כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מוזיקה מדרום אמריקה! חסוס....!!!! 20/04/2007 13:48 לתגובה הבאה
מיקי מיקי לא מחובר מיקי  משתמש פעיל 514 הודעות עד כה
טוב יש דבר שאני לא מבין עד עכשיו , איך אנחנו לא מעלים כאן מוזיקת פולקלור דרום אמריקאית , איך הסמבה הברזילאית ובוסה נובה הקובנית { והברזילאית כמובן} ובכלל מוזיקה רוק טובה , מאנה המקסיקנית או הארגנטינאית{ נושא בפני עצמו } ליבדו הפרואנית, ועוד הרבה אחרים מתחמקות מהפורום הזה. איך הדבר שזורם בעורקים יותר מפלטה, שמקפיץ את המליונים בקרנבל, ושמזיז את כל האנושות הדרום אמריקאית . ``בשם סנטה מריה הקדושה`` איך ``ה מ ו ז י ק ה`` נעלמה מאתר זה. אז קודם כל למה אין מוזיקת רקע האתר? וכדאי לחשוב על זה אם אתם{בעלי המטייל } רוצים לשדרג לחיות את האתר מחדש. איזה מוזיקה אתם הבאתם מדרום אמריקה ? ומה השיר שעשה לכם את הטיול? תמיד יש את הלהיט המקומי ששומעים בכל פינה אז מהו ובאיזה תקופה ? יאלה שרשור................................ כי זה באמת נושא חשוב. מיקי

" אם ניתן לאחרים ממה שיש לנו ונפעל קדם כל למענם, נמצא את האושר."
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מוזיקה מדרום אמריקה! חסוס....!!!!:Re תגובה ל - 1 20/04/2007 14:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לי לי לא מחובר לי  משתמש פעיל 1481 הודעות עד כה
אני הכי נהניתי מהשיר Tu Carcel של Los Enanitos Verdes אבל גם חואנס על אינספור שיריו הדומים משהו מעלה לי זכרונות מעולים מרחבי היבשת. ודדי יאנקי תמיד מקפיץ לי את קוסקו לראש.

שאלות? yacobi_l@yahoo.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מוזיקה מדרום אמריקה! חסוס....!!!!:Re תגובה ל - 2 20/04/2007 14:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
ללא ספק mana וdady yankee וjuanes אך מה עם shakira האחת והיחידה? הגדולה מכולן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הסיבה המשנית תגובה ל - 3 20/04/2007 14:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לי לי לא מחובר לי  משתמש פעיל 1481 הודעות עד כה
שבגללה לא הזכרתי אותה, היא שאני לא מת עליה. הסיבה העיקרית היא שאותה אני הכרתי מהארץ, ולמעשה שמעתי אותה בארץ הרבה יותר מאשר שם.

שאלות? yacobi_l@yahoo.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הסיבה המשנית:Re תגובה ל - 4 20/04/2007 19:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
בקולומביה היא חזקה מאוד, בייחוד השירים היותר ישנים שלה והיותר טובים שלה! הרבה שירים שלא הכרתי מהארץ, הרבה יותר סטייל לטיני ופחות אמ טי וי. כדאי לך לנסות וחוץ ממנה יש עוד המון המון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. רשימה חלקית ביותר. תגובה ל - 2 21/04/2007 15:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
צודק, מיקי - זהו אכן נושא ראוי מאין כמוהו. לפני הכול, שאלה: מיהם ליבדו הפרואניים? אני לא זוכר ששמעתי איזושהי מוזיקה פרואנית טובה, למעט בריקודי הפולקלור המרשימים שלהם [דוגמת ה`מארינרה`, וזה ממש לא משהו להעביר איתו נסיעות ממושכות באוטובוס]. באשר אלי, אני מניח שאשמיט כאן לא מעט שמות, מחמת קוצר היריעה והזיכרון הרופף. כמו שאמר לי, גם בשבילי חלק גדול מהטיול היה בסימן מוסיקה לטינית טראשית מהחלק הצפוני של היבשת. דאדי יאנקי, הקטור, טיטו, וויסין, יאנדל, ציון, לנוקס, נורייגה, ועוד רבים ורעים אחרים. רגטון אולי אינו הז`אנר האיכותי ביותר, אבל זו מוסיקת הריקודים המגניבה ביותר שהומצאה מאז שחר ההיסטוריה, למעט הפאנקי. גם שירים לטיניים מחוץ ליבשת שאינם רגטון עשו לי את זה, ובמיוחד הקומביה הנהדרת של סלינה וקומביה קינגס מארה``ב, הג`יפסי קינגס האלמותיים ממכסיקו, ומאנו צ`או הצרפתי שמלהטט בספרדית ופורטוגלית. את מאנה הארגנטינים אני לא מכיר, אבל יש שם לא מעט להקות רוק ופופ ומשובחות. אהבתי במיוחד את מיראנדה [Don, El Profe, Yo te Diré] ואת קאפאנגה [El Mono Relojero, El Akordeon, Ramon, Raimundo]. אבל אין ספק שמעל כולם מתנשאת בגאון מלכת ארגנטינה לעולם ועד, מרסדס סוסה הגדולה מכולם. למרות שלא אהבתי את קולומביה במיוחד, המוסיקה שם נפלאה, ולא פעם התענגתי על נסיעות באוטובוסים מצ`וקמקים בדרכים משובשות, רק בגלל תחנות המוסיקה המקומיות ששמע הנהג. אני עדיין נהנה לפעמים להקשיב לתחנות כאלה ברשת. לדעתי, חואנס הוא זמר די מחורבן, אבל Camisa Negra הוא באמת שיר ענק, אולי הטוב מכולם. שאקירה היא זמרת מצויינת, במיוחד בספרדית. La Tortura, עם אלחנדרו סאנס, הוא שיר נפלא, וגם השירים הידועים [מתי שיהיה, היכן שיהיה; ירכיים אינן מכזבות] נשמעים הרבה יותר טוב בספרדית. וכמו בכל דבר אחר, גם בברזיל המוסיקה נמצאת גבוה מעל כל השאר. שם גם נחשפתי ליותר מוסיקה מאשר בכל מדינה אחרת, לא מעט בשל הסנטימנטליות של המקומיים, וחיבתם ארוכת השנים ל-MPB. ז`ילברטו ז`יל, אסטרוד ז`ילברטו, ז`ואאו ז`ילברטו, בבל ז`ילברטו, טום ז`ובי, אליס רז`ינה, מאריה ריטה, ריטה לי, דוריבאל קאיימי, שיקו בוארקה, דניאלה מרקורי, ז`ורז`י בן-ז`ור, סאו ז`ורז`י, אנה קארולינה, מאריזה מונצ`י, ובטח שכחתי עשרות. וגם להקות קצת פחות מוכרות, כמו להקת הרגאיי הבאהיינית סקאמבו, ורגאיי ברזילאי בכלל. וגם הפאנקי של ריו [כאמור, מוסיקת הריקודים המגניבה ביקום], ובמיוחד את טאצ`י קברה באראקו [Satisfação], אם.סי. מארסיניו [Catucar, Rap Glamurosa], בולה די פוגו [Atoladinha], בונג`י דוש גורילאש [Gorila Maluco Gorila Doidão] ובונג`י נאורוזי [Break da Caveira, Pavaroti]. המוסיקה הזו תכבוש יום אחד את העולם. ויש עוד המון שאני לא זוכר כרגע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מוזיקה מדרום אמריקה! חסוס....!!!!:Re תגובה ל - 3 21/04/2007 17:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
Eddie Herrera- Como Hago השיר הכי כיפי, הכי מקפיץ ששמעתי בטיול. גם בגרסה של של להקת Kaliente(טעות במקור) ואם במוזיקה פרואנית/בוליביאנית עסקינן, השיר שהכי התחברתי אליו היה Wistu Vida ואיך אפשר בלי Me Voy של Julieta Venegas.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מיהם libido הפרואנים ?!!! תגובה ל - 6 21/04/2007 20:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לשאלתך. אז אלה להקה שהכרתי אותה בתקליטה השני צעירים ונמרצים שעושים אחלה מוזיקה רוק פופ עם ניחוח דרום אמריקאי\ אמריקאי, בתקליט האחרון יש שיר עם ניחוח אינקאי { el camino {qosqo שנים שמעתי רק תקליט אחד ואז מצאתי את האתר שלהם ויכולתי למצוא את כל התקליטים החדשים שלהם. אחלה מוזיקה רוק מעולה והעיקר שהוא פרואני . עכשיו איך אנחנו יכולים לעלות שירים לאתר ? איך אפשר להחליף קצת מוזיקה טובה מלבד שמות , הייתי רוצה להעלות שיר כמו תמונה, אני בטוח שאפשר לעשות זאת עם רצון טוב של מנהלי האתר, לגבי זכויות יוצרים בטח תיהיה איזו בעיה משפטית עם זה. אבל יש מצב אולי למצוא לזה פתרון, {כגון אפשר להעלות קישורים של הלהקה\זמר או השיר} אפשרות של להעלות ללא מתן הורדה בטח יש את זה. בקיצור משימה למנהלי האתר. דבר אחר מוזיקה איכותית תמיד תיהיה יותר טובה ופחות , אבל יש מצב שפשוט יש שיר שמתנגן לאורך כל הטיול עד שממש שונאים אותו ובכל זאת קונים את התקליט , כי הוא הופך למשהו אחר מלהיט, הוא הופך לזיכרון לנוסטלגיה לחלק ממך בטיול. המקום: בולביה הזמן: מרץ 2000 הזמר : marco antonio solis השיר: si no to hubieras ido חרש לי את המוח חודש שלם, לא יכולתי לסבול אותו יותר, אז קניתי את הדיסק.
האתר של להקת ליבידו

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מוסיקה לטינית תגובה ל - 8 21/04/2007 21:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלקנה אלקנה לא מחובר אלקנה - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2639 הודעות עד כה
זה בערך כמו לומר מוסיקה אירופאית. לא שאני מחזיק מעצמי ידען גדול במוסיקה מדרום אמריקה (מכל הדברים אחד הכי זכורים לי זה דווקא הג`ינגל של רדיו ``פאנאמריקנה``- הגלגל``צ של פרו) אבל ההיקף שם כ``כ גדול, שלהשוות בין מוסיקה מפרו למוסיקה מברזיל זה כמו גותיקה גרמנית ופופ בריטי. תוספות שלי: לה לי la ley קאיטנו ולוסו ויקטור חרה (jara - זה מה יש, כך קוראים לו:-)) el condor pasa -השיר האלמותי שבוצע בגרסאות במיליון שפות (כולל עברית!), ומזכיר לי את האלטיפלנו של בוליביה שלושה-ארבעה בוליבינים\ פרואנים\ אקוודוריאנים שלבושים בפונצ`וס ציבעניים ומנגנים להנאת (או סבל) התיירים בכל מקום שמרוכזים בו יותר מחמישה תיירים. למרות שכשהייתי שם ההצגה המזויפת הזו נמאסה עלי עוד בהתחלה, היום אני נזכר בה קצת בנוסטלגיה, במיוחד עם פרספקטיבה קצת יותר רחבה על המצב הפוליטי-חברתי בדרא``מ. אלקנה

"מה שחושב לא מפסיק לשאול." (אלברט איינשטיין).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. בנוסף תגובה ל - 9 21/04/2007 22:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לרשימה מוסיפה גם את BACILOS ן- MANA , וכמובן את הגדולה מכולם סוניה מורלס שרק אלוהים יודע למה הפרואנים מתלהבים מהשירים שלה ?!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. איך שכחתי את קאיטנו? חרפה. תגובה ל - 9 21/04/2007 23:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בוליביה, מרץ 2000 הא?! גם כבר לא ילדון.. תגובה ל - 8 22/04/2007 00:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  assaf לא מחובר assaf  משתמש פעיל 3273 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אוגוסט 2000 התבלבלתי וואלה לא ילדון... תגובה ל - 12 22/04/2007 09:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שמע עוד מעט פז``ם של 7 שנים הגיע הזמן לחזור. תמיד אחרי הטיול אנחנו נשבעים לחזור . רק שזה לוקח יותר מדי זמן.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מוזיקה מדרום אמריקה! חסוס....!!!!:Re תגובה ל - 6 22/04/2007 09:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
בהחלט שרשור משובח ומעשיר! אני אישית חסידה של הרגאיי טונג, אשר מקורו בכלל במרכז אמריקה, אך חדר לדרום היבשת. תודה על ההצעה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. או שחוזרים פעמיים...אבל תמיד לוקח יותר מידי זמן תגובה ל - 13 22/04/2007 19:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  assaf לא מחובר assaf  משתמש פעיל 3273 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. וכמובן הגדולים מכולם תגובה ל - 14 23/04/2007 00:29 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
איך בכלל שכחתי עד כה? aventura. ההארד קור של הלטיני, עם הלהיט obsecion, ועם עוד להיטים רבים אחרים פחות מפורסמים כאן בארצנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מאיגואסו לפנטנל
להודעה הבאה:נחיתה בברזיל

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף