| 1. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות |
21/07/2008 17:19  |
| |
מרק שוקולד |
7 הודעות עד כה |
|
|
שלום,
בעוד 10 ימים אנו נוסעים ליפן ל 3 שבועות. הטיסה היחידה שהצלחנו להשיג היא נאריטה-נאריטה ולכן ביום נחיתתנו אנו נוסעים ישר לקיוטו ומשם מתחילים את הטיול (ולכן כבר רכשנו JRP ל 3 שבועות).
אני מצרפת את המסלול שלי מאחר ודעתכם חשובה לי מאוד. אנו עוקבים אחר העצות שלכם ויצרתי לי "קובץ עצות" יעיל (גם לי יש טיפ באמצע). נשמחאם תעירו ותאירו את עינינו לגבי המסלול המוצע וכמו כן אם תוכלו להשיב לנו על מספר שאלות בסוף:
01/08 שבת - נאריטה (09:45)- נסיעה לקיוטו(לינה בבית שלום קיוטו)
02/08 ראשון - קיוטו (לינה בקיוטו)
03/08 שני - קיוטו (לינה בקיוטו)
04/08 שלישי - קיוטו (לינה בקיוטו)
05/08 רביעי - טירת הימג'י (רק הטירה +הירושימה(בית שלום הירושימה)
06/08 חמישי - מיאג'ימה (לינה בבית שלום הירושימה)
07/08 שישי - נארה (לינה בקיוטו)
08/08 שבת - קאנאזאווה (לינה בקאנאזאווה/טאקאיאמה)
09/08 ראשון - טאקאיאמה (לינה בטאקאיאמה)
10/08 שני - מטסומוטו (לא ידוע)
11/08 שלישי – קמיקוצ'י (לא ידוע)
12/08 רביעי – האקונה ופוג'י (לינה בהאקונה/פוג'י)
13/08 חמישי – האקונה ופוג'י (לינה בטוקיו)
14/08 שישי – ניקו (לינה בניקו)
15/08 שבת – ניקו (לינה בטוקיו)
16/08 ראשון – קאמאקורה (לינה בטוקיו)
17/08 שני - טוקיו (לינה בבית שלום טוקיו)
18/08 שלישי - טוקיו (לינה בבית שלום טוקיו)
19/08 רביעי – טוקיו (לינה בבית שלום טוקיו)
20/08 חמישי – המראה מנאריטה
1) לגבי המסלול טאקאיאמה – מטסומוטו – קאמיקוצ'י: האם מומלץ או "יותר מדי"? איך אתם התנהלתם? אשמח לתובנות ממי שעשה מסלול זה. לא הצלחתי להתארגן מחשבתית מה עושים/ישנים שם.
2) כמה ימים מומלץ לשהות בטאקאיאמה?
והטיפ שלי: מאחר והתחבורה באלפים היפניים, מצאתי קווי אוטובוסים לנסיעה.
הנה האוטובוס שמצאתי מטאקאיאמה למטסטמוטו (כשעתיים וחצי):
http://www.alpico.co.jp/access/express/matsumoto_takayama/in dex_e.html
וממטסומוטו לקמיקוצ'י (כשעתיים): http://www.alpico.co.jp/access/route_k/honsen/info_e.html
3) מאחר ולמעט השבוע הראשון ושלושת ימי הטיול האחרונים, לא הזמנו מקומות לינה (נזרום ונתנייד...), מתי מומלץ לנסוע ברכבות – בבוקר מוקדם או בערב מ 18:00-19:00?
4) איך ומתי כדאי לנו לשלב את האקונה ופוג'י? מה לעשות תחילה וכמה לשהות בכל אחד?
5) שמירת חפצים בתחנות רכבת – עד מתי ואיך ניתן לדעת אם יש לוקרים גדולים לתרמילים שלנו?
6) האם מומלץ להשכיר אופניים בקיוטו? גם מבחינת הנסיעה וגם מבחינת הבטיחות. אמנם קראנו שאין חשש מגניבות, אבל עדיין זה מטריד את הישראלים שבתוכנו...
אשמח לשמוע את דעתכם
|
|
|
|
|
|
|
|
| 6. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 5 |
22/07/2008 00:29   |
| |
מרק שוקולד |
7 הודעות עד כה |
|
|
ראשית, תודה על המענה האדיב והמהיר. זה טיפונת ארוך.
בגדול, הטיול שלנו מתוכנן בלחץ זמן די רציני (התכרטסנו לא ממזמן). המסלול שהוצג לעיל (ואיננו שלם עדיין) הוכן היום ברובו והטיסה בעוד 10 ימים. בוודאי שמתם לב ששאלותיי ההיו "ראשוניות" באופיין.
לכן:
אמנם היינו מאוד רוצים לדעת בודאות היכן אנו "מניחים אתת הראש", אך כאמור, מאחר והמסלול "נקרא" ונקבע רק בימים אלו (ועדיין ישנה התלבטות לגביו), אנחנו לא כל כך בטוחים איפה נהייה בדיוק בכל יום ולא יודעים אם זה נכון להזמין מקומות ללא מסלול וודאי.
הדבר הכמעט יחיד שהוזמן מלכתחילה הוא פס הרכבות - הוא הוזמן הרבה הרבה לפני שהיה מסלול (הלחיצו אותנו שצריך לדאוג לכך מוקדם) וכאן לא התכוננו כראוי ולמעשה, פעלנו הפוך ואנו מודעים לטעות זו. אני רוצה להאמין שהוא ייקל עלינו במקצת בנסיעות מסוימות. כך למשל, כבר ביום הראשון אנו מתחילים בנסיעה ארוכה אחת מנאריטה לקיוטו.
רמי, המסלול שהצעת (שבביתינו זוכה לכינוי "מסלול אדלר" ) אכן מהווה עבורנו מסלול יעיל ומרתק, אך מכיוון שאנו גמישים מבחינת זמן חשבנו שיהיה נחמד לשלב בתוכו גם לינת לילה באזור. עדיין שוקלים זאת. לכן שאלתי מה כדאי לעשות תחילה - את האקונה או את פוג'י והאגמים מבחינת נוחות נסיעה וכו'.
לגבי טאקאיאמה - אכן לא ראינו לנכון להישאר יותר מיום. האם היית בשיראקאווה-גו? האם להקדיש לשיראקווה יום שלם במידה ונרצה?
ואמנם זו שאלה אינדיבידואלית, אבל כמה זמן יש להקדיש לקאנאזאווה וטאקאיאמה מבחינת שעות יום?
לגבי הלוקרים - נקווה שיישארו לנו... בכל מקרה, אנחנו עם מוצ'ילות ובמקרה הגרוע יכולים להתנייד איתן על אף חוסר הנוחות הנלווית לכך.
אני מודה לכם מאוד אם נשארתם עד עכשיו
|
|
|
|
|
| 8. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 6 |
22/07/2008 08:36   |
| |
radler46 |
118 הודעות עד כה |
|
|
|
למרק
1) למרות דוחק הזמן אתם חייבים להכין תוכנית מסלול מפורטת סופית ולא להשאיר מקום לספונטניות, לאילתורים או לשינויים במקום. בניגוד לארצות ולטיולים רבים בעולם שם אפשר להחליט בכל רגע נתון על שינוי במסלול או בבית המלון הרי ביפן אין מקום לזה. באם תצאו לא "סגורים" לגמרי על המסלול כולל הזמנת בתי מלון והזמנת כרטיסי נסיעה ברכבת (ביפן אמנם, אבל ישר כשמגיעים, אחרת גם ברכבות עלולים לפגוש בבעיות) , הדבר עלול ל"עלות ביוקר" כלומר אתם עלולים להוציא הרבה יותר כסף, להיות לא יעילים, ובעיקר עלולים ל"פספס" חוויות. זה אמנם לא קריטי ויתכן שתצטרכו לפעול כך במעשי, אבל תשתדלו להימנע מכך.
כשאני עזבתי את הארץ ידעתי בדיוק בכל יום איפה אהיה ומה אני הולך לראות, באיזו שעה אני יוצא ברכבת ולאן ומתי אני חוזר. את הספונטניות תשאירו לבחירת מסעדות, או לבילוי בערבים היכן שתהיו ותו לא. כמובן שאין צורך לרדת לרמה של כל שעה ושעה, (וגם זה כבר עשו ותראו במדור זה... ) אבל לפחות ברמה של חצאי ימים.
אני חושב שקצת נסחפתי בתשובה זאת אבל אני רוצה למנוע מכם לעשות טעות. וסליחה מראש!!!
2) זה עניין של טעם, אבל אני לא הייתי בשיראקאווה-גו מהסיבה הפשוטה שלא כל כך עניין אותי (ואני לא מתבייש להודות בזה)והחלטתי שלא "שווה" את הטירחה ,למרות שזה מקום של מורשת עולמית.להחלטך בהתאם למה שכתב ירון.
3)אם אתה יכול להשיג מקום בטאקאימה כמו שכתב ירון ב 3000 יין, לך על זה, אחרת תצטרך לשלם שם הרבה הרבה יותר.
4) גם בקאנאזוואה וגם בטאקאימה וגם במקומות אחרים, כפי שכבר כתבתי בנארה, בניקו, בהימג'י במיאג'ימה ועוד, מספיק להיות יום אחד ( ארוך, אבל יום אחד). בכל אופן לי הספיק יום אחד למרות שאולי אחרים יגידו יותר.
5)לגבי הלוקרים, לא רק לזה התכוונתי כשדברתי על אלטרנטיבה. עצתי תיכנסו לאתר של JAPANGUIDE ושם תראו כתבה על לוקרים, ובעיקר את המידות של שלושתם, ותנסו לראות שהתרמילים שלכם יכולים להיכנס לתא הבינוני.
6) נדמה לי שאין הבדל אם אתם נמצאים קודם בהאקונה או להיפך.בין כך הפאס של JR לא כ"כ מתאים לאיזור זה כך שגם מבחינת נוחות הנסיעה זה לא משנה. לגבי לינת לילה תלוי בבית המלון שאתם מוצאים. אולי עדיף לישון בטוקיו או קיוטו ומשם לנסוע לטיול בין יום כל פעם - שוב בגלל שיש לכפ םאס.
מקווה שלא ייגעתי אתכם בתשובה ארוכה זאת
רמי אדלר
7)
|
|
|
|
|
|
|
| 12. המסלול שלי ליפן - שאלות ותובנות תגובה ל - 9 |
23/07/2008 10:55   |
| |
radler46 |
118 הודעות עד כה |
|
|
למרק
1)אמצעי התחבורה במסלול האקונה ("מסלול אדלר" )הינם זמינים באופן שוטף. כמעט שאין צורך לחכות בין אמצעי זה או אחר, ולכן אין גם צורך לתכנן לוח זמנים. אתם "מתקדמים" מאמצעי אחד לאחר בזמנכם החופשי, ללא לחץ ומתעכבים בכל מקום כראות עיניכם.המרחקים וזמני הנסיעות הינם קצרים כך שכל היום הכל מתנהל בניחותא, וזה גם אחד היתרונות במסלול זה, מחוץ לנופים המרהיבים שרואים ולחוויות המזדמנות.
2)המוזיאון הפתוח נפתח בשעה 9.00 ומכיון ולוקח בין שעה וחצי עד שעתיים (ופעמיים נסיעה)לכל היותר מהרגע שהרכבת מטוקיו יוצאת ועד הרגע שאתם נמצאים בשערי המוזיאון, אזי אפשר לדעתי לצאת את טוקיו בסביבות7.00 עד 7.30 בבוקר. גם האוטובוס בחזרה לאודאוורה נוסע לעתים די תכופות כל שאתם בהחלט יכולים להיות שקטים עם החזרה לטוקיו.
3) כפי שכבר אמרתי במספר הזדמנויות חושבני שטיול כוכב לשני המקומות עדיף. זמני הנסיעה מטוקיו קצרים, ואם אתם רוצים רק להגיע למדרגה החמישית, ולא לטפס על ההר אזי יש לכם בהחלט זמן מספיק להיות ולחוות.
היתרון בלא להחליף בתי מלון בכל ערב הינו גדול וכשאין צורך מיוחד אזי עדיף כך.
רמי אדלר
|
|
|
|
|
|
|
|