כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. התנדבות בפרו 05/11/2006 16:34 לתגובה הבאה
  noaweiner לא מחובר noaweiner  משתמש בינוני 100 הודעות עד כה
ראיתי באתר של למטייל שיש ארגון בפרו שמחפש מתנדבים לפעילות עם ילדים
אני אשמח לדעת אם מישהו התנדב שם ויכול לתת לי מידע על מה שעושים שם (בעיקר איפה ישנים ואוכלים, וכמה זה עולה לי...), או אם מישהו יודע על מקום אחר להתנדב בו בתחום הזה (בתחום החקלאות למשל אני לא חזקה...)?
תודה (-:
נועה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ישראל תגובה ל - 1 05/11/2006 18:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חתול-רובוט לא מחובר חתול-רובוט  משתמש פעיל 959 הודעות עד כה
מכירה `עניי עירך קודמים`?

אני שונא להישמע צדקני, שמרני ומוסרני, אבל הקטע הזה באמת מפריע לי. אנשים שמעולם לא העלו בדעתם לעשות משהו לטובת הקהילה - קופצים להושיט עזרה ולהקדיש את חייהם לכל ילד אינדיאני זב-חוטם. שלא להזכיר את המתנדבים-עם-חיות, שזה, לדעתי, כבר גובל באי-מוסריות. אנחנו לא חיים במקום מושלם עד-כדי-כך שנוכל להשקיע את הכוחות האלה בניכר.

ואני לא רוצה להתחסד - לא התנדבתי בארץ [למרות שברגע שיהיה לי מעט זמן, אשמח לעשות את זה], ולכן לא ראיתי סיבה להתנדב בחו''ל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ישראל:Re תגובה ל - 2 05/11/2006 19:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי חתול-רובוט
אם כבר שאלת ואמרת את דעתך אז כן, אני מכירה את ישראל, תמיד התנדבתי ותמיד אתנדב, ואם זה ממש מעניין אותך אז אני עובדת סוציאלית (שעבדה ותעבוד בעתיד עם ילדים ונוער)!
לגבי פרו - אני חושבת שאפשר להגיע, לצלם ילד ברחוב (סוג של חותמת ש''היינו שם וראינו'')ולהמשיך, אבל דרך התנדבות מהסוג אותו מחפשים (שלפי מה שהבנתי כוללת עבודה עם ילדים ולינה אצל משפחות מקומיות מבוססות) אפשר גם לעצור, להכיר את הילד הזה וללמוד על החיים שלו. אני גם חושבת שחוץ מהילד עצמו, זו דרך מדהימה להכיר את האוכלוסיה המקומית בדרך קצת שונה.
זהו בגדול. בכל מקרה תודה על כל התשובות שאתה נותן, רובן באמת יעילות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. יפה אמרת תגובה ל - 3 05/11/2006 20:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שייק לא מחובר שייק  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
למעשה שניכם יפה אמרתם, אבל ..
חתול יקר - כנראה שההתיחסות שלך היא נכונה בחלק מהמקרים בלבד. אם יש כאלה שתופסים ''יפות-נפש'' חד-פעמית במהלך הטיול שלהם, זה טיפשי כמו הרבה טרנדים טיפשיים אחרים (ע''ע מדונה וילדים מאפריקה). מאידך אם זה מה שפותח לאותם אנשיםאת העיניים לכיוון איכפתיות, חמלה לזולת ומעורבות חברתית -מי יתן ונתברך כמה שיותר ''טרנדים'' שכאלה.
נכון שבישראל לא חסר איפה להתנדב. חבל שאין לך זמן, למען האמת כמו הרבה דברים אחרים זה בסה''כ עניין של סדרי עדיפויות. ואם היה לך זמן בטיול וגם אז העדפת לנצל אותו לדברים אחרים זו זכותך המלאה, אבל מיותר להעביר ביקורת על מי שבוחר בסדר עדיפויות אחר. בטח אם זה למטרות שבסופו של יום הן חיוביות, לא משנה מתוך מה הגיעו אליהן.

נועה - שיהיה המון בהצלחה, ואם תמצאי מקום לעניין בטח יהיה מי שישמח שתשתפי את הפורום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. התנדבות בפרו:Re תגובה ל - 1 05/11/2006 21:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  eynav101 לא מחובר eynav101  משתמש מתחיל
היי :)
אני ממליצה לך להתעניין בפורום מתנדבים בעולם פה בלמטייל, הם מאוד נחמדים ויש שם הרבה הצעות מכל הסוגים, כך שתוכלי לבחור בדיוק מה שמתאים לך (ילדים, חיות, סביבה וכו`).

לגבי המיני-דיון שהתפתח פה..
אני חייבת להודות שגישת ''עניי עירך קודמים'' די מפריעה לי.
א. התנדבות היא מבורכת. לא משנה איפה, איך וכמה. זה לתת מעצמך לאדם אחר.
בטח ובטח שלא ברור לי איך אדם שמעיד על עצמו כלא מתנדב יכול בכלל לבוא בביקורת.
כנ''ל לגבי ה''גובל באי מוסריות'' שזו ממש הגזמה בעיני. אי מוסריות?! אתה בכלל יודע מה זה חוסר מוסריות??
ב. לא נראה לי שזה המקום להתחיל וויכוחי צמחונים, אבל במה בדיוק שונה אדם נזקק מחיה נזקקת? בזה שהוא מדבר שפה שאנחנו יכולים להבין?.. זו נפש. בשני המקרים.
ג. שכל אחד יעשה מה שבראש שלו. אם בא למישהו לטפס על הרים, לצנוח ולצלול, לטרק ולישון בשטח, או לעבוד עם האוכלוסיה המקומית... איך זה בכלל יכול לבוא לרעתו, הדרך של מישהו לטייל?

חתול, סורי אם נשמעתי קצת תקיפה, זו ממש לא הכוונה, וזה הכי ברוח טובה, אבל באמת הייתי חושבת על הנושא שוב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בכיף תגובה ל - 5 05/11/2006 22:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חתול-רובוט לא מחובר חתול-רובוט  משתמש פעיל 959 הודעות עד כה
אני אוהב דיונים.

נועה - אחלה. כאמור, הבעיה שלי היא עם מי שלא נוקף אצבע בארץ, ורץ לעזור לכל ילדון קולומביאני. את מתנדבת בארץ - ההתנדבות היא דרך-חיים בשבילך, ואך טבעי שתעסקי בזה גם בטיול. אני מסיר בפנייך את הכובע, שאפו.

דרך אגב - ובלי שום קשר - שימו לב, שכמעט כל המתנדבים במדינות המתפתחות, עושים זאת עם ילדים ועם חיות, שכידוע `גונבים את ההצגה`. מעולם לא שמעתי על מישהו שהלך להתנדב עם קשישים במצוקה, או עם נכים או מפגרים, למרות שאני בטוח שחיוך והכרת-תודה של קשיש לא פחותים בערכם מחיוך והכרת-תודה של פומה או של קוף עכביש.

שייק - כאמור, אני לא מתחסד, לא מתייפייף ולא מגלגל עיניים. את הטיול הקדשתי למען מטרה אחת - כיף. אני יודע, אגואיסטי, אנוכי ומנוכר, אבל ככה זה - אחרי שלוש שנים קשות בהן אתה עובד כמו כלב בשביל מדינה, חשבתי שהגיע לי. בדיעבד, צדקתי. מיותר להעביר ביקורת? אני לא חושב. אם לא נעביר ביקורת על מי שחושב אחרת מאיתנו, יהיה כאן נורא משעמם, עם כל שאלות ה`מברילוצה לקרחון המיתנפץ` ודומותיהן. אם לא אוכל להעביר כאן ביקורת, או לכתוב את דעתי, לא אהיה כאן. וזו דעתי - מי שלא מסכים איתה, מוזמן להגיב. דיון זה כיף.

ועינב - קודם כל, אני מאוד בעד ויכוחי צמחונות. אני צמחוני למעלה מ-20 שנה, ומאמין גדול בזכויות בעלי-חיים. ובכל זאת, אני בטוח שמותר האדם מן הבהמה. כן, יש הבדל ענק, לדעתי - וחייו של אדם סתמי, שמעולם לא פגשתי, יהיו יקרים לי יותר מחייה של כל חיה אפשרית, בגלל מיליון סיבות.

וחוץ מזה: ''בטח ובטח שלא ברור לי איך אדם שמעיד על עצמו כלא מתנדב יכול בכלל לבוא בביקורת'' - לשיטתך, פרשן פוליטי חייב להיות פוליטיקאי. פרשן כדורגל חייב להיות כדורגלן, ומבקר קולנוע [גם מזה, בעוונותי, התפרנסתי פעם] חייב להיות קולנוען. עם טיעון כזה אני לא יכול להתווכח. בכל מקרה, כן. אני יודע מה זה `חוסר מוסריות`, ומוכן להרחיב בעניין. אני בטוח שגם השר האסטרטגי החדש ישמח. וכן, אני רואה עצמי כאדם מוסרי, למרות שגם לי היו מעידות פה ושם, כמו כמעט כל אחד. אני לא רוחץ בניקיון כפי, אבל נראה לי שאני נמצא בעמדה שאפשר להעביר ממנה ביקורת - Take it or leave it.

ולגבי הדרך לטייל - צודקת מאה אחוז. רק שלא יעמידו פנים שהם עושים את זה כי `איכפת להם מאחרים`. מתנדבים בבית-יתומים בסוקרה או בחוות-חיות חיות בקוצ`באמבה כי זה `קטע מגניב`? אחלה. אין לי בעייה, כל עוד לא עוטפים את זה באיזושהי איצטלה מוסרית. יש הבדל בין להתנדב בשביל החוויה, ולהתנדב בשביל ההתנדבות [או, רחמנא ליצלן, בשביל הזולת].

וכאמור - הביקורת [הלא מוצדקת, לטענתכם] מופנית כלפי סוג אחד של מתנדבים, לא כלפי כולם. וסליחה עם העלבתי מישהו שלא התכוונתי להעליב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. פורום מתנדבים תגובה ל - 1 06/11/2006 10:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
כל הפרטים שם.

בהצלחה וכל הכבוד
פורום מתנדבים בעולם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. פורום מתנדבים:Re תגובה ל - 7 06/11/2006 11:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה (-:
איכשהו פיספסתי את זה שיש פורום התנדבות שלם...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. נקודה למחשבה לחתול תגובה ל - 6 06/11/2006 12:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ohad60 לא מחובר ohad60  משתמש מתחיל
זה שאתה שולל התנדבות כלשהי ומקטלג אותה כלא מוסרית זה פרדוקס. גם אם מניעי ההתנדבות אינם ``טהורים`` ההתנדבות היא ראוייה ובסופו של דבר השורה התחתונה זה שאתה עוזר לאחר\למסכן\לחלש אדם או חיה ללא תועלת אישית חוץ מהחוייה וההרגשה הטובה. זה שמניעייה הראשוניים היו ``מגניביות`` או ``טרנדיות`` בטל בשישים לעומת התועלת. ומי שאינו מעוניין בסופו של דבר נפלט מהמסגרת ההתנדבותית כי אי אפשר להכריח אדם להתנדב. וכן, גם אדם שהתנדב רק שבועיים במקלט לבע``ח שכוווולם הולכים להתנדב בו כי הוא ``מגניב``, עשה יותר ממך (לפי מה שאתה כתבת לפחות) ולכן זה שאתה מכנה את ההתנדבות שלו לא מוסרית זה מגוחך.
אגב אני אישית כמעט מעולם לא התנדבתי לפני הטיול למעט קצת עזרה לחברים שהיו פעילים בארגונים התנדבותיים. בטיול הלכתי להתנדב ב``ויה טונרי`` שאת ההתנדבות בה אתה משמיץ כ``כ בקלות. ראיתי כי טוב וכעת אני מתנדב בארץ באופן קבוע בביה``ח. ואם לא הייתי הולך ומתנדב את ההתנדבות ה``לא מוסרית`` שעשיתי בבוליביה אז אולי לא הייתי מתנדב כעת בכלל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אין לי משהו להוסיף לדיון. תגובה ל - 1 06/11/2006 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  idolo לא מחובר idolo  משתמש מתחיל
רק אציין שקראתי את התגובות של החתול ואת התגובות מנגד, ובאמת קשה לי לדעת אם מי להחליט.
הצדק, במקרה הזה, נמצא בשני הצדדים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אשרי המתנדבים בארץ ובעולם-עולמנו ועולמם ישתפר מעט תגובה ל - 10 03/09/2008 02:51 לתגובה קודמת
tuturitu  משתמש לא מוכר
אשרי המתנדבים בארץ ובעולם-עולמנו ועולמם ישתפר מעט הודות לכך.
מה זה מפריע לתרום לאינדיאני זב חוטם אם לא תרמת בארץ??. זה לא במקום עניי עירך!!
תבוא לארץ ותתנדב\ או לא..
יש הרבה חבר'ה שהם בוגרי תנועות נוער , היו בשנות שירות לפני צהל ורגילם להתנדב ורוצים לשפר העולם.
זה נפלא!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה לגבי עלויות בדרום ומרכז אמריקה
להודעה הבאה:ליגה בארגנטינה

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף