|
|
|
| 4. לובנגולו מלך זולו- נ. גוטמן תגובה ל - 3 |
02/06/2005 18:25   |
|
ישן, לא פוליטקלי קורקט, אבל ספר מדהים.
מסע לאפריקה מהארץ ב-1936! מאז שקראתי אותו לראשונה בגיל צעיר חלמתי לשוט על הזמבזי. מומלץ. גם הספר, גם שיט על הזמבזי.
"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
|
|
|
|
| 5. למשל תגובה ל - 4 |
02/06/2005 18:44   |
|
הפתיחה:
פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים.
הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש!
מדוע לא אסע לשם באמת?
מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום.
אגב, השם המלא של הספר:
"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
|
|
|
|
| 6. חברברי הסוואנה תגובה ל - 3 |
02/06/2005 20:41   |
|
|
כודם כל, אני מצטרף להמלצתו של עידו על ''אל לב המאפיליה''. עוד ספר מצויין הוא של הזאולוג והסופר ג`ארלד דארל ''חברברי הסוואנה'' שמתאר את המשלחת לאיסוף בע''ח בראשותו של הסופר בצפון מערב קמרון בסוף שנות הארבעים. ספר מצויין, כמו כל סיפרי המשלחות של דארל (ויש ה
|
|
|
|
|
| 8. הרפתקאות עופר ועופריקו תגובה ל - 1 |
03/06/2005 11:51   |
 |
עידו - הנהלת הפורום |
4323 הודעות עד כה |
|
|
טוב, לא בדיוק ספרות יפה, אבל קשה להתעלם... ספרות ילדים מגוייסת במיטבה!
סדרת ספרים אשר נועדה לקירוב לבבות בין ישראל הצעירה לבין ארצות אפריקה, והכל - נכון, דרך נפשות ילדי ישראל הזכות.
העלילה בקצרה: עופר מגיע יחד עם הוריו לשליחות באחת ממדינות אפריקה. ה הרפתקאות עופר ועופריקו
|
|
|
|
| 9. הזדמנות אחרונה../דגלס אדמס תגובה ל - 1 |
03/06/2005 12:22   |
 |
עידו - הנהלת הפורום |
4323 הודעות עד כה |
|
|
''הזדמנות אחרונה לראות'', סיפור מופלא אמיתי המסופר בגוף ראשון מפיו של הגדול מכולם, דגלאס אדאמס המנוח ומארק ק�רו�ארדיין, זאולוג.
אוסף רשמים ממסעות לצפיה בחיות אשר יתכן וזוהי ההזדמנות האחרונה לראות אותן. דגלאס ומארק טסו ברחבי הגלובוס במשך 3 שנים ותיעדו ע הפרק הראשון מהספר
|
|
|
|
| 10. שומר האומה - מאדג` סווינדלס תגובה ל - 1 |
03/06/2005 13:33   |
|
|
Madge Swindells- THE SENTINEL
ספר מדהים על יחסים בין גזעיים אסורים, על רקע התפרקות משטר האפרטהייד בדרום-אפריקה.
הוצאה לאור - הד-ארצי
(:
|
|
|
|
|
|
| 13. סוכנות הבלשיות מספר 1:Re תגובה ל - 12 |
06/06/2005 08:44   |
 |
עידו - הנהלת הפורום |
4323 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22. לב המאפיליה/ג`וזף קונראד:Re תגובה ל - 3 |
08/06/2005 23:33   |
| |
jayavarman |
2731 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24. מעלה נמר/גיורא אילני תגובה ל - 1 |
19/06/2005 10:02   |
 |
עידו - הנהלת הפורום |
4323 הודעות עד כה |
|
|
איש הנמרים, גיורא אילני, אשר התפרסם בעיקר בזכות מחקרו על נמרי מדבר יהודה אשר ערך 10 שנים, מספר על זיכרונותיו המדהימים מעבודתו.
אחד הפרקים המדהימים בספר הוא על מסעו בשנות ה- 60 לאפריקה, היבשת השחורה. הטיול אשר החל בהפלגה מאילת לחופי קניה והגיע עד ללב קו מעלה נמר
|
|
|
|
| 25. הנדרסון מלך הגשם תגובה ל - 1 |
19/06/2005 21:32   |
|
|
של סול בלו
|
|
|
|
| 26. חלמתי על אפריקה/קוקי גלמן:Re תגובה ל - 2 |
24/10/2006 10:59  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
איפה אני מקבל פרטים על החווה של קוקי גלמן. המלצות ממי שהיה שם, מיקום, הגעה, אפשרות להתנדב שם, אפשרות לעבוד שם, אפשרות רק לבקר שם ועוד.
|
|
|
|