כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תסבירו לי חברי פורום יקרים 10/10/2006 23:45 לתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
איך אתם עושים את זה. אני מתכוון איך אתם כל הזמן נוסעים לחו''ל בכלל ולאפריקה בפרט. אני נסעתי אחרי הצבא למזרח (התלבטתי בין אפריקה למזרח ויצא מזרחה) ועכשיו לומד וחולם על אפריקה ועוקב אחרי הפורומים פה, בייחוד שלכם, הכי איכותי והכי נחמד.
בשנה וחצי האחרונות אילי נוסעת כל חצי שנה לחודש באפריקה או במזרח, עוזי נסע פעמיים לאפריקה ואיזה פעמיים לפחות לאירופה, עידו נסע לא זוכר כבר לאן, עודד נוסע לאירופה כל הזמן וגם אורלנדו וגם היה באפריקה, בושבייב נסעה איזה פעמיים לאפריקה, שלא לדבר על מירב שגרה שם!
איך אתם עושים את זה, כאילו גם כספית (אני יודע שחלק מכם מבוגרים יותר וכנראה מבוססים יותר), אבל גם מעשית. אני מקנא בכם, כאילו, בקטע טוב הכוונה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תסבירו לי חברי פורום יקרים:Re תגובה ל - 1 10/10/2006 23:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
גם אנחנו מקנאים בעצמינו :-) ובשביל זה נלחמתי בציפורניים על ימי חופש נוספים בחוזה בעבודה החדשה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תסבירו לי חברי פורום יקרים:Re תגובה ל - 1 11/10/2006 00:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 7698 הודעות עד כה
אני כשהייתי סטודנט עוד לא נסעתי לחו''ל אף פעם. רק
מיד לאחר הלימודים נסיעה ראשונה. לאפריקה נסעתי רק פעם אחת לפני ארבע וחצי שנים. באורלנדו הייתי לצורכי עבודה.
כל שאר הנסיעות האחרונות מודה באשמה טיולים פרטיים.
ניראה לי שרובנו מבוגרים ממך ולכן גם יותר מבוססים.
יש גם ענין של סידרי עדיפויות כי אני נותן עדיפות לתוספת חוויות על פני תוספת קירות. גם מבחינת התקציב בטיול
לא לן במלונות פאר אלא רק מה שנידרש כדי לישון במקום נקי
וממוקם נכון. הכי חשוב זה שכל הזמן יש לי תיכנונים לטיולים גם כשאני לא יכול לממש מסיבות עבודה למשל ואז
כשבאה ההזדמנות אני קופץ עליה. בקיצור מאחל לך שאחרי הלימודים תיתבסס ותיסע כמה שיותר לטיולים בעולם כי אין
ניסיון טוב מזה.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תסבירו לי חברי פורום יקרים:Re תגובה ל - 3 11/10/2006 02:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוזי עוזי לא מחובר עוזי  משתמש פעיל 1662 הודעות עד כה
אני דווקא לא חושב שזה עניין של `מבוססים` או `מבוגרים`. עם הגיל והתהבססות באים הרבה פעמים ילדים ומשכנתה ושוב השמיכה קצרה. דווקא לך יש עדיפות, יש לך יותר זמן פנוי, פחות מחויבויות ומן הסתם גם לא ילדים ומשכנתא ואולי גם לא עבודה קבועה ורצינית. בסיכומו של דבר העניין הוא סדר עדיפויות, כמובן שזה עולה כסף לטייל, אבל אני למשל נוסע בטרנטה ומעדיף להשקיע בעוד 2-3 טיולים מאשר בלשדרג את האוטו שלי. וזו רק דוגמא כמובן. ואם כבר מדברים על מכוניות, כשאני הייתי סטודנט (אי שם במחצית השניה של שנות השמונים) הסטודנטים נסעו באוטובוסים, מקסימום לקחו פעם ב את האוטו של אבא. היום לכל אחד יש אוטו שזה גם דלק וביטוח וכו`, העלות השנתית של החזקת אוטו (רק החזקה, אני כבר לא מדבר על קנייה) שווה יופי של חודש באפריקה. למשל.
אצלנו הטיולים הם במקום גבוה מאוד בסדר העדיפויות (חוץ מזה ששבעוונותי אני גם נוסע מהעבודה לפעמים, גם עודד). כמו שעודד אמר, ואני בטוח שזה נכון לכולנו, אנחנו מתכננים/חולמים על לטייל, אפילו אם לא יוצא בגלל עבודה/כסף/ילדים/מלחמה/או השד יודע מה. היה לאילי ולי איזה רעיון לנסוע יחד למלאווי, זה לא הסתדר לי, גם בגלל המלחמה, אבל אני נסעתי עם משפחתי לאוסטריה ואילי עכשיו בבוטסואנה או זמביה. בשורה התחתונה, בלי להישמע פלצני, אנחנו טיילים בנשמה, גם אם 300 יום בשנה אנחנו בסדר יום של שגרה. וזה כבר לא עניין של כסף או אפילו זמן, יש אנשים עם נשמה של טיילים גם בגיל 80 בכורסא מול ערוץ הנשיונל גיאוגרפיק ויש כאלה שייסעו 7 פעמים בשנה לקלאב בטורקיה או שופינג בלונדון או לאיים בתאילנד ויישארו מקסימום תיירים.
בקיצור, אם אתה חולם על נסיעות בכלל ואפריקה בפרט, אתה גם כזה. וזה בסדר לקנא במי שנוסע, כולנו מקנאים במי שנוסע ומקנאים בנו שאנחנוננוסעים. כרגע אנחנו ירוקים מקנאה באילי, כי היא מטיילת עכשיו. מאחל לך שבקרוב נקנא בך.

"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ופעם נוספת... תגובה ל - 1 11/10/2006 08:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
קירגיסטאן. או הרפובליקה הקירגיזית. או המדינה הזאת מערבית לסין.

כמו שכולם אמרו, הכל עניין של סדרי עדיפויות. תמיד אפשר למצוא זמן לטוס. בסימסטר קיץ כשאתה סטודנט, בין עבודות, בתקופת החגים (כשהם לא יוצאים כולם בשבת...), עם תרוצים של ירח דבש...
והכסף? כמו שאמרו לפני, גם כאן יש סדרי עדיפויות. שלא לדבר על כך שההוצאות במדינות שאני טס אליהן קטנות באופן מגוחך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. גמאניגמאני מגיבה תגובה ל - 5 11/10/2006 11:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  zuzi11 לא מחובר zuzi11  משתמש מתחיל
שנה וחצי אתה עוקב אחרינו??? ככה אתה לומד?? :-) השאלה שלך עלתה לדיון (חפש עשירים בפורום).
כמו שכולם כאן אמרו - יש עניין של טיילים ותיירים. ועיקר ההבדל הוא בעלויות ותנאי החיים (בזמן הטיול ובחיים בארץ).
לי לקח 15 שנה לעבוד בשביל להגשים את החלום שלי לגבי אפריקה. ואספר לך על חיי כאן:
אין לי אוטו` אין לי טלויזיה בכבלים` אני לא עובדת אלא מתנדבת` יש לי חשמל מ - 19 עד 5 בבוקר (שזה בנטו 4 שעות ביום)` גבינה זה בגדר מותרות` (וגם ככה המגוון פה לא מדהים) וכן - 15 שנה עבדתי בשביל להגיע לזה.. נשמע מטורף.. לא? אבל - אין חיוך רחב משלי כשאני קמה בבוקר ורואה את הר מרו` ואין ספק שניתן ללמוד משהו על ענווה כשחיים כאן.
מקווה בשבילך שתיסע בקרוב` ואולי אני עוד אהיה כאן...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תסבירו לי חברי פורום יקרים:Re תגובה ל - 4 11/10/2006 12:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז איך היה באוסטריה עוזי?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תסבירו לי חברי פורום יקרים:Re תגובה ל - 7 11/10/2006 13:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוזי עוזי לא מחובר עוזי  משתמש פעיל 1662 הודעות עד כה
נחמד מאוד, הרבה ירוק, הרבה מים, אם כי עם לנסוע עם שלושה ילדים זה סוג של עבודה. כבר היית בפראג?

"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תודה לכם תגובה ל - 6 11/10/2006 18:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אתם מעוררים השראה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ועוד לא שמעת את אילי... (: תגובה ל - 9 11/10/2006 19:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ועוד לא שמעת את אילי... (::Re תגובה ל - 10 11/10/2006 20:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
שמעתי את עוזי! ומירב! ואותך! ועודד!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תסבירו לי חברי פורום יקרים:Re תגובה ל - 8 12/10/2006 00:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כן. חזרנו לפני 10 ימים. 6 ימים של כיף בפראג וקרלובי וארי. אחת הערים היפות ביותר לשיטוט. פשוט אוסף גדול מאוד
של בנינים ארכיטקטוניים מרשימים וזה פרט לחיי התרבות העשירים. בקרוב אשים כמה תמונות בפורום אירופה ואכתוב פה הפניה למי שירצה לראות אבל לא מדובר בתמונות נוף אלא בחזיתות של בינינים בעיקר.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הלו, שכחת את Bushbabe!!! תגובה ל - 11 12/10/2006 00:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הלו, שכחת את Bushbabe!!!:Re תגובה ל - 13 12/10/2006 00:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לא שכחתי. אתם עניתם מהלב ולעניין, היא סתם צחקה עלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. דורון, תגובה ל - 14 12/10/2006 01:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אני מבינה למה אתה מתכוון. עוד לא הייתי בטיול גדול ראשון (אבל בקרוב..), הייתי 3 פעמים בחו''ל לגיחות קצרצרות ואף פעם לא לבד, והשנה תהיה הפעם הראשונה שלי. (אחרי שנה של חיסכון).
מגיל 16 אני רק מתכננת לאן אני אסע כשאהיה גדולה, כמובן שכל שנה היעד השתנה ועדיין יש לי תכנונים לטיולים שאחרי הטיול הזה. אבל ברור לי שלא את הכל אני אוכל לעשות, ושאני מתכננת כי זה כיף לתכנן, אבל החיים העיקריים הם לא הטיולים אלא מה שמעבר. וטיולים, טוב, זה נותן המון אבל רק אם אפשרי ומסתדר. ברור לי שאני אמשיך לטייל, אבל בשילוב עם חיים אחרים- עבודה, לימודים וכל השאר. טוב לצאת ונורא כיף לחשוב על זה ולחוות את זה, אבל מה שבאמת חשוב זה איך אתה חי מעבר לזה ואם טוב לך גם בשגרה.
יש אנשים בישראל שלא ראו אף פעם את הים, שלנסוע לחו''ל בכלל לא עולה להם בראש כי זה כל כך לא אפשרי מבחינתם.

בכל אופן, כל אחד מסתדר עם מה שיש לו ולחלום ולתכנן זה תמיד אופציה :-)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. דורון,:Re תגובה ל - 15 13/10/2006 00:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
דורון, אני מאוד מצטערת אם הבנת שצחקתי עליך, זו לחלוטין לא היתה הכוונה. אם היית שואל אותי לפני 10 שנים, לא הייתי מעלה על הדעת (אלא רק בחלומות וורודים במיוחד) אפשרות שאטייל באפריקה הרבה כמו שטיילתי, ולכן כתבתי ''מקנאים בעצמינו''- לפעמים אני צריכה לצבוט את עצמי כדי לוודא שזה אמיתי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. דורון,:Re תגובה ל - 16 14/10/2006 18:45 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
בסדר, סליחה שלא הבנתי. אז כמה פעמים היית באפריקה, מעבר לנסיעה האחרונה ולזו לטנזניה אני חושב. ואיפה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:קמפינג בספארי - לא מסוכן?
להודעה הבאה:כרטיס MASTERCARD בדרא''פ

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

מידע נוסף

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר