היבשת הגדולה בעולם פותחת בפניכם את שעריה - אסיה
מזמן הפכה להיות המקום לטיולים. מסין
, הודו
ותאילנד
ועד גאורגיה
ואוזבקיסטן
- בעזרת הפורום הזה המזרח הרחוק
מעולם לא היה קרוב יותר!
כפי שעשינו בפעילות ``ספרים רבותי ספרים``, הפעם, במקום ספרים, סרטים.
סרטים הודים (תוצרת בוליווד) וסרטים מ- או על ארצות המזרח הרחוק.
סרטים ש``עשו לכם את זה``, סרטים שאהבתם, סרטים על מקומות - תרבות, אווירה וכמוב
ועוד סרטים:
המלך ואני
בשנת 1863, אנה, מורה אנגליה, נשכרת ע''י המלך ראמה החמישי בכדי ללמד את ילדיו של מלך סיאם (תאילנד של היום). המלך, מבקש שיראו בו איש מתקדם ומבקש להוכיח שסיאם מוכנה לתפוס את מקומה בין שאר מדינות המערב הנאורות. יול ברנר (הקרח) משחק את
ממומלץ לראות את הסרט ``החוף``, עם דיקאפריו,
ביים דני בוייל התותח, שביים את טריינספוטינג, הסרט צולם בתאילנד בבנגקוק וב``מאיה-ביי`` בקופיפי.הסרט מתחקה היטב אחר תחושותיו, חששותיו וניבכי ליבו של התרמילאי המתחיל....את זה הבימאי מעביר ביעילות.
לא לראות את
''הדרך הבית'' - סיפור האהבה הכי מרגש שראיתי, סרט סיני נפלא!
''הקיסר האחרון'' - סיפורו של הקיסר האחרון של סין שהודח ע''י הלאומנים ושימש קיסר-בובה של היפאנים עד לימיו כאסיר תחת שלטון קומוניסטי.
''הימלאיה'' - הפקה בינלאומית המספרת על נוודים בהרי ההימלאיה ה
''הגשר על הנהר קוואי'' - סרט היסטורי - חובה למי שנוסע לקאנצ`אנאבורי (תאילנד)- סרט ישן מאוד אך מסביר ומספר את הקמתו של הגשר ע''י היפאנים (בעצם ע''י שבויים רבים מבנות הברית) במלחמת העולם השניה.
ומי שראה, לא יכול שלא להזכר בנעימת הנושא של הסרט - שמושמעת ע''
אבל אני אוסיף לרשימה את כל סרטי ברוס לי למיניהם שצולמו בסין.
:-)
ד''א - לפי השמועות את 7 שנים בטיבט צילמו בכלל (רובו לפחות) בצילה - מישהו יודע האם נכונה שמועה זו?
י.
הסרט ''סאלם בומביי'' - סרט קשה במיוחד המתארים את חייו של נער ברחובות בומביי.
ה''גורו''
''שחקי אותה כמו בקהאם''- זה כבר הפך לסרט פולחן בקרב החברים ולא פעם אנחנו מצטטים משפטים נבחים מהסרט (במבטא הודי כבד - כמובן).
ועכשיו, שמעתי על סרט נוסף: ''דב
''מחפשים את סארסוואטי'' - מסע לתוך סמטאות אללאהבד. פסטיבל הקומבה מלה, על גדת נהר הגנגס והימונה. פעם בשתיים עשרה שנה מתרחש האירוע הקדוש ביותר להינדים. היוצר שנולד באללאהבד מתבונן על הפסטיבל הגדול בהודו דרך עיניים מקומיות ושואל שאלות על הטוב מול הרע, דת ואמ
דבדאס הוקרן בארץ לפני כשנתיים.
זהו שיחזור של סרט האהבה האולטימטיבי ההודי...הוא אוהב אותה, היא מתחתנת עם אחר אבל אוהבת אותו והוא מתייסר באהבתו עד למותו...כמה קשה....
''רשומון'' הוא סרט יפני ישן שיצר הבמאי אקירה קרוסוואה ובו מסופר על מעשה רצח.
כדי לתפוס את הרוצח אנו פוגשים בסרט את האנשים שהיו בזירת האירוע או בסביבה, וכל אחד מספר מה שהוא ראה או שמע או חושב שהיה. מסתבר שלכל אחת מהדמויות נוצר
רושם שונה על האירוע - סרט ע
שלום
סרט שהראה לי היטב את תקופת המלחמה והתגלגלות המלחמה בויאטנם
אבל הכי טוב לדעתי הוא סבתא ורוחות הרפאים. סרט מעולה טיוואני. כולו באנימציה ועוסק בילד שמבקר את סבאתו לחופשת הקיץ. מראה אמונות ותרבות טיוואנית וגם מאוד מצחיק.
עמיחי
דבדאס, אכן סרט נפלא. המוקשה (שחרור) ןהדהרמה(החובה, הסדר החברתי) באים לידי ביטוי לאורך כל הסרט. הריקודים השירים, ה''יחד'' של זוג האוהבים - הפנטסיה שלהם כביטוי לשחרור, ובמציאות... חזרה לסדר , למסגרת ולמגבלות - לדהרמה. סרט נפלא שמבטא את האהבה האולטימטיבית
*קלאסיקה (סרט/ספר): ''שוגון'' SHOGUN: (ג`רי לונדון / ג`יימס קלאוול): יפן במאה ה-17. פאר היצירה.
* ''נמר דרקון'' Crouching Tiger,Hidden Dragon (אנג לי): סין.
* הסמוראי האחרון'' The Last Samurai (אדוארד זוויק): למרות שחלק גדול מהסרט צולם דווקא בניו-זי הסמוראי האחרון
''המעבר להודו'', א.מ. פורסטר;
קורותיה של נערה צעירה שנוסעת לביקור בהודו עם חותנתה לעתיד. תשוקה אמיתית ושחרור ממוסרות ההתנהלות הקולוניאלית הנאותה מזדמנת לה בדמות הודי צעיר, שלוקח אותה לטיול במערות ומעמיד את תומתה במבחן.
מה באמת אירע במערה, איש לא יודע ו
הסרט ''המהאבהאראטה'' - הסיפור של הודו. אפוס ענק . מיתולוגיה של הודו , גדול! תרתי משמע. אלים כבני אדם, מתלבטים, מתאהבים, נלחמים, .. אולי ב''אוזן השלישית'' ניתן להשיג!! רק קחו את הזמן... כ4 שעות. תהנו
סרט שנקרא ''נאק-אגדה תאילנדית'' והיה רשום שזה סרט אימה תאילנדי, רק שחוץ מכמה גופות שרופות שהבמאי שתל כדי לנסות ליצור סרט אימה, הסרט העביר לי תחושת רוגע שהרבה זמן לא ראיתי בסרט.. פשוט כולו היה מצולם באיזה כפר תאילנדי ירוק מלא נהרות ועצים, והגיבורים של הסרט
נועה, הסרטים שהזכרת, איך אפשר להשיג אותם בארץ? אני לא מצליחה למצוא באינטרנט, ומסתפקת (ונהנית) בסרטים ההודיים שמשודרים ב YES 3 כל יום ו.
תודה לכל מי שי/תעזור
יש הרבה סרטים על מלחמת ויטנם רובם ככולם מנקודת מבט האמריקאית. בסרטים אלו הויטנמים רק ניצבים או מראים משהו מנקודת מבט אמריקאים סרט המראה את שתי הצדדים הוא סיפורי ויטנם ((Vietnam War Story 1 (1988)) שלושה סרטים אחד מנקודת מבט ויטנמית
A trilogy of storiesשבתאי
''האוורסט'' - זהו סיפורם הדרמטי והאמיתי של משלחת מטפסי הרים המגיעה מכל קצוות תבל אל פסגת האוורסט ימים ספורים לאחר הטרגדיה שהתרחשה בשנת 1996 שבה 8 מטפסים איבדו את חייהם בסופת שלגים. מעל צוקים נשאים, קרחונים חלקים, מפולות שלג והחלל המסוכן של מחסור בחמצן, עו
חברים חברים בל נשכח את '' משהו טוטאלי''
חודש בקסול כל פעם שמישהו שאל איפה דוד כולם היו עונים לו במקהלה:'' DAVID WENT TO THE MAUNTEINS;6 MUNTH MEDITAISHEN NO COME BECK...,.
מסיבה באשדוד ב-קינג דיויד באשדוד מול מוטורולה.....
יש שתיה חינם אוכל.....לגרה \\\גם
ופרסים שירים חדשים הולך להיות ליגה....
לפרטים 0572211280 משה סוגאוקר