כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. התניידות ומסלול בסקנדינביה 20/07/2008 20:09 לתגובה הבאה
  zipi_by לא מחובר zipi_by  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
אנחנו חושבים על נסיעה באוגוסט לסקנדינביה למשך שבועיים, שתכלול את שבדיה, נורבגיה ודנמרק. מאיזו מדינה הייתם ממליצים להתחיל ועל איזה מסלול הייתם ממליצים?

האם אפשר להתנייד שם בתחבורה ציבורית או שכדאי ועדיף לשכור רכב?

תודה מראש!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 1 21/07/2008 11:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
daf daf לא מחובר daf  משתמש פעיל 981 הודעות עד כה
אם אתם רוצים טיול ולא סתם לנסוע כל הזמן, תכנון הזמן דורש מחשבה נוספת:

1. למשך שבועיים וכשמדובר בטיול עם רכב, יש להוריד אחת משלוש המדינות שציינתם. הזמן יהיה קצר מדי.

2. התניידות בתחבורה ציבורית בפרק זמן של שבועיים עלולה לצמצם את הטיול הרבה יותר. למעשה, למדינה אחת בלבד.

3. נקודת התחלת הטיול מותנית בתשובותי הקודמות:
בשבועיים ובתחבורה ציבורית - תוכלו לעשות למשל מסלול מעגלי בנורווגיה מאוסלו עד אוסלו.
בשבועיים עם רכב - אפשר למשל לשכור בגרמניה (מחיר זול יותר)ולנסוע דרך חלקים מדנמרק (ובמעבורת) לנורווגיה וחזרה.

דוד פרנקל. ///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט): http://blog.tapuz.co.il/caravan
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 1 21/07/2008 14:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אילן Ilan לא מחובר אילן Ilan  משתמש פעיל 576 הודעות עד כה
כמו שכתב קודמי, שבועיים לא יספיקו לשלוש מדינות אלה. אין שם כבישים מהירים דוגמת גרמניה או כביש 6 שלנו. אנו עשינו טיול של שבועיים שהתחיל והסתיים בשבדיה כיוון ששם קיבלנו מחיר זול להשכרת הרכב, 580 דולר לשבועיים לקלאס C ( פולקסווגן בורה ידני עם מזגן ) אשר שודרג לאחר ניסיון פריצה לסאאב 9-3 ( תואם וולוו ומרסדס ). חברים שלנו התחילו וסיימו בקופנהאגן לאותו פרק זמן. קחו בחשבון שלב הטיול הם הפיורדים הנורבגיים והשאר רק תפאורה Laughing .

לטייל יצאת, עייף אך מאושר חזרת !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 1 22/07/2008 07:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עמית פ. לא מחובר עמית פ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 621 הודעות עד כה
ובאותו עניין.

אם מתמקדים בשבועיים עם רכב על שבדיה ונורבגיה, האם הגיוני לנחות בשבדיה ולהמריא מקופנהגן (לעבור בדנמרק רק לצורך טיסה) או שמא כדאי לנחות ולהמריא משטוקהולם?

לגבי נהיגה שם, האם נוח לנהוג שם? חזרתי מאירלנד לא מזמן ושם הכבישים היו צרים מדי בשבילי (פלוס הנהיגה היא בצד ההפוך).

האם צריך רשיון בינלאומי?

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 4 22/07/2008 13:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם את מטיילת בשוודיה ובנורבגיה, למה עליך לנסוע לקופנהאגן לצורך הטיסה? הכל תלוי בהרכב המדויק של המסלול ולא בשמות הארצות. בשוודיה ונורבגיה גם יחד אפשר לטייל גם שנה. כשמטיילים בהן במשך שבועיים רצוי לבנות מסלול כזה, שקופנהאגן איננה קרובה אליו.

נהיגה: תלוי איפה. יש כבישים רחבים יותר (בעיקר בשוודיה) או פחות (בעיקר בנורווגיה). צריך לנסוע לא מהר ובזהירות סבירה. חלק מן הכבישים בנורווגיה באמת דומים מאד לחלק מן הכבישים שבאירלנד. אבל בסקנדינביה, שלא כמו באירלנד, נוהגים מצד ימין של הכביש.

רשיון נהיגה בינלאומי: כל מה שאוסיף למה שכתוב בנושא במדור "השאלות הנפוצות" המופיע בצד שמאל של דף זה - יהיה מיותר.

דוד

דוד פרנקל. ///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט): http://blog.tapuz.co.il/caravan
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 5 23/07/2008 12:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התשובות. ככל הנראה הנחיתה וההמראה יהיו משטוקהולם.

ביררנו לגבי לינה בשטוקהולם בלילה הראשון. הציעו לנו מלון ב- 120 יורו ללילה, לי זה נראה המון, אפשר להשיג משהו זול יותר או שזה טווח המחירים?

לגבי רכב, מעולם לא הזמנתי רכב לטיול בחו"ל אז אין לי מושג איזו קבוצת רכב להזמין, אנחנו 4 נשים עם 4 מזוודות... מה דעתכם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 6 23/07/2008 13:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגבי טיסות, תבדקו אפשרות להגיע לשטוקהולם ולהמריא מאוסלו או ההיפך. זה יהיה הרבה יותר הגיוני ויחסוך לכם נסיעה ארוכה מאד.

אני נוהג לטייל בקרוואן ולכן אינני בקיא במחיר המלונות בשטוקהולם. אבל בעיקרון, המחירים בסקנדינביה גבוהים הרבה יותר מאשר בשאר מדינות אירופה.

סוג הרכב הנחוץ לכם (4 מבוגרים + 4 מזוודות) הוא לפחות רכב מקבוצה E או אפילו F (כלומר משפחתי גדול) שיש לו גם תא מטען גדול.

דוד

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 7 23/07/2008 13:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דוד תודה.

אם לוקחים את הרכב משטוקהולם, אבל טסים מאוסלו, יש אפשרות להשאיר את הרכב באוסלו?

לגבי החזרה מאוסלו, ראיתי שאין טיסות ישירות לארץ, זה בטח ייקר את הכרטיס לא?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 6 23/07/2008 14:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו לנו במלון IBIS KISTA שנמצא קרוב לכביש משדה התעופה ארלנדה לשטוקהולם ובמרחק של 15-20 דקות משטוקהולם. רשת IBIS הינה רשת 2-3 כוכבים בסיסית. המלון היה נקי ומשלמים עבור ארוחת הבוקר בנפרד. במתחם בית המלון נמצאת תחנת דלק עם חנות וגם מק דונלס. בקומת הקע החדרים ללא מעשנים ובקומה שניה למעשנים. לגבי גודל הרכב העיניין קצת יותר מסובך Laughing , הכל תלוי בגודל המזוודות של הנשים. חזרנו השבוע מרומניה והיה לנו רכב רומני עם בגז' של 510 ליטר ונכנסו שלושה טרולי 28" ושני תיקים. הינו ארבע מבוגרים והיה לנו נוח ומרווח. חברים שלנו קיבלו בשטוקהולם וולוו S60 ולא היה מספיק מקום למזוודות.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 9 23/07/2008 15:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אילן!

אני די בלחץ מהנהיגה שם... מעולם לא נהגתי בחו"ל ובטח לא על רכב משפחתי.... אין לי ממה לדאוג נכון? Confused
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 10 23/07/2008 15:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שום דאגה, הסקנדינבים הם אדיבים מאוד ורמת התחזוקה של הכבישים מעולה ( זה לא רומניה Laughing ) . מעל 90% מדברים אנגלית וקל מאוד לתקשר. בכביש משטוקהולם לכיוון אוסלו תרכשי מיומנות וניסיון בנהיגה של רכב משפחתי והכל יעבור בשלום. לא לשכוח לקחת מצעים ישנים למיטות ולזרוק אותם ביום האחרון לפח המתאים שם. כנ"ל לגבי כל מה שאפשר לקחת מכאן כיוון שהמחירים שם בשמיים. בשבדיה יותר זול מנורבגיה ולהשתדל למלא דלק לפני המעבר ולעשות השלמות בנושא קניות ( לא להביא לשם פירות וירקות כמו שמישהו שאל כאן Laughing ).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 11 23/07/2008 16:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה Smile

עכשיו, לגבי הרכב, אין טעם להיות עם רכב במהלך השהייה בשטוקהולם וכדאי לקחת אותו ביום שיוצאים לדרך נכון?

באיזו חברה הזמנת את הרכב?

כמה ימים להקדיש לשטוקהולם בהתחלה מתוך 14?

[עודכן ב:23 יולי 2008 17:04:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 8 23/07/2008 18:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
1. מרבית חברות השכרת הרכב הגדולות מאפשרות לשכור אותו בתכנית חד-כיוונית, דהיינו, לשכור במקום אחד ולהחזיר במקום אחר. אבל יש לקחת בחשבון שזה טעון תוספת תשלום.

2. ההערה שנאמרה כאן לגבי המטען ברכב נכונה. בכל הרכבים המשפחתיים הגדולים (מה שנקרא אצלנו רכב מנהלים) יהיה נוח לארבעה מבוגרים מבחינת ישיבה, אבל שאלת תא המטען היא השאלה הקובעת. זאת הסיבה שהמלצתי ללכת אפילו על קבוצה F. הייתי אומר יותר מזה: תבדקו מה גודל המזוודות שכל אחת מכן מתכוונת לקחת (ותשתדלו לא לקחת את כל הבית). חברות ההשכרה קצת שונות מבחינת סוגי כלי הרכב שהן מגדירות באיזו קבוצה, כך שפשוט תבדקו מה גודל תא המטען ברכבים שמציעים לכן. גם אם לא יוכלו להגיד לכם זאת בחברה, אפשר לקבל בקלות את נפח תא המטען של כל רכב בעולם באמצעות חיפוש פשוט בגוגל.

3. לגבי רכב בשטוקהולם - נכון, אין טעם להחזיק רכב בעיר גדולה ויש לקחתו ממש לפני היציאה ממנה.

4. מתוך 14 יום בשוודיה ובנורווגיה הייתי מקדיש לשטוקהולם שניים עד שניים וחצי. זו עיר יפה בצורה שלא תאומן.

5. טיסה בלתי ישירה (עם קונקשן) אכן עשויה לייקר את העלויות אבל לא בהכרח. קחי בחשבון שחזרה מנורווגיה לשטוקהולם לצורך הטיסה גם היא תעלה לך: בערך יום וחצי פחות מן הטיול. וזאת עלות שחבל לשלם כאשר מטיילים בסקנדינביה.

דוד

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 12 23/07/2008 18:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ישנם שיקולים לכאן ולכאן. נכון שבשטוקהולם ישנה בעיית חניה והחניה עלתה לנו הרבה כסף, אך למדתי מחבר שלי לקחת רכב בירידה מהמטוס ולהחזירו לשדה התעופה וזה הוכיח את עצמו מבחינת הנוחיות. בנוסף, ככל שמשכירים ליותר ימים המחיר ליום ההשכרה יורד וזה מתקזז עם לקיחת הרכב בפחות יומיים או שלושה ימים. לשטוקהולם הקדשנו יומיים מלאים וביום השלישי בבוקר יצאנו לכיוון אוסלו וביקרנו בדרך בכמה עיירות וגם לנו בתוך שבדיה לא רחוק מהגבול ( הזכרתי ששבדיה יותר זולה ? ) גם כן במלון של רשת IBIS. הרכב לקחנו מחברת אירופקאר לאחר סיבוב של הצעות מחיר מכמה חברות כולל הנחות של נוסע מתמיד באל-על. בסוף לחצתי את סוכן הנסיעות לתת גם לי את המחיר הזול וכך היה. גם תלוי באיזה שעה הנחיתה בארלנדה. אנחנו המשכנו משדה התעופה לעיירת הסטודנטים ( שכחתי את שמה, אשלים בערב ) ורק לאחר מכן למלון IBIS בסניף אחר שהיה בבנין תעשייתי ושימש את נהגי המשאיות. המנהלת של המקום ראתה שהמקום לא מצא חן בעיני והמליצה לי על IBIS KISTA. עוד דבר חשוב, לעשות ביטוח לביטול השתתפות עצמית כיוון שאצלם זה הרבה כסף. בשטוקהולם היו 29 מעלות צילסיוס ומזל שהיה מזגן ברכב. בערב היה קריר ולא היה צורך במזגן.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 13 23/07/2008 22:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנו טסנו עם לופטהנזה דרך פרנקפורט לשטוקהולם עם השייה של 30 דקות וכמעט פיספסנו את ההמשך כיוון שבארץ אמרו לנו להיות בשער יציאה B2 ובמזל הסתכלתי על צג של מוניטור וראיתי שזה בשער F5. בחזרה ההשייה היתה של 3 שעות. גם אני רציתי לסיים את הטיול באוסלו אך דרשו דמי החזר של 250 יורו. המרחק בין אוסלו לשטוקהולם 560 ק"מ ולכן החלטתי להחזיר את הרכב בשטוקהולם ולהנות מהכסף ( חלק הלך לדלק אך אנו חזרנו לשטוקהולם דרך כביש שונה וראינו עוד כמה מקומות והשלמנו את העליה לפיטריה ב OREBRO). כך שאין פיתרון אידיאלי אחד וכל אחד יחליט לפי מה שנראה לו כנכון.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. התניידות ומסלול בסקנדינביה תגובה ל - 15 24/07/2008 07:19 לתגובה קודמת
תודה רבה על התשובות! Thumbs Up

בסוף קבענו שגם הנחיתה וגם ההמראה יהיו משטוקהולם. עוד לא החלטנו לגבי הרכב. בסופ"ש אשב על המסלול ובטוח אחזור עם עוד שאלות Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:איטליה -גארדה לנד (טיפים לטיול עם ילדים)
להודעה הבאה:דחוף!!! איך מגיעים ברכב מדוברובניק ל ADA-BOJANA

שאלות נפוצות

כתבי למטייל כרגע באירופה

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מגזין על השולחן