|
| 2. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 1 |
21/07/2008 11:09   |
|
אם אתם רוצים טיול ולא סתם לנסוע כל הזמן, תכנון הזמן דורש מחשבה נוספת:
1. למשך שבועיים וכשמדובר בטיול עם רכב, יש להוריד אחת משלוש המדינות שציינתם. הזמן יהיה קצר מדי.
2. התניידות בתחבורה ציבורית בפרק זמן של שבועיים עלולה לצמצם את הטיול הרבה יותר. למעשה, למדינה אחת בלבד.
3. נקודת התחלת הטיול מותנית בתשובותי הקודמות:
בשבועיים ובתחבורה ציבורית - תוכלו לעשות למשל מסלול מעגלי בנורווגיה מאוסלו עד אוסלו.
בשבועיים עם רכב - אפשר למשל לשכור בגרמניה (מחיר זול יותר)ולנסוע דרך חלקים מדנמרק (ובמעבורת) לנורווגיה וחזרה.
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
http://blog.tapuz.co.il/caravan
|
|
|
|
|
|
| 5. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 4 |
22/07/2008 13:29   |
|
אם את מטיילת בשוודיה ובנורבגיה, למה עליך לנסוע לקופנהאגן לצורך הטיסה? הכל תלוי בהרכב המדויק של המסלול ולא בשמות הארצות. בשוודיה ונורבגיה גם יחד אפשר לטייל גם שנה. כשמטיילים בהן במשך שבועיים רצוי לבנות מסלול כזה, שקופנהאגן איננה קרובה אליו.
נהיגה: תלוי איפה. יש כבישים רחבים יותר (בעיקר בשוודיה) או פחות (בעיקר בנורווגיה). צריך לנסוע לא מהר ובזהירות סבירה. חלק מן הכבישים בנורווגיה באמת דומים מאד לחלק מן הכבישים שבאירלנד. אבל בסקנדינביה, שלא כמו באירלנד, נוהגים מצד ימין של הכביש.
רשיון נהיגה בינלאומי: כל מה שאוסיף למה שכתוב בנושא במדור "השאלות הנפוצות" המופיע בצד שמאל של דף זה - יהיה מיותר.
דוד
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
|
|
|
|
|
| 7. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 6 |
23/07/2008 13:09   |
|
לגבי טיסות, תבדקו אפשרות להגיע לשטוקהולם ולהמריא מאוסלו או ההיפך. זה יהיה הרבה יותר הגיוני ויחסוך לכם נסיעה ארוכה מאד.
אני נוהג לטייל בקרוואן ולכן אינני בקיא במחיר המלונות בשטוקהולם. אבל בעיקרון, המחירים בסקנדינביה גבוהים הרבה יותר מאשר בשאר מדינות אירופה.
סוג הרכב הנחוץ לכם (4 מבוגרים + 4 מזוודות) הוא לפחות רכב מקבוצה E או אפילו F (כלומר משפחתי גדול) שיש לו גם תא מטען גדול.
דוד
דוד פרנקל.
|
|
|
|
|
|
| 10. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 9 |
23/07/2008 15:02   |
| |
עמית פ. - צוות למטייל ברשת |
621 הודעות עד כה |
|
|
תודה אילן!
אני די בלחץ מהנהיגה שם... מעולם לא נהגתי בחו"ל ובטח לא על רכב משפחתי.... אין לי ממה לדאוג נכון?
|
|
|
|
|
|
| 13. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 8 |
23/07/2008 18:09   |
|
1. מרבית חברות השכרת הרכב הגדולות מאפשרות לשכור אותו בתכנית חד-כיוונית, דהיינו, לשכור במקום אחד ולהחזיר במקום אחר. אבל יש לקחת בחשבון שזה טעון תוספת תשלום.
2. ההערה שנאמרה כאן לגבי המטען ברכב נכונה. בכל הרכבים המשפחתיים הגדולים (מה שנקרא אצלנו רכב מנהלים) יהיה נוח לארבעה מבוגרים מבחינת ישיבה, אבל שאלת תא המטען היא השאלה הקובעת. זאת הסיבה שהמלצתי ללכת אפילו על קבוצה F. הייתי אומר יותר מזה: תבדקו מה גודל המזוודות שכל אחת מכן מתכוונת לקחת (ותשתדלו לא לקחת את כל הבית). חברות ההשכרה קצת שונות מבחינת סוגי כלי הרכב שהן מגדירות באיזו קבוצה, כך שפשוט תבדקו מה גודל תא המטען ברכבים שמציעים לכן. גם אם לא יוכלו להגיד לכם זאת בחברה, אפשר לקבל בקלות את נפח תא המטען של כל רכב בעולם באמצעות חיפוש פשוט בגוגל.
3. לגבי רכב בשטוקהולם - נכון, אין טעם להחזיק רכב בעיר גדולה ויש לקחתו ממש לפני היציאה ממנה.
4. מתוך 14 יום בשוודיה ובנורווגיה הייתי מקדיש לשטוקהולם שניים עד שניים וחצי. זו עיר יפה בצורה שלא תאומן.
5. טיסה בלתי ישירה (עם קונקשן) אכן עשויה לייקר את העלויות אבל לא בהכרח. קחי בחשבון שחזרה מנורווגיה לשטוקהולם לצורך הטיסה גם היא תעלה לך: בערך יום וחצי פחות מן הטיול. וזאת עלות שחבל לשלם כאשר מטיילים בסקנדינביה.
דוד
דוד פרנקל.
|
|
|
|
|
|
| 16. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 15 |
24/07/2008 07:19  |
| |
עמית פ. - צוות למטייל ברשת |
621 הודעות עד כה |
|
|
תודה רבה על התשובות!
בסוף קבענו שגם הנחיתה וגם ההמראה יהיו משטוקהולם. עוד לא החלטנו לגבי הרכב. בסופ"ש אשב על המסלול ובטוח אחזור עם עוד שאלות
|
|
|
|