כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. נעלי סקי - לקנות או לשכור? 20/07/2008 09:46 לתגובה הבאה
  jackmate לא מחובר jackmate  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
שלום לכל חברי הפורום.

כמה זה קריטי לקנות נעלי סקי? מה ההבדל המהותי בין קניה והשכרה מבחינת איכות הנעל וההנאה? מחיר ממוצע לזוג? עדיף לקנות בארץ או בחול?

תודה מראש
צביקה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. נעלי סקי - לקנות או לשכור? תגובה ל - 1 20/07/2008 12:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1891 הודעות עד כה
לקנות אבל לאט...
נסה בשכירות כמה זוגות, ואז חפש חנות שיכולה להתאים לך נעליים, ושם תקנה זוג שאתה יכול לנסות ולכוונן תוך ימי גלישה.
זוג יעלה בין 200-300 יורו.
היכן לקנות - היכן שאתה יכול לנסות אותם ולהתאים אותם תוך כדי ימי הגלישה

בברכת סקיטוב, רק לבן, raklavan@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מה לגבי שאר הציוד? תגובה ל - 2 20/07/2008 20:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה לגבי חולצות תרמיות וגרבי סקי?
כמה קריטי זה משקפת? אני יודע שממש קר אז זה מאוד עוזר וגם עם יורד שלג. אל האם אפשר לחכות עם הקניה לשוויץ?
בחרמון למשל לא הייתי צריך ומשקפי שמש היו מספיק. אבל בקולורדו היה ממש קר באיזור -25C ואז היה חובה משקפת וכיסוי לפנים.

תודה מראש
צביקה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. Tsvika, it will be ok תגובה ל - 3 21/07/2008 00:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Tsur  משתמש לא מוכר
skiing is suppose to be fun, if you serious about the sport than buy the gear (all that you mentioned)

Boots, goggles, face hood etc.

Worse case senrio it is too warm for you than you take the facehood off and you wear sunglasses instead of the goggles

there is no good answer. When going for a week ski vacation and you can not predict the exact weather than you should be prepared for the "worse" case senrio

Yanni, -25c and blowing snow

then if conditions are better than adjust in real time.

Remeber: Layers Baby Layers

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מה לגבי שאר הציוד? תגובה ל - 3 21/07/2008 09:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 530 הודעות עד כה
גוגלס עדיפות על משקפי שמש בעיקר בגלל שיש סיכוי שתיפול על הפנים. אם תהיה עם גוגלס כנראה שהנזק שיגרם זה שהגוגלס ילכו לעזאזל. אם תהיה עם משקפי שמש יכול להיות שתבלה את השעות הבאות במיון כשהרופא התורן שולף עם פינצטה רסיסי זכוכית מהעיניים שלך...
ככלל, ציוד סקי זה מותרות שאפשר להסתדר בלעדיהן עד שמגיעים לרגע שבו אי אפשר בלי ואז הנזק יכול להיות גדול. אפשר לגלוש בלי חולצה טרמית אבל בתנאי מזג אוויר קשים אתה עלול לגלות שאתה מזיע מאוד בזמן הגלישה, הזיעה מרטיבה אותך ואז קופאת במעליות.
אפשר לגלוש בלי גרבי סקי אבל אתה עלול לגלות בסוף היום שהגרביים נרטבו, שפשפו את העור והיכולת שלך לגלוש תיפגע.
בקיצור, לא שווה לחסוך בדברים הקטנים האלה. הם אמנם יקרים אבל בלעדיהם החופשה יכולה לההרס.
אפשר להסתפק בזוג גרביים אחד וליבש אותו כל ערב במלון, רצוי שניים ליתר ביטחון. אותו דבר לגבי חולצה טרמית. אם אתה רוצה, קנה בארץ אחד וחפש באתר מבצע היסטרי. בכל מקרה אני לא ממליץ להגיע לאתר כשחסר לך ציוד חיוני מתוך כוונה לקנות באתר. זה עלול לגרום לך לעשות קניה חפוזה, יקרה ולא מוצלחת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מה לגבי שאר הציוד? תגובה ל - 3 23/07/2008 18:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1891 הודעות עד כה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מה לגבי שאר הציוד? תגובה ל - 5 23/07/2008 22:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1444 הודעות עד כה
צביקה,

1. התאור של ניר לגבי פציעה מרסיסי זכוכית אפשרי אבל הוא נשמע קיצוני (שלא נדע טפו טפו טפו). לעומת זאת אני מציג בפניך מקרה שכיח יותר: כשירד שלג פתיתים יכסו את זגוגיות משקפי השמש משני הצדדים והנה נגמר יום הגלישה...מה שלא יקרה עם גוגלס...

2. אני מתפלא שאתה שואל לגבי גרביים וחולצה טרמית שעלותם בטלה בשישים מסך עלות החופשה כולה. דוקא בהם לחסוך כמה שקלים? בעודפים תמצא זוג גרביים ב-100 שקל.

3. לגבי נעליים אני דוקא ממליץ לך לחכות ובינתיים להשכיר. יש הפתעות שקשורות לגודל הנעל. בסקי אני נועל נעליים הקטנות בשתי מידות מהמידה הרשמית שלי. לקח לי שתי עונות להבין את זה ובינתיים הנעליים החדשות שקניתי מונחות בארון (למרות שבחנות הן התאימו לי מאוד). בכל מקרה עדיף לקנות באתר הגלישה עצמו ולערוך תיקונים (או להחליף) בחנות תוך כדי שבוע הגלישה. מסוכן מידי לקנות בארץ ואז לגלות בשטח שאין התאמה... חוץ מזה בחורף האחרון באוסטריה מחירי השכרת הנעליים היו מגוחכים (משהו כמו 20-30 יורו לשבוע) וקיבלתי נעליים חדשות מהניילון. נעל חדשה איכותית תעלה בין 300 ל- 400 יורו, אז תעשה את החשבון...

4. האתגר האמיתי בציוד סקי הוא מציאת מעיל ומכנסיים אטומים ומנדפים בו זמנית. איכותיים וגם זולים. אך מכיון שלא שאלת בנושא אני מניח שאתה מסודר...

- מ.א.

[עודכן ב:23 יולי 2008 22:40:]

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מה לגבי שאר הציוד? תגובה ל - 7 24/07/2008 09:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מכנס ומעיל קניתי גם לי וגם לאישה. בזה לא חסכתי.
לי יש גוגלס מהגלישה בקולורדו. אני לא מתכוון לחסוך בציוד, רק רציתי לדעת מה המצב בארופה וכמה קריטי זה ביגוד טרמי. לא ניסיתי אף פעם חולצה טרמית ולא הייתי צריך. היה כל כך קר שלבשתי סוודר מתחת למעיל....

תודה על האינפורמציה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מה לגבי שאר הציוד? תגובה ל - 8 24/07/2008 14:34 לתגובה קודמת
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1444 הודעות עד כה
בין הגופיה הטרמית למעיל יש שכבת ביניים: מיקרו פליס. אני ממליץ על מיקרו פליס של North Face מסוג TKA100.

- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הסנונית השניה
להודעה הבאה:לכבוד חום יולי - התחממות בגזרת החרמון