|
| 2. מלמטה- למעלה ! תגובה ל - 1 |
22/07/2008 02:01   |
| |
yotami_casazoola |
372 הודעות עד כה |
|
|
|
הי מיכל
לפי מיטב חישוביי את עומדת לסיים את הטיול בבוליביה בתחילת חדש אוקטובר כאשר לפניך עוד חדש וחצי-חדשיים של טיול (תקני אותי אם אני טועה).
אז ראשית, אם אכן בכוונתך לטרק בפטגוניה ברצינות, מציע לך להשאר עם חדשיים ולא פחות (אם את יכולה להוסיף עוד- כל המרבה הרי זה משובח!).
שנית, בתקופה בה את מגיעה, תוכלי בהחלט לטייל ברוב חלקי פטגוניה ללא קושי (פרט לימים של מזג אוויר זועף), אלא שבאזורי האגמים, שהם הצפוניים בפטגוניה, חלק ניכר מן המסלולים הגבוהים יותר יהיו סגורים עדיין.
לכן עצתי לך: התחילי בארץ האש או באזור דרום פטגוניה, וטרקי את דרכך צפונה בין ארגנטינה וצ'ילה.
ממליץ לך, לצורך העניין, על הספר "טרקים וטרמפים בפטגוניה" (ניתן להשיג גם ב"למטייל"), שיעזור לך בתכנון ובהבנה של הטיול שלך, וכן במהלך הטיול עצמו. ספר זה ייתן לך את הידע והכלים ליצירת טיול שיתאים במיוחד בשבילך !
אם יש לך שאלות נוספות כתבי לי ואשמח לעזור.
להתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
|
|
|
|
|
|
| 5. אלקנה, עם כל הכבוד... תגובה ל - 4 |
24/07/2008 01:50   |
| |
yotami_casazoola |
372 הודעות עד כה |
|
|
|
אתה טועה בגדול, מדבר כנראה מחוסר נסיון או מנסיון שאינו מספיק, והגרוע מכל, מטעה.
אינך מכיר את פני השטח בפטגוניה, שאם לא כן היית מבין שהאנדים בדרום ובארץ האש בפרט, נמוכים בהרבה מחבריהם שבצפון פטגוניה.
הקרבה אל הים באזור אושואיה והגובה הנמוך יחסית של ההרים, מהווים את הגורם המכריע ביכולת לטייל שם במגוון מסלולים כבר מאוקטובר.
לעומת זאת, למיטב זכרוני, גם בדצמבר וינואר בשלש השנים האחרונות, בפארק הלאומי פויהווה(שנמצא באזור האגמים), התחוללו סופות שלגים, בזמן שבאושואיה ירדו כמה פתיתי שלג מסכנים...
אתה כותב "מבחינה סטטיסטית", מבלי להתחשב בשינויי האקלים בעולם. במשך השנים האחרונות בפטגוניה דווקא דצמבר וינואר היו גשומים יותר ויציבים פחות מאוקטובר נובמבר, ומטיילים נהנו מטיולים רגליים בפטגוניה עמוק אל תוך חדש מאי !
אז נכון- לא מדובר בעונה המומלצת לטיולים באזור, אך מצד שני, טיולים רבים אפשריים, והנופים המושלגים יוצרים אווירה מיוחדת במינה.
לגבי בקשתך לציון שמי לצד הספר: איני רודף תהילה ולכן אין לי כל עניין בפרסום שמי שלי לצד שם הספר.
העניין שלי הוא בפרסום הספר בלבד, אם תקרא אותו גם תבין מדוע, ואולי גם תבין מדוע דבריך מוטעים.
אגב, מוזר לי לראות שאתה טורח ומתקן אותי, כאשר חומר כה רב באתר אותו אתה מייצג נגוע בדיסאינפורמציה רצינית.
(אם כבר בארץ האש עסקינן, תוכל לקחת לדוגמה לדבריי את מה שנכתב שם בגאון על הבונים, למיטב זכרוני משהו הקשור בגאוות המקום...).
על זאת כבר אמרו חכמינו: "נאה מקיים- נאה דורש".
בברכה, יותם
|
|
|
|
|