כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מערב ארה"ב: מס.פ לל"א 22/07/2008 23:54 לתגובה הבאה
  bakeren לא מחובר bakeren  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
שלום לכולם,
אנחנו זוג שמתכנן טיול מסאן פרנסיסקו ללוס אנגל'ס (דרך כביש מס' 1 כמובן)ל13 יום בתחילת אוקטובר.
לפני התכנון המפורט רצינו לברר סדרי גודל של מחירים כולל הכל (לינה, רכב, כניסות לאתרים וכו).
אנחנו מחפשים מוטלים לא מפוארים ברמה סטנדרטית בעיקר מקומות סבירים ונחמדים להניח את הראש בלילה.
רצינו לברר אם בתקופה זו צריך ו/או רצוי להזמין מקומות לינה מהארץ.
קראנו באתר על מקומות יפים שהיינו רוצים לעבור בהם אבל קצת התבלבלנו ואם יש למישהו הצעה למסלול שכוללת את סן פרנסיסקו-יוסימיטי-כרמל-מונטריי- ל"א (אני אפילו לא יודעת אם הסדר הוא נכון)אנחנו נשמח לשמוע.
בנוסף אנחנו מגיעים לסאן פרנסיסקו בעשר בלילה. יש למישהו המלצה למקום לינה נחמד בעיר?
תודה מראש לכל המשיבים
קרן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מערב ארה"ב: מס.פ לל"א תגובה ל - 1 23/07/2008 19:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2252 הודעות עד כה
המסלול שרשמת הוא באמת המסלול שמומלץ כאן בד"כ בפורום. לדעתי לקטע מהיציאה מס"פ ועד ההגעה לל"א צריך 5-6 ימים מלאים. זה משאיר לכם מספיק זמן לערים ואולי אפילו עוד משהו.

רשימה של עיקר נקודות העניין לאורך כביש 1 נמצאת בתגובה זו של דודו מרמת גן:
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-994306#msg_num_4

מאחר ומדובר בטיול קצר, הייתי סוגר מסלול ומזמין לינות לכל הלילות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מערב ארה"ב: מס.פ לל"א תגובה ל - 2 23/07/2008 20:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  bakeren לא מחובר bakeren  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
היי אורי
תודה על התשובה המהירה.
אם אתה יכול לעזור לנו לגבי עלויות:
סדר גודל של חדר במוטל באיכות סבירה (לאורך הדרך וגם בערים הגדולות ס.פ. ול"א) וגם כמה עולה כניסה לפארקים כמו היוסימיטי ואתרים אחרים.
האם כדאי להגיע ליוסימיטי בתחילת אוקטובר ? כי קראנו שבתקופה הזו הכל כבר יבש. אם כן אם תוכל להמליץ לנו על היי-לייטס בפארק אנחנו מאד נשמח
תודה רבה
קרן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מערב ארה"ב: מס.פ לל"א תגובה ל - 3 23/07/2008 22:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צ'ימי  משתמש לא מוכר
קרן שלום,

גם אני מתכננת טיול דומה אך קצת יותר קצר לתחילת אוקטובר...
כבר העלתי בפורום את השאלה אם באמת כדאי להגיע ליוסימטי אע"פ שבאוקטובר המפלים כבר יבשים, והתשובה היתתה די ברורה שכן...
מקומות במחיר סביר בס"פ אפשר למצוא סביב 100 דולר ללילה ואני ממליצה לך להזמין כי המקומות שהם גם טובים וגם זולים נעשים פחות ופחות סבירים.
הלינה בתוך פארק יוסמיטי יכולה להיות די יקרה אבל לדעתי זו חוויה וגם חוסך זמן (ודלק) להגיע למקומותמחוץ לפארק (סביב שעה נסיעה, יש מס' אפשרויות..ממה שבדקתי האפשרויות שקרובות יותר משעה נסיעה כבר פחות זולות אז, לדעתי, לא שווה.. החלטתי לישון בתוך הפארק בחדר ללא מקלחת פרטית, הפרש מחירים למקלחת פרטית די גבוה (פי שתיים או יותר). המחיר שיצא לי - סביב 60 דולר כולל א. בוקר. חברה שהיתה לפני מספר שנים אמרה שנקי שם, אז החלטתי לוותר על התענוג היקר, מה כבר יכול להיות כ"כ גרוע וזה גם לילה אחד...
עוד לא ביררתי היטב, אבל המקומות על כביש אחד עולים סביב 80 דולר ללילה.
קצת שה לי להמליץ על אפילו על המקומות שבחרתי כי אני בעצמי עוד לא הייתי שם Smile

בהצלחה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מערב ארה"ב: מס.פ לל"א תגובה ל - 3 23/07/2008 22:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עלויות:
1. לצורך החשבון, הייתי אומר סביב 100$ ללילה ללינה. הנסיון שלי הוא שבהרבה מקרים אפשר גם בפחות, אבל אתם תהיו רוב הזמן בערים ובמקומות תירותיים יחסית. בל"א אין לי נסיון.
2. כניסה ליוסמיטי תעלה 25$ לרכב, תשלום חד פעמי (כלומר אפשר להכנס וצאת חופשי במשך 7 ימים ללא תשלום נוסף). אקווריום במונטריי יעלה סביב 25$ לאדם. פארקי מדינה לאורך כביש 1 סביב 10$ לרכב. אם אני זוכר נכון יש שם סידור שמשלמים על פארק אחד ואפשר להכנס לאחרים על אותו החשבון.

כמו שכתבה לכם צ'ימי, אני חושב שגם בעונה זו שווה להגיע ליוסמיטי. נכון שכנראה יותר יפה שם באביב, אבל אנחנו הרי לא מדברים על לשנות את תאריכי הטיול. יש לכם מסגרת זמן לטיול בין ס"פ לל"א וגם בסתיו, זה אחד היעדים היותר אטרקטיביים בסביבה.

שווה לבקר ביוסמיטי ואלי, ולעשות שם טיולים רגליים. מומלץ לעלות לתצפיות בגליישר פוינט, לבקר באחת מחורשות העצי הסקויה בפארק ואולי אפילו לנסוע לחלק המזרחי של הפארק לאורך כביש טיוגה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אורי-שאלה אליך תגובה ל - 5 23/07/2008 22:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צ'ימי  משתמש לא מוכר
שאלת את השאלה הודעה אחרת בפורום, שושי ענתה אך כמובן שאשמח גם לדעתך:
האםכדאי לישון בתוך הפארק? אני והה רק כי רוב האנשים בפורום לא עושים זאת...
ואם כן מצאתי מרום ב-curry village. מכיר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אוֹרי,אל תסגיר אותי תגובה ל - 6 23/07/2008 23:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 3049 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אוֹרי,אל תסגיר אותי תגובה ל - 7 23/07/2008 23:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צ'ימי  משתמש לא מוכר
שושי, אל תדאגי Smile

אני רק מגדילה את המדגם Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אורי-שאלה אליך תגובה ל - 6 24/07/2008 03:17 לתגובה קודמת
אנחנו לא ישנו בתוך הפארק אלא במריפוזה. אני לא בטוח שהקביעה שלך שמרבית באי הפורום לא ישנו בתוך הפארק נכונה - וגם אם זה נכון זה בהכרח בגלל שיש עם זה בעיה. אני חושב שרבים העדיפו לינה מחוץ לפארק בגלל המחיר או כי כשהם הגיעו לשלב הזמנת הלינות כבר הכל היה תפוס. אני לא הייתי מהסס לישון בתוך הפארק - פשוט את הטיול שלנו שם ארגנתי כמה שבועות מראש לסופ"ש הראשון של ספטמבר ואפילו לא היה טעם לקוות שיהיה מקום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:נסיעה ליוסימיטי מכיוון סן חוזה-עזרה ועצות
להודעה הבאה:חברים יקרים - אחרי שישה שבועות - חזרנו!

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף