| 1. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים |
07/09/2008 10:25  |
| naftul10 |
 |
|
|
|
שלום לכולם.
אנו זוג טסים לוורונה בשבת 11/10 נחיתה שם בשעות הצהריים 12.00 בערך וחזרה גם היא מוורונה אחרי 12 יום ביום ד' 22/10 בשעות הבוקר.
לרשותנו 10 וחצי ימי טיול.
קווי המתאר הראשונים שלנו למסלול הם:
אחרי הנחיתה נסיעה לכיוון ונציה- לינה באחד המקומות(שהומלצו כאן בעבר) וביקור בוונציה יום וחצי.
מיום ב' בבוקר להתגלגל לכיוון האגמים כשמטרתינו להגיע במהלך הטיול עד אגם מג'ורה כולל הצפנה לדולומיטים במקומות הרלוונטים וירידה בחזרה. אנו מעוניינים בעוד שתי תחנות לינה בדרך באזור האגמים שישמשו נקודות מוצא לטיולים.
לגבי מקומות הלינה- רק את הראשון נזמין מהארץ תוך תקווה שבאוקטובר לא תהיה בעיה למצוא את האחרים. הרציונל מאחורי השיקול הוא שאיננו רוצים להיות תלויים במקום לינה מוכתב אלא להתקדם על פי מידת ההנאה וההתרשמות מהאזורים.
נשמח לקבל הארותיכם והערותיכם.
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
| 6. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 5 |
08/09/2008 00:37   |
| |
oeoai1609 |
362 הודעות עד כה |
|
|
שלום,
יש לי שאלה קטנה בנוגע לטיולכם במהלך חול המועד סוכות: האם יש אפשרות שהטיסה בחזור תהיה ממילאנו ולא מורונה? לפעמים זה אפשרי בצ'ארטרים וכדאי אולי לבדוק כי אז קל יותר לתכנן את הטיול מזרח למערב, מבלי שתצטרכו לשוב מאזור אגם מאג'ורה לכיוון ורונה לקראת הטיסה. תחסכו נסיעה ארוכה.
אומנם יש לכם 10 ימי טיול וניתן לראות הרבה, אבל השאלה מה הכי חשוב לכם לראות. בדולומיטים לבדם ניתן להעביר בין 5 ימים לשבוע ואף יותר מכך כמובן וגם בכל אחד מהאגמים ניתן להעביר בכיף שלושה ואף ארבעה ימים ויותר. החשש שלי הוא שלפעמים "תפסת מרובה, לא תפסת" ורק תבלו בכבישים. בנוסף, לגבי הדולומיטים צריך לבדוק מה מזג האוויר ואילו מהאתרים פתוחים. ייתכן מאוד ויהיה שווה לכם לוותר על אגם אחד או שניים. לחילופין, אם אתם מוותרים על טיול רציני בדולומיטים (תלוי במזג אוויר) ורק "דוגמים" את שוליו הדרומיים יותר, יש לכם יותר זמן לבלות בכל אחד מהאגמים והעיירות והערים שביניהם. אבל זה שיקול והעדפות שלכם...
בכל מקרה, אם אתם מתחילים מונציה ובכל זאת רוצים להספיק הכל, אז לדעתי, מונציה הייתי עולה צפונה לכיוון הדולומיטים ומשם, באזור הדולומיטים מתגלגל לכיוון מערב לצפון אגם גרדה. מאזור אגם גרדה (ויש מה לעשות באגם גרדה וסביבתו) הייתי ממשיך לכיוון מערב לאזור מאג'ורה שאתם רוצים לראות. קחו בחשבון שבערב האחרון תצטרכו לחזור וללון באזור ורונה מאחר ויש לכם טיסה בבוקר ולא הייתי ממליץ לכם לנסוע בבוקר מכיוון אגם מאג'ורה לכיוון ורונה. לדעתי, יומיים בונציה, 3-4 ימים בדולומיטים (שוב צריך לבדוק מה פתוח שם), 3 ימים באזור אגם גרדה ועוד יומיים-שלושה באזור מאג'ורה או קומו. זה פחות או יותר החלוקה.
לגבי מקומות לינה, אני מבין את הרציונל שלכם, אבל קחו בחשבון את הצד השני של המטבע והוא שבכל יום, בשלב מסוים, בשעות אחה"צ תצטרכו להתעסק בקטע של חיפוש מקום לינה ולפעמים זה מבעס (זה הצד השני של הספונטניות). לכן, שווה אולי מראש לבדוק אופציות מועדפות ללינה, שגם אם לא תזמינו מראש, תהיינה לכם בשליפה מספר אפשרויות לינה כ"עוגן" עם טלפונים וכתובות לכל אזור... ואולי אפילו להזמין רק את הלילה האחרון היכן שהוא באזור ורונה או את הלילה שאחרי ונציה...באתר של הטיול שלנו, בפרק הלינה והמלונות, יש מספר מקומות מומלצים: http://site.2all.co.il/ouritaly/
שיהיה לכם טיול מהנה,
אורן
|
|
|
|
|
| 8. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 7 |
08/09/2008 13:22   |
|
נראה לי שכדאי לשנות את הסדר והדגשים ביחוד אם ביום הנחיתה מזג האויר יפה.אני ממליץ בגלל תהפוכות מזג האויר לא להזמין לינה אפילו ביום הראשון ולצאת ישר לדולומיטים לשלושה לילות(אם יפה).לונציה להקצות שני לילות ואת היום שביניהם.גארדה מכסימום לילה אחד בצד המזרחי, הכי רחוק שתגיעו בנסיעה מדרום לצפון באזור מונטה באלדו שתספיקו לעלותו באותו יום אחה'צ. למחרת חיזרו דרומה דרך הצד המערבי
ותספיקו גם לטייל בסרמיונה וגם לצאת באוטוסטראדה לכוון לאגו ד'אורטה ללינה.שאר הזמן מאג'ורה לוגאנו קומו וכ'ו בתנועה לכיון מזרח כשאת הלינה בלילה האחרון אני ממליץ מאוד לעשות בבלאג'יו ואפילו בברגמו כשיש לכם חצי יום לחזור לטיסה.---אורי
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
|
|
|
|
|
| 10. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 9 |
08/09/2008 17:44   |
|
היי
איין לי מושג היכן לנים בוורונה. הכי קרוב שלנתי שם בסביבה היה בגארדה.האמת שאם לא תבקרו בורונה הרבה לא תפסידו, אף כי שמה הולך לפניה לטעמי היא לא משהו,אלא אם תתמזל לכם אופרה באמפי תיאטרון.
|
|
|
|
| 11. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 10 |
08/09/2008 22:58   |
| |
oeoai1609 |
362 הודעות עד כה |
|
|
|
היי,
אם אתם מחליטים לישון בלילה האחרון בוורונה, כדאי לכם אולי לבדוק את מלון הולידיי אין מרכז הקונגרסים בוורונה (יש שני הולידי אין בוורונה. אני מתייחס אך ורק לזה שנקרא מרכז הקונגרסים). בזמנו, לפני שהזמנו מקום בחוות די אדמו, התלבטנו בין החווה לבין הולידי אין מרכז הקונגרסים בוורונה (אהבנו את הקירבה שלו לאוטוסטרדה לצד הנוחות של מלון טוב). בחרנו בסוף בחווה, אבל ללילה אחד לפני הטיסה נראה לי שזה פתרון מצוין. המלון נמצא בשולי ורונה, ממש קרוב ליציאה לאוטוסטרדה, ולא קרוב למרכז ואם אתם עם רכב זה בכלל נוח. אני ממש לא אוהב להתייחס למלונות שלא ישנתי בהם פיזית, אבל בזמנו, כשבדקנו, היו למלון המלצות טובות (אחרת לא היינו מתלבטים ארוכות לגביו) ושוב, עם ההסתייגות, אני מתייחס בעיקר למיקום המעולה של המלון עבורכם. תבדקו, אולי יתאים לכם להעביר שם את הלילה האחרון.
דרך אגב, ראיתי שבפרק התגובות וההודעות באתר שלנו השארת שאלות בנושא, אז השבתי לך שם מוקדם יותר הערב תשובה מפורטת כולל כל פרטי הקשר של המלון.
מאחר ואני לא יודע מה תראה קודם, עניתי גם כאן.
לילה טוב,
אורן
|
|
|
|
|
|
| 14. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 13 |
09/09/2008 13:09   |
| |
oeoai1609 |
362 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 16. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 13 |
09/09/2008 22:33   |
|
|
|
|
|
|
| 17. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 15 |
09/09/2008 22:40   |
| |
damages |
214 הודעות עד כה |
|
|
 |
 |
| IMG_2048.JPG(גודל:24.20KB) | IMG_2051.JPG(גודל:23.25KB) |
|
|
|
|
| 18. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 17 |
09/09/2008 23:05   |
|
היי damages
התמונות יפות וכנראה גם המקום ובשמחה רבה אכניס את המקום למועדפים שלי.אבל איין כתובת,ולא כתבת אם אפשר שם רק לילה אחד ומה המחיר.
תודה---אורי
|
|
|
|
| 19. מצאתי את הקישור לאתר תגובה ל - 18 |
09/09/2008 23:15   |
| |
damages |
214 הודעות עד כה |
|
|
לא יודעת אם אפשר לילה אחד, אנחנו היינו שני לילות , אבל זה בטח תלוי בביקוש ובעונה.
המחיר היה כ 110 יורו ללילה, כולל ארוחת בוקר נהדרת, עם עוגות שאפתה בעלת הבית תותים עם קצפת ועוד מטעמים וריחות נהדרים. כשהיא שמעה שאנחנו מישראל מיד אמרה שהיא יודעת שאצלנו אוכלים ביצים בבוקר והכינהלנו במיוחד חביתות. אישה מקסימה.
|
|
|
|
20. מצאתי את הקישור לאתר:תודה ,ואיין על האיטלקיות:-) תגובה ל - 19 |
09/09/2008 23:30   |
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
|
| 22. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 21 |
17/09/2008 11:19   |
| |
menachem |
15 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 25 |
18/09/2008 08:23   |
| |
oeoai1609 |
362 הודעות עד כה |
|
|
בוקר טוב,
כשטיילנו בונציה, ישנו שני לילות במלון קראון פלאזה בעיירה היפה Quarto d'Altino צפונית מזרחית לונציה ולמסטרה. מרחק 20 דקות נסיעה בלבד ברכבת (מסטרה נמצאת בעצם באמצע הדרך והנסיעה עוברת במהירות ובנוחות). היתרון הגדול עבורנו היה שתחנת הרכבת הקטנה בעיירה הזו פשוט צמודה למלון (1 דקה הליכה) והמלון מספק כרטיסי רכבת יומיים ללא תשלום לונציה לאורחי המלון (הלוך וחזור). יש שם חניה בשפע לאורחי המלון ללא תשלום. למיטב זכרוני, יש להם גם מבצעים עם מלון הולידי אין בפדובה (זו אותה חברת ניהול). ברגע שמתמקמים במלון כזה, שגם נעים לשהות בו - בכל זאת מלון מעולה של רשת "קראון פלאזה" - יכולים לצאת לטיולים יומיים לונציה ולסביבותיה. יש רכבות בחזרה מונציה לקווארטו ד'אלטינו עד השעה חצות וחצי..
אני לא מרחיב על המלון אבל מיותר לציין שהאוכל/ארוחות בוקר מצויינות, החדרים מרווחים, מאובזרים ונקיים והיחס של הצוות מעולה.
מומלץ בחום לפנות ישירות למלון ולבדוק את המחירים בתאריכים המדוייקים או לבדוק באתר הבית של הולידיי-אין (אני הייתי פונה ישירות למלון, ובמקביל בודק באתר הבית של המלון/הולידיי-אין). הרבה פעמים המחיר מפתיע מאוד לטובה ובשקלול עלויות כרטיסי החינם היומיים לרכבת, המחיר הופך לאטרקטיבי.
פרטי התקשרות:
Crowne Plaza Venice East. Viale della Resistenza, 18/20 Quarto d'Altino. Tel. +39 0422 703811
Emil:
Web: http://www.crowneplazavenezia.it/setlang/en.html
באתר שבנינו לאחר ששבנו מהטיול, בפרק של לינות ומלונות, יש תמונות ותיאור נרחב יותר של המלון, כמו גם פרטי קשר.
להלן הלינק לאתר הטיול שלנו: http://site.2all.co.il/ouritaly/
בהצלחה,
אורן
|
|
|
|
|
|
| 29. צפון איטליה מבקשים חוות דעת וחיזוקים תגובה ל - 7 |
19/09/2008 01:08  |
|
עקרונית דווקא כן ניתן. אנחנו חוזרים משם באותו הלפני בוקר שלכם
במקור היינו אמורים לנחות ולהמריא ב/מ ורונה אבל עקב ביטול הטיסה חזרה הוצע לנו לזור ממילנו באותו מחיר וכמובן הסכמנו בדיוק מהסיבה
שהמציע הציע לך את האפשרות הזאת. אלא מה שסך הכל מדובר בחיסכון של שעתיים נהיגה ותו לא.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|