוז זמן, אבל היו כאלו שנהנו...
בערב ה(עיר) ניאגרה עמוסה מאוד וצפופה באנשים וברכבים!
יש הכוונה מאוד ברורה (בעיקר על הנתיב הימני של הכביש המוביל דרומה וגובל בנהר) לכיוון חניון "חנה וסע", גדול מאוד ומתאים גם לקרוואנים. משם יש הסעה חינמית באוטובוס נחמד בעל שני קרונות, חזרה לכיוון העיר (כ- 5 דק' נסיעה). הנהגת המליצה לנו היכן לרדת. אם אני זוכרת נכון יש גם הסעה בזמנים קבועים מהקמפ של KOA לכיוון המפלים. הטיילת היתה עמוסה במטיילים, בעיקר הודים, שהמתינו לזיקוקים. מראה המפל מהטיילת מרהיב, ובכל נקודה הוא נראה אחרת. הזיקוקים די איכזבו אותנו. להפתעתנו, הם לא היו מעל המפלים אלא, באו מכיוון "גשר הקשת", המחבר בין ארה"ב לקנדה.
חזרנו לקמפ עייפים, אך מרוצים מהיום הנפלא שהיה לנו.
למחרת בילינו ב- Niagara On The Lake, וכל מה שבדרך, בערך עד השעה 4-5 אחה"צ. חצינו את הגבול חזרה לארה"ב - שוב, ללא בעיות. ישנו בקמפ, מרחק שעה וחצי נסיעה, שקידם אותנו לכיוון ווטקינס גלן.
אני לא יודעת אם זה יכול לשמש כטיפ.
שהינו במלון, שהכרתי בעוד מועד, מפעם אחרת שהייתי בניו-יורק עם חברה, ומאוד נהנתי. המלון לא זול. אך נמצא במקום מרכזי, על השדרה השביעית ורחוב 31, ליד המדיסון סקוור גרדן. קיבלנו סוויטה (ככה זה עם 3 ילדים), בקומה 26, אם מרפסת ענקית, פתוחה על השדרה השביעית!!!
נקי, מרווח, נוח, שירות ללא דופי!
עלות:
אז ככה... כמעט 1000$ לשני לילות בסוף שבוע (שבת-ראשון), חמישה אנשים, בעונת השיא, סוויטה גדולה.
ערבה יקרה,
תודה גדולה על העצות, אני זוכרת היטב את ההתלבטות של החניה בבוסטון.והבעיה של החניה בניאגרה (מפי אושרת קימחי)
אבדוק את המלצותיך ונתאים תוכניות בהתאם.
אשמח לקבל מידע נוסף כשתתאוששי...
אפילו קובץ למייל הפרטי.
ושוב תנוחו תהנו ותתחילי במהרה לתכנן את היעד הבא!
הגר
פיקניק נחמד, אפשר לעשות בסוף המסלול (למעלה). יש עצים, דשא, שולחנות פיקניק ו... חנות מזכרות.
בתחילת המסלול (למטה) אפשרי, אך פחות נוח.
אנחנו עצרנו, ככה סתם באמצע המסלול, וזללנו תפוח. אבל אין מקום עצירה ממשי לפיקניק.
תתפלאי! אבל המלצרית שלנו הזכירה לנו את ג'וליה (לפחות ב"לוק" הכללי ).
חבל שלא ניתן למצוא את הסרט בסיפריות. הבנות התעניינו, והבטחתי שנצפה בסרט כשנחזור.
התגעגענו כל כך ...
אבל מי כמוני מבין עד כמה קשה לחזור לשגרה אחרי חוויה כל כך אדירה.
הפתרון - בדיוק כמו שציינת - להתחלק בחוויות עם חברים (זו דרך לחוות אותן שוב ושוב) וגם (ובעיקר) להתחיל לתכנן את הטיול הבא.
אני, כידוע לך, מתכננת מסלול מאד דומה וממתינה לעשרות - מאות הטיפים המובטחים.
נשיקות חמות חביבתי , לך ולכל משפחתך המקסימה.
מאחלת שהג'ט לג יעבור במהרה לכל בני הבית...
אורלי
איך יצא האוכל?
הלילות של רז הולכים ומשתפרים. נראה לי שעוד כמה ימים היא תתגבר לגמרי על הג'ט לג...
אכן, רשימת הטיפים הולכת ונערמת, בינתיים, בראש.
אחרי הכיף שבתיכנון, והכיף שבטיול, נשאר הכיף הגדול שבלשתף.
ברוכים השבים! אנו תכננו במקור להיות באורלנדו ושייט ממיאמי לקאריביים, אך כעת עם ביטול הקו למיאמי אנו חושבים להוסיף גם 3 ימים בניו יורק. מכיוון שגם לנו 3 בנות בערך בגילאים של בנותייך, מאוד מעניין אותי האם גם הילדות נהנו בניו יורק ומאילו מקומות שם הן נהנו במיוחד?
סמן להדפסה
הוספת תגובה
39. חברים יקרים - אחרי שישה שבועות - חזרנו!תגובה ל - 1
19/07/2008 20:48
irits2503
189 הודעות עד כה
הי ערבה,
איזה כיף לשמוע שכל כך נהניתם !!!
אנחנו טסות בעוד 3 ימים לניו יורק ואשמח לשמוע טיפים שאספת לחוויות בתפוח הגדול.
תודה והתאקלמות מהירה
עירית
[עודכן ב:19 יולי 2008 20:49:]
סמן להדפסה
הוספת תגובה
40. סוזי, עוד טיפ קטן ולא חשוב, לגבי ווטקינסתגובה ל - 36
19/07/2008 20:57
סוזי
1050 הודעות עד כה
הי ערבה,
האם הבוץ הזה גם מחליק?
בעיקרון אנו נועלים נעלי הליכה לכל המסלולים, כי הן יותר בטיחותיות. במסלולים שבהם נרטבים (למשל הליכה בתוך נחל) אנחנו נועלים סנדלי שורש.
כך שנראה לי שב-Watkins Glen נישאר בקונספציה הרגילה שלנו - נעלי הליכה.