כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מערב ארה"ב עם תינוק 19/07/2008 17:21 לתגובה הבאה
  livnatr לא מחובר livnatr  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
שלום לכולם
אנחנו בשלבים ראשוניים של תכנון טיול למערב ארה"ב בתקופת החגים (כשלושה וחצי שבועות) עם תינוק בן שנה
כמובן שיש לי המון שאלות ואשמח לכל הצעה/ המלצה
1. אנחנו מתלבטים בין טיסה לניו-יורק עם שהות של יומיים והמשך למערב או כבר לגמור עם הכל בבת אחת... (מבחינת שעות טיסה עם תינוק)
2. לגבי המסלול- אנחנו מנסים למצוא "מסלול פלאים" שכולל גם כמה שיותר אתרים וכמה שפחות נסיעות
אנחנו מוגבלים למספר שעות נסיעה ביום כ-2-3
חשבנו על סאן-פרנסיסקו- איזור יוסימיטי- לאס וגאס- ברייס וציון...
(יש טעם בכלל להיות בלאס-וגאס עם תינוק?)
3. אפשרות נוספת- סאן פרנסיסקו- יוסימיטי-סקויה- כביש 1 -לוסאנגלס- סאן דייגו

אשמח גם להמלצות לגבי האם יוסימטי מתאים מבחינת מזג האויר בזמן זה לטיול עם תינוק (בלילה יותר...)
כל רעיון/חוויות מנסיון יתקבלו בברכה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 1 20/07/2008 04:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2264 הודעות עד כה
נסיון בטיול עם ילדים אין לי. אני רק יכול להתייחס לנושא המסלול.

לצערי, מסלולי פלאים לא קיימים. את המרחקים בין האתרים השונים הרי לא ניתן לשנות. המרחק מסן-פרנסיסקו ליוסמיטי הוא 4 שעות נהיגה נטו והמרחק בין וגאס לברייס הוא 5 שעות וכו'. ואין קיצורים Smile . אם אתם רוצים לנהוג פחות, תצטרכו לחלק את קטעי הנהיגה בין היעדים השונים ולשלב אתרים בדרך. לדוגמא, בדרך בין ברייס לוגאס יש לא מעט דברים ואפשר את הדרך הזו "למרוח" על יום שלם ואפילו יותר - הכל שאלה של בחירה.

יש כמה דרכים לסדר מסלול במערב. ההמלצה הרווחת כאן בפורום היא לבנות מסלול שמתחיל בס"פ ומסתיים בוגאס. אני חושב שעם מסלול כזה, ב-3-3.5 שבועות תוכלו לכלול את כל היעדים שציינת את את מרביתם, ועדיין לשמור על טיול בקצב איטי כפי שביקשת.

באוקטובר כבר עשוי להיות קריר ביוסמיטי וגם בברייס, אבל בדרך כלל לא יותר קר מבחורף בארץ. בלילות יכול להיות קר מאד, אבל אלא אם בכוונתכם ללון באוהל, אני לא רואה את הרלוונטיות של הטמפ' בחוץ. בכל מלון\מוטל שמכבד את עצמו יש חימום\קירור לפי הצורך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 2 20/07/2008 04:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6633 הודעות עד כה
אכן, אין קיצורי דרך. המרחקים במערב גדולים וממש לא מאפשרים "טיולי כוכב". גם אין טעם לנסוע כל יום שעתיים- שלוש ולישון בסוף העולם ולעבור כל יום מקום לינה. לתינוק עדיף כמה שפחות מעברים.
רצוי לנסוע 5 שעות ביום- מפוצל עם עצירות רבות בדרך (למראות ופעילויות שונות) מאשר כל יום להתקדם קצת.
ברור שכאשר מגיעים לערים שיש בהם הרבה מה לעשות אפשר להשאר בהן כמה ימים מה שמרווח את המסלול ולא גורר נסיעות ארוכות יום אחרי יום.
לגבי ניו יורק: אם אתם מעוניינים לבקר בה, עצרו בדרך הלוך, לונו בה 3 לילות לפחות (מטרטר מדי ולא מוצדק להגיע לפחות זמן)ואז המשיכו הלאה לסאן פרנסיסקו.
בהחלט כדאי לבקר בלאס וגאס. תינוק שם יפריע לך או יגביל אותך בדיוק כמו בכל מקום אחר.
ברור שטיול עם תינוק הוא בקצב וסגנון אחר, אך זו חוויה נפלאה ובתכנון נכון, תהנו כולכם עד מאד.
כאשר אני נסעתי עם ילדי הקטנטנים, כולם הזדעזעו (אבל זה כבר היה לפני הרבה שנים) היום, רבים נוסעים עם תינוקות רכים וכבר מזמן עברה הנטייה של להשאיר את הילדים בבית.
אנשים נוסעים עם תינוקות רכים (בני חודש- חודשיים אפילו. תכננתי מספר מסלולים למשפחות, כאשר בזמן התכנון התינוק עוד היה בבטן...)
ועד פעוטות בני שנה, שנתיים, שלוש.
כך שאתה לא חריג. להיפך. סעו רגועים ומוכנים ותהנו מכל רגע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 3 20/07/2008 13:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי וסיגלית תודה על תשובתכם המהירה

בהחלט אנחנו מתחילים להרגיש שעם תכנון טוב נצליח לארגן אחלה טיול

מספר שאלות נוספות בעקבות הערותכם...

כנראה שבאמת נתחיל בס"פ ונסיים בלאס וגאס (לגבי ניו עוד נראה אבל זה פחות משנה למסלול...)

נראה לכם ריאלי (בנוסף לפארקים יוסימיטי, סקויה ברייס וציון) לשלב גם את רוד 1 וסאן דייגו כלומר ס"פ---סן דייגו---לאס וגאס... או שזה כבר יותר מידי?

יש לנו נטו שלושה שבועות למערב

אפשרות אחרת היא לעשות רק את האיזור שבין ס"פ ללאס- וגאס (כולל הפארקים) ואז מהסקויה עד ללאס וגאס אני מתלבטת אם הנסיעה לא ארוכה מידי. יש לכם רעיון לאתרים בדרך?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 4 20/07/2008 15:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shirlyshani לא מחובר shirlyshani  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
הי,
אנחנו מתכננים נסיעה באוקטובר עם ילד שיהיה בן שנה ו- 9.
גם האילוץ שלנו היה מקסימות שעתיים וחצי-שלוש באוטו.
הטיול המתוכנן שלנו הוא ל- 22 יום:
טיסת לילה דרך אטלנטה לסן פרנסיסקו
4 לילות בסן פרנסיסקו
נסיעה למונטריי, לינה שם לילה
4 לילות ביוסמיטי, כמובן שהיום הראשון מוקדש לנסיעה ועצירות
טיסה מפרסנו לווגאס כדי לחסוך את הנסיעה
ווגאס - 2 לילות
אח"כ סיבוב של 4 לילות - זאיון פארק, ברייס קניון וגרנד קניון גדה צפונית בלבד.
בלילה האחרון ישנים בסנט ג'ורג' כדי לקצר טווחים לווגאס
בבוקר- טיסה מווגאס לניו יורק
ישנים עוד 5 לילות בניו יורק וחוזרים בטיסת לילה הביתה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 5 20/07/2008 17:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  segev_cohen לא מחובר segev_cohen  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
גם אנחנו נוסעים בספטמבר הקרוב ל-17 יום נטו במערב עם תינוקת שתהיה בת שנה וחצי. אפשר לראות את המסלול שלנו בהודעות קודמות.
בכל מקרה, מספר דגשים (לפחות לדעתי):
1. נסיעה בהרבה מקרים עדיפה על טיסה - לא לשכוח זמני המתנה בטיסה (לפני המראה, אחרי נחיתה, החזרה ולקיחת רכב). בנוסף - ברכב אפשר להשמיע מוזיקה אהובה, ולעצור כמה שרוצים וצריכים.
2. למרות שגם אנחנו קבענו כלל של עד 3 שעות נסיעה ביום, אנחנו נחרוג מכך בכשלושה ימים מהטיול, אבל גם כשנוסעים לצימר בגולן, וקצת מטיילים באותו יום, ונוסעים לאיזו מסעדה בערב עוברים את הארבע שעות נסיעה, אז כל אחד לפי הנסיון עם הילד שלו.
3. גודל הרכב - לזכור את העגלה, המנשא, ועודף הציוד של התינוק שתופס ה מ ו ן מקום.
4. בית המלון הנבחר - דווקא זו בעיני הנקודה הרגישה - האם יש אפשרות להזמין לול, האם יש אמבטיה או רק מקלחון, אפשרות להרתיח מים, מקרר... זו הסיבה שבוגאס למשל נמנענו ממלונות הקזינו והזמנו ב- Desert Rose Suites...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 4 20/07/2008 18:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
1. אני חושב שבהחלט אפשר לשלב את כביש 1. מסקויה תסעו מערבה למונטריי ומשם תתחילו את הדרך דרומה על כביש 1. ההמלצה הרווחת כאן בפורום היא להקדיש 3 ימי טיול לקטע זה. תקציב הימים הוא שלכם ותצטרכו להחליט אם זה שווה ועל חשבון מה.

2. קצת קשה להגיד מה ניתן להספיק ומה לא. הרי כל אחד רוצה להקדיש זמן שונה למקומות שונים. מציע לכם לשבת עם המפה, ספרים ולחפש כאן בפורום ולבנות לעצמכם מסלול יום אחר יום. אחרי שתהיה תכנית אתם מוזמנים לפרסם אותה ולקבל הערות ולשנות, עד שתגיעו למה שאתם באמת רוצים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 7 21/07/2008 20:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה לכולכם... ההצעות וההמלצות ממש עוזרות וגם מחזקות (כי יש הרבה חששות לנסוע עם תינוק- אבל זה לדיון בפורום אחר... Smile )

אני מקווה שזה בסדר להמשיך והעזר בכם...

אז ככה

יהיו לנו 18 יום במערב
נגיע בשבת בערב לס"פ (אחרי טיסת לילה דרך ניו-יורק)
מה שתכננתי בנתיים:

שבת- סן פרנסיסקו
ראשון- ס"פ
שני- ס"פ
שלישי-ס"פ
רביעי- ס"פ----רינו (נראה לכם שאפשר ביום אחד או שכדאי לתכנן עצירה בסאקרמנטו? יש מה לעשות שם?)

חמישי- אגם טאהו
שישי- אגם טאהו--- יוסימיטי (ידוע לכם אם אפשר להכנס מהצד המערבי?)
שבת- יוסימיטי
ראשון- יוסימיטי
שני- יוסימיטי- ----סקויה
שלישי- סקויה----?????

מכאן יש לנו למעשה למעשה 5 ימים (ביום ראשון אנחנו כבר רוצים להגיע ולישון בלאס וגאס)
ראשון- לאס וגאס
שני-לאס וגאס
שלישי- לאס וגאס---(טיסת לילה)--ניו-יורק
ואז עוד 3 לילות בניו-יורק

לגבי ה"חור" באמצע...אשמח לקבל המלצות
בגדול היינו רוצים גם להיות בברייס וציון. אבל נראה לי שהמרחקים עצומים. יש למישהו רעיון על עצירות מעניינות בדרך? או רעיון איך/אם לשנות את המסלול (ולהיות פחות או יותר במקומות האלו...אפשר גם פחות)

רעיון אחר זה מסאן פרנסיסקו ישר ליוסימטי- מונטריי-רוד1 לוס אגלס-ברייס-ציון-לאס וגאס

אני מתנצלת על השאלות הרבות ומודה מראש...אתם פשוט נפלאים ומצילים!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 8 21/07/2008 20:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סליחה לגבי יוסימטי השאלה היא אם אפשר להכנס מהצד המזרחי ולא המערבי כמו שכתבתי קודם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 1 21/07/2008 20:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  may east לא מחובר may east  משתמש פעיל 1701 הודעות עד כה
סתם שאלה: למה אתם "מוגבלים" ל 2-3 שעות נסיעה ביום ?
הרי תינוק - תן לו טלטולי המכונית, ויכול לישון יותר משעתיים שלוש ! איך בדיוק נוסעים עם תינוק לאילת לדוגמא ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 8 21/07/2008 22:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הכביש שחוצה את יוסמיטי מזרח מערב נסגר בהתאם למזג האויר וזה בדר"כ קורה במהלך נוב' (אם כי קרה בעבר שזה קרה בסוף אוק'). מה שכן, גם אם הכביש פתוח טכנית, אם נקלעים ליום של מזג אויר חורפי, ויש כאלה באוקטובר, אני יכול רק לנחש שזה יהיה לא סימפטי לנהוג שם. נראה לי שלפני אמצע אוקטובר אפשר לבנות על לנסוע שם די בבטחה.

לסיבוב נינוח שכולל את ציון וברייס ויוצא מוגאס צריך 3 ימים. אם תהיו מוכנים לוותר על לייק טהו לטובת זה אני חושב שאפשר לכלול זאת במסלול די בקלות. כל אחד וההעדפות שלו, ולמרות שאני חושב שאיזור לייק טהו הוא מאד יפה, אני הייתי מצביע בעד ציון וברייס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 10 22/07/2008 09:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shirlyshani לא מחובר shirlyshani  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
פשוט מאד - בטיסה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 12 24/07/2008 11:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוקי, אז נחזור לרעיון המקורי...
סן פרנסיסקו ומשם ליוסימיטי
ולאחר מכן לברייס וציון ולסיים בלאס וגאס

עדיין, שאלה שאלתית ומהותית:
יש המלצות למשהו בדרך בין יוסימיטי לברייס-וציון?
כמה זמן נסיעה זה בכלל?!?

לגבי השעתיים שלוש- אנחנו נוסעים עם תינוק כבר לא כ"כ קטן... שכבר לא ישן רוב היום ובכלל החלטנו שבא לנו טיול יותר באיזי
אם כי, אני לוקחת בחשבון שאולי מס' ימים נאלץ לעשות נסיעות ארוכות יותר (כמו מת"א לסן פרנסיסקו למשל... Rolling Eyes )

תודה תודה תודה
מחכה לתגובותיכם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 13 25/07/2008 05:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתם יכולים לעשות מסלול כזה:
ס"פ --> יוסמיטי (+סקויה?) --> כביש 1 --> וגאס --> ציון וברייס --> וגאס.
זה מסלול די סטנדרטי שמוצע כאן בפורום רבות. אני חושב שאין בעיה לעשות זאת ב-18 ימים בנחת, עם ים זמן בכל מקום ולחלק את הלינות כך שבאמת לא תנהגו יותר משעתיים שלוש כל יום.

נסיעה ישירה מיוסמיטי לברייס היא בעייתית מפני שמדובר ב-9-10 שעות נהיגה ולמיטב ידיעתי אין יותר מדי עניין לאורך הדרך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 14 26/07/2008 23:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז אתה מציע לעשות את כביש 1 עד ל.א ואז משם ללאס וגאס?
כמה שעות זה מל.א ללאס וגאס?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 15 26/07/2008 23:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תכנסו לל"א אם היא מעניינת אתכם ואם זה מתאים לכם בחשבון הזמנים. אני טרם הייתי שם ולכן לא מציע לכאן או לכאן. אם לא תרצו להכנס לעיר תוכלו לשבור מזרחה לפני כן לכיוון וגאס.

מסלול זה הוצע כאן רבות בפורום ורבים בונים את הנסיעה שלהם עפ"י תוואי זה. מציעה לכם לנסות לחלק את המסלול לימים ולפי זה להבין מה אפשר להוסיף או לגרוע.

אומדן מרחקי נסיעה אפשר לעשות בעזרת אתר המפות של גוגל:
http://maps.google.com/

הנה המדריך המלא לשימוש באתר (כל הזכויות שמורות לסוזי):
http://forum.lametayel.com/forum_msg/th-1003757/

והנה דוגמא למרחק מל"א לוגאס:
http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&geocode=&s addr=los+angeles&daddr=las+vegas&sll=37.09024,-95.71 2891&sspn=33.352165,76.640625&ie=UTF8&z=8
4 שעות ו-3 דקות ל-270 מייל. לקחת בחשבון שהערכת הזמנים היא לנהיגה נטו, ללא עצירות לפיפי, אוכל, דלק ובתנאי כביש תקינים (אין עבודות, אין פקקים, ...).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. מערב ארה"ב עם תינוק תגובה ל - 16 27/07/2008 10:45 לתגובה קודמת
המון תודה
נתת לי שעורי בית
בטח אחזור בהמשך עם שאלות נוספות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טורונטו
להודעה הבאה:ל- ANNYMOUS

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל