כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אפרת באירוח חי- עכשיו !! 14/09/2004 17:36
  nililandau לא מחובר nililandau  משתמש פעיל 1697 הודעות עד כה
גולשים יקרים, הרגע הגיע ואפרת מוכנה ומזומנת לענות על השאלות שלכם. קדימה :-)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הספתח- שאלות לאפרת תגובה ל - 1 14/09/2004 17:38 לתגובה קודמת
  amdank לא מחובר amdank  משתמש מתחיל
ראשית שנה טובה! שנית מאוד נהנתי לקרוא את קורותיך :-) כולי קנאה על כשרונך לכתיבה. שלישית: שלוש קושיות: בן זוגי ואנוכי הולכים לבצע מסלול דומה לשלך: הודו, נפאל, טיבט, סין ותיאלנד למשך כשנה 1. האם את יכולה להרחיב מעט על המעבר מנפאל לטיבט? ציינת שמציעים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 1 14/09/2004 17:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shlomit57 לא מחובר shlomit57  משתמש מתחיל
בפעם הקודמת שבקרתי בדלהי, זכור לי שעשינו קניות בשוק מדהים, של קאשמירים/פקיסטנים, או משהו כזה... מישהו יכול לעזור? תודה! שאלה זו נשאלה בפורום ולא נענתה. אני נוסעת בפעם הראשונה ומעניין לקבל תשובה. תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לטייל לבד תגובה ל - 1 14/09/2004 17:48 לתגובה קודמת
הי אפרת, רציתי לשאול אותך על הטיול לבד? איך הסתדרת? האם היו רגעים קשים ואיך התגברת עליהם? :-)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הספתח- שאלות לאפרת:Re תגובה ל - 2 14/09/2004 17:48 לתגובה קודמת
efa efa לא מחובר efa  משתמש פעיל 296 הודעות עד כה
קודם כל תודה (ושנה טובה) 1. כדי לעבור לטיבט צריך להתארגן עם סוכנות מנפאל. זה לא כזה מסובך וזה יותר זול ממה שחושבים. 136$ כולל נסיעות - ו 4 לילות בתנאי דורמטוריס. וויזה לטיבט (אם מארגנים את זה לפחות שבוע לפני בנפאל - אם רוצים דחוף צריכים להוסיף עוד קצת כס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הספתח- שאלות לאפרת:Re תגובה ל - 5 14/09/2004 17:51 לתגובה קודמת
תודה - מחקו לי את עובר אורח :-(
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לטייל לבד:Re תגובה ל - 4 14/09/2004 17:55 לתגובה קודמת
היי דלית. כמו לכל חצי רופי גם ללטייל לבד יש שני צדדים. מצד אחד את נורא עצמאית, את לא שואלת אף אחד ועושה מה שבא לך (את מגלה מה באמת בא לך - לפעמים זה פשוט לא לעשות כלום, ואת לא נותנת דין וחשבון לאף אחד). אוכלת או לא אוכלת מתי שבא לך, בלי להתחשב אם מישהו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 1 14/09/2004 18:04 לתגובה קודמת
  aonayna לא מחובר aonayna  משתמש מתחיל
הי אפרת, שנה טובה. אני טס לסין (ביג`ין-שיאן-לנג`ו-שיאכ-לנגמוסי-צ`נגדו-סונגפן-שמורת ז`יז`ייגו- לשאן-אמישאן-קונמינג-דלהי-ליג`יאנג-גווילין-יאנגשו-הונג קונג) ורציתי לדעת מנסיונך: 1. האם יש מקומות מסויימים שאת ממליצה לישון בהם בכל עיר/כפר ? 2. האם יש דרך י
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 1 14/09/2004 18:06 לתגובה קודמת
  ytay לא מחובר ytay  משתמש מתחיל
שלום אפרת! גם אני יןצא לזמן ממושך למזרח, אתחיל בהודו בהמשך נפאל טיבט/סין וייטנם קמבודיה ותאילנד. היציאה שלי מתוכננת לחודש נובמבר אטייל בהודו עד חודש מרץ שבו אני אעבור לנפאל. היכן ובאיזה אזורים אפשר לטייל בהודו מבחינת מזג האויר. האם יש לך המלצה למסלול/
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. תשובות לסין (שאלות 1+2) תגובה ל - 8 14/09/2004 18:12 לתגובה קודמת
היי תמיר... תודה על הפירוט לנקודות :) המסלול שלך נהדר (מקובל מאד.. תפגוש הרבה אנשים שימשיכו איתך בדרך). 1. מקומות לינה בכל המקומות מפורטים בכתבות ובטיפים הצמודים אליהן. אבל הנה כמה בכל זאת: - ביג`ין - jinghua youth hostel far east youth hostel. בשיאן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. הספתח- שאלות לאפרת:Re תגובה ל - 5 14/09/2004 18:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
היי אפרת. באיזה רחוב הסתובבת שם? איפה בכלל נמצאים האולפנים בבומביי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תשובות לסין (שאלות 3-7):Re תגובה ל - 10 14/09/2004 18:19 לתגובה קודמת
3. אני יודעת שיש טיסות מליג`יאנג אבל לא יודעת אם לגוויולין. הגיוני שיהיה. אבל חבל לפספס את דאלי וקונמינג. אתה לחוץ בזמן? 4. בקשר לתחבורה ציבורית. אתה חייב להסתובב עם ספר שבו כתובים שמות המקומות בסינית. גם על האוטובוסים היעדים כתובים בסינית - זה משחק זי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 1 14/09/2004 18:21 לתגובה קודמת
הי שוב, עוד כמה שאלות שעלו לי בראש (לגבי סין), 1. מלרייה - האם לקחת כדורים ? איזה ? באילו מחוזות ? 2. במגורי דורמס, איך התנאים מבחינת נקיון, מיטות, שירותים, מקלחות ? 3. האם יש הרבה תיירים בסין וקל לחבור אליהם ? 4. בשיאן - האם היית ב- banpo neolithic
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. תשובות לסין (שאלות 8-11):Re תגובה ל - 12 14/09/2004 18:28 לתגובה קודמת
8. יש אוטובוס שיוצא מלנגמוסי כל בוקר ב-7:00 לח`זו (העיר הגדולה הסמוכה) משם צריך לחפש אוטובוס שייקח אותך. כבר שמעתי על אנשים שעוד באותו יום הגיעו לסונגפן. ושמעתי גם על כאלה...שנתקעו ללילה..או שניים. בסוף תגיע... אז זה לא ממש משנה. 9. ביג`ין - 5-7 ימים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 9 14/09/2004 18:33 לתגובה קודמת
היי יחיאל. טיול בהודו בין נובמבר למרץ יתרכז במיוחד במרכז ובדרום. הייתי מציעה לך לנחות בדלהי והתחיל ברג`סטאן שהיא הודו במיטבה. אחרי סיבוב של כחודש ברג`סטאן הייתי חותכת לאגרה לראות את הטאג` ואח''כ לבלות זמן מסויים בוראנאסי. משם לרדת דרך קהאג`ורהו ואורצ`ה
לכתבות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 1 14/09/2004 18:41 לתגובה קודמת
שוב אני, לא לדאוג, נגמרו השאלות :) קראתי את התשובות לכל השאלות הראשונות שלי. אני לא אספיק כרגע לראות את התשובות לחלק השני, רציתי להגיד תודה על התשובות והסבלנות לחקירה שלי. גמר חתימה טובה ושנה טובה, גם בארץ. תמיר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. עוד תשושובת :) תגובה ל - 13 14/09/2004 18:43 לתגובה קודמת
1. לא לקחתי כדורים נגד מלריה בשום מקום. אני לא בעד להכניס חומרים כימיים סתם.. ולא נתקלתי בחשש למלריה איפשהו. (מצד שני גם לא לקחתי אפילו אקמול..אני לא דוגמה). 2. דורמס... יש ויש. יש עם מקלחת בפנים ויש עם מקלחת בחוץ. יש דורמס של שלושה ויש של ארבע עשרה. ו
הכתבות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. שירים תגובה ל - 15 14/09/2004 18:43 לתגובה קודמת
  nililandau לא מחובר nililandau  משתמש פעיל 1697 הודעות עד כה
הי אפרת, קודם כל, מאוד אהבתי את הכתבות שלך. ושנית- הייתי רוצה לדעת איך ידעת את כל המילים לכל השירים שכתבת בכתבות וגם איזה זמר/ת להקה את הכי אוהבת? תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. התרמילאי צועד על קיבתו תגובה ל - 1 14/09/2004 18:44 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
נאמסטה אפרת, שאלה בנושא אוכל בסין - האם היו לך קווים אדומים בבחירת תפריט לארוחות או שהסקרנות גברה על הרעב? (או ההיפך?) תודה לך הכתבות המהנות ושנה טובה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. בוליבווד לניר וטלפון לציפי תגובה ל - 11 14/09/2004 18:48 לתגובה קודמת
הא.. טוב שהחזרת אותי לזה. הייתי צריכה לפרסם את הטלפון של הסוכן. אני הסתובבתי בקולאבה בעיקר. ובאו אלי למלון להציע את זה. חשוב לציין שהסתובבת באותו זמן, עם ישראלי שנראה די אירופאי (היי גיל). כך שהיינו מטרה טובה. בכל מקרה למחרת לקחו אותנו לפרבר מרוחק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. שירים:Re תגובה ל - 18 14/09/2004 18:55 לתגובה קודמת
אני צריכה כאן לחשוף סודות מקצועיים... :) ... זאת בעיה. האמת שכל השירים..באו קודם כל במחשבה.. אבל כמובן עם המילים הסתומות שאני ממציעה להם... בלה בלה..בלה.. אז בהתחלה..הייתי ''משקלטת'' (שומעת מהמינידיסק וכותבת) כשכבר טחנתי שם את הכל באו לי שירים במחשבה
מצוא שירים ולשמוע גלגלצ בחו''ל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. שלום לאורים ולתומים שלי תגובה ל - 19 14/09/2004 19:06 לתגובה קודמת
תאי ההשראה... אני כמעט מתעלפת פה ליד נילי מגודל המעמד!!!! בהתחלה... הייתי אחרי הודו ולא בא לי לאכול חזירים. אז אכלתי חזירים רק כשלא אמרו לי שזה חזיר (זה עבר כמובן). בקשר לשאר הדברים... הסקרנות גברה על הכל. וגם הרצון ל...נסות הכל.. כי איפה אפשר לאכול
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 1 14/09/2004 19:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
היי אפרת. אז אני מנסה לבנות מסלול מהיר בעיקר בדרום הודו (יש לי כחמישה שבועות החל ב-22 לבספטמבר). הכיוון הכללי שלי הוא מבומבי להדרים לכיוון המפי , אח''כ לבנגלור ומשם לקודיקאנאל. אחרי קודיקאנל אני כבר לא בטוח מה לעשות, אם להמשיך להדרים (ממה שהבנתי האיזורי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. תשובות לסין (שאלות 1+2):Re תגובה ל - 10 14/09/2004 19:12 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
בדאלי אתה יכול לישון גם בold daly in ומאוד שוה לרדת 200 מטר במורד הכביש ולהכנס ל-jim`s place ולקחת איתו או עם אשתו טיול יום לכפרים.הדבר הכי מעניין שתשמע על סין ממישהו זר (הולנדית..) חוצמזה אפשר להגיד לפארק גודג`יגו באוטובוס מסונגפן.פשוט.ויש שם מלון זול א
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. דרום הודו תגובה ל - 23 14/09/2004 19:18 לתגובה קודמת
התכנון שלך נהדר הייתי ממליצה על עוד כמה מקומות בדרך. בין האמפי לקודאידאנאל. בדרום קרנאטאקה יש מצבור של מחנות טיבטיים (לא מזכירים ממש מחנות ריכוז אבל כדאי שתקח נשימה בכל זאת לפני שאת המגיע לשם). זאת אוכלוסיה טיבטית מקסימה ויש כמ מקדשים שווים לראות. ק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. ג`וג`איגו תגובה ל - 24 14/09/2004 19:23 לתגובה קודמת
חוץ מהמלון הזה בג`וג`איגו ליד התחנה דלק. יש אפשרות לישון אצל משפחות טיבטיות בתוך הפארק. צריך רק לא להגיד על זה שום דבר לאחראים שמסתובבים שם. כי בעיקרון זה אסור. אבל זו אמורה להיות חוויה נהדרת והטיבטים.. מה לעשות.. הרבה יותר נחמדים ומכניסי אורחים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. דרום הודו:Re תגובה ל - 25 14/09/2004 19:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
תודה, סגרת לי כמה פינות עם המקומות בין המפי לקודיקאנאל...זה מה שחיפשתי. יש לך המלצות על מקומות לינה בכול המקומות האלה? בוארנאסי הייתי כבר בטיול הראשון שלי להודו ב-97 ואני לא חושב שאני אספיק בבליץ טריפ שלי להגיע לשם. דווקא בניתי על רמסווארם ומדורי כמקומו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. ראיינתי את עובר אורך שוב תגובה ל - 6 14/09/2004 19:28 לתגובה קודמת
והוא אמר the hot springs in kirganga are great - if you`re just a bit offseason (and it`s not problematic to come there offseason, or on the last moment before/after) i just went up to the springs (day hike), stayed there a night, and came back dow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 1 14/09/2004 19:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hadarmirom לא מחובר hadarmirom  משתמש מתחיל
היי קראתי את כל הכתבות שלך והיה פשוט תענוג לקרוא על אום מקומות שהייתי בהם... לאור כישורי הכתיבה שלך, האם את מתכננת להוציא איזה ספר מסע בקרוב????? אם כן אז תודיעי לי! היה לי כיף לקרוא ולחוות יחד איתך המשיכי כך!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. ספר הספרים תגובה ל - 29 14/09/2004 19:36 לתגובה קודמת
היי הדר. תודה רבה. כמו שכבר כתבתי לך פעם מזמן בתגובות.. יצא ספר. אבל הוא ספר שירים (מסע בפני עצמו..). (אגב, יופי של מתנה לחג - להשיג אצלי). בכל מקרה נראה לי שאני צריכה לצבור עוד כמה מסעות בשביל שיצא מזה ספר. אולי לקראת שבוע הספר... :) את חושבת שייק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. דרום הודו:Re תגובה ל - 27 14/09/2004 19:40 לתגובה קודמת
לא הייתי בכל המקומות הללו. ואין באמת מה לדאוג. אפילו בראמסוואראם בסוף מצאתי מקום ... לא רע. לישון. יש שם את ttdc hotel tamil nadu באמת נראה טוב. והייתי ממליצה להזמין מקום מראש. כי כאני באתי לא היה (איזה באסה). אל תחשוש. מקום מקסים. מקסימום תישן באיזה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. שאלות לגבי סין תגובה ל - 1 14/09/2004 19:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
1. האם צריך לקחת נעליים אטומות למיים או שנעלי ספורט רגילות זה מספיק? 2. האם ניתן להשיג טיסות פנים בקו צ`נגדו - גווילין וגווילין שנחאי/בייג`ין בקלות (מהיום להיום)? 3. האם מחיר טיסות פנים הוא כמן באינטרנט או כשמגיעים לקנות יש הנחה כלשהי? 4. האם יש בגדים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. דרום הודו:Re תגובה ל - 31 14/09/2004 19:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
בינתיים זהו :) שלחתי לך מייל. אגב, בעקבות היומן מסע שלך אני לוקח איתי את ''ראמאיאנה'' לקרוא בטיול, נראה לי שזו תהיה חוויה מעניינת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. תשובות לצינג קו צ`ן תגובה ל - 32 14/09/2004 19:57 לתגובה קודמת
לפי השם שלך..אתה משם. אני זאת שצריכה לשאול אותך. בכל מקרה: 1. אין צורך בנעליים אטומות למים. הייתי אומרת שאף פעם לא. אבל יהרגו אותי בפורום צייוד. נעלי ספורט ובעצם כל נעל סגורה שנוח לך לטייל בא זה בסדר. 2. לא ניסיתי לקנות אף פעם כרטיסי טיסה. אבל לפי מ
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. דרום הודו:Re תגובה ל - 33 14/09/2004 20:00 לתגובה קודמת
מתאים לדרום הודו הראמאינה. שיהיה לך כיף ניר. אני מתפרעת קצת עם התמונות על חשבונך (אל תפסיד את השוק שיש בקודאי ביום ראשון).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. תודה רבה!!! תגובה ל - 34 14/09/2004 20:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
והשם לקוח מתוך שיר של ''הבילויים'' : ''מה שלום הזקן של צ`ינג קו צ`אן, קחי קצת פודל מטוגן.....''
סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. וואלה תגובה ל - 36 14/09/2004 20:06 לתגובה קודמת
מכירה הבילויים... החברה מגדרה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
38. דרום הודו:Re תגובה ל - 35 14/09/2004 20:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
תתפרעי חופשי, מי כמוני יודע כמה כייף לצלם בהודו. אבל אל תצפי שאני לא אגיב על התגרות כזאת! תודה על כל העזרה ואני מקווה שלא תשכחי את המייל.
הדדך ללה

ליד פוקרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
39. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 3 14/09/2004 20:18 לתגובה קודמת
היי שלומית. גם כאן בלמטייל אין תשובה על זה. אני זוכרת שכשרציתי להגיע מאיזשהו מקום למקום אחר עם אוטוריקשה הוא הביא אותי לכל מיני חנויות קשמיריות כדי לקבל עלי עמלה. עשינו עסקה והוא עשה לי תמורת זה הנחה של 50% בנסיעות :) היה כיף וראיתי דברים יפים אבל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
40. אפרת באירוח חי- עכשיו !!:Re תגובה ל - 1 15/09/2004 11:04 לתגובה קודמת
  assamite25 לא מחובר assamite25  משתמש בינוני 72 הודעות עד כה
אהלן אפרת, שנה טובה! אני מתכנן לעשות את נפאל ואז להגיע לביג`ינג. רציתי לדעת אם את יןדעת כל טיסות מקטמנדו לביג`ינג ? או שצריך לעשות את זה בשני חלקים ? (נניח עד צ`נגדו ומשם ) אולי במקרה יש לך מושג לדבי העלות (בערך) של הטיסה ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:פונה או בומביי
להודעה הבאה:כניסה לסין?

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף