כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב 09/11/2006 12:40 לתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13011 הודעות עד כה
לחלקנו קרו אירועים משעשעים בטיולים באירופה. תודה ליהודה על היוזמה והרעיון. מוזמנים לחלוק איתנו את האירועים המצחיקים –משעשעים וכדי שלא נטבע בבליל זיכרונות ושקופיות אז בואו נתמקד באירועים משעשעים הקשורים לתחבורה, כבישים, דרכי הגעה, תמרורים, מפות, תחבורה ציבורית, מפגשים מהסוג השלישי.
אז – לחגור חגורות בטיחות ולדרך.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 09/11/2006 12:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nt20 לא מחובר nt20  משתמש מתחיל
לא מצחיק.נכנסתי לאדינבורו מצפון,לכיוון המרכז היה פקק גדול ,כיוון שזה היה בתקופת הפסטיבל,והפניה שמאלה הייתה ארוכה כ- 2 קילומטר ,אך הנסיעה ישר היתה פנויה ,נסעתי ישר
ורק בסוף חתכתי מישהו ונדחפתי שמאלה,,האיש חשב שטעיתי ונתן לי באדיבות להכנס לפניו ,פראייר חשבתי לעצמי וצחקתי עליו ועל תמימותו ..אחחח דפקתי אותו.אבללללל
ברגע אחד גדול וגורלי,השתנו התובנות שלי לנצח.את מי דפקתי למעשה,פתאום קינאתי בהם ,באותם אומות שהם ממש ממש לא אנחנו,רובנו כאן רחוקים מתרבותם מרחק גדול,ולא יעזרו התגובות שלכם שאנו רובנו לא כאלה מסתדרים במרכאות
האמת היום אני כבר מזמן אירופאי כאן בארץ ,אני מקווה שכל מי שעדיין חושב שהישראלים חכמולוגים ומסתדרים שיעשו זאת כאן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תמרור במעגל תנועה ( - : ... תגובה ל - 1 09/11/2006 13:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2184 הודעות עד כה
1.[תמרורים]:
את זה ראיתי בבוקרשט ברומניה וכן בעוד מס` מקומות שאת המקום המדוייק אני לא זוכר.
תמיד חשבתי כי הרעיון במעגל תנועה הוא לתת לתנועה לזרום ללא הפרעה, השאלה היא האם רק ברומניה יש או נתקלתם גם אתם בתופעה הזו?

2.[תחבורה ציבורית]:
בנסיעה בינעירונית ברכבת שינה מבוקרשט ליאשי קמתי באמצע הלילה להתפנות, השרותים הם בקצה הקרון ליד דלתות הכניסה/יציעה, משום מה הדלתות משני צידי הקרון היו פתוחות וחשבתי שאותותו אני נזרק מהרכבת מהרוח החזקה שנשבה בינהם.

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 09/11/2006 13:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nt20 לא מחובר nt20  משתמש מתחיל
הייתי באיסטנבול ועליתי לאוטובוס מקומי מאיסטנבול לאחד העיירות שלאורך הבוספורוס, ,יש נהג ויש כרוז המכריז על התחנה הבאה ובין היתר מכריז שכעת עולה זקן וצריך לפנות לו מקום או אשה בהריון או אשה עם ילד קטן וכו,באחת התחנות הכריז על אשה וילד שעולים לאוטובוס,כיוון שלא היו צעירים האוטובוס מלבד נער עלוב למראה ועייף עם עשרות קופסאות נעליים ,כנראה רוכל ,הבחור היה רדום ,אחד האנשים בעט ברגלו קלות כדי להעירו ,וגער בו שאינו נותן כבוד לאשה עם ילד קטן.מיד הבחור התעשת קם והחווה בידו לעבר האשה וביקש את סליחתה ופינה לה את מקומו, הרהרתי בזה זמן ממושך אחר כך.אצלנו בטח היה עונה הבחור למה מה למה מי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ניפוח גלגלי מכונית במשאבה.. תגובה ל - 1 09/11/2006 13:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
3.של אופניים (-:

את זה אפשר למצא ברומניה, כיום פחות אך בעבר בשל המחסור בנקודות לניפוח צמיגים בתחנות הדלק זהו היה הפתרון.

נ.ב. מדובר בשאבת רגל הגדולה ולא במשאבות הקטנות (-:

4. בעיר יאשי נתקלתי בתופעה מעניינת אדם שנתקע עם רכבו והיה צורך לגרור אותה למוסך פשוט מאוד הזמין מונית קשר את רכבו עם חבל למונית והופ למוסך (-: וכמובן הופעל מונה (-:

דודו

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ניסים הזכרת לי משהו ... תגובה ל - 1 09/11/2006 13:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בנסיעה מאיסטנבול לעיר אדירנה [גבול בולגריה] יש מלצר באוטובוס (-: במחיר הנסיעה אתה מקבל קפה/תה/מיים/כיבוד קל , פשוט אם אתה צריך משהו אתה מצלצל בפעמון והופ המלצר מגיע זה היה חוויה פעם ראשונה שראיתי פינוק כזה בנסיעה באוטובוס.
אני מאמין כי זה קורה בדרך כלל בנסיעות בינעירוניות בטורקיה.

נ.ב.דרך אגב כל הכבוד ליהודה על הרעיון המקסים

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בדרך למפעל השוקולד Alprose תגובה ל - 1 09/11/2006 13:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
כשחיפשנו את מפעל השוקולד Alprose שנמצא בלוגאנו שנמצא ליד העיירה Caslano, נסע אחרינו איש ברכב שמשום מה מבלי לשאול אותו ,היה בטוח שאנחנו נוסעים למפעל השוקולד והורה לנו ליסוע אחריו ואכן נסע איתנו במיוחד עד למפעל השוקולד כ - 5 דקות רצופות, עד אשר המשיך לדרכו.
זה היה איש מבוגר וממש טוב לב.
וזה מפליא למצוא אנשים טובים באמצע הדרך......
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ניסים הזכרת לי משהו ...:Re תגובה ל - 6 09/11/2006 13:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
באנגליה - היינו בדרכנו מפה לשם, נכנסנו למעבר-מנהרה של ברוחב 6 מזלולים היינו בערך באמצע וגילינו שאנחנו צריכים את השמאלי ביותר, האטנו הבריטים האטו מאחורינו תוך דקות אחדות היה לידינו שוטר הסברנו את הבעייה , עם המשרוקית שתלויה על צווארו עצר את כל התנועה הסואנת , וכמו מלכי אנגליה לפחות עברנו למסלול השמאלי והמשכנו .

באיטליה - חיפשנו את תחנת הרכבת ב''לה ספציה'' - בשלב מסויים נעלמו השלטים, ואנחנו בתוך התנועה הסואנת לא יודעים לאן להמשיך, רוכב אופניים עבר ועצר, שאלנו אותו ,אנגלית הוא לא דיבר אך ברגע של הארה אמר '' אה, לה- טרנו'' סימן ביד בואו אחרי , נשען על המכונית שלנו והוביל אותנו בין כל האיטלקים המקללים לדרך שפיספסנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בהולנד תגובה ל - 1 09/11/2006 13:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
נסענו במונית עד לשוק אלברט באמסטרדם
ואיך שאני פותחת את הדלת כדי לצאת מהמונית עבר כנראה רוכב אופנים שכמעט נפל.... ממש נמנע אסון
נורא נבהלתי.. בכל מקום עוברים אופניים וצריך לתת זכות קדימה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 09/11/2006 14:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  zvi68 לא מחובר zvi68  משתמש בינוני 51 הודעות עד כה
בטיולנו בצפון איטליה-שוויץ בקיץ האחרון הגענו גם לוונציה. ע''פ המלצת `פספורט` חנינו במסטרה. בנסיון לחסוך כמה גרושים נוספים, לא חנינו בחניון התיירים שעולה כסף אלא ברחוב צדדי. עלינו על אוטובוס לוונציה שתחנתו היתה בקרבת מקום בעודנו בטוחים שזהו אוטובוס התיירים המדובר.
בסוף היום סיימנו את טיולנו (הנהדר) בוונציה ועלינו על אוטובוס למסטרה שמן הסתם הוא שוב אותו אוטובוס התיירים המגיע לאותו מקום בו עלינו עליו. לאחר נסיעה ממושכת וסיבוב בשכונות מסטרה קלטנו שבעצם עלינו על קו סתמי המגיע לקצה השני של העיר. אפילו לא ידענו באיזה רחוב ואזור השארנו את הרכב. ירדנו בתחנה האחרונה כשאין מונית ואוטובוס. למזלי נזכרתי כי בדרך חלף מול עייני מלון קלאב הוטל. התחלנו בצעדה לכיוון שאותו הראו לנונ אזרחים שהוא קלאב הוטל. באמצע הדרך סימנתי לרכב לעצור כדי לשאול אותו היכן המלון. ברכב ישבו משפחה איטלקית טיפוסית שברוב אדיבותם העלו אותנו על רכבם ולקחו אותנו למלון קלאב הוטל מרחק 10 דקות נסיעה!! והם לא נסעו לאותו כיוון!!

אם מצאנו את הרכב? אז כן, היינו צריכים עוד 5 דקות צעידה להגיע ל`חור` בו השארנו אותו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. משהו מצחיק קרה לי בשוק:Re תגובה ל - 10 09/11/2006 14:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רמיה ישראלי רמיה ישראלי לא מחובר רמיה ישראלי  משתמש פעיל 2012 הודעות עד כה
הלכתי ביום שבת בבזאר הגדול, יום שבו הצפיפות הכי גדולה, ופתאם ראיתי זוג ישראלים הולך והתיק של אחד מהם היה תלוי מאחוריו. בחסות הצפיפות, הכנסתי את ידי לתיק ושלפתי מצלמה דיגיטלית, עם כל התמונות שלהם מאיסטנבול.
הם בטח היו עצובים, אבל אותי זה בהחלט שיעשע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לא גררו אותי עם חבל אבל.. תגובה ל - 5 09/11/2006 14:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שכרתי רכב בבלגיה והמשכו של הטיול היה בחופי נורמנדי, בשלב מסויים של הדרך המכונית נפרדה מלוחית הזיהוי האחורית שלה,וזו נעלמה לגמרי.נסענו כמה מאות ק''מ ,ניסינו להתקשר אל החברה המשכירה-ונאדה.

לפנות ערב בכביש די צדדי לא רחוק מהונפלייר, נתקלנו בחבורת שוטרי תנועה שהורידו אותנו מהכביש -4 אופנוענים מפחידים שניים מקדימה ושניים מאחור כאילו שאנחנו מובילים פצצה במשקל שני טון.

דין ודברים קצר בצרפתית מגומגמת (שלי) אנגלית עוד יותר מגומגמת(של ה''שוטר החכם'' ) ושפת ידיים של השוטר הביריון-הבנו שלא כדאי להסתבך איתם. הם שלחו אותנו למוסך לתקן את הלוחית.
טוב, אבל איפה מוצאים מוסך פעיל בשעה 19.00 בחור כזה?
אז השוטר הגברתן הציע את המוסך של גיסו, אמר לנו לנסוע אחריו וככה בליווי משטרתי נסענו למוסך של הגיס , אני הייתי בטוחה שזה סופנו ,נחטף ועקבותינו לא יהיו ידועים לעולם.
הגענו אל המוסך של הגיס(מוסך שכונתי של קיבוץ בערך) הוא יכין לנו את הלוחית
רק מה? אשתו כרעה ללדת.
אז דחינו את המשימה למחרת בבוקר.
ואכן בבוקר הלוחית תוקנה ונולד תינוק צרפתי חדש בלילה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. חניונים אבודים תגובה ל - 10 09/11/2006 14:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאבד את המכונית- אני מומחית כבר.
למרות שרושמת לעצמי איפה חנינו, איזו קומה ,איזה חניון ולאחרונה גם מסמנת עם הGPS שלנו את נקודת המוצא.
יש לי כשרון מיוחד להגיע לחניונים סגורים מהצד האחורי, מהגג (גם זה קרה).
בטיול האחרון בסנט גאלן ,חנינו ביום שבת אחרי הצהרים בחניון מתחת למרכז קניות. עשינו סיבוב קצר מאד בעיר וחזרנו בחזרה ,אבל מרכז הקניות סגור ומסוגר- נעלו את הבסטה.

מצאנו את דרך הגישה לחניון, והחלטנו ללכת בשוליה כמו שנכנסנו עם המכונית. ירדנו עד קומה 5 (ככה היה כתוב בכרטיס) עלינו לקומה 5, ואין מכונית.
החניון ריק כמעט לגמרי,אווירה די מפחידה.
אנחנו יודעים שהמכונית כאן אבל לא מסוגלים להגיע אליה.
כמות הקלומטרז שעשינו שם במעליות וברגל היה שווה למסלול כל יום הטיול במלואו.
אבל-חוויה נשארה מזה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הנס של ORTISEI תגובה ל - 13 09/11/2006 15:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  pikarin לא מחובר pikarin  משתמש בינוני 96 הודעות עד כה
כך אנחנו מכנים במשפחה מה שקרה לנו באיטליה.אחרי שהחנינו את הרכב יצאנו לטיול קצר בעיירה.השארנו בפנים
GPS ומצלמות.כשחזרתי חשכו עיניים כשראיתי את חלונות הרכב פתוחים לרווחה.היות ואנחנו באיטליה הייתי בטוחה שפרצו לנו
וגנבו הכל.אלא מה?פשוט החלונות נשארו פתוחים כי להבדיל מהמכונית שלי שאליה אני רגילה לא היה ברכב השכור מרים שמשות אוטומטי, ושום דבר לא היה חסר למרות שהיה פתוח למעלה משעה!!!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. משהו מצחיק קרה לי ברכב:Re תגובה ל - 1 09/11/2006 15:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר

שדה התעופה במינכן, קבלת הרשיונות + מפתחות לאופל ווקטרה, שהושכרה מהארץ, עליה במעלית לקומה 6 כדי לחפוש את רכב.
עשרות מכוניות בקומה ואין אף אחד שיסביר היכן נמצא הרכב ושאר הסברים נחוצים.

לאחר מספר דקות המכונית נמצאה, כאשר מספר הרישוי אינו זהה לרשום ברשיון, אולם האוטו נפתח.

מעמיסים את המזוודות, נכנסים לאוטו מכוונים את גובה המושב, מכניסים את התקליטורים לרדיו דיסק בעל הצג המרשים, מפעילים, שומעים מוסיקה יפה, פותחים מפות, מתניעים ומתחילם בנסיעה.

יוצאים מהחניה, פונים שמאלה וממשיכים לכיוון זלצבורג.
השירים מתנגנים בכיף והנסיעה חלקה.

כך חולפים הימים בכיף לא נורמלי מנווטים עפ''י התכנון בעזרת המפות שברשותינו.

לאחר 12 ימי טיול שיחקתי להנאתי ברדיו דיסק והנה לפתע מתגלה כי במערכת יש גם GPS.
אה...
ניסיתי להפעיל בכוחות עצמי את ה GPS ללא הצלחה.

נעזרתי בגרמני חביב כדי להפעיל את המערכת והתגלה לי שהמערכת פועלת באופן מושלם.

חבל שהפקידה בסוכנות של ''נשיונל'' לא ציינה שהרכב כול GPS.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 09/11/2006 17:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
נסענו כל המשפחה לאיטליה ביולי 2005.
קיבלנו אוטו מסוג VOLVO, ורק בערב גילינו שבתוכו נמצא גם GPS.
אחרי כמה ימים בו הוא שירת אותנו נאמנה, נסענו לכיוון צפון לעיירה מלצ`סינה.
נכנסנו לכל מיני עיירות בדרך על ראש ההרים, בהדרכתו (יותר נכון בהדרכתה..) של הGPS.
נסענו ונסענו, עד שפתאום הגענו לתוך סמטה כזו, בה הייתה מין מנהרונת ממש קטנה, מין מעבר כזה. המשכנו להתקדם, עד ש...אי אפשר היה יותר לזוז.
פשוט נתקענו. האיטלקים רגילים למכוניות קטנטנות, וכשבאנו פתאום עם הVOLVO...זה קצת לא התאים. בקיצור היינו תקועים ואובדי עצות.
תוך 2 דקות באו כל יושבי בית הקפה שבשכונה לראות את המופע המרכזי.
איטלקי חביב אחד הואיל בטובו לעזור לנו, אך לא הייתה תקשורת בינינו חוץ משפת הסימנים.. בקיצור, הוא נכנס לאוטו והתחיל להסיע אותו קדימה ואחורה, עם כמה שריטות בדרך בעוד אנחנו לא יודעים אם לצחוק או לבכות.
בסופו של דבר הוא הצליח להוציא את האוטו, וכשנכנסנו חזרה הרחנו ריח חזק של שרוף. מסתבר שהוא לא הוריד את האמברקס....
בדיוק באותו זמן נשמע השיר של שירי מימון `השקט שנשאר` ולאור זה, כתבתי כמה ימים אח`כ את השיר `האמברקס שנשרף` על אותו לחן...:)
דרך אגב, אחרי החוויה הזו החלפנו את זהות הGPS מאישה לגבר...(:
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. אייך איטלקי נחמד מפנה מנהרה תגובה ל - 16 09/11/2006 17:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5186 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. זהירות מדרגה תגובה ל - 17 09/11/2006 17:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
road stop.jpg
road stop.jpg(גודל:5.95KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. אייך איטלקי נחמד מפנה מנהרה:Re תגובה ל - 17 09/11/2006 17:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
tonel.jpg
tonel.jpg(גודל:6.17KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. משהו מצחיק קרה לי בדרך תגובה ל - 1 09/11/2006 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yosi75 לא מחובר yosi75  משתמש מתחיל
לפני שנתיים בביקורינו בגרמניה/אוסטריה נסענו מוקדם בבוקר שבת לעיירה גרמייש שבגרמניה כשהגענו לעיירה חנינו בחניון בכניסה השעה הייתה משהו כמו 09:00 ולא ידעתי אם צריך תג חניה (ישנה מכונת שמוציאה פתקית כמו בארץ) למזלי היה שם אדון גרמני שאלתי אותו והוא ענה לי כי היום שבת ולא צריך תג חניה ,אבל ביקש ממני את מפתחות הרכב שלי (היה לנו אופל זאפירה ואן) הוא הסביר לי כי שכח את המפתחות של הרכב שלו בתוך הרכב והדלתות ננעלו היה לו פולסבאגן ואן ושהוא מיום קודם בערב ישן ליד הרכב ומחכה לאדם שהזמין לפרוץ לו לרכב הוא ניסה עם המפתח שלי וכמובן שלא הצליח אני תמיד יש לי אולר ''לדרמן'' למי שמכיר פתחתי מברג קטן וכמו שאומרים 1:1000 הכנסתי פנימה לדלת האחורית של הבאגז` וראו זה פלא נפתח המנעול הגרמני עמד המום הזמין אותי למסעדה ובירה(על הבוקר) כמובן סירבתי הוא עוד ניסה לקנות ממני את ''מפתח הפלאים'' שלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. מבקשים טרמפ תגובה ל - 19 09/11/2006 18:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
poor penguin.jpg
poor penguin.jpg(גודל:10.994KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. מקבלים טרמפ תגובה ל - 21 09/11/2006 18:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. מקבלים טרמפ:אופס תגובה ל - 22 09/11/2006 18:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
00020270.jpg.jpg
00020270.jpg.jpg(גודל:6.928KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. משהו מעניין קרה לנו ברכב תגובה ל - 1 09/11/2006 18:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לפני די הרבה שנים, בפעם הראשונה שבן זוגי ואני נסענו ברכב באירופה (רכב קנוי ולא שכור, זה כבר לסיפור אחר), נסענו בדרכים צדדיות באוסטריה. הגענו לצומת T ולא היינו בטוחים לאן עלינו לפנות. עצרנו לנו סתם כך, באמצע הכביש והתחלנו לעיין במלוא הרצינות במפה, שוקלים את כל האפשרויות תוך כדי דיון ער בינינו. כך עברו להן דקות ארוכות, עד שהסתכלנו דרך המראה וראינו שמאחורינו משתרך טור די ארוך של מכוניות. אף אחד לא צפר בחוסר סבלנות, לא קילל ולא עשה תנועות מגונות... תיארתי לעצמי מה היה קורה במקרה כזה בארצנו...
מאז נסענו די הרבה בכבישים באירופה וכמעט תמיד נתקלנו רק בנהגים אדיבים, המאפשרים להשתלב בתנועה, מעטים הם החותכים, הנדחפים, המקללים, הצופרים...
בקיץ האחרון, בעת הנסיעה באוטובאן בגרמניה, חזרה לשדה התעופה במינכן, כשהקטיושות כבר נוחתות ליד הבית בצפון, הסתכלתי בקנאה על ההתנהגות התרבותית של הנהגים הגרמנים, וחשבתי על השלווה ששוררת באזורים בהם טיילנו לעומת הסערה באזור שלנו, נזכרתי במקרה ההוא, ושוב חשבתי על התרבות האירופית, המתבטאת גם בנהיגה, אבל גם עד כמה מעטה תרבותי יכול להיות מאד דק ושביר לפעמים....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. אנשים טובים באמצע הדרך:Re תגובה ל - 20 09/11/2006 18:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רמיה ישראלי רמיה ישראלי לא מחובר רמיה ישראלי  משתמש פעיל 2012 הודעות עד כה
נסענו מקיסרי בטורקיה, לשדה התעופה ופתאום -אופס-הכביש הראשי סגור ,לרגל עבודות. התחלנו להתברבר, ובסוף נכנסנו לחנות, 8:00 בבוקר, ושאלנו איך מגיעים. בעל החנות דובר אנגלית, סגר את החנות נכנס לאוטו שלו ואמר בואו אחרי.וכך הוביל אותנו כמעט עד השדה.רצינו לשלם לו-והוא אמר -מה פתאום, בסה''כ רק רציתי לעזור.
אולי זה לא משעשע-אבל ראוי להערכה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. זהירות! רכבת אחריך! תגובה ל - 1 09/11/2006 19:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
daf daf לא מחובר daf  משתמש פעיל 981 הודעות עד כה
אז כשחזרנו מסקנדינביה עלינו בדנמרק עם הקרוואן על המעבורת - בואך גרמניה.
נוסעים בתור ארוך של משאיות וקרוואנים ועולים, והקרוואן שלפנינו עוצר במסלול שמשמאל ואני עוצר אחריו. והבחור שמכוון את הנכנסים קצת לחוץ ומבקש ממני להיצמד יותר לזה שלפני, ואני נצמד יותר אבל זה לא מספיק, והוא מסמן לי עוד, ועוד, עד שכמעט נגעתי פגוש בפגוש ורק אז נחה דעתו.
יורדים מהקרוואן כדי לעלות לסיפון ובדרך אגב אני מתעניין מה הסיבה ללחץ ואז הוא מצביע מאחורי ואומר: ''כדי שהיא לא תשרוט לך את הצבע''!
ומאחורינו מגיחה לה רכבת ארוכה שעולה ישירות מן הרציף על המעבורת, חולפת פחות מעשרים ס''מ מקצהו של הקרוואן ומתמקמת לה ממש לידינו.
משהו, המעבורות האלה.

דוד פרנקל. ///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט): http://blog.tapuz.co.il/caravan
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. ואצלי אדוןGPS עבר שינוי מין תגובה ל - 16 09/11/2006 19:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאחר שפישל בגדול.
נוסעים בכביש (כביש? שביל חמורים דקיק משום מקום לשום מקום)
מר GPS אומר לנו ''אם אתם יכולים נא עשו פניית פרסה'',שביל שחמור לא יכול לעשות בו צעד לצדדים ,והוא רוצה פרסה?

באותו רגע החלטנו שיעבור שינוי מין-ומאז היא התנהגה הרבה יותר טוב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. זהירות פרה (לא כל כך מצחיק) תגובה ל - 26 09/11/2006 20:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  etiap לא מחובר etiap  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
נסעתי עם בעלי לטיול ביוגוסלביה (של אז) נסענו ברכב שכור והיינו בדרך לאחת הערים שאינני זוכרת את שמה.
פתאום ראינו שבנתיב שממולנו, מבין השיחים, יוצאת פרה. בעלי צעק: היא תידרס, ואז הרכב שבא מולנו באמת דרס את הפרה ו.... הפרה (המסכנה) נחתה על מכוניתנו, ופגעה בדלת הנהג של מכוניתנו.
האיכרה, בעלת הפרה, הזעיקה את המשטרה. המקום היה שומם, שעת ערב, מהרכב שפגע בפרה יצאו 10 גברים, כולם מדברים יוגוסלבית שוטפת. כשהם שמעו שאנחנו מישראל הם קיללו נמרצות את מכבי תל אביב. לאחר המתנה של חצי שעה הגיעה משטרה. פחדנו שהנוסעים במכונית הפוגעת לא יספרו באמת מה קרה.
פתאום השוטר אומר לנו שאנחנו צריכים להתלוות אליו ולנסוע אחריו. לקחו אותנו לתחנת משטרה, השוטרים לא דוברי אנגלית, בתנועות ידיים ובציור ניסינו להסביר להם מה קרה, הם גם לא כל כך הבינו את הדרכונים שלנו. לאחר כשעתיים שיחררו אותנו לדרכנו. לא ממש מצחיק אבל עונה על יתר התנאים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 10/11/2006 00:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דוב פנדה דוב פנדה לא מחובר דוב פנדה  משתמש פעיל 1211 הודעות עד כה
מכיוון שאני ''אשם'' בבלאגן הזה, אז תרומתי הצנועה למאמץ.
לפני הרבה שנים, כשעוד היו גבולות באירופה, אני נוסע לי ברכבת מגרמניה להולנד. בדיוק באותה שנה החליט משרד הפנים לשנות את פורמט הדרכונים הישראלים ובמקום דרכונים גדולים התחילו להנפיק קטנים יותר, כמו ברוב הארצות האחרות. ואני בין הראשונים ש''זוכה'' לכבוד לקבל אחד מוקטן.
ובכן, מכיוון שיש ביקורת גבולות, עולים בתחנה הגרמנית האחרונה שוטרי הגבולות, גם גרמנים וגם הולנדים. הרכבת היא רכבת אקספרס, וכדי לא לעמוד בתחנה נעשית ביקורת הדרכונים בין התחנות כאשר הרכבת נוסעת. קודם עוברים הגרמנים ומייד אחריהם ההולנדים.
מגיעים אלי, והשוטר הגרמני מעקם את הפרצוף. הוא קורא לחברו, ושניהם מעקמים את הפרצוף. הם קוראים גם להולנדים, ועכשיו כולם מעקמים את הפרצוף.
מה קורה, אני שואל. באנגלית נהדרת מסביר לי השוטר הראשון שטרם ראו דרכון ישראלי כזה. ''זה עכשיו חדש'', אני אומר לו. ''יכול להיות'', הוא עונה לי, ''אבל אנחנו צריכים לברר''. לי אין התנגדות, אז אני שואל: ''טוב, איך?''. ''בתחנה הבאה, נרד ונרים טלפון''. בסדר, הוא מתיישב לידי, ומתחילה שיחה קולחת שלאחר מעשה מתברר לי שהיא על מנת לתהות על קנקני, מי זה החשוד הזה בזיוף דרכונים. הוא מבטיח לי שכל העסק לא יקח יותר מכמה דקות. ''ומה עם הרכבת?'' אני שואל, ''אני צריך להגיע מוקדם לאמסטרדם''. הוא אומר שזה לא בעייה בכלל, הרי זה דקות ספורות, והרכת תחכה. כנראה שנטע בי כזה אמון שהאמנתי לו, וכשהגענו לתחנה אני רוצה לקום וללכת איתו. ''רגע, הוא אומר, קח איתך את המזוודה''. ''אבל אמרתם רק כמה דקות??!!''. ''מה חשבת, שרכבת אקספרס תחכה לך לבירור?''. והוא תופס את המטען שלי, ואני יורד לאחר כבוד מהרכבת, שני שוטרים לצדדי, כל הרכבת מסתכלת על הפושע הזה. אוי לאותה בושה! רציתי להיקבר...
בתחנה, לאחר שהרכבת כמובן נסעה, מתחילים הטלפונים. זה לקח איזה 20 דקות, ולאכזבתם מתברר שהדרכון אכן בסדר, השגרירות שלנו לא הודיעה להם, או שמשרד הפנים שלהם לא הודיעה להם, עוד לא הבנתי איפה התקלה.
מבקשים ממני יפה סליחה, וכדי שזה לא יקרה שוב, אולי במשמרת אחרת, מבקשים ממני רשות לצלם את הדרכון, כדי שגם השוטרים האחרים יהיו מודעים לשינוי שחל בפורמט. מאז התנוססה תמונתי הגאה באותה תחנה ליד תמונות נוספות של מבוקשים באירופה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 10/11/2006 09:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הגענו למלון באגם קומו כאשר דלפק הקבלה של המלון ממש צופה אל הכניסה הראשית של המלון. שאלנו את פקיד הקבלה היכן יש חניון ששם נשאיר את הרכב (מרצדס של מלכים...)והוא אמר לנו אין שום בעייה תחנו אותה ממש בכניסה למון וככה גם ישגיחו עליה כל הלילה. מה יותר טוב מזה? ברור שבבוקר קמנו וכאשר הגענו לרכב הוא היה פרוץ , רסיסי החלון מפוזרים על כל המושבים. בזבזנו חצי יום להגיע למוסך מורשה של מרצדס ע''מ שיתקנו את הנזק ונמשיך לדרכנו.
שמירה איטלקית לדוגמא!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. ואנחנו קראנו לה זלדה.. תגובה ל - 27 10/11/2006 09:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
כי היא היתה כמו דודה טובה והתנהגה במשך כל הטיול למופת..אין ספק שנחזור אליה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. זהירות דובים לבנים תגובה ל - 1 10/11/2006 10:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
מהשלטים הצפוניים בעולם
הדובים היחידים שנתקלתי שם הם הדב בשלט והדב המפוחלץ בשדה התעופה בסוולברד..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. זהירות רדאר:Re תגובה ל - 32 10/11/2006 11:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 704 הודעות עד כה
טיילנו בבולגריה הידועה בכבישים הרעועים ומלאי הבורות. בבוקרו של יום החלטנו כי נסע הלוך וחזור מוליקו טרנובו שבהרים במרכז בולגריה אל נסבאר שלחוף הים השחור. זו נסיעה של כ 250 ק''מ לכל כיוון מרביתם בכבישי הרים צרים מתפתלים ובעיקר משובשים.כל עוד הינו בכבישי ההרים ההגה היה בידי זוגתי הנוהגת לאט ובזהירות.כשהגענו לכביש סופיה-בורגאס החלפתי אותה וברגל כבדה על הדוושה התחלנו לחסוך בזמן. לא עברה מחצית השעה של נסיעה ולפתע צץ שוטר מבין העצים ותעמוד בצד. השוטר מבקש המסמכים ובבולגרית צחה מודיע ראדאר פרובלמה בטוי שלא זקוק לתרגום צמוד.אני פוסע איתו לצידו השני של הכביש ושם מראים לי כי על צג הרדאר מופיעה מהירות של 90 קמ''ש. 40 יותר מהמותר בקטע הכביש העירוני בו נתפסתי. בקיצור מתחיל התהליך הידוע של הצגת המסמכים, הדרכון הישראלי שהופך להם את הסדר המקובל,חותמת הכניסה הבולגרית בצבע כחול על נייר כחול מוסיפה אף היא לבלבול. לפתע אני קולט כי השוטר היושב ברכב וצריך לרשום הדו''ח קורץ לזה שעצר אותי וזה מניע בראשו עובר לצד השני של הכביש ועוצר המרצדס הראשון שמגיע(בכביש הזה יש הרבה כאלה) ומדביק לו מידית את המהירות שלי. זה שברכב מחזיר לי המסמכים ומסמן לי ביד תאט.אני לוקח המסמכים ומחזיר להם גלוית תודה בכל השפות בהנפקת ''המטייל'' ואז מגיע תור השוטרים להגיב בהפתעה מוחלטת. נפרדנו בלחיצת יד ובחיוך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. גי`-טיפש תגובה ל - 31 10/11/2006 11:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

כך קרא לו גמדון הבית שלנו,לא הצליחו לו האותיות באנגלית
וככה נראה לו מאד הגיוני
ג`י טיפש,
למרות שלא היה כל כך טיפש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. זהירות טנקים בכביש:Re תגובה ל - 33 10/11/2006 11:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בכבישי גרמניה פה ושם נתקלנו בתמרורים המזהירים מטנקים בכביש.מהירות מוגבלת לטנקים וכו
אגב- לא ראינו שום טנק נוסע,אבל נזהרנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. זהירות טנקים בכביש:Re תגובה ל - 35 10/11/2006 11:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אבי lll לא מחובר אבי lll  משתמש פעיל 172 הודעות עד כה
התמרורים הללו מופיעים לפני גשרים ומסמנים משקל המותר על הגשר ולא מהירות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. זהירות אני יוצאת לטיול תגובה ל - 33 10/11/2006 11:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
img_0078.jpg
img_0078.jpg(גודל:4.923KB)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
38. וקצת רומנטיקה.. תגובה ל - 33 10/11/2006 11:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
img_0019.jpg
img_0019.jpg(גודל:7.464KB)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
39. ובאמת בזהירות תגובה ל - 33 10/11/2006 11:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
img_0096.jpg