|
|
| 43. הרשו לי להוסיף עוד כמה.. תגובה ל - 40 |
14/04/2008 15:07   |
| |
dodo the tiger |
92 הודעות עד כה |
|
|
|
1) "אבודים לרגע" סרט של בוגר מגמת הקולנוע של מכללת "ספיר". בסרט הוא ממחיש את הסיפור האישי שלו, ההתנסות עם סמים והנזקים.סרט יפהפה, קצר ומרגש. אהבתי את הנופים המרהיבים שנראו, הכפרים במדרונות ההרים ובעיקר את האווירה של הודו, שניתן היה לחוש אותה היטב.
יוצר הסרט מסתובב ברחבי הארץ ומציג את הסרט עם הרצאה שכוללת את הסיפור האישי שלו. פשוט מדהים.
2)"THE BOW" - סרט קוריאני שמתרחש כמעט כולו בעיקר על ספינה. אני לא ממש זוכר, אבל יש איזה זקן שכולא נערה בספינת הדייג שלו, כאשר הוא מחכה שהיא תגיע לגיל 17 - אז יוכל לשאת אותה לאישה. רק שלאחד הדייגים שעוברים אצלו בספינה יש תוכניות אחרות.
למרות שהסרט מתרחש כמעט כולו בלוקשיין אחד. מומלץ.
3) מישהו הזכיר כאן את הספר עב הכרס "שוגון", אחד הנפלאים שקראתי בחיי. כמה יודעים שיצאה מיני סדרה בת עשר שעות! שמגוללת את הסיפור למסך הטלוויזיה. לא יודע אם ניתן להשיג את המיני סדרה הזו בחנות וידיאו כלשהי, ללא ספק ניתן דרך האינטרנט.
רק זהירות.. הסדרה נעשתה ב-1980! כך שאל תופתעו מסגנונות השיער של הלבנים.
ואם כבר בספרים עסקינן. לגבי תרבות יפן כנראה שלא חסרים. יש מספר רומנים של דוב סילברמן, יהודי אמריקאי שהתגורר גם בארץ, כמו "נפילת השוגון" וה"שישי" (אריה ביפאנית).
כמו כן יש גם את הטרילוגיה המצוינת של ליאן הרן "סיפורי האוטורי".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 53. סופיזם בהודו Nizamudin- Ishq תגובה ל - 52 |
14/04/2008 19:02   |
| Babaji |
 |
|
|
|
זה לא שם הסרט במלואו (לא מדובר בסרט Ishq שהוא סיפור אהבה בוליוודי ידוע, אלא סרט דוקיומנטרי מצויין. Ishq בהינדית פירושו "אהבה", אבל כאן מדובר באהבת אל.)
הסרט נצמד למושבה הסופית שהלכה אחרי השיח' הסופי ניזאמודין (המושבה נמצאת לא רחוק מתחנת הרכבת ניזאמודין ב, old Delhi ) ועד היום בימי שישי ליד קברו של ניזאמודין אלוייה, מתכנסים אנשים ושרים שירים סופיים עם נגנים מקומיים. חוויה מיוחדת. לא להגיע לשם בלבוש לא צנוע. נשים בדרך כלל לא מתקרבות, אין כמעט תיירים בסביבה, אז אם החלטתם להגיע לשם, התלבשו בהתאם, עמדו בצד. המכובדים עומדים קרוב מסביב לנגנים, ולעיתים מגיע לשם איזה שר מהפרלמנט בכדי לתת כבוד וכו'. שוב, הצצה לקרביים של הודו, לאוהבי מוזיקה סופית.
הסרט מלווה את חייו של ניזאמודין , והשפעתו על החיים היום באותה מושבה.
אגב, מושבה סופית אטרקטיבית וידידותית יותר נמצאת קרוב מאוד לעיירה פושקר בה נוטים רבים לבקר. בעיירה אג'מיר, יש קהילה סופית גדולה, עם הרבה מוזיקה טובה ופסטיבלים סופיים נהדרים. שוב, לבוש הולם, וניתן לשאול את המקומיים בעדינות. הם בדרך כלל יהיו גאים לקחת אתכם למולה שלהם, בכדי שתוכלו לשאול אותו שאלות וכו'.
|
|
|
|
|
| 55. babaji איפה משיגים את הסרטים תגובה ל - 54 |
15/04/2008 11:18   |
| Babaji |
 |
|
|
|
הי פנינה,
הייתי מפריד בין הסרטים, בין "הפופולאריים" בהם:
לאגאן,מים, (הוצג בפסטיבל בסינמטק בישראל).
דרשאן,(הוצג גם הוא בפסטיבל בסינמטק בישראל).
mother India, ראג'ה הינדוסטאני, dil to pagal hai
* כל הסרטים הללו עלולים להמצא בחנויות איכותיות דוגמת האוזן השלישית שמחזיקה אוסף נכבד של סרטים הודיים.
כל האחרים:
godesses , stories of the people apart ,Living on a prayer;ו-ishq Nizamudin (שם לא מדוייק חסרה לי מילה אותה אני לא זוכר כעת..)
את כל אלו ראיתי בעיקר בהודו, את godesses ראיתי באנגליה.
הייתי בודק אפשרות לרכישה ומשלוח דרך האינטרנט. או במקרה שלך פנינה, מכיוון שאת מגיעה הרבה להודו אז לבדוק קיומם של פסטיבלי סרטים דוקיומנטרים מעת לעת. יש המון כאלו בהודו. איכותיים ברובם.
הטובים בהם מתקיימים בפונה, בבומביי כמובן, וגם באיזור באנגלור יש פסטיבלי סרטים איכותיים. אין לי ספק שאפשר לראות עוד חלק מהסרטים האלה בקולנוע.
בהצלחה
באבאג'י
|
|
|
|
|
|
| 58. לפנינה תגובה ל - 57 |
15/04/2008 21:14   |
| |
יוסי ל |