|
| 2. תחבורה ל Overland track תגובה ל - 1 |
21/07/2008 00:05  |
|
הי שגיבצ'יק,
קודם כל סחתיין על הבחירה המעולה, סוף סוף מישהו פה עושה משהו מעניין ולא עוד פעם מילפורד בניו זילנד וטיול מודרך באיירס רוק.
האוברלנד לוקח בין 5 ימים ל 8, כשזה תלוי כמה מסלולים צידיים תעשה. רוב ההליכה היא מישורית ובכל יום יש לך מסלולים צידיים שעולים לפסגות עם נופים מרשימים מאוד. אני לא יכול להמליץ לך על מסלול צידי הכי מהנה, כולם מדהימים, טוב, המאסט לדעתי זה the acropolis עם נופים הזויים לגמריי.. משהו שנראה עיבוד מחשב ולא אמיתי.
יש לאורך המסלול בקתות במרחקי הליכה מאוד נוחים, הן מתוחזקות היטב, רק חשוב לזכור שיכולים להיות "פקקים" בבקתות מסויימות, כלומר הן יהיו מלאות במטיילים. המליצו לי לקחת אוהל, אבל ויתרתי בגלל המשקל. לשמחתי לא נתקעתי אף לילה בלי מיטה. רק תתכונן לנחירות של אוסטרלים זקנים שיהיו איתך בבקתה. אם אני זוכר נכון הם עושים עכשיו תהליך של החלפה של רוב הבקתות בבקתות חדשות וגדולות יותר.
צריך להרשם מראש לטרק, או דרך האתר של PWS (רשות הגנים הטזמנית), או ישירות במשרדים שלהם בלנססטון או הובארט (אולי גם במקום אחר.. זה המשרדים המרכזיים). כשאני עשיתי כמעט לא היו ימים שהיו מלאים, אבל שווה לבדוק באתר, יש 32 מקומות פנויים כל יום. לי הרישום עלה 150 דולר. ההרשמה נותנת לך אפשרות לישון בכל הבקתות בטרק כמה ימים שתרצה. אגב, בפורום הציעו כמה הצעות איך להתחמק מתשלום על ידי הגעה לאוברלנד מטרקים אחרים באזור. זה ממש לא ריאלי..
לגבי תחבורה, יש לחברת האוטובוסים הגדולה בטזמניה, Tassielinkאוטובוסים להתחלה ולסוף הטרק, כשאפשר לקנות חבילה משולבת של כרטיס לשני האוטובוסים במחיר זול משמעותית. אם אני זוכר נכון אפשר לעשות דרכם ככה העברה של הציוד שלך לטרמינל שלהם בהובארט או לנססטון.
למרות כל הפרסום של הטרק, תפגוש בו בעיקר אוסטרלים ולא תיירים, בגלל שתיירים לרוב הם טיפשים ועושים מה שאומרים להם במרכזי מידע לתייר, שבאוסטרליה כולה זה כמעט אף פעם לא יהיה טרקים. לדעתי זה יתרון כי האוסטרלים המטרקים זה עם שממש שווה להכיר.
אה, ועוד משהו.. אם אתה בעיקר בעניין של טרקים, אין ממש סיבה להגיע לנססטון ולעזוב את הובארט- חוץ מ walls of jerusalem כל הטרקים המוצלחים באי נגישים מאוד מהובארט. לשיקולך..
צרפתי תמונה מהפסגה של mt. ossa, הפסגה הגבוהה בטזמניה, שנגישה מה overland.
 |
| IMG_7677.JPG(גודל:19.75KB) |
[עודכן ב:21 יולי 2008 00:07:]
|
|
|
|