כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ה''התמקחות'' כעקרון ? 02/05/2005 19:48 לתגובה הבאה
  Babajii לא מחובר Babajii  משתמש פעיל 603 הודעות עד כה
שלום ... שוב אחת מהתהיות ה''מייגעות'' עליהן אשמח לקבל תגובות. אני במצב רוח קרבי אחרי קריאת אחת ההודעות כאן, אז ההודעה הזאת איננה לאנשים ''עצבניים במיוחד''..... לאלו שמזהים את התופעה ומסכימים, או לא מסכימים כל...אז קדימה תגיבו... מספר פעמים אני קור
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. צודק ! ! ! תגובה ל - 1 02/05/2005 20:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ה``התמקחות`` כעקרון ?:Re תגובה ל - 1 02/05/2005 20:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mor.shnel לא מחובר mor.shnel  משתמש מתחיל
צודק לחלוטין אבל לצערי יותר מידי ערסים ואנשים לא מתורבתים נוסעים להודו ומרגישים שמותר להם הכל שם, כולל לחזק לעצמם את הבטחון העצמי העלוב שלהם על ידי רמיסת כבודם של ההודים.. עצוב אבל זה ככה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסכימה אבל... תגובה ל - 2 02/05/2005 20:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לא שהייתי בהודו, אבל ראיתי את התופעה בעוד מקומות, ויש לי כמה הסברים שאולי (רק אולי) יאירו מעט אור על התופעה: 1. לא חסרים כאן אנשים בפורום שאומרים שכולם שם (ולא משנה באיזה מקום) גנבים. אז ברור שרב האנשים באמת חושבים שעושקים אותם. (ואז, זה בעצם חוסר הבנה ש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. רגע....רגע... תגובה ל - 3 02/05/2005 20:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיימון מישראל סיימון מישראל לא מחובר סיימון מישראל  משתמש פעיל 3306 הודעות עד כה
הועלתה נקודה נכונה , אך לצערנו התופעה היא לא רק בהודו , אלא בכול מקום(כמעט) בעולם . לדעתי ולצערי זה לא ישתנה . ושיר הוקרה לbabaji :''אני ואתה נשנה(?) את העולם....'' (-:

תמונה אחת שווה אלף מילים . בקרו באתר שלי :www.onerupee.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מה אומר ומה אדבר תגובה ל - 5 02/05/2005 21:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avi לא מחובר avi  משתמש פעיל 14424 הודעות עד כה
כואב כמה שאתה צודק באבגי` כמו בהרבה דברים אחרים אימצנו את הסממנים החיצוניים של התרבות הזו - תרבות המיקוח, ולא אימצנו את כל נושא התקשורת הקשר ותרבות ניהול משא ומתן במיקוח, כל החכמה היא (בסוג כזה של מקח וממכר) להרגיש את המוכר/קונה לדבר איתו לצחוק ולשוחח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסכים, בגדול:Re תגובה ל - 6 02/05/2005 21:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  zivgi לא מחובר zivgi  משתמש מתחיל
בהנחה שיש פה גם הרבה חבר`ה לפני טיול אני מצטרף לרוב הדברים שנאמרו. תזהרו מזה. תעצרו לרגע ותחשבו. תחשבו איך אתם מתייחסים לבנאדם. כמה זה באמת 10 רופי. יש עוד פן שהישראלים די מקפידים עליו וזה עניין החלפת הכסף. ישראלים מקפידים מאוד להחליף במקום עם השער הכי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מסכים, בגדול:Re תגובה ל - 7 02/05/2005 23:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי זיו, אני מסכים איתך לגמרי.... אין ספק שנהג הריקשה הממוצע ינסה לגבות יותר מתייר, אין ספק שמחיר שמקבל הודי\ת יהיה גבוה יותר מאשר תייר, ואין ספק שהקפצת המחיר בכניסה לטאג` ל-20$ הוא כמעט ''שערוריתי'' (אני עדיין חושב שלעמוד מול המבנה הזה כמה שעות שוו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מסכים, בגדול:Re תגובה ל - 8 03/05/2005 00:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sadam לא מחובר sadam  משתמש מתחיל
יש שני צדדים למטבע: א.מה לעשות אבל חלק גדול נהתיירים הישראלים להודו הם חארות או שהם צעירים מדי. התירים הללו מגיעים להודו מכיוון שזול שם וכל מה שהם עושים זה לנסות להעביר כמה שיותר זמן בכמה שפחות כסף. בשביל להגשים את המשימה הזו הם שורצים במקום(בדרך כלל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. כל מילה בסלע !!! לצערי... תגובה ל - 8 03/05/2005 00:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  לינה לא מחובר לינה  משתמש פעיל 752 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

התמונות שלי :http://picasaweb.google.com/blinab
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מה אומר ומה אדבר:Re תגובה ל - 6 03/05/2005 00:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
alisoko alisoko לא מחובר alisoko  משתמש פעיל 2487 הודעות עד כה
אני חוששת שאת התכונה הזו חלקנו קיבל ממש בגנים ... זוהי הקצנה של כמה עקרונות יהודיים נצחיים : הצורך להיות חכם יותר מהאחרים הופך לאיבר-חוכם (ביידיש - חכם יותר מדי, תכונה נלעגת), הצורך לעמוד על המשמר הופכת לחשדנות מכוערת, ה''אותי לא יסדרו'' הופך ל''אני א
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מסכים עם יוד ב1000 אחוז תגובה ל - 9 03/05/2005 01:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הוציא לי את המילים מהפה:)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. איזה באבא זה, הורס את הכיף תגובה ל - 10 03/05/2005 01:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
באבא, אתה קורע לי את הנשמה. ההודעות שלך לא שייכות לפורום הזה. זה פורום של סאטלנים בדרך להודו,רוצים פרטים איך לעשות חיים,ואתה בא נותן לכולם בהפוכה.לא נעים. ברצינות,אני קורא את ההודעות כאן בכדי להזכר קצת בעבר,במיוחד אהבתי את ההדרכה והדאגה בנושא האופנועים,מ
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. כמה מהמחשבות שלי על קמצנות תגובה ל - 8 03/05/2005 02:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  eitann71 לא מחובר eitann71  משתמש מתחיל
אז ככה... 1. קודם כל, בקשר לתופעת הקמצנות / ''החסכנות המוגזמת'': גם לדעתי לא רק שזה לא יפה כלפי ההודים, זה גם די דופק את הטיול לישראלים. במו אזני שמעתי כמה וכמה מטיילים שאמרו דברים כמו ''נסענו לאגרה אבל לטאג` לא נכנסנו, כי זה נורא יקר!'' (להכנס לשם זה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. תיקון 20 דולר=88 שקל ולא 75 תגובה ל - 14 03/05/2005 03:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
:) אז הם חסכו עוד 13 שח:)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. לא מסכים בכלל תגובה ל - 11 03/05/2005 04:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד מחובר עודד  משתמש פעיל 7866 הודעות עד כה
אני לא הייתי בהודו אבל הייתי במקומות אחרים במזרח וראיתי שתיירים ממקומות שונים בעולם מתווכחים על המחיר בדיוק כמו שישראלים מתווכחים וזה פשוט מכיוון שכך זה שם ורוב התיירים מודעים שהמחירים יכולים לרדת ובלי צורך להתאמץ הרבה. לדעתי אנחנו פשוט רגישים יותר לבני ע

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. לא מסכים בכלל:Re תגובה ל - 16 03/05/2005 07:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rotemshani לא מחובר rotemshani  משתמש מתחיל
תקשיבו , מספיק להיות יפי נפש, אמנם לא מכירה את זה מהודו אבל משאר המזרח, זה לא רק ערסים, מטיילים צעירים וחרא של אנשים, ראיתי את זה המון אצל אנשים ''כמונו''... באבאג`י- כל הכבוד שהעלת את הנושא בפורום, מישהו עקץ אותך ש''תשנה את העולם''... אבל אני באמת מאמינ
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. לא ''עקצתי'' תגובה ל - 17 03/05/2005 07:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיימון מישראל סיימון מישראל לא מחובר סיימון מישראל  משתמש פעיל 3306 הודעות עד כה
למרות שאני לא מכיר את babaji , אני בהחלט מבין את אשר על ליבו . אבל אם מישהו חושב , ולאו דווקא איש אחד , אלא אפילו אירגונים שלמים , שניתן לשנות את המצב ? אני קצת פסימי בנושא . כול אחד באופן פרטי יכול לתרום קצת לנושא אבל שמנו הטוב חרוט כבר עמוק עמוק בכמה

תמונה אחת שווה אלף מילים . בקרו באתר שלי :www.onerupee.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. גרמת לי להזיל דמעות Re תגובה ל - 1 03/05/2005 09:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shirlee לא מחובר shirlee  משתמש מתחיל
אתה כל כך צודק הלוואי והיו עוד כמונו ומי שמרגיש כך הוא נדיר בימינו בקרב מטיילנו בהודו המדהימה. אני צפיתי מהצד גם בסיטואציות מבישות ומעוררות רחמים וגם אני התמקחתי אבל לא בשביל 10 רופי וגם לא עבור 20 די לבייש שירלי נ.ב חוזרת לשם עוד חודש וכל כך מחכה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. אפשר לשלם 20$ או 750 רופי. תגובה ל - 15 03/05/2005 11:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. גרמת לי להזיל דמעות Re תגובה ל - 19 03/05/2005 11:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גם אני חוזר לשם.. לאן נוסעת? :)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. קצת הבהרות... תגובה ל - 14 03/05/2005 11:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טוב, כבר בוקר שאחרי, הרבה יותר רגוע... סיימנו משמרת חליבה ואפשר לחזור לנושא בצורה רגועה יותר...שמח מאוד שהנושא ''הצית'' דעות לכאן ולכאן.נראה כי שלא במפתיע הרבה מאיתנו חוו על בשרם אירוע כזה או אחר. הרהרתי הבוקר עוד קצת בתופעה, ויש לי תחושה שהמקור לגי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. שמעו סיפור תגובה ל - 18 03/05/2005 11:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לפני 6 שנים טיילתי בסין יחד עם 2 אנגלים, בכדי לעשות את הדרך מXiach ללנמוסי יש לקחת אוטובוס מסויים עד צומת כלשהיא, ושם לתפוס אוטובוס אחר ללנגמוסי. את האוטובוס הראשון תפסנו ללא שום בעיות, הגענו עד הצומת הרצוייה, ירדנו וכשהשני עבר עלינו עליו. על פי הלונלי,
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. לא מסכים!! תגובה ל - 1 03/05/2005 12:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lironll לא מחובר lironll  משתמש מתחיל
אני כרגע נמצע שבועיים בהודו ואני באמת לא מהסוג שאוהב להתמקח הרבה, אבל במהלך שבועיים אין לי מספיק אצבעות בשביל לספור את מספר הפעמים שההודים רימו אותי בדרכים הכי שפלות והכי מעצבנות שיש. זה התחיל מהנהג מונית שמוריד אותך במשרד נסיעות של חבר שלו שמתחיל להמציא
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. אתה מדבר על דלהי, נכון? תגובה ל - 24 03/05/2005 12:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ואם לא דלהי אז מומבאי או עיר גדולה אחרת. קרא מה שכתבתי למעלה (כמה מהמחשבות שלי...) - במקומות שיש בהם יותר תיירים ההודים התקלקלו. חלק מזה זה בגלל שהם למדו שמוסר התשלומים של התיירים נמוך מהאבק שעל הרצפה, ואנשים כאלה נראה להם שלגיטימי לרמות... אגב, גם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. סיפור שקרה לי בלאוס תגובה ל - 25 03/05/2005 13:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
שהייתי בואנג ואנג לקחתי טוק טוק לכפרים מרוחקים בכדי לראות את החיים האמיתיים של הלאוסים בכפר(זה היה כפר מונג) הטוק טוק היה עם עוד מקומיים(לא ספשייל בשבלי !!)סיכמתי עם הנהג מחיר...שהיה לא זול בכלל במונחים לאוסים...שירדתי בכפר סיכמנו שהוא חוזר לקחת אותי עוד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. עם מי להתמקח... תגובה ל - 26 03/05/2005 14:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שלום הבת לא מחובר שלום הבת  משתמש פעיל 668 הודעות עד כה
ביום האחרון שלי בבנגקוק הסתובבתי ברחוב ללא מטרה בריחוף מוחלט ועייפות מכל התקופה. התמקחות לא הייתה מנת חלקי כי נראה לי שלהתמקח על שקלים זה מוצדק. אז...נכון ששילמתי על מה שקניתי לפעמים כפול ממה שכולם שילמו אבל לשלם 15 ש''ח במקום תשעה לא נראה לי נורא. אבל...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. גרמת לי להזיל דמעות Re תגובה ל - 21 03/05/2005 19:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shirlee לא מחובר shirlee  משתמש מתחיל
לצפון הודו נוחתת בדלהי עם רויאל גורדניה ב 5/6 ועולה לדארמסלה לפגוש ידיד יקר מאנגליה אני צריכה להזהר עם עלייה פזיזה בגובה אני בסיכון למחלת גבהים ואתה מה התכנון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. גרמת לי להזיל דמעות Re תגובה ל - 28 04/05/2005 02:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התכנון שלי הוא להגיע להודו בקרוב מאוד כדי לסיים שם פרק קצר בעבודה ואח''כ לטייל. חושב להתחיל ברישיקש ולהמשיך בדרהמסלה, בערך כשתגיעי לשם. אח''כ הכל פתוח, אסע לאן שיתחשק...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. עם מי להתמקח...:Re תגובה ל - 27 04/05/2005 12:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shauzer לא מחובר shauzer  משתמש פעיל 468 הודעות עד כה
גם לי קרה משהו כזה בבנקוק ברובע הסיני ואחרי וויכוחים נתתי לו 90 באט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. עם מי להתמקח...:Re תגובה ל - 30 04/05/2005 13:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סחתן על הסכום שהשגת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. אולי פשוט תזרקו תגובה ל - 31 04/05/2005 15:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
את הבדלים לפח, ותפסיקו להשאיר את העולם בכלל ואת הארץ שלנו בפרט מזוהמת מבדלים? י.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. יוגב צודק! תגובה ל - 32 04/05/2005 15:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אף פעם אני לא עושה את זה. לא בארץ ולא בחו''ל.בפעם היחידה שעשיתי את זה שילמתי (תרתי משמע)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. ה``התמקחות`` כעקרון ?:Re תגובה ל - 1 06/03/2006 11:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  efrat_oh לא מחובר efrat_oh  משתמש מתחיל
אתה פשוט צודק כל מילה נכונה והלוואי וכל מי שיקרא גם יחשוב על הדברים לעומק ויישם אותם אשרייך על כך שאינך רואה רק את עצמך וחושב גם על הצד השני כן יירבו אנשים כמוך בעולמינו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. ככה אנחנו נראים מהצד תגובה ל - 1 17/03/2006 18:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rotem1976 לא מחובר rotem1976  משתמש מתחיל
היי במקרה נפלתי על הכתבה הזו שפרסם מטייל אחר. תשקיעו את הזמן ותקראו אותה. רק תזכרו שלא כל האנשים טורחים לנסות ולהבין את המטייל הישראלי כמו הבחור הזה. רובם מסתפקים בלראות ולברוח, כמו שהוא מתאר בהתחלה. חומר למחשבה... רתם
כך אנחנו נראים מהצד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. ה``התמקחות`` כעקרון ?:Re תגובה ל - 1 21/05/2006 19:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  romek22 לא מחובר romek22  משתמש מתחיל
וואלק מילים כדורבנות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. ram אתה היסטוריון? תגובה ל - 36 21/05/2006 20:01 לתגובה קודמת
עודד עודד מחובר עודד  משתמש פעיל 7866 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סין- מרחקים
להודעה הבאה:מעבר מסין לויטנאם

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד