כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. האם מותר לעלות למטוס בקבוק שתיה 20/07/2008 13:54 לתגובה הבאה
  arik2005 לא מחובר arik2005  משתמש פעיל 542 הודעות עד כה
עם כל סידורי הביטחון החדשים האם מותר לעלות למטוס עם בקבוק מים מינרליים. בצ'רטרים אין אוכל. האם מותר להביא בתיק סנדוויצ'ים?
האם מותר לעלות עם משחת שיניים וכלי רחצה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. האם מותר לעלות למטוס בקבוק שתיה תגובה ל - 1 20/07/2008 14:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שירלי לא מחובר שירלי  משתמש פעיל 1161 הודעות עד כה
כאן בארץ נותנים לעלות עם בקבוק שתיה. תיק כלי רחצה הכנסנו למזוודה למטוס. בד"כ בחזרה לארץ לא נותנים לעלות עם בקבוק שתיה. כמעט תמיד לוקחים לנוסעים את הבקבוקים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. האם מותר לעלות למטוס בקבוק שתיה תגובה ל - 2 20/07/2008 14:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה לגבי דאודורנט או משחת שיניים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. האם מותר לעלות למטוס בקבוק שתיה תגובה ל - 3 20/07/2008 14:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 516 הודעות עד כה
דאודורנט תיקח מוצק, ומשחת שיניים??

בואי נעבור כי מחשיך עוד מעט שנינו ושמש שוקעת, ללכת ללכת לאן שאפשר, יש מי שדואג לנו שמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. האם מותר לעלות למטוס בקבוק שתיה תגובה ל - 4 20/07/2008 14:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וסנדוויצ'ים או חטיפים מאפשרים להכניס למטוס (ביחוד בטיסות שכר שלא נותנים בהם כלום)?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לדעתי אם זה מוצק - כן תגובה ל - 5 20/07/2008 14:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 516 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

בואי נעבור כי מחשיך עוד מעט שנינו ושמש שוקעת, ללכת ללכת לאן שאפשר, יש מי שדואג לנו שמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מה אסור לקחת בטיסה לארצות או בתוכה תגובה ל - 6 20/07/2008 15:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מאיזה שדה תעופה? תגובה ל - 1 20/07/2008 17:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 483 הודעות עד כה
יש שוני בין מדינות.

כללית גם איפה ש"אסור" מותר לעבור את הבדיקה הבטחונית עם בקבוק ריק ולמלא אותו במים בטרמינל.

כל דבר שנמרח נחשב נוזל (גם משחת שיניים) והגללים לגבי נוזלים חלים גם עליו, כרגיל בתלות בשדה התעופה ממנו אתם ממריאים.

ההתייחסות הכללית ביותר היא שאסור מיכלים של מעל 100 מיליליטר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. ההוראה הכללית שאסור תגובה ל - 1 20/07/2008 17:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מאיר שפירא מורה דרך לא מחובר מאיר שפירא מורה דרך  משתמש פעיל 244 הודעות עד כה
ויש כל מיני סייגים מה כן ומה לא.

ככלל,
בארץ לא מקפידים על כך ביציאה, אבל אי אפשר לדעת אם לא ישנו להם את ההנחיה.

מה שאני נוהג לעשות בכל הטיסות גם בהלוך וגם בחזור:

לוקח איתי בקבוק ריק וכמובן כריכים (היום במטוס לכרתים תקבלו איזה מאפין ובקבוק מים), אחרי מעבר כל הבדיקות והביקורות נכנס לשירותים וממלא מים, וכך אני לא צריך טובות של אף אחד, ויש לי אוכל ושתיה.

הביקורת היא בנקודה בה מועבר התיק האישי שעולה איתך למטוס שיקוף ואתה עובר בשער האלקטרוני.

פשוט וקל.
אז אם הסיבה היא בטחונית כמו שאומרים, או כלכלים (שתקנה מים בחנויות שלהם) זה לא חשוב לי, יש לי פתרון והכל בסדר.

שימרו על שמנו הטוב בכרתים * מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 * מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ההוראה הכללית שאסור תגובה ל - 9 20/07/2008 18:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nonss לא מחובר nonss  משתמש בינוני 147 הודעות עד כה
לפי סיפורים של חברים ומנסיון שלי, לוקחים כל בקבוק שהוא, ולא משנה מה הוא מכיל.
בשבוע שעבר ראיתי איך בחור ישראלי מבקש משוטר בלגי להחזיר לו בושם מאד יקר שנשאר בתיק היד שלו ולא עזרו הבקשות.
למזלו, יש איזשהו סידור שאם חוזרים לאותו שדה תוך חודש שומרים על המוצר והוא ינתן בחזרה.( הוא אמור לחזור)
אבל כמה כבר חוזרים כל כך מהר.
לי מצאו בתיק אחד( מתוך ארבעה) בקבוק קטנטן שבקושי נשאר לו סבון נוזלי ולקחו לי אותו אבל- בתיק הבא שלי שכחנו בקבוק בשם חדש ואת התיק הזה כנראה לא בדקו או שהבושם לא עבר בשיקוף.
גיליתי את זה רק בתוך המטוס כשחיפשתי משהו אחר.
לא ידעתי אם לצחוק או לבכות על "ההחרמה" הרצינית שעשו לי וההתעלמות מתיק אחר לגמרי.
מקווה שזה לא משקף את מצב הבידוק לפני העלייה .( טיסת אל על בשיתוף בריסל אייר) .
כמובן שאחרי הבידוק אפשר לקנות בדוכנים בשדה שתייה ואיתה כן אפשר לעלות!
באותו שדה קניתי טושים נוזליים במיוחד והמוכרת ארזה לי אותם בשקית אטומה לגמרי והסבירה שוב את העובדה שמדובר בנוזל.ולכן האריזה ההרמטית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תודה לכל המגיבים תגובה ל - 10 20/07/2008 18:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פטרתם לי את הבעייה:
סנדוויצים אפשר לעלות וגם רצוי (בטיסות שכר)
בקבוק מים - מביאים ריק וממלאים אחרי נקודת הביקורת או שקונים בחנויות שאחרי הביקורת.
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. ההוראה הכללית שאסור תגובה ל - 10 20/07/2008 18:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5318 הודעות עד כה
יתכן שההוראה הכללית שאסור.בשתי נסיעותי האחרונות באפריל ולפני חודש
העלינו סנדויצ'ים,תפוחי עץ,כלי רחצה ובקבוק שתיה קטן בכל תיק יד.לא הורידו בלוד,ברומא וטיבליסי.אנחנו עושים זאת תמיד,שווה לנסות, זה בהחלט חוסך כסף וגם זמן התארגנות בהמשך היום הראשון. במקרה הגרוע,מקסימום תשפכו.
אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. ההוראה הכללית שאסור תגובה ל - 12 20/07/2008 19:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע מחובר ע ע  משתמש פעיל 352 הודעות עד כה
בטיסה שלנו, לפני כחודשיים, עם KLM להולנד בעלי שכח בכיס המכנסיים שלו קוצץ ציפורניים שמחובר אליו אולר קטן ואני שכחתי בתיק היד מצית - לא גילו לא את זה ולא את זה. או שגילו אך לא אמרו דבר.
בטיסה חזור היו לי 4 בקבוקי מים מינרליים שנקנו מחוץ לשדה התעופה- לא החרימו.
בשתי הטיסות היו לי חטיפים, סוכריות, מסטיקים - לא אמרו מילה.
נוסע אחר בטיסה חזור התבקש לחלוץ את נעליו. לך תדע מה השיקולים שלהם. כנראה שהכל עניין של מזל.

עפרה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. ההוראה הכללית שאסור תגובה ל - 13 20/07/2008 22:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5318 הודעות עד כה
היי עפרה
לא מדובר על מזל מדובר על סטיסטיקה.הבאתי רק שלוש דוגמיות אבל כל השאר
במתאם. Cool
לעניןדברים ממתכת:אולר,מספריים לציפורניים,פצירות שנשכחו בכלי הרחצה.
גם כאן,יש לי נתון סטיסטי:=נמצאו החרמו וסולקו. Crying or Very Sad ---אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. ההוראה הכללית שאסור תגובה ל - 14 20/07/2008 23:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  gilamoti לא מחובר gilamoti  משתמש בינוני 74 הודעות עד כה
היי !

מי אמר שבטיסות שכר אין אוכל. טסנו לפני חודש בטיסות שכר של ישראייר להולנד. הן בהלוך והן בחזור קיבלנו ארוחה, שתייה קרה כמה שרצינו ופעם אחת חמה. מי שביקש עוד חמה קיבל גם לא בזמן החלוקה.

ביציאה מהולנד החרימו לבתי תרסיס דיאודורנט שהיה בתיק צד, לא עזרו התחנונים. כל שאר הבשמים היו בתיק השני שעבר שיקוף ובו לא נגעו. בטיסה זו הוחרמו כל בקבוקי השתייה של הנוסעים (כולל של תינוק).

גילה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. ההוראה הכללית שאסור תגובה ל - 15 21/07/2008 09:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעל מ. יעל מ. לא מחובר יעל מ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 726 הודעות עד כה
אכן אסור ולא כדאי לנסות ולבדוק עד כמה מחמירים או מקפידים לבדוק.

אסור להעלות למטוס נוזלים (כולל משחת שיניים, קרם כלשהו, בושם וכו') בכמות שמעל 100 מ"ל.

בנסיעה האחרונה שלי לחו"ל היה לי בתיק בקבוק שתייה (בקושי רבע נישאר בו).. הבקבוק הוחרם.

כן.. אולי חסר היגיון, אבל זה החוק ולא כדאי לנסות לבדוק עד כמה ואם הוא גמיש.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. ההוראה הכללית שאסור תגובה ל - 16 21/07/2008 11:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  brak לא מחובר brak  משתמש בינוני 109 הודעות עד כה
אנו חזרנו לפני כמה ימים מגרמניה בטיסה הלוך אין שום בעיה לעלות דברי שתיה ואוכל למטוב וזה לא רק בטיסה הזו אלא בכל טיסה שלקחנו (איטליה אמסטרדם ...) ולגבי החזור ממינכן הבידוק היה קפדני ביותר לגבי דברים נוזליים חטיפים וכריכים לא היתה בעיה , בקבוקים צריך לרוקן ולא רצוי לשין שום דבר נוזלי בתיק כי הוא ילקח אז חבל להתחכם ופשוט לשים במזודות את כל הבשמים והתמרוקים את בקבוקי השתיה אפשר למלא בשירותים המים שלהם נהדרים כך שאין בעיה

נסיעה טובה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. ההוראה איננה אומרת רק מה אסור תגובה ל - 12 21/07/2008 12:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ההוראה אומרת גם מה ואיך מותר.

אני תמיד לוקח איתי את כל הציוד שאני צריך כדי לשרוד לפחות יום (למקרה שהמזוודה במטען החליטה לטייל למקום אחר).
ציוד ההשרדות כולל תיק כלי רחצה עמוס כל טוב, ממשחת שיניים דרך שמפו ועד דיאודורנט (וכל מה שצריך).

אני לא נתקל בבעיות משום שאני מקפיד למלא את ההוראות באדיקות במקום לסמוך על המזל, מצד שני אני לא מוותר על זכויות שאני זכאי להם.

פשוט תהיו בסדר והכל יהיה בסדר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. ההוראה איננה אומרת רק מה אסור תגובה ל - 18 21/07/2008 18:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עדןן לא מחובר עדןן  משתמש מתחיל 47 הודעות עד כה
בבלגיה החרימו לנו פחית קולה ובקבוק מים

ובנוסף לכך הבת שלי ציפצפה בגלל החגורה והם לא הסכימו שהיא תוריד את החגורה ותעבור שוב והתעקשו לעשות לה בדיקה אישית מדוקדקת יותר. אני לא הסכמתי ואחרי כמה דקות הגיעו שני שוטרים ושוטרת שהסבירה לי בחביבות שאין להם שום ברירה כי אלה הנהלים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. כי פחית קולה ובקבוק מים מכילים יותר מ100 מיליליטר תגובה ל - 19 22/07/2008 14:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ולכן הם אסורים.

לעומת זאת בקבוקון של שמפו או דיאודורנט המכילים פחות מ 100 מיליליטר (כל אחד) מותרים.

כמו במעבר רמזור.
מותר לעבור, אבל רק כשירוק ומביטים יפה לצדדים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. חוויה טריה תגובה ל - 20 22/07/2008 16:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2421 הודעות עד כה
מאחר ואני מנוסה בשדות התעופה בלונדון המחמירים מאוד, דאגתי שלא יהיו באמתחתי מים ושאר נוזלים בטיסה חזרה מבוקרשט. למזלי הרע שכחתי שבכיס התחתון במכנסיים היו זוג בטריות זרביות... צפצפתי במעבר. רוקנתי הכל ועדיין צפצפתי. אי אפשר לצרף כאן את קול נביחות הבודקת עלי... כך שתדאגו לאכסן גם את הבטריות!!!

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. חוויה טריה תגובה ל - 21 23/07/2008 00:02 לתגובה קודמת
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 559 הודעות עד כה
לאחר שחזרנו מטיסה לפולין,קראקוב, כתבתי מיד בפורום על משעבר עלינו בטיסת חזור.
טסנו ב10/06 עם קבוצה מאורגנת ממקום העבודה.מהארץ ,לא הוגבלנו בכלום. אבל בחזור...
כולם,לא רק הקבוצה שלנו ,גם התיירות הנחמדות מצרפת הורדנו נעליים,חגורות,רוקננו כיסים.ואם לא די בזה אז כל דבר שנראה קצת נוזלי/אבקתי -נזרק לפח בצד.
קרם ידיים,משחת שיניים,תרופות,בושם.
בעלי שכח להכניס את תיק האיפור שלי למזוודה ואני שמתי אותו בתיק יד.כמןבן שבביקורת המסקרה שלי שלאיב סאן לורן היתה חומר נפץ מסוכן ביותר, והאודם של רבלון כלי נשק מסוכן.לא עזרו לי בקשות ותחנונים,בקשה לשלוח את התיק יד לבטן המטוס(נאמר שכבר סגרו את עליית התיקים),להכניס חשקית אטומה וכו..
ראיתי הכל נזרק לפח בבוז.הצלחתי להכיס לכיס פריט-שתיים.העלבון וגם הנזק היו עצומים.מה גם שהינו לאחר ביקור במחנות ומבלי להשוות כמובן ,הרגשנו רע עם הבדיקה המטופשת. תתאורו לכם את הדודות הצרפתיות שזרקו להן את הליפסטיק!!!
מאז טיסה ההיא אני לא מעלה לטיסה שום דבר!!!
וודאי לא את תיק האיפור החדש.
טיסה נעימה לכולם
אמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה?
להודעה הבאה:עזרה בבחירת רכב