כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מבקש הערות על המסלול שלי בפריז 09/10/2008 11:19 לתגובה הבאה
  אביקם 1954 לא מחובר אביקם 1954  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
מסלול הטיול שלנו
סוף סוף גיבשתי מסלול לטיול.

אשמח להערות והארות ממי שמכיר או מתכנן גם הוא -

יוצאים משפחה של 4 - אבא, אמא, שני נערות : 16, 12.
יום שני13/10 מגיעים למלון בשעה 22
יום ג 14/9
מגדל אייפל שער הנצחון שגרות שאנז דה ליזה
נסיעה מונמרטר ושהייה עד הערב

יום ד 15/9
קימה מוקדמת יציאה 0730
גשר נוטרדאם, שוק הפרחים, נוטרדאם, סנט שאפל, , מכיכר סן מישל מטיילים ברובע, חצר הסורבון, פנתיאון, כיכר מונג`/רחוב מופטאר - רחוב מלא מסעדות וקצת דוכני אוכל, גני לוקסמבורג, כנסיית סן ז`רמן
ערב שייט על הסיין.

יום ה 16/9
סן ז`רמן, הלובר, , גני הטווילירי, כיכר הקונקורד : רובע המארה, רובע 4 , כיכר הבסטיליה, `, מוזיאון פיקאסו, הרובע היהודי, מרכז פומפידו, פורום לה האל –מקורה.

יום שישי 17/9

מונטפרנס
לקיחת רכב ב1500 נסיעה חזרה למלון ויציאה מפריז לכיוון דיסני
לינה במשך כל השבוע ליד רדיסני
יום שבת 18/9
נסיעה לוורסאי וחזרה עצירה בלה דיפאנס

יום ראשון 19/9
נסיעה לבלגיה למערות האן סור לס ונסיעה לרושפור בלילה חזרה למלון ליד פריז

יום שני ושלישי 20-21/9
דיסני

יום רביעי 22/9
נסיעה ללה פרובנס

יום חמישי 23/9
באזור המלון מרכז וואל דה יורופ ואאוט לידו ב 1700 יציאה לשדה תעופה המראה 2100

בתודה מראש לכל המתייחסים
אבי
האם יש דברים שאפשר להעביר בפריז ליום שישי 17/9 כתוספת למונטפארנס כדי להקל על העומס בימים אחרים
אבי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מבקש הערות על המסלול שלי בפריז תגובה ל - 1 09/10/2008 14:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 4141 הודעות עד כה

אביקם שלום,

אני מנסה.

ראשית, להנמיך ציפיות. הייתי שישה ימים רק בעיר, שמתוכם ארבעה היו מלאים ועוד שניים חלקיים. לא הספקנו הרבה ממה שכתבת (פה ושם היינו במשהו שלא ציינת אבל לא הרבה).

התחלת עם יום רגוע (יום שלישי, אם כי אני בעד הפרדה בין שער הניצחון ומגדל אייפל, אבל מבחינת הקצב זה בהחלט סביר), ועברת לקצב מאוד אינטנסיבי ביומיים הבאים.

ביום ד' -
מכיכר סנט מישל אפשר לפנות לכיוון הרובע הלטיני ואפשר לכיוון סן ג'רמן. אם הולכים לסן ג'רמן (זה המסלול שאנחנו עשינו) הגיוני מאוד לסיים בגני לוקסמבורג. אם פונים לכיוון הרובע הלטיני, נדרשת קפיצה לגני לוקסמבורג. משוק מופטאר, שבו אתם מתכוונים לסיים את המסלול בלטיני, הדיוני ללכת אל הגן הבוטני, בהחלט גן נחמד. כנסיית סן ג'רמן נמצאת ברובע סן ג'רמן, ובכל מקרה היא לא שווה עד כדי כך שצריך להגיע אליה במיוחד.

למה לקום מוקדם בבוקר? אלה ימים מאוד מעייפים גם ככה. תתחילו מוקדם, לא תסחבו עד הערב (אלא אם תחזרו למלון למנוחה באמצע היום).

אולי תעביר את מגדל אייפל וגני לוקסמבורג ליום המעבר, יום שישי? מגני לוקסמבורג למונפרנס זו קפיצה קטנה (לא צריכים לעבור דרך המלון?)
יש עוד וריאציות לשחק איתן, זו אחת בלבד.

אהבתי את סיור הבוקר ברובע סן ג'רמן והמעבר דרך גשר האמנויות (פונט דז'אר) ללובר, אבל בהמשך הסיור לא ממוקד. מדובר על רבעים שלוש וארבע, ויש בהם המון אפשרויות. אנחנו הספקנו חלק. אל תתימרו להיכנס ליותר ממוזיאון אחד ביום. זה נראה לי לא סביר. גם המסלול צריך להיות ממוקד. מרכז פומפידו במערב רובע מארה וכיכר בסטיל במזרח. מוזיאון פיקסו בחלק הצפוני והרובע היהודי בחלק הדרומי יותר. לטעמי, לא הולכים לפריז בשביל לראות יהודים עם שטריימל, אבל אולי יש כאלה שבשבילם זה הקטע. אנחנו ויתרנו על זה בקלות רבה. מה שכן, ניסיתי לגרור את המשפחה לאזור הצפוני של הרובע, אזור מוזיאון פיקסו, וזה היה כבד עליהם. אל תסתמך על זה שעם בנות גדולות אפשר לקרוע את העיר. הבנות שלי גדולות משלך. אמנם יש לנו גם אחת קטנה, אבל היא לא הייתה הראשונה לקטר. אתה, כמוביל הטיול, קראת חומר ואתה רוצה לראות הכול, אפילו אם הרגליים קצת כואבות, אבל לשאאר בני המשפחה לא אומר הרבה לראות עוד "הוטל" (בית אצילים) ועוד סמטה ועוד מזרקה. אני חושבת שהציר שבין מוזיאון פומפידו לכיכר ווז' הוא הציר הראשי והחשוב של הרובע. כיכר בסטיל אינה משהו מיוחד להוציא את הסיפור ההיסטורי, שהוא בהחלט דרמטי. אבל באמת לא חייבים להגיע לשם. אם נוסעים לורסאי, ממילא סיפור המהפכה עולה (אם דואגים לכך שהוא יעלה).

אני מאוד נגד הקפיצונת היומית הזאת למערות הן סור לס. הארדנים הוא אזור לספוג אותו וקפיצה למערות משולה בעיני כמו קפיצה מהירח בשביל לראות נטיפים (לא כזה ביג דיל). אני די קיצונית כאן בפורום בדעה הזאת, אז אולי תשמע גם אחרים. בכל מקרה, אין משהו מיוחד ברושפור. אולי התכוונת לדינאן.
לדעתי כדאי לכם לקפוץ ליום אחד לנורמנדי, לגני ג'יברני ולרואן, אף שלא הייתי שם. אבל זה צרפת. הרבה יותר קרוב והרבה יותר מחובר לטיול שלכם.

התכוונת בטח לעיירה פרובין. תבדוק אם יש שם פעילויות מיוחדות בעונה הזאת, כי יונית כתבה פעם שללא הפעילויות המיוחדות זו עוד עיירה צרפתית.

זהו בינתיים. אם אזכור עוד משהו - אחזור.
רשמת כאילו אתם נוסעים בספטמבר. אנחנו כבר באוקטובר.

שיהיה בכיף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. האם מישהוא מכיר אתר שיהיה בו על פרובין תגובה ל - 2 09/10/2008 16:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נאמר בהודעה הקודמת שיתכן שאין שם פעילויות באמצע השבוע
היכן אפשר לבדוק
אבי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. האם מישהוא מכיר אתר שיהיה בו על פרובין תגובה ל - 3 09/10/2008 17:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3727 הודעות עד כה
עד תחילת נובמבר יש.
http://www.provins.net/anglais/grands_spect/grandspectacles. htm
תהנו
הג'מוס

[עודכן ב:09 אוקטובר 2008 17:38:]

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. האם מישהוא מכיר אתר שיהיה בו על פרובין תגובה ל - 4 09/10/2008 18:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התשובה המהירה
האם זה יכול למלא יום שלם או שכדאי לחפש עוד משהוא בסביבה
במו כן מה דעתך על מסלול הטיול בפריז מה כדאי לשנות
מבחינת כושר אנחנו רגילים לטייל מספר שעות רב כך שאין בעיה להתחיל לטייל ב 8 ולגמור בלילה בלי מנוחה
ולסיום באיזה שעה מחשיך בפריז ומתי הפסטיבל האורות באייפל בתקופה זאת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. האם מישהוא מכיר אתר שיהיה בו על פרובין תגובה ל - 5 09/10/2008 19:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי
אנסה לעזור בכל מה שקשור לימים שמחוץ לפריז מכיוון שהמסלולים בעיר יכוסו טוב יותר ע"י אחרים בפורום.קטונתי.
לא טילתי גם מחוץ לפריז אבל מטיולי הכורסה יצא לי ככה.
אם לי היו יומיים מחוץ לפריז הייתי מחלק אותם כך:
יום טיול בפונטנבלו:
http://www.uk.fontainebleau-tourisme.com/

ויום טיול בג'יברני לבקר את מונה כפי שהציעה זיוה
http://www.susiecool.com/giverney/
או
http://giverny.org/giverny/

אם ממש תתעקשו לנסוע הרבה - סעו לעמק הלואר ובקרו בטירה אחת או שתיים. ממש לא שווה לנסוע במיוחד הלוך וחזור להן סור לס.גם הנסיעה היא ללא אטרקציות מיוחדות בדרך מה שאומר לבלות כ 6 שעות בדרכים.

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. יומיים מחוץ לפריז תגובה ל - 6 09/10/2008 22:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ערב או בוקר טוב
מה דעתך על טיול לפרובן לפי האתר כמעט הכל פתוח
ויום לרואן וגיברני ואולי לחוף נרמנדי אם נספיק
אבי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. באיזה מלון תלונו בפאריס? תגובה ל - 7 09/10/2008 23:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שי העתיק  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. באיזה מלון תלונו בפאריס? תגובה ל - 8 10/10/2008 00:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הי,

סופסוף התאפשר לי לחזור.

אני מצטרפת לשאלה של שי: היכן המלון שלכם?
זה חשוב גם מאחר שבדרך כלל יש איזה דגש על טיולים באזור מקום הלינה (למרות שיש תחבורה ציבורית מצוינת, ובכל זאת...) וגם מפני שרציתי להציע משהו נוסף. פתרון שאני מצאתי לצורך שלי לשוטט ברחובות יותר מבני משפחתי - טיולי בוקר. יצאתי פעמיים לטיול בוקר מוקדם, כשכולם עוד ישנו (חוץ מיציאות לבולנז'רי השכונתי, שבזה גם הבת הגדולה שלי התחלקה אתי). פעם אחת הלכתי שלושה ק"מ בבוקר, צעדתי עד לשוק ד'אליגרה, הלוך ושוב. ביום השני לטיול, כשהחלטנו לדלג על כניסה לסנט שאפל כי היה שם תור ארוך, הבת הגדולה שלי עוד הייתה חדורת מוטיבציה ואמרה שהיא חייבת לחזור לשם. היא אמרה שאולי היא ואני נקום בוקר אחד לפני כולם והוסיפה, "מה הבעיה, שש שעות שנה מטכ"ליות וזהו" (מדובר בחיילת בחופשה). כשחזרנו לילה אחר לילה מאוחר לדירה היא הייתה זקוקה לשינה ולא יעזור כלום. רק אני הייתי על אדרנלין. אתה חוזר ומתעקש שאתם משפחה שלא מתעייפת, אבל תאמין לי שאת הבנות שלך לא ממש יעניין לראות דווקא את חצר הסורבון ואת הפנתאון, ולכן יש מגבלות למוטיבציה (כשיש מוטיבציה פחות מתעייפים). אתה תוכל לעשות שם סיבוב מוקדם בבוקר ולראות בעצמך איך זה נראה מבחוץ. גם הבנות שלי יצאו עם מוטיבציה לראות את העיר, אבל המושגים שלהן ושלי על "לראות את העיר" שונים לחלוטין.

אבל מה אכפת לי ולמה לי להתאמץ על זה. תחזור ותספר לנו, ואני מבטיחה לפרגן אם אתבדה.

האמת, כשאני קוראת שוב את המסלולים, לא נראה לי שיש הגזמה במסלולי ההליכה אלא במינון המונומטים והמוזיאונים. ספרתי שלושה וחצי ימים בתוך פריז בטיול שלכם. חבל להסתגר במוזיאונים. תבחרו אחד רציני או שניים קטנים וזהו. אני, באופן יחסי, די חובבת מוזיאונים (וכבר מוכרת בפורום בתחביב הזה), ואני חושבת שעדיף לראות את העיר.

דבר נוסף -
הפריזולוגים המנוסים האמיתיים יועצים כאיש אחד לוותר על מרכז הקניות בפורום לה האל, שנעשה לא נעים לטענתם. היו על כך דיונים בקיץ. אני לא יודעת למה הבנות שלך מצפות בתחום הקניות. אם הן בענייני בגדים, קח איתך את רשימת הכתובות של כל חנויות H&M בפריז, ותיכנסו לזו שמתאימה לכם מבחינת המסלול. אני אחפש את הרשימה שלי ואעביר לך באימייל. גם בשאנז אליזה אפשר בהחלט לקנות, עד כמה שזה נשמע מופרך. יש שם "זארה" ו"נף-נף". לגבי זארה - הבנות שלי טוענות שזה לא בדיוק המבחר שיש בארץ אלא מבחר שפונה יותר לטעם האירופי, והן קנו שם (וגם ב-H&M) והיו מבסוטות. אולי זה במסגרת השכנוע העצמי, אבל מה זה משנה?
אם מדובר בבשמים וקוסמטיקה - חנות "ספורה" בשאנז אליזה.
אם מדובר במזכרות מיוחדות (כל מיני חפצים מעוצבים) יש בכמה מקומות בעיר. כבר סיפרתי שראינו חנויות יפהפיות בסן ג'רמן (רחוב סנט אנדרה דז ארטס) ובאיל סנט לואי. בטח יש גם במקומות שאנחנו לא ראינו.

התלבטתי אם להציע לך אתרים נוספים על אלה שברשימה שלך. נדמה לי שבמקום סיור מאוד מקיף ברובע מארה (אחרי שבבוקר אתם מתכוונים לטייל ברובע סן ג'רמן), הבנות שלך יודו לך אם תיקח אותן לגלרי לפאייט. בטיול עם בנים - אפשר לוותר, אבל חבל לחסוך את המקום מהבנות שלך. קרוב לגלרי לפאייט יש גם חנות H&M בשביל לקנות, אם רוצים. גלרי לפאייט זה רק בשביל לשטוף את העיניים.

לגבי הימים הנוספים-
אני לא מנוסה בטיול באיל דה פרנס. מסכימה עם העדיפויות שג'מוס מנה, בהסתייגות אחת: לשים לב אחרי ורסאי או אחרי פונטבלו (מה שתבחרו ראשון) אם יש צורך באתר השני. אני לא אומרת שזה אותו דבר. לא הייתי בפונטבלו, ואני מבינה ששם יש יער וזה סיפור אחר, ובכל זאת מדובר בשני ארמונות.
יער וינסן נמצא ברובו מחוץ לכביש הפריפריק של פריז. גם שם אפשר לעשות יופי של טיול או חצי יום טיול. אנחנו שטנו בוקר אחד באגם והיה מקסים. לא טיילנו ממש בתוך היער ולא נסענו ל"פארק פלורל". אותו דבר לגבי יער בולון, אבל מדיסני קרוב יותר להגיע לוינסן.

מפרובין - אולי אפשר לנסוע לטרואה. כמו ג'מוס, אני מציעה את זה ממרומי כורסתי. לא הייתי. תסתכל במפה מה קרוב. בעיני זה נחמד להיכנס לכפרים ולעיירות, להרגיש קצת את צרפת האמיתית, ולא רק לבקר באטרקציות ובמונומנטים. תוכלו להיכנס ללשכת התיירות בפרובין ולבקש מהם הצעה למשהו מעניין בסביבה או לחרוש את האתר של פרובין (בדרך כלל יש בכל אתר אינטרנט של איזו עיר או עיירה גם תפריט של "מה בסביבה").

גם בנסיעה לג'יברני, אני לא מציעה להרחיק עד החוף. לא מניסיון אבל מידיעה, אפשר לטייל בעיירה הסמוכה, ורנון. באתר של ג'יברני -ורנון יש הצעות לטיולים בסביבה. אתה פשוט צריך לנצל עוד את השבת לחריש באינטרנט.

מצאתי עכשיו עוד משהו בשבילך. כשהתכוננתי לטיול בארדנים בבלגיה ושנה אחרי זה באלזס שבצרפת - נתקלתי בארגון שנותן איזה תו תקן לכפרים היפים ביותר. יש ארגון כזה בצרפת, ויש גם בבלגיה. הסמל דומה. אני לא יודעת אם מדובר באותו ארגון, אבל אנחנו בענייני צרפת עכשיו אז זה לא משנה. נכנסתי לאתר וחיפשתי אם יש כפר באזור איל דה פראנס שקיבל את התואר הזה ומצאתי את:
http://www.les-plus-beaux-villages-de-france.org/La-Roche-Gu yon.html?lang=en
כפר בשם: La Roche-Guyon , ועל פי האתר הוא נמצא בין איל דה פראנס לנורמנדי. תבדוק אם הוא מעניין אתכם ואת המיקום המדויק.
אולי יעניין אתכם לנסוע לטוארי, למרות שהבנות גדולות. בטח איריס תגיע לכאן בקרוב ותספר. היא הייתה שם עם חברה' בוגרים (בנים).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. זיווה...את משהו! תגובה ל - 9 10/10/2008 00:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avivoni לא מחובר avivoni  משתמש פעיל 235 הודעות עד כה
כל הכבוד על הידע,הסבלנות והשיתוף
כה לחיי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. באיזה מלון תלונו בפאריס? תגובה ל - 8 10/10/2008 06:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בוקר טוב
בפריז נישן במלון ליד האופרה ברןבע 9
מחוץ לפריז נישן במריוט ליד דיסני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. באיזה מלון תלונו בפאריס? תגובה ל - 9 10/10/2008 06:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כל הכבוד על התשובה המלאה ועל ההתיחסות הרבה
נישן ברובע 9 ליד האופרה ומתוכנן ללכת לגלרי לה פייט כמובן
את רוב הקניות נעשה כנראה בקניון ליד דיסני נישן שבוע במריוט שהוא 10 דקות מאוול דה יורופ ואמרו לי שיש שם את כל המותגים וחנויות עודפים ושם נוכללבלות הרבה ערבים כך שקניות פחות מעניין אותנו ולכן לפי כל ההמלצות בפורום נוותר על פורום לה האל
בערב אתייחס ואשנה את המסלול לפי כל הערות שקיבלתי ממך מגמוס ומכל העונים
תודה מראש
אבי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. באיזה מלון תלונו בפאריס? תגובה ל - 12 10/10/2008 07:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אהה... עכשיו אני מבינה. התייחסתי לעניין הקניות מאחר שהזכרת במסלול את פורום לה האל. בדיוק חשבתי לחפש את רשימת ה-H&M שלי, ואני מבינה שיש לי פטור Smile .

דווקא אזור האופרה הוא כזה שראוי לראות את מיטבו בשעות שהכל פעיל ולא מוקדם בבוקר (חנויות יוקרתיות, פסאג'ים וכו'), ובכל זאת יש גם המון הפתעות על קירות הבתים ובפינות הרחוב. הספקנו ברובע הזה רק ללכת לאורך הבולוואר הענק, זה שמשנה את שמו מהאוסמן למונמרט לפויסונייר וכן הלאה. וכשאני כותבת מתחילים להתעורר הזכרונות, אז אם באמת תהיה לך מוטיבציה להשכים קום לפני כולם ותרצה לראות איזה מונומנט מוזר ש"תקוע" ברחוב ללא כל קשר למה שקורה בו, תלך לאורך הבולוואר הזה עד לקטע שבו השם הוא "סנט דניס" ועוד קצת הלאה "סנט מרטין", ותראה את שני שערי הניצחון שהוקמו ביזמת לואי ה-14, והם קטנים משער הניצחון של נפוליאון בכיכר אטואל אבל גם עתיקים ממנו. לדעתי חבל להשקיע בזה את הזמן עם הבנות (אלא אם כן אתם מגיעים ממילא לקולנוע רקס) ועדיף להשקיע במה שאנחנו לא הספקנו: הכיכרות היוקרתיות, ונדום ומדלן וכל מה שבינהן. אולי תוכל אפילו להגיע לפארק מונסו או אולי, בכיוון אחר, לגני פלה רויאל (בשניהם לא הייתי). אני לא יודעת אם הגנים פתוחים בשעה מוקדמת של הבוקר. אפשר לבדוק את זה.

טוב, אני מפסיקה לנדנד.

בוקר טוב, ואם לא תבקר בפורום בימים הקרובים - נסיעה טובה.
פורט סנט דניס.JPG
פורט סנט דניס.JPG(גודל:18.09KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. וואל דה יורופ תגובה ל - 12 10/10/2008 08:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צר לי להחריב תכניות.אל תבנה יותר מידי על האאוטלט של וואל דה יורופ.המקום יפה ומעוצב נפלא - החנויות אכן של מיטב המותגים אבל נכון ליולי 2007 המחירים בכלל בכלל לא זולים.ואולי עונת הסיילים החלה מספר ימים לאחר שעזבנו ובכל זאת יש תקווה.מקווה בשבילכם.
בכל מקרה מצרף לך תמונות מהאאוטלט הפתוח ומהקניון הסגור שכבר בעבר המלצתי שנחמד לבקר בו וגם לחסוך הרבה כסף בארוחת צהריים עליה תשלמו כמעט חצי ממחיר האוכל בתוך היורודיסני.הסעה חינם עם האוטובוס הסגול מהפארק.

שבת שלום
הג'מוס
ואל דה יורופ או ארנה הרצליה? ככה נראה אאוטלט
ואל דה יורופ או ארנה הרצליה?(גודל:17.51KB)ככה נראה אאוטלט(גודל:23.75KB)

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. באיזה מלון תלונו בפאריס? תגובה ל - 13 10/10/2008 08:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בוקר טוב
תודה על ההתיסות ואני אבקר בפורום עד יום שני בבוקר הרגע האחרון לשנות תוכניות לפני היציאה
למרות שברור לי שאף יום לאא יהיה במו התכנון בכל אופן תודה רבה על כל ההצעות שעלית כאן
בקשר להשכמת בוקר ולטיול בוקר באזור האופרה כולם רוצים לראות ולכן נקום יחסית מוקדם 7 בבוקר
את שעות השינה נחזיר בימים ליד דיסני שם יש לנו 10 דקות נסיעה לדיסני
תודה אבי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. וואל דה יורופ תגובה ל - 14 10/10/2008 08:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזה חנות חיפשתם?
h&m וואל דה יורופ
h&m וואל דה יורופ(גודל:23.24KB)

[עודכן ב:10 אוקטובר 2008 08:26:]

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. וואל דה יורופ תגובה ל - 14 10/10/2008 08:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה