כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול באי הדרומי 26/07/2008 00:15 לתגובה הבאה
  yaron_saiet לא מחובר yaron_saiet  משתמש מתחיל 46 הודעות עד כה
אני עתיד לנחות בקריסצרץ' בתחילת פברואר. עוד לא תכננתי מסלול אבל אני מעוניין להזמין את המילפורד. השאלה היא רק למתי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כמה זמן יש לך לטיול? תגובה ל - 1 26/07/2008 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1953 הודעות עד כה
אם מתכניים מסלול, אפילו אם מתכננים אותו בקווים כלליים, חשוב מאוד לדעת כמה זמן יש לטיול. אני יכולה להגיד לך להזמין את המילפורד לשבועיים אחרי שאתה נוחת, אבל אם יש לך רק חודש לטייל בסה"כ, זה לאו דווקא הכי הגיוני... חוץ מזה כתבת "מסלול באי הדרומי", אתה מתכוון לטייל רק באי הדרומי? זה גם קצת משנה. צריך עוד קצת פרטים ואז נוכל לעזר יותר. אגב, אם אתה מטייל לבד (ויש לך קצת זמן להתפרע איתו), אולי כדאי לך לשקול לא להזמין את הטרק עכשיו אלא להגיע לנ"ז, אולי אפילו להגיע לטה אנאו ולבדוק שם בדוק מתי אפשר לעשות את המסלול כי הרבה פעמים יש בכל יום מקום-שניים-שלושה פנויים, מביטולים או סתם ככה. זה משהו שהגיוני לעשות אם יש לך לפחות חודשיים לטייל, ככה שלא יהיה אכפת לך להתקע בטה אנאו כמה ימים ולחכות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כמה זמן יש לך לטיול? תגובה ל - 2 26/07/2008 17:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וואלה צודק אחי באמת חסר הרבה מידע.
אז ככה. אני טס עם חברה שלי אנחנו נקנה (כנראה) או נשכור רכב.
3 חודשים בניו זילנד. פברואר מרץ בדרומי ואפריל בצפוני
נחיתה כרגע ב-4.2.
בוא נגיד שאני צריך שבוע בקריסצירץ להתארגן על עצמי, רכב, בנק וכו'. איך אני ממשיך משם?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כמה זמן יש לך לטיול? תגובה ל - 3 26/07/2008 22:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1953 הודעות עד כה
תראה- אני יכולה להגיד לך מה אנחנו עשינו: אני הכרתי את השותף שלי בכרייסצ'רצ' בסוף דצמבר. קבענו להתחיל את הטיול ביחד והוא אמר לי מראש שהוא הזמין את המילפורד בערך לשבוע וחצי אח"כ. אחרי ההתארגנות בכרייסצ'רצ' נשאר לנו כמעט שבוע, מתוכם היינו לילה אחד בבנקס פנינסולה, נסיעה דרומה עד דאנידין (עם סילווסטר מעניין באמצע..), 3 ימים בדאנידין ונסיעה לטה אנאו דרך הקייטלינז (יומיים).
מכיוון שאתה מתחיל באי הדרומי ועולה צפונה, כדאי לך לתכנן את המילפורד די להתחלה - נניח ל-20 בפברואר, משהו כזה. אל תשכח שכשיש לך חודשיים רק באי הדרומי אז אין לחץ - רצית להיות בקייטלינס ולא הספקת - בקטנה, סע לשם אח"כ....
אגב, אני מציעה לך לתכנן לפחות מסלול-שניים של כמה שעות לפני המילפורד. המילפורד אמנם לא נחשב טרק קשה, אבל ללכת הרבה שעות כל יום זה גם משהו שצריך להתרגל אליו. נכון שכושר טרקים נבנה עם הזמן, אבל בשביל שתוכלו גם להנות מהטרק ולא רק להתמקד בקושי - כדאי לכם "להתאמן" קצת קודם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. כמה זמן יש לך לטיול? תגובה ל - 4 01/08/2008 11:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סבבה כרגע חשבתי על מסלול כזה
מקרייסצרץ מדרימים לדונדין
משם לקייטלינס עד לאינברכרגיל
עלייה צפונה לטה אנאו וכל הטרקים של הפיורדלנד

כמה זמן בערך יצא לי להיות על טה אנאו
ואיזה טרקים יש מקייסצרץ ועד לקייטלינס?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. כמה זמן יש לך לטיול? תגובה ל - 5 15/10/2008 16:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חתיכת הקפצה הבאתי פה
התאריך שלי למילפורד הוא כרגע ה-22. איזה טראקים יש לי לעשות מקרייסצרץ עד לאיזור הפיורדלנד. הבאתי בחשבון את מואנט סומרס. את כל האיזור של מאונט קוק אני מעדיף להשאיר לאחר כך כדי שיהיה לנו אז כבר כושר יותר טוב.

בקיצור יש הצעות??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. נושא כאוב תגובה ל - 6 15/10/2008 20:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
dekelbz dekelbz לא מחובר dekelbz  משתמש פעיל 342 הודעות עד כה
עלית פה על משהו ירון..

דרומית לארתורס פאס אין נגישות לאלפים הדרומיים עד מאונט קוק, וממאונט קוק עד אזור וואנאקה עוד פעם אין נגישות, והאלפים הדרומיים הם בעצם ה"מקום התרחשות" העיקרי באי הדרומי בנושא של טרקים (להוציא את הטרקים של החופים והפארק הלאומי קהוראנגי). מה שזה אומר, שבעצם כל החוף המזרחי שבו תסע הוא ללא פארקים לאומיים.

כעקרון אתה יכול להגיע לטה אנאו דרך קווינסטאון/וואנאקה לפני טה אנאו (משם תצא למילפורד) ושם אתה כבר יודע, לא חסר מה לעשות (הפארק הלאומי מאונט אספיירינג), אבל אז כשתעלה לחוף המערבי תחזור פעם שנייה דרך וואנאקה. מה שיותר הגיוני לדעתי, וזו גם התוכנית שלך אם אני לא טועה, זה דרומה דרך החוף המזרחי מחוסר הטרקים ואז יש לך את דונידין ואת הקטלינס, ומשם תחתוך בכביש מערבה שצמוד לחוף הדרומי עד טאוטפרי- הנה הזדמנות לטרק ראשון בפינה הדרומית של פיורדלנד- האמפ רידג'. לא קשה בהרבה ממילפורד.

אני לא רואה שום סיבה למה לא להגיע למאונט קוק לפני שאתה נוסע דרומה. המסלולים היומיים בו די קלים, ומיולר האט אולי מסלול קשה, אבל מדובר בסה"כ ב 3 שעות עלייה ו 3 שעות ירידה. לא משהו שמצריך ניסיון של חודשים בטירוק. כנראה שלא תעשה טרק יותר קשה במאונט קוק (אלא אם כן יש לך ניסיון בניווט), כך שאין סיבה להגיע אליו בסוף, בטח כשזה מצריך סטייה די רצינית מהסיבוב שלך באי הדרומי.
דרך אגב, מעבר למסלול המעגלי הפשוט יחסית, הטיפוס לפסגה של מאונט סאמרס עצמו קשה וחשוף לרוח- בין העליות הקשות שעשיתי בנ"ז. זה מסלול צידי שלא חייבים לעשות אותו, אבל זה השיא של הטרק מכל הבחינות ונקודת תצפית מדהימה. אתה מתחיל את ניו זילנד בטרק לא קל. אני לא יכול להשוות את זה לעלייה למיולר כי לא עשיתי.

הוספתי מפה להמחיש את שני המסלולים (דרך וואנאקה או דרך החוף). בשניהם אתה יכול לשלב את מאונט קוק. במסלול דרך החוף זה טיפה הלוך חזור, לא משהו רציני.
south_island_physical.jpg
south_island_physical.jpg(גודל:8.62KB)

[עודכן ב:15 אוקטובר 2008 20:50:]

dunlop זו לא רק חברה לצמיגים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לגבי סטיוארט איילנד תגובה ל - 7 15/10/2008 20:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא מצאתי סיבה להזכיר את זה, אבל אם אתה ממש חייב להגיע לסטיוארט איילנד בדרך כשאתה בחוף הדרומי, יש שם גרייט ווק אחד ועוד שני טרקים ארוכים בהרבה. לדעתי תוותר.. לא שווה את הזמן והכסף. עשיתי את הגרייט ווק וזה היה מיותר לגמרי מבחינתי.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. לגבי מאונט קוק תגובה ל - 8 15/10/2008 23:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האמת שתכננתי על הבול פאס ממה שהבנתי נראה לי שמצפה לי שם חתיכת חוויה. אז בעצם אתה מציע לשנות טיפה תוכניות ולנסוע דרך האלפיים הדרומיים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. להשאר על החוף ולהוסיף את mt cook תגובה ל - 9 16/10/2008 00:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ההצעה שלי היא לעשות את המסלול כמו שתכננת, על החוף המזרחי, אבל "לחתוך" פנימה לכיוון מאונט קוק (שזה כמובן חלק מהאלפים), ואז לחזור חזרה לחוף המזרחי, אלא אם כן אתה מחליט שאתה מוותר על הקייטלינס וממשיך ממאונט קוק לכיוון קווינסטאון (בטיול שמרוכז בטרקים זה אפשרי בהחלט.. אישית לא אהבתי כל כך את הקייטלינס. זה מאוד אישי, הרבה פה אהבו את זה).

לגבי בול פאס.. אין לך מושג כמה אני מקלל אותך עכשיו כשאני כותב את ההודעה ויודע שאתה עוד כמה חודשים תיהיה בטרק המדהים הזה ואני לא. תתייעץ עם החבר'ה מ doc בקרייסטצ'רץ' או בכפר של מאונט קוק עצמו לפני שאתה עושה את המסלול. אל תתן להם להוריד אותך מהתוכניות אם אתה חושב שאתה מסוגל (הם מעדיפים תמיד להמליץ על הטרקים הקלים יותר, וכנראה שבצדק מבחינה בטיחותית), רק תדע שזה טרק מאתגר, ובהתאם למזה"א, גם בקיץ, יכול להיות מסוכן. זה לא מילפורד או רוטברן. האמת שלפי האתר של doc לגבי בול פאס, צריך לקחת איתך crampons (אפשר להשכיר בכפר של מאונט קוק) וגרזן קרח. לא יודע כמה זה נחוץ באמת, פדנטיים כבר אמרנו, אבל זה מה שהם ממליצים.
אם אתה רציני לגביו- באמת תשמור את מאונט קוק לאחר פיורדלנד ומאונט אספיירינג.

[עודכן ב:16 אוקטובר 2008 00:25:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מיולר האט תגובה ל - 7 16/10/2008 09:57 לתגובה קודמת
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 929 הודעות עד כה
אל תזלזלז במיולר האט, זה מסלול יום (או יומיים) באמת קשה.

לדעתי הוא קשה יותר מהטונגורירו קרוסינג ומהאבאלאנץ פיק, גם כשלא לוקחים ציוד ללילה.

מצד שני, בהחלט שווה לצאת אליו, יש בו נופים מדהימים ומפולות שלגים ממש מולך (זה לא מסוכן, זה על הרכס הקרוב)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מה לעשות?
להודעה הבאה:האם ניתן לרכוש דולאר ניו זילנד בארץ?

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר