|
| 2. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 |
09/11/2006 12:58   |
| |
nt20 |
 |
|
|
|
לא מצחיק.נכנסתי לאדינבורו מצפון,לכיוון המרכז היה פקק גדול ,כיוון שזה היה בתקופת הפסטיבל,והפניה שמאלה הייתה ארוכה כ- 2 קילומטר ,אך הנסיעה ישר היתה פנויה ,נסעתי ישר ורק בסוף חתכתי מישהו ונדחפתי שמאלה,,האיש חשב שטעיתי ונתן לי באדיבות להכנס לפניו ,פראייר חשבתי לעצמי וצחקתי עליו ועל תמימותו ..אחחח דפקתי אותו.אבללללל ברגע אחד גדול וגורלי,השתנו התובנות שלי לנצח.את מי דפקתי למעשה,פתאום קינאתי בהם ,באותם אומות שהם ממש ממש לא אנחנו,רובנו כאן רחוקים מתרבותם מרחק גדול,ולא יעזרו התגובות שלכם שאנו רובנו לא כאלה מסתדרים במרכאות האמת היום אני כבר מזמן אירופאי כאן בארץ ,אני מקווה שכל מי שעדיין חושב שהישראלים חכמולוגים ומסתדרים שיעשו זאת כאן
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. ניסים הזכרת לי משהו ...:Re תגובה ל - 6 |
09/11/2006 13:45   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
באנגליה - היינו בדרכנו מפה לשם, נכנסנו למעבר-מנהרה של ברוחב 6 מזלולים היינו בערך באמצע וגילינו שאנחנו צריכים את השמאלי ביותר, האטנו הבריטים האטו מאחורינו תוך דקות אחדות היה לידינו שוטר הסברנו את הבעייה , עם המשרוקית שתלויה על צווארו עצר את כל התנועה הסואנת , וכמו מלכי אנגליה לפחות עברנו למסלול השמאלי והמשכנו .
באיטליה - חיפשנו את תחנת הרכבת ב''לה ספציה'' - בשלב מסויים נעלמו השלטים, ואנחנו בתוך התנועה הסואנת לא יודעים לאן להמשיך, רוכב אופניים עבר ועצר, שאלנו אותו ,אנגלית הוא לא דיבר אך ברגע של הארה אמר '' אה, לה- טרנו'' סימן ביד בואו אחרי , נשען על המכונית שלנו והוביל אותנו בין כל האיטלקים המקללים לדרך שפיספסנו.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15. משהו מצחיק קרה לי ברכב:Re תגובה ל - 1 |
09/11/2006 15:24   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
שדה התעופה במינכן, קבלת הרשיונות + מפתחות לאופל ווקטרה, שהושכרה מהארץ, עליה במעלית לקומה 6 כדי לחפוש את רכב. עשרות מכוניות בקומה ואין אף אחד שיסביר היכן נמצא הרכב ושאר הסברים נחוצים.
לאחר מספר דקות המכונית נמצאה, כאשר מספר הרישוי אינו זהה לרשום ברשיון, אולם האוטו נפתח.
מעמיסים את המזוודות, נכנסים לאוטו מכוונים את גובה המושב, מכניסים את התקליטורים לרדיו דיסק בעל הצג המרשים, מפעילים, שומעים מוסיקה יפה, פותחים מפות, מתניעים ומתחילם בנסיעה.
יוצאים מהחניה, פונים שמאלה וממשיכים לכיוון זלצבורג. השירים מתנגנים בכיף והנסיעה חלקה.
כך חולפים הימים בכיף לא נורמלי מנווטים עפ''י התכנון בעזרת המפות שברשותינו.
לאחר 12 ימי טיול שיחקתי להנאתי ברדיו דיסק והנה לפתע מתגלה כי במערכת יש גם GPS. אה... ניסיתי להפעיל בכוחות עצמי את ה GPS ללא הצלחה.
נעזרתי בגרמני חביב כדי להפעיל את המערכת והתגלה לי שהמערכת פועלת באופן מושלם.
חבל שהפקידה בסוכנות של ''נשיונל'' לא ציינה שהרכב כול GPS.
|
|
|
|
| 16. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 |
09/11/2006 17:38   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
נסענו כל המשפחה לאיטליה ביולי 2005. קיבלנו אוטו מסוג VOLVO, ורק בערב גילינו שבתוכו נמצא גם GPS. אחרי כמה ימים בו הוא שירת אותנו נאמנה, נסענו לכיוון צפון לעיירה מלצ`סינה. נכנסנו לכל מיני עיירות בדרך על ראש ההרים, בהדרכתו (יותר נכון בהדרכתה..) של הGPS. נסענו ונסענו, עד שפתאום הגענו לתוך סמטה כזו, בה הייתה מין מנהרונת ממש קטנה, מין מעבר כזה. המשכנו להתקדם, עד ש...אי אפשר היה יותר לזוז. פשוט נתקענו. האיטלקים רגילים למכוניות קטנטנות, וכשבאנו פתאום עם הVOLVO...זה קצת לא התאים. בקיצור היינו תקועים ואובדי עצות. תוך 2 דקות באו כל יושבי בית הקפה שבשכונה לראות את המופע המרכזי. איטלקי חביב אחד הואיל בטובו לעזור לנו, אך לא הייתה תקשורת בינינו חוץ משפת הסימנים.. בקיצור, הוא נכנס לאוטו והתחיל להסיע אותו קדימה ואחורה, עם כמה שריטות בדרך בעוד אנחנו לא יודעים אם לצחוק או לבכות. בסופו של דבר הוא הצליח להוציא את האוטו, וכשנכנסנו חזרה הרחנו ריח חזק של שרוף. מסתבר שהוא לא הוריד את האמברקס.... בדיוק באותו זמן נשמע השיר של שירי מימון `השקט שנשאר` ולאור זה, כתבתי כמה ימים אח`כ את השיר `האמברקס שנשרף` על אותו לחן...:) דרך אגב, אחרי החוויה הזו החלפנו את זהות הGPS מאישה לגבר...(:
|
|
|
|
| 17. אייך איטלקי נחמד מפנה מנהרה תגובה ל - 16 |
09/11/2006 17:48   |
|
הודעה ללא תוכן
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
|
|
|
|
| 18. זהירות מדרגה תגובה ל - 17 |
09/11/2006 17:52   |
|
 | | road stop.jpg(גודל:5.95KB) |
|
|
|
|
| 19. אייך איטלקי נחמד מפנה מנהרה:Re תגובה ל - 17 |
09/11/2006 17:57   |
|
 | | tonel.jpg(גודל:6.17KB) |
|
|
|
|
|
| 21. מבקשים טרמפ תגובה ל - 19 |
09/11/2006 18:00   |
|
 | | poor penguin.jpg(גודל:10.994KB) |
|
|
|
|
| 22. מקבלים טרמפ תגובה ל - 21 |
09/11/2006 18:02   |
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
| 23. מקבלים טרמפ:אופס תגובה ל - 22 |
09/11/2006 18:05   |
|
 | | 00020270.jpg.jpg(גודל:6.928KB) |
|
|
|
|
| 24. משהו מעניין קרה לנו ברכב תגובה ל - 1 |
09/11/2006 18:11   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
לפני די הרבה שנים, בפעם הראשונה שבן זוגי ואני נסענו ברכב באירופה (רכב קנוי ולא שכור, זה כבר לסיפור אחר), נסענו בדרכים צדדיות באוסטריה. הגענו לצומת T ולא היינו בטוחים לאן עלינו לפנות. עצרנו לנו סתם כך, באמצע הכביש והתחלנו לעיין במלוא הרצינות במפה, שוקלים את כל האפשרויות תוך כדי דיון ער בינינו. כך עברו להן דקות ארוכות, עד שהסתכלנו דרך המראה וראינו שמאחורינו משתרך טור די ארוך של מכוניות. אף אחד לא צפר בחוסר סבלנות, לא קילל ולא עשה תנועות מגונות... תיארתי לעצמי מה היה קורה במקרה כזה בארצנו... מאז נסענו די הרבה בכבישים באירופה וכמעט תמיד נתקלנו רק בנהגים אדיבים, המאפשרים להשתלב בתנועה, מעטים הם החותכים, הנדחפים, המקללים, הצופרים... בקיץ האחרון, בעת הנסיעה באוטובאן בגרמניה, חזרה לשדה התעופה במינכן, כשהקטיושות כבר נוחתות ליד הבית בצפון, הסתכלתי בקנאה על ההתנהגות התרבותית של הנהגים הגרמנים, וחשבתי על השלווה ששוררת באזורים בהם טיילנו לעומת הסערה באזור שלנו, נזכרתי במקרה ההוא, ושוב חשבתי על התרבות האירופית, המתבטאת גם בנהיגה, אבל גם עד כמה מעטה תרבותי יכול להיות מאד דק ושביר לפעמים....
|
|
|
|
|
| 26. זהירות! רכבת אחריך! תגובה ל - 1 |
09/11/2006 19:22   |
|
אז כשחזרנו מסקנדינביה עלינו בדנמרק עם הקרוואן על המעבורת - בואך גרמניה. נוסעים בתור ארוך של משאיות וקרוואנים ועולים, והקרוואן שלפנינו עוצר במסלול שמשמאל ואני עוצר אחריו. והבחור שמכוון את הנכנסים קצת לחוץ ומבקש ממני להיצמד יותר לזה שלפני, ואני נצמד יותר אבל זה לא מספיק, והוא מסמן לי עוד, ועוד, עד שכמעט נגעתי פגוש בפגוש ורק אז נחה דעתו. יורדים מהקרוואן כדי לעלות לסיפון ובדרך אגב אני מתעניין מה הסיבה ללחץ ואז הוא מצביע מאחורי ואומר: ''כדי שהיא לא תשרוט לך את הצבע''! ומאחורינו מגיחה לה רכבת ארוכה שעולה ישירות מן הרציף על המעבורת, חולפת פחות מעשרים ס''מ מקצהו של הקרוואן ומתמקמת לה ממש לידינו. משהו, המעבורות האלה.
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
http://blog.tapuz.co.il/caravan
|
|
|
|
|
| 28. זהירות פרה (לא כל כך מצחיק) תגובה ל - 26 |
09/11/2006 20:45   |
| |
etiap |
36 הודעות עד כה |
|
|
|
נסעתי עם בעלי לטיול ביוגוסלביה (של אז) נסענו ברכב שכור והיינו בדרך לאחת הערים שאינני זוכרת את שמה. פתאום ראינו שבנתיב שממולנו, מבין השיחים, יוצאת פרה. בעלי צעק: היא תידרס, ואז הרכב שבא מולנו באמת דרס את הפרה ו.... הפרה (המסכנה) נחתה על מכוניתנו, ופגעה בדלת הנהג של מכוניתנו. האיכרה, בעלת הפרה, הזעיקה את המשטרה. המקום היה שומם, שעת ערב, מהרכב שפגע בפרה יצאו 10 גברים, כולם מדברים יוגוסלבית שוטפת. כשהם שמעו שאנחנו מישראל הם קיללו נמרצות את מכבי תל אביב. לאחר המתנה של חצי שעה הגיעה משטרה. פחדנו שהנוסעים במכונית הפוגעת לא יספרו באמת מה קרה. פתאום השוטר אומר לנו שאנחנו צריכים להתלוות אליו ולנסוע אחריו. לקחו אותנו לתחנת משטרה, השוטרים לא דוברי אנגלית, בתנועות ידיים ובציור ניסינו להסביר להם מה קרה, הם גם לא כל כך הבינו את הדרכונים שלנו. לאחר כשעתיים שיחררו אותנו לדרכנו. לא ממש מצחיק אבל עונה על יתר התנאים.
|
|
|
|
| 29. משהו מצחיק קרה לי בדרך לרכב:Re תגובה ל - 1 |
10/11/2006 00:25   |
 |
דוב פנדה |
1211 הודעות עד כה |
|
|
|
מכיוון שאני ''אשם'' בבלאגן הזה, אז תרומתי הצנועה למאמץ. לפני הרבה שנים, כשעוד היו גבולות באירופה, אני נוסע לי ברכבת מגרמניה להולנד. בדיוק באותה שנה החליט משרד הפנים לשנות את פורמט הדרכונים הישראלים ובמקום דרכונים גדולים התחילו להנפיק קטנים יותר, כמו ברוב הארצות האחרות. ואני בין הראשונים ש''זוכה'' לכבוד לקבל אחד מוקטן. ובכן, מכיוון שיש ביקורת גבולות, עולים בתחנה הגרמנית האחרונה שוטרי הגבולות, גם גרמנים וגם הולנדים. הרכבת היא רכבת אקספרס, וכדי לא לעמוד בתחנה נעשית ביקורת הדרכונים בין התחנות כאשר הרכבת נוסעת. קודם עוברים הגרמנים ומייד אחריהם ההולנדים. מגיעים אלי, והשוטר הגרמני מעקם את הפרצוף. הוא קורא לחברו, ושניהם מעקמים את הפרצוף. הם קוראים גם להולנדים, ועכשיו כולם מעקמים את הפרצוף. מה קורה, אני שואל. באנגלית נהדרת מסביר לי השוטר הראשון שטרם ראו דרכון ישראלי כזה. ''זה עכשיו חדש'', אני אומר לו. ''יכול להיות'', הוא עונה לי, ''אבל אנחנו צריכים לברר''. לי אין התנגדות, אז אני שואל: ''טוב, איך?''. ''בתחנה הבאה, נרד ונרים טלפון''. בסדר, הוא מתיישב לידי, ומתחילה שיחה קולחת שלאחר מעשה מתברר לי שהיא על מנת לתהות על קנקני, מי זה החשוד הזה בזיוף דרכונים. הוא מבטיח לי שכל העסק לא יקח יותר מכמה דקות. ''ומה עם הרכבת?'' אני שואל, ''אני צריך להגיע מוקדם לאמסטרדם''. הוא אומר שזה לא בעייה בכלל, הרי זה דקות ספורות, והרכת תחכה. כנראה שנטע בי כזה אמון שהאמנתי לו, וכשהגענו לתחנה אני רוצה לקום וללכת איתו. ''רגע, הוא אומר, קח איתך את המזוודה''. ''אבל אמרתם רק כמה דקות??!!''. ''מה חשבת, שרכבת אקספרס תחכה לך לבירור?''. והוא תופס את המטען שלי, ואני יורד לאחר כבוד מהרכבת, שני שוטרים לצדדי, כל הרכבת מסתכלת על הפושע הזה. אוי לאותה בושה! רציתי להיקבר... בתחנה, לאחר שהרכבת כמובן נסעה, מתחילים הטלפונים. זה לקח איזה 20 דקות, ולאכזבתם מתברר שהדרכון אכן בסדר, השגרירות שלנו לא הודיעה להם, או שמשרד הפנים שלהם לא הודיעה להם, עוד לא הבנתי איפה התקלה. מבקשים ממני יפה סליחה, וכדי שזה לא יקרה שוב, אולי במשמרת אחרת, מבקשים ממני רשות לצלם את הדרכון, כדי שגם השוטרים האחרים יהיו מודעים לשינוי שחל בפורמט. מאז התנוססה תמונתי הגאה באותה תחנה ליד תמונות נוספות של מבוקשים באירופה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 37. זהירות אני יוצאת לטיול תגובה ל - 33 |