כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות 21/07/2008 17:19 לתגובה הבאה
  מרק שוקולד לא מחובר מרק שוקולד  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
שלום,
בעוד 10 ימים אנו נוסעים ליפן ל 3 שבועות. הטיסה היחידה שהצלחנו להשיג היא נאריטה-נאריטה ולכן ביום נחיתתנו אנו נוסעים ישר לקיוטו ומשם מתחילים את הטיול (ולכן כבר רכשנו JRP ל 3 שבועות).
אני מצרפת את המסלול שלי מאחר ודעתכם חשובה לי מאוד. אנו עוקבים אחר העצות שלכם ויצרתי לי "קובץ עצות" יעיל Smile (גם לי יש טיפ באמצע). נשמחאם תעירו ותאירו את עינינו לגבי המסלול המוצע וכמו כן אם תוכלו להשיב לנו על מספר שאלות בסוף:

01/08 שבת - נאריטה (09:45)- נסיעה לקיוטו(לינה בבית שלום קיוטו)
02/08 ראשון - קיוטו (לינה בקיוטו)
03/08 שני - קיוטו (לינה בקיוטו)
04/08 שלישי - קיוטו (לינה בקיוטו)
05/08 רביעי - טירת הימג'י (רק הטירה +הירושימה(בית שלום הירושימה)
06/08 חמישי - מיאג'ימה (לינה בבית שלום הירושימה)
07/08 שישי - נארה (לינה בקיוטו)
08/08 שבת - קאנאזאווה (לינה בקאנאזאווה/טאקאיאמה)
09/08 ראשון - טאקאיאמה (לינה בטאקאיאמה)
10/08 שני - מטסומוטו (לא ידוע)
11/08 שלישי – קמיקוצ'י (לא ידוע)
12/08 רביעי – האקונה ופוג'י (לינה בהאקונה/פוג'י)
13/08 חמישי – האקונה ופוג'י (לינה בטוקיו)
14/08 שישי – ניקו (לינה בניקו)
15/08 שבת – ניקו (לינה בטוקיו)
16/08 ראשון – קאמאקורה (לינה בטוקיו)
17/08 שני - טוקיו (לינה בבית שלום טוקיו)
18/08 שלישי - טוקיו (לינה בבית שלום טוקיו)
19/08 רביעי – טוקיו (לינה בבית שלום טוקיו)
20/08 חמישי – המראה מנאריטה

1) לגבי המסלול טאקאיאמה – מטסומוטו – קאמיקוצ'י: האם מומלץ או "יותר מדי"? איך אתם התנהלתם? אשמח לתובנות ממי שעשה מסלול זה. לא הצלחתי להתארגן מחשבתית מה עושים/ישנים שם.
2) כמה ימים מומלץ לשהות בטאקאיאמה?

והטיפ שלי: מאחר והתחבורה באלפים היפניים, מצאתי קווי אוטובוסים לנסיעה.
הנה האוטובוס שמצאתי מטאקאיאמה למטסטמוטו (כשעתיים וחצי):
http://www.alpico.co.jp/access/express/matsumoto_takayama/in dex_e.html
וממטסומוטו לקמיקוצ'י (כשעתיים): http://www.alpico.co.jp/access/route_k/honsen/info_e.html

3) מאחר ולמעט השבוע הראשון ושלושת ימי הטיול האחרונים, לא הזמנו מקומות לינה (נזרום ונתנייד...), מתי מומלץ לנסוע ברכבות – בבוקר מוקדם או בערב מ 18:00-19:00?
4) איך ומתי כדאי לנו לשלב את האקונה ופוג'י? מה לעשות תחילה וכמה לשהות בכל אחד?
5) שמירת חפצים בתחנות רכבת – עד מתי ואיך ניתן לדעת אם יש לוקרים גדולים לתרמילים שלנו?
6) האם מומלץ להשכיר אופניים בקיוטו? גם מבחינת הנסיעה וגם מבחינת הבטיחות. אמנם קראנו שאין חשש מגניבות, אבל עדיין זה מטריד את הישראלים שבתוכנו...
אשמח לשמוע את דעתכם Idea
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 1 21/07/2008 19:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ירון לא מחובר ירון  משתמש פעיל 177 הודעות עד כה
כמעט בכל תחנת רכבת יש לוקרים, קטנים וגדולים. הגדולים עולים 500 יין ליום ומתאימים למוצ'ילה

TAKAYAMA מדהימה, מדובר בעיירה קטנה מאוד ועתיקה אך שמורה להפליא. לא יותר מיומיים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 2 21/07/2008 20:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון, תודה רבה על התשובה.

באותו נושא:
דווקא בגלל שטאקאיאמה קטנה חשבנו לתת לה לא יותר מיום. דרוש יומיים כדי לכסות אותה?

בנושא אחר: האם אפשר להזמין מקום ברכבת גם אם אין לי את כרטיס ה green? ראיתי בכמה מקומות שכתוב שכדאי להזמין. האם מזמינים בתחנת הרכבת/אינטרנט?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 3 21/07/2008 20:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  milly לא מחובר milly  משתמש בינוני 147 הודעות עד כה
מאחר ולמעט השבוע הראשון ושלושת ימי הטיול האחרונים, לא הזמנו מקומות לינה (נזרום ונתנייד...),

בעיני זו טעות. אתם נוסעים על חופשה ביפן וזוהי תקופה מאוד מאוד מתוירת. אם אתם בעלי תקציב מוגבל הייתי מזמינה מקומות מראש במיוחד בערי נופש כמו טקאיאמה, הקונה - פוג'י וניקו. מומלץ כבר עכשיו להתחיל לחפש באינטרנט לראות האם יש מקומות פנויים.

אפשר להזמין מקום גם עם כרטיס רגיל.

האוטובוס לא אמור להיות מכוסה ע"י הJR פאס.

לגבי לוקרים, בכל תחנה כמעט, בוודאי התחנות הגדולות, ישנם לוקחים קטנים בינוניים וגדולים. כמובן שיש פחות לוקרים גדולים. השאלה היא האם הם פנויים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 1 21/07/2008 23:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  radler46 לא מחובר radler46  משתמש בינוני 118 הודעות עד כה
למרק שלום,

אנסה להוסיף מעט על האינפורמציה הטובה שקבלתם.
1)בהחלט טעות לא להזמין מקומות מראש. אתם עלולים להיקלע למצב שלא יהיה לכם מקום נוח "לשים הראש". ולא קל למצוא בתי מלון/אכסניות ללא הודעה מראש.

2) טאקאימה - מספיק יום אחד בלבד. אילו הייתם נמצאים בזמן הפסטיבל אזי אולי היה כדאי להישאר גם לערב, אבל מכיוון ואתם מבקרים שם שלא בפסטיבל, אזי לא כדאי. בהסתתיגות אחת, שאם אתם רוצים לבקר גם בשיראקאווה-גו אזי תצטרכו יום נוסף.

3)לוקרים - כפי שכתבה מילי. ואפילו יותר קריטי. נראה לי שבגלל עומס התיירים בתקופה זאת יהיה מאד קשה למצוא לוקרים גדולים פנויים, ותצטרכו לחשוב על אלטרנטיבה.

4)לגבי האקונה, אפשר לעשות מסלול בן יום אחד מטוקיו או מקיוטו, ראו את המסלול שהצעתי ב 1001 טיפים.

5 שאלה לסיום מדוע לקחתם פאס ל 3 שבועות אם אתם מתכווני להיות בערים עצמן ??

רמי אדלר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 5 22/07/2008 00:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית, תודה על המענה האדיב והמהיר. זה טיפונת ארוך.

בגדול, הטיול שלנו מתוכנן בלחץ זמן די רציני (התכרטסנו לא ממזמן). המסלול שהוצג לעיל (ואיננו שלם עדיין) הוכן היום ברובו והטיסה בעוד 10 ימים. בוודאי שמתם לב ששאלותיי ההיו "ראשוניות" באופיין.
לכן:

אמנם היינו מאוד רוצים לדעת בודאות היכן אנו "מניחים אתת הראש", אך כאמור, מאחר והמסלול "נקרא" ונקבע רק בימים אלו (ועדיין ישנה התלבטות לגביו), אנחנו לא כל כך בטוחים איפה נהייה בדיוק בכל יום ולא יודעים אם זה נכון להזמין מקומות ללא מסלול וודאי.

הדבר הכמעט יחיד שהוזמן מלכתחילה הוא פס הרכבות - הוא הוזמן הרבה הרבה לפני שהיה מסלול (הלחיצו אותנו שצריך לדאוג לכך מוקדם) וכאן לא התכוננו כראוי ולמעשה, פעלנו הפוך ואנו מודעים לטעות זו. אני רוצה להאמין שהוא ייקל עלינו במקצת בנסיעות מסוימות. כך למשל, כבר ביום הראשון אנו מתחילים בנסיעה ארוכה אחת מנאריטה לקיוטו.

רמי, המסלול שהצעת (שבביתינו זוכה לכינוי "מסלול אדלר" Very Happy ) אכן מהווה עבורנו מסלול יעיל ומרתק, אך מכיוון שאנו גמישים מבחינת זמן חשבנו שיהיה נחמד לשלב בתוכו גם לינת לילה באזור. עדיין שוקלים זאת. לכן שאלתי מה כדאי לעשות תחילה - את האקונה או את פוג'י והאגמים מבחינת נוחות נסיעה וכו'.

לגבי טאקאיאמה - אכן לא ראינו לנכון להישאר יותר מיום. האם היית בשיראקאווה-גו? האם להקדיש לשיראקווה יום שלם במידה ונרצה?

ואמנם זו שאלה אינדיבידואלית, אבל כמה זמן יש להקדיש לקאנאזאווה וטאקאיאמה מבחינת שעות יום?

לגבי הלוקרים - נקווה שיישארו לנו... בכל מקרה, אנחנו עם מוצ'ילות ובמקרה הגרוע יכולים להתנייד איתן על אף חוסר הנוחות הנלווית לכך.

אני מודה לכם מאוד אם נשארתם עד עכשיו Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 6 22/07/2008 04:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו היינו ב TAKAYAMA בדיוק 24 שעות, הגענו ביום שלישי בצהרים והמשכנו הלאה ביום רביעי בצהריים. את הלילה בילינו במנזר יפה מאוד, שם הנזיר הראשי והיחיד שם הוא TOMY, אני לא זוכר את הטלפון ואנסה להשיג אותו. לילה עולה 3,000 יין לאדם.
יש בעיירה 4 דברים עיקריים לעשות: 1
. להסתובב בעיר העתיקה,
2. לעלות לפארק על ההר הצופה על האיזור כולו (הליכה מאוד נעימה)
3. להירגע ולהינות מאווירת המקום
4. בגלל שלנו לא היה זמן לנסוע לשירקאווה גו לקחנו אופניים (500 יין לשלוש שעות לאדם) ונסענו חצי שעה לעיירת דוגמא מדרום ל TAKAYAMA שמראה איך חיו בשירקאווה גו, את הבתים הייחודיים ומספרת סיפורים על התקופה (יש קלטת הסבר בחינם, כניסה 700 יין לאדם, מוממלץ מאוד מאוד)

באופן כללי TAKAYAMA קטנה מאוד, לא מדובר במרחקים ארוכים. יש מודיעין תיירים מחוץ לתחנת הרכבת שייתן המון מידע על הכל.

לגבי בית שלום אני מקווה שסגרתם את הלילות משום שהם די עמוסים בדר"כ. הם אנשים מדהימים!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 6 22/07/2008 08:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
למרק

1) למרות דוחק הזמן אתם חייבים להכין תוכנית מסלול מפורטת סופית ולא להשאיר מקום לספונטניות, לאילתורים או לשינויים במקום. בניגוד לארצות ולטיולים רבים בעולם שם אפשר להחליט בכל רגע נתון על שינוי במסלול או בבית המלון הרי ביפן אין מקום לזה. באם תצאו לא "סגורים" לגמרי על המסלול כולל הזמנת בתי מלון והזמנת כרטיסי נסיעה ברכבת (ביפן אמנם, אבל ישר כשמגיעים, אחרת גם ברכבות עלולים לפגוש בבעיות) , הדבר עלול ל"עלות ביוקר" כלומר אתם עלולים להוציא הרבה יותר כסף, להיות לא יעילים, ובעיקר עלולים ל"פספס" חוויות. זה אמנם לא קריטי ויתכן שתצטרכו לפעול כך במעשי, אבל תשתדלו להימנע מכך.
כשאני עזבתי את הארץ ידעתי בדיוק בכל יום איפה אהיה ומה אני הולך לראות, באיזו שעה אני יוצא ברכבת ולאן ומתי אני חוזר. את הספונטניות תשאירו לבחירת מסעדות, או לבילוי בערבים היכן שתהיו ותו לא. כמובן שאין צורך לרדת לרמה של כל שעה ושעה, (וגם זה כבר עשו ותראו במדור זה... ) אבל לפחות ברמה של חצאי ימים.
אני חושב שקצת נסחפתי בתשובה זאת אבל אני רוצה למנוע מכם לעשות טעות. וסליחה מראש!!!

2) זה עניין של טעם, אבל אני לא הייתי בשיראקאווה-גו מהסיבה הפשוטה שלא כל כך עניין אותי (ואני לא מתבייש להודות בזה)והחלטתי שלא "שווה" את הטירחה ,למרות שזה מקום של מורשת עולמית.להחלטך בהתאם למה שכתב ירון.

3)אם אתה יכול להשיג מקום בטאקאימה כמו שכתב ירון ב 3000 יין, לך על זה, אחרת תצטרך לשלם שם הרבה הרבה יותר.

4) גם בקאנאזוואה וגם בטאקאימה וגם במקומות אחרים, כפי שכבר כתבתי בנארה, בניקו, בהימג'י במיאג'ימה ועוד, מספיק להיות יום אחד ( ארוך, אבל יום אחד). בכל אופן לי הספיק יום אחד למרות שאולי אחרים יגידו יותר.

5)לגבי הלוקרים, לא רק לזה התכוונתי כשדברתי על אלטרנטיבה. עצתי תיכנסו לאתר של JAPANGUIDE ושם תראו כתבה על לוקרים, ובעיקר את המידות של שלושתם, ותנסו לראות שהתרמילים שלכם יכולים להיכנס לתא הבינוני.

6) נדמה לי שאין הבדל אם אתם נמצאים קודם בהאקונה או להיפך.בין כך הפאס של JR לא כ"כ מתאים לאיזור זה כך שגם מבחינת נוחות הנסיעה זה לא משנה. לגבי לינת לילה תלוי בבית המלון שאתם מוצאים. אולי עדיף לישון בטוקיו או קיוטו ומשם לנסוע לטיול בין יום כל פעם - שוב בגלל שיש לכפ םאס.

מקווה שלא ייגעתי אתכם בתשובה ארוכה זאת

רמי אדלר

7)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 8 22/07/2008 14:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה לכם על התשובה.
לרמי, לא ייגעת כלל וכלל - חשוב לנו לשאול וללמוד מנסיונם של אחרים והדברים שכתבת חשובים מאוד ואנו מתחילים ליישם (אפילו במסגרת הזמן הקצרה).

ולכן, במאמץ "להתכונן", אשאל ברשותכם עוד שאלות:

האקונה ופוג'י - בהנחה שאנחנו מתכננים יומיים (יום אחד בכל מקום ולינה בהתאם לכך) - באיזה מקום עדיף להתחיל אם ישנים שם לילה?
או האם כדאי לעשות טיולי כוכב מטוקיו פעם להאקונה ופעם לפוג'י וחמשת האגמים. נראה לנו יותר בטוח ו"זול" לישון בטוקיו ומשם להתנייד למקומות, אבל רוצים חות דעת נוספת.

האם מספיק יום אחד לטיול בפוג'י וחמשת האגמים לא כולל טיפוס?
והאם מישהו טיפס לפוג'י? ראיתי שיש המלצה למסלול בן 5 ק"מ שאורך כ 8 שעות (כולל ירידה) - מישהו התנסה בזה?

וכמה שאלות לרמי בנוגע ל"מסלול אדלר": האם הייתה לך דרך לדעת את זמני התחבורה הקשורים לפס בהאקונה? עד תחנת Odawara אמנם יש לנו JRP, אבל משם יש מידע לגבי הזמנים ובעיקר שעות החזרה לטוקיו?
מתי הכי מוקדם שכדאי לצאת מטוקיו ע"מ להספיק גם את המוזיאון הפתוח?

תודה רבה על סבלנותכם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 9 22/07/2008 15:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  barakberkovich לא מחובר barakberkovich  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
אני גם אנצל את השרשור לשאלה,
אני הולך להיות ביפן חודש וחצי, לתכנן כזה דבר זה פשוט מוריד לחלוטין את הספוטניות, דעתכם היא שצריך לתכנן כל יום ויום?
ואני מתכוון מבחינת לינה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 10 22/07/2008 17:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טיול ארוך של חודש וחצי מאפשר גמישות רבה מאוד באופן כללי ולכן אולי עדיף לך לתכנן את הלינה שבוע קדימה במהלך הטיול ולא הכל מראש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 9 23/07/2008 10:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
למרק

1)אמצעי התחבורה במסלול האקונה ("מסלול אדלר" Razz )הינם זמינים באופן שוטף. כמעט שאין צורך לחכות בין אמצעי זה או אחר, ולכן אין גם צורך לתכנן לוח זמנים. אתם "מתקדמים" מאמצעי אחד לאחר בזמנכם החופשי, ללא לחץ ומתעכבים בכל מקום כראות עיניכם.המרחקים וזמני הנסיעות הינם קצרים כך שכל היום הכל מתנהל בניחותא, וזה גם אחד היתרונות במסלול זה, מחוץ לנופים המרהיבים שרואים ולחוויות המזדמנות.

2)המוזיאון הפתוח נפתח בשעה 9.00 ומכיון ולוקח בין שעה וחצי עד שעתיים (ופעמיים נסיעה)לכל היותר מהרגע שהרכבת מטוקיו יוצאת ועד הרגע שאתם נמצאים בשערי המוזיאון, אזי אפשר לדעתי לצאת את טוקיו בסביבות7.00 עד 7.30 בבוקר. גם האוטובוס בחזרה לאודאוורה נוסע לעתים די תכופות כל שאתם בהחלט יכולים להיות שקטים עם החזרה לטוקיו.

3) כפי שכבר אמרתי במספר הזדמנויות חושבני שטיול כוכב לשני המקומות עדיף. זמני הנסיעה מטוקיו קצרים, ואם אתם רוצים רק להגיע למדרגה החמישית, ולא לטפס על ההר אזי יש לכם בהחלט זמן מספיק להיות ולחוות.
היתרון בלא להחליף בתי מלון בכל ערב הינו גדול וכשאין צורך מיוחד אזי עדיף כך.

רמי אדלר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 10 23/07/2008 11:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לברק

דעתי שלא כדעתו של ירון,בעוד שבהרבה מקומות בעולם זה כיף להיות ספונטני, ביפן זה לא כדאי, אפילו שאתה נוסע לחמישה שבועות. מכשול השפה, מחירי התחבורה הגבוהים ומבחר בתי המלון יכולים "לעלות ביוקר" וראה תשובתי קודם למרק

רמי אדלר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 13 23/07/2008 20:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  milly לא מחובר milly  משתמש בינוני 147 הודעות עד כה
שאלה קטנה,

לא כל כך מבינה את הסדר של האלפים היפנים. אני מנסה לחפש את החומר שהיה לי על האזור אבל מתוך התבוננות במפה אני לא מבינה את הסדר של הימים:

9/8 טקאיאמה
10/8 מטסומוטו
11/8 קאמיקוצ'י

אם תסתכלו במפה עושה רושם שקמיקוצ'י נמצאת בין טאקיאמה ומטסומטו.

http://www.kamikochi.or.jp/english/access/

אם יש מקום באוטובוס אולי כדאי להחליף את הסדר. דרך אגב ממטסומוטו קל מאוד להגיע לטוקיו להמשך הטיול...

[עודכן ב:23 יולי 2008 20:22:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 12 01/08/2008 00:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  doitchmoti לא מחובר doitchmoti  משתמש בינוני 103 הודעות עד כה
אני רוצה משהו להוסיף שהספינה האחרונה באגם אשי חוזרת בשעה 16:30 צריך לקחת זאת בחשבון ולכן בכל אופן יש הגבלת זמן
מרדכי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 9 01/08/2008 00:58 לתגובה קודמת
  doitchmoti לא מחובר doitchmoti  משתמש בינוני 103 הודעות עד כה
בפוגי לא מספיק יום אחד יום אחד לוקח לעלות לנקודה החמישית מבלי לטפס הלאה האוטובוס הראשון הינו בשעה 10:30 ביום השני הנך יכול לעשות בתחבורה ציבורית רק 2 או מקסימום 3 אגמים התחבורה מאד דלילה
טיול נעים מרדכי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מלון קרוב יחסית לשדה התעופה הבינלאומי בבנקוק
להודעה הבאה:עזרה בתכנון טיול להודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר