כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שילה, מה אומר לך השם הבא 11/05/2005 18:25
עוזי עוזי לא מחובר עוזי  משתמש פעיל 1684 הודעות עד כה
Loxodonta africana

"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תבדוק למטה על הדיה, הדאה ו תגובה ל - 1 11/05/2005 18:27 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן

"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תשובת שאלה תגובה ל - 1 11/05/2005 21:46 לתגובה קודמת
  Shilo_sh3 לא מחובר Shilo_sh3  משתמש מתחיל
ישנו בחור אחר החי ביערות. לדעתך האישית זהו מין אחר או תת מין? אגב, דמבו היה ציפור?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תשובת שאלה:Re תגובה ל - 3 11/05/2005 23:32 לתגובה קודמת
תת מין ההומו סאפיאנס שחי ביערות או בסוואנה או בהרים או בים הוא אותו מין לא? גם הפיל האפריקאי, בין עם הוא בבבוש (לא ג`ורג`) ובין אם ביער

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תשובת שאלה:Re תגובה ל - 4 11/05/2005 23:37 לתגובה קודמת
la_mk1888_small.png
la_mk1888_small.png(גודל:56.937KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ויכוח ידוע ואקטואלי תגובה ל - 5 12/05/2005 08:14 לתגובה קודמת
הפרדת מין עצמאי נקבעת בראש ובראשונה ע''י הזדווגותו בתוך המין ויכולתו להביא צאצאים פוריים לעולם. לא תמצא למשל זאב שוכב עם כבשה (אני מקווה) או גבר שוכב עם קופה (טוב, לפעמים...). ישנו ויכוח אקטואלי מאוד באשר להפרדת המינים והדעות חלוקות. ישנם חוקרים המגדי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ויכוח ידוע ואקטואלי:Re תגובה ל - 6 12/05/2005 09:52 לתגובה קודמת
אכן. לדעתי יש הפרזה - אני אמנם רק חובבן בתחום - בקביעת תתי מינים ואפילו מינים חדשים. בקשר לפילים זה פשוט מגוחך, הפיל האפריקאי Loxodonta africana מחולק פתאום לתת מינים, הרגיל, החי בסוואנות Loxodonta africana africana) וזה החי ביערות Loxodonta africana cyc

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. יותר מזה תגובה ל - 7 13/05/2005 10:17 לתגובה קודמת
כיום יש המגדירים את הבחור (היערן) כבר כמין עצמאי ונפרד, ואפילו המחלקים את פילי הסוואנה לשני תתי-מינים. כפי שציינתי, אנחנו נמצאים ממש היום (בשנים האחרונות) בתהליך של הגדרה טקסונומית בינלאומית מחודשת. נמתין בסבלנות וניתן למומחים ללכת מכות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:קצת עורבים מה-יבשת
להודעה הבאה:רק באתיופיה(:

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר