כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בודפשט ואח"כ...פראג-תודה מראש לעונים 23/07/2008 23:32 לתגובה הבאה
  Jean K לא מחובר Jean K  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
אהלן חבר'ה,
יש לי שתי שאלות בתקווה שתענו לי,תודה רבה מראש:-)

דבר ראשון מהו המבטבע השימושי,כיום,בבודפשט ולכמה הוא שווה בשקלים? אפשר להשתמש בו גם במקום אירו?

דבר שני,בנוגע למעבר העצמאי בין בודפשט לפראג אני אמור לנסוע עם אמא שלי ואנחנו חסרי כל נסיון בנסיעות ובטיולים לחו"ל ועוד להסתדר בארץ זרה עם רכבת לבד בטח ובטח...אתם ממליצים בכל זאת על זה? זה אמור להיות עד כדי כך מסובך?

דבר שלישי,מהו המבטע השימושי בפראג? לכמה הוא שווה בשקלים והאם אפשר להשתמש בו במקום עם האירו?

תודה רבה לעונים,לילה טוב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בודפשט ואח"כ...פראג תגובה ל - 1 24/07/2008 00:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
.Doron .Doron לא מחובר .Doron  משתמש פעיל 316 הודעות עד כה
לפני פחות מחודש עשינו טיול בדיוק כזה . 4 ימים בודפשט ונסיעה ברכבת לפראג לחמישה ימים .

המטבע בודפשט פורינט . 234 פורינט = 1 יורו .
המטבע בפראג קרונות . 23 קרונות = 1 יורו .

הרכבת מבודפשט לפראג יוצאת מתחנת המטרו KELETI במטרו M2 (הקו האדום) .
יש רכבות ב- 6:30 וב- 9:30 . הנסיעה 7 שעות . יש רכבות יותר מאוחר , אבל אם אתה רוצה להגיע לפראג בשעה סבירה אז אילו הרכבות הרלוונטיות .

המחיר ל- 2 כרטיסי רכבת בין בודפשט לפראג במחלקה שניה הוא 9,350 פורינט (כ- 36 יורו לשני כרטיסים) .
כדאי מאוד ללכת לרכוש את הכרטיסים בתחנת הרכבת המרכזית ב- KELETI לפחות יום לפני הנסיעה , כדי להכיר את התחנה . התחנה היא ענקית ואת הכרטיסים הבין לאומיים (אל מחוץ להונגריה) קונים בקופות ספציפיות ויש תור של לפחות שעה . יש מספרים כמו בקופת חולים .

בפראג מגיעים לתחנת המטרו HOLESOVICE . שם תחליף לפחות 50 יורו לקרונות ותקנה את הכרטיסים למטרו\טראם\אוטובוס . עדיף לקנות כרטיס חופשי לחמישה ימים שעולה 480 פורינט ל- 5 ימים (כמעט 50 יורו לשני כרטיסים שבועיים) .

קל מאוד להסתדר בבודפשט ובפראג . המפות ברורות ואם אתה לא מתביש לשאול , אז אין שום בעיה .

בהצלחה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בודפשט ואח"כ...פראג תגובה ל - 2 24/07/2008 12:06 לתגובה קודמת
  Jean K לא מחובר Jean K  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
תודה רבה לך אחי!!
הצלת אותי חח Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מקומות לינה בבריסל
להודעה הבאה:שלום!אנחנו שתי בנות 19 מחפשות המלצות למלון בבודרום

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום