כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. פיץ רוי או טורס דל פיינה 19/07/2008 16:52 לתגובה הבאה
  ilanrimon לא מחובר ilanrimon  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
אנחנו נהיה בפטגוניה בסוף אוקטובר-תחילת נובמבר.
יש לנו זמן מוגבל ולכן אנחנו צריכים לבחור בין אזור הפיץ רוי לבין טוס דל פיינה, ולהקצות כ - 3 ימים לטרקונים
אנחנו מחפשים בעיקר טיולי יום, ולינה בבקתות/אכסניות (לא אוהלים).
הכוונה היא להגיע לשם (איפה שנבחר) מאל קלפטה.
האם יש הבדל בתנאי מזג האויר בין שתי האופציות?
האם מבחינת נופים יש הבדל גדול?
המלצות יתקבלו בברכה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כמו לבחור בין אבא לאמא... תגובה ל - 1 19/07/2008 19:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 367 הודעות עד כה
שלום
בהחלט מדובר בהתלבטות רבתי; שני המקומות מהממים !!
הבחירה הופכת עבורכם בעייתית עוד יותר לאור התנאים שביקשתם:
זמן מוגבל בד"כ מצביע לכיוון הטיול בפיץ רוי, בעיקר אם אינכם עומדים להגיע לטורס ברכב שכור, שאז מדובר יהיה ביומיים נוספים לצורך העניין.
טרקונים קצרים דווקא יתאימו יותר לטורס (ע"ע "שיטת הכוכב"), אבל מדובר יהיה על טרקונים קצרים בלבד, מפני שדרגת הקושי של המסלולים הארוכים יותר בטורס בינונית, והאכסניות על "המסלול" מרוחקות זו מזו.
בפיץ רוי דרגת הקושי של מרבית המסלול קלה, אך בטיולים יומיים תאלצו להרביץ כ 20 ק"מ הליכה...
לינה באכסניות/לודג'ים, תמצאו בטורס בלבד.
גישה פשוטה יותר מאל קלפאטה תמצאו לאל צ'אלטן = פיץ רוי.
בעקרון מזג האוויר באזור דומה, אלא שקשה להתעלם מן העובדה שהמושג "יום של ארבע עונות" תופס חזק יותר דווקא בטורס, כלומר הסיכוי למזג אוויר יציב פחות נמצא שם.
ההבדל בנופים הוא עניין של טעם כמובן. לטעמי = שמיים וארץ !
בקיצור, העובדות לפניכם-והבחירה בידכם !
אם יהיו לכם שאלות נוספות כתבו לי ואשמח לעזור.
להתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כמו לבחור בין אבא לאמא... תגובה ל - 2 19/07/2008 20:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  diamantn לא מחובר diamantn  משתמש מתחיל 43 הודעות עד כה
מאל קלפטה יש אוטובוסים ישירים גם לאן שלטן - פיץ רוי
וגם לפורטו נטאלס - טורוסים

הפיץ רוי זה טראק שיכול ליהיות יום או יומיים
הטורוסים זה טראק בין יומיים לחמישה ימים

הטורוסים הרבה יותר מרשימים מהפיץ רוי
ויש שם גם הרבה יותר מה לראות חוץ מהטורוסים כמו קרחונים עמקים ולגונות...
בפיץ רוי חוץ מהפיץ רוי יש רק שתי לגונות...
כמובן שבשניהם לאורך כל הדרך יש נוף מדהים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיפ קטן להכנות לטיול שלכם תגובה ל - 3 19/07/2008 21:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נ"ב
כאשר אתם אוספים מידע לצורך תכנון הטיול שלכם הקפידו להפריד דעות אישיות מעובדות. כל אחד וטעמו הוא, ודי לחכימא ברמיזה.
הערות קטנות לבחורצ'יק הנחמד שהשיב לשאלה:
א.פיץ רוי, אם תרצה, חמישה ימים ויותר.
ב.טורס דל פאיינה, גם 10 ימים ויותר.
ג.באזור המסלולים של הפיץ רוי, המשתרעים על שטח קטן בהרבה מאזור המסלולים של טורס דל פאיינה, קיימים שבעה קרחונים, וזאת ללא התצפית על שדה הקרח הדרומי מסרו אלקטריקו.
לאורך המסלול המתוייר יותר, תוכל לצפות בשבע לגונות שונות,ובחמישה משבעת הקרחונים הנ"ל.
באזור המסלול המתוייר יותר של טורס דל פאיינה, תוכל בהחלט לראות יותר לגונות ואגמים, אך שני קרחונים בלחץ.

אז להביע דעה אישית בתשובתך זה בסדר גמור, אבל עליך להבין שלתשובותיך השפעה על הקוראים, לכן נסה לדבוק בעובדות הקיימות בשטח !
יותם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיפ קטן להכנות לטיול שלכם תגובה ל - 4 20/07/2008 08:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לעונים.
יותם - קראתי איפה שהוא שיש בטרק הכי קצר של אזור הפיץ רוי (לגונה טורה אם אני לא טועה) קטע של הליכה על קרחונים (סטייל פוארטו מורינו) ובנוסף טיפוס קרח. האם האופציות האלה עדיין קימות / פתוחות לכולם?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. פיץ רוי או טורס דל פיינה תגובה ל - 1 20/07/2008 11:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
El Condor El Condor לא מחובר El Condor  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
לדעתי האישית, הטורס דל פאינה יותר יפה.
משהו במרחבים האדירים שם (גדול מהפיץ רוי)עושה את הטרק יותר מיוחד.
אני עשיתי את טרק ה - W בטורס וגם את טרק הפיץ רוי, במזג אויר הפכפך נתקלתי בשני המקומות לצערי.
אם הייתי צריך לבחור רק אחד, הייתי בוחר בטורס, בעיקר בגלל היופי המהפנט.
דרך אגב גם פוארטו נאטאלס, עיירה נחמדה יותר מאל צ'אלטן.
שוב- הכל לטעמי האישי בלבד, אני גם חשבתי שצ'ילה הרבה יותר מיוחדת מארגנטינה, לצורך העניין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. פיץ רוי או טורס דל פיינה תגובה ל - 6 21/07/2008 07:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  suede2 לא מחובר suede2  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
ואם יורשה לי להוסיף- הטורס דל פיינה נחשב לאחת האטרקציות של דרום אמריקה ולאחד הפארקים היפים והמגוונים בעולם. ומבחינת דעה אישית, לא הייתי בפיץ רוי, אבל הטורס לא איכזב והיה אחד הhighlights של הטיול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. "מיניטרקינג" על גלאסיאר גראנדה תגובה ל - 7 22/07/2008 01:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום אילן
אכן ניתן לשלב טרק על גלאסיאר גראנדה עם הטרק ללגונה טורה !
ניתן לעשות זאת ביום ארוך ומתיש מאל צ'אלטן ובחזרה, וניתן לעשות זאת ביומיים או יותר + לינה באתר הקמפינג הסמוך ללגונה טורה.
את הטיול יש להזמין באל צ'אלטן עצמה, והוא כולל הדרכה וציוד טכני.
מדובר בהליכה של כשעה וחצי מן הקמפינג אל הקרחון עצמו, וטיול של כשלש שעות על הקרחון עצמו !!
למיטב ידיעתי העסק פעיל, אך מוטב שתבחן זאת באינטרנט.
חפש באתר של חברת פיץ רוי אקספדישונס, המוציאים את הטיול:
http://www.fitzroyexpediciones.com.ar
אם יהיו לך שאלות נוספות כתוב לי ואשמח לעזור.
בהצלחה ולהתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אני הייתי בוחרת בפיץ רוי תגובה ל - 1 24/07/2008 22:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tal_hakmon לא מחובר tal_hakmon  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
אבל זה מאוד אישי לדעתי
אני הייתי בשני האזורים - הפיץ רוי והטורס דל פאינה
אהבתי את שני האזורים, אבל את אזור הפיץ רוי אהבתי הרבה יותר

לגבי מזג האויר - מזג האויר בשני האזורים מאוד הפכפך
כשהיינו בפיץ רוי , בסוף פברואר , מזג האויר השתנה מיום ליום (ואפילו באותו יום ) משמש נעימה לגשם ללא הפסקה.
כמובן שבימים שירד גשם - היה די מבאס. בימים שהיתה שמש ולא ירד גשם - היה נפלא !
כשגשום (ולפעמים גם כשלא) יש עננים שמכסים את הפיץ רוי ויתכן שאפילו לא תראה את ההר. העניין עם העננים יכול לקרות גם בטורס דל פאינה. יש לנו חבר שטיפס עד לטורוסים וחיכה שם כמה שעות ולא ראה אותם כי היו עננים.
בקיצור- מזג אויר הפכפך מאוד בשני האזורים.

כשטיילנו בפיץ רוי - ישנו בעיירה אל צלטן, ויצאנו כל יום לטיול בפרק (העיירה נמצאת ממש למרגלות הפיץ רוי, ויוצאים ממנה בהליכה לאזור הפרק). הכניסה לפרק אינה בתשלום. יש אנשים שעושים בפיץ רוי מסלול עם לינה באוהל בשטח.
לגבי הטורס דל פאינה - אנחנו ישנו שם באוהל במחנות. אפשר לעשות שם מסלול עם ציוד על הגב או בלי. יש המון אופציות למסלולים שם.
היו שם גם מקומות לישון (מלון ורפרוחיו) אבל לא ישנתי שם ואני ממש לא מכירה.

בכל מקרה- שני האזורים יפים.
לטעמי - הפיץ רוי הרבה יותר יפה.

תבלה!

טלי send2tali@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לגבי פורטה נטלס ואל צלטן תגובה ל - 6 24/07/2008 22:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tal_hakmon לא מחובר tal_hakmon  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
חשוב לציין - שפורטה נטלס נחשבת קרובה לפרק הטורס דל פאינה,
אבל היא רחוקה מהפרק בעצם מרחק של שעתיים וקצת נסיעה באוטובוס!
וכדי להגיע לפורטה נטלס מאל קלפטה צריך גם כן לנסוע כמה שעות טובות (סביב 5 שעות אם אני זוכרת נכון...)
לעומת זאת - אם מגיעים מאל קלפטה לאל צלטן - צריך לנסוע בערך 3 או 4שעות, ומגיעים לעיירה שנמצאת ממש למרגלות הפיץ רוי.
הנתונים האלה חשובים, במיוחד לאור הזמן המוגבל לטיול שיש לשואל השאלה המקורית.

כמו כן - לדעתי האישית , אל צלטן היא עיירה קטנה מאוד והרבה יותר חמודה לעומת פורטה נטלס שנראתה לי כמו עיירת עוני מוזנחת
אבל יכול להיות שהרושם שקיבלתי היה רק בגלל שבאל צלטן ישנו במקום הרבה יותר נעים מהמקומות שמצאנו בפורטה נטלס , באותו סדר גודל של מחיר...

טלי send2tali@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. לגבי פורטה נטלס ואל צלטן תגובה ל - 10 24/07/2008 22:39 לתגובה קודמת
שוב תודה לעונים Smile
טל - איפה ישנתם באל צ'לטן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול בעונה?
להודעה הבאה:לאן לנסוע באוקטובר

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר