| 1. מוזיקה מדרום אמריקה! חסוס....!!!! |
20/04/2007 13:48  |
|
טוב יש דבר שאני לא מבין עד עכשיו , איך אנחנו לא מעלים כאן מוזיקת פולקלור דרום אמריקאית , איך הסמבה הברזילאית ובוסה נובה הקובנית { והברזילאית כמובן}
ובכלל מוזיקה רוק טובה , מאנה המקסיקנית או הארגנטינאית{ נושא בפני עצמו } ליבדו הפרואנית,
ועוד הרבה אחרים מתחמקות מהפורום הזה.
איך הדבר שזורם בעורקים יותר מפלטה,
שמקפיץ את המליונים בקרנבל,
ושמזיז את כל האנושות הדרום אמריקאית .
``בשם סנטה מריה הקדושה``
איך ``ה מ ו ז י ק ה`` נעלמה מאתר זה.
אז קודם כל למה אין מוזיקת רקע האתר?
וכדאי לחשוב על זה אם אתם{בעלי המטייל } רוצים לשדרג לחיות את האתר מחדש.
איזה מוזיקה אתם הבאתם מדרום אמריקה ?
ומה השיר שעשה לכם את הטיול?
תמיד יש את הלהיט המקומי ששומעים בכל פינה אז מהו ובאיזה תקופה ?
יאלה שרשור................................
כי זה באמת נושא חשוב.
מיקי
" אם ניתן לאחרים ממה שיש לנו ונפעל קדם כל למענם, נמצא את האושר."
|
|
|
|
| 2. מוזיקה מדרום אמריקה! חסוס....!!!!:Re תגובה ל - 1 |
20/04/2007 14:06   |
|
אני הכי נהניתי מהשיר Tu Carcel של Los Enanitos Verdes
אבל גם חואנס על אינספור שיריו הדומים משהו מעלה לי זכרונות מעולים מרחבי היבשת.
ודדי יאנקי תמיד מקפיץ לי את קוסקו לראש.
שאלות? yacobi_l@yahoo.com
|
|
|
|
|
| 4. הסיבה המשנית תגובה ל - 3 |
20/04/2007 14:30   |
|
שבגללה לא הזכרתי אותה, היא שאני לא מת עליה.
הסיבה העיקרית היא שאותה אני הכרתי מהארץ, ולמעשה שמעתי אותה בארץ הרבה יותר מאשר שם.
שאלות? yacobi_l@yahoo.com
|
|
|
|
|
| 6. רשימה חלקית ביותר. תגובה ל - 2 |
21/04/2007 15:57   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
צודק, מיקי - זהו אכן נושא ראוי מאין כמוהו.
לפני הכול, שאלה: מיהם ליבדו הפרואניים? אני לא זוכר ששמעתי איזושהי מוזיקה פרואנית טובה, למעט בריקודי הפולקלור המרשימים שלהם [דוגמת ה`מארינרה`, וזה ממש לא משהו להעביר איתו נסיעות ממושכות באוטובוס].
באשר אלי, אני מניח שאשמיט כאן לא מעט שמות, מחמת קוצר היריעה והזיכרון הרופף.
כמו שאמר לי, גם בשבילי חלק גדול מהטיול היה בסימן מוסיקה לטינית טראשית מהחלק הצפוני של היבשת. דאדי יאנקי, הקטור, טיטו, וויסין, יאנדל, ציון, לנוקס, נורייגה, ועוד רבים ורעים אחרים. רגטון אולי אינו הז`אנר האיכותי ביותר, אבל זו מוסיקת הריקודים המגניבה ביותר שהומצאה מאז שחר ההיסטוריה, למעט הפאנקי. גם שירים לטיניים מחוץ ליבשת שאינם רגטון עשו לי את זה, ובמיוחד הקומביה הנהדרת של סלינה וקומביה קינגס מארה``ב, הג`יפסי קינגס האלמותיים ממכסיקו, ומאנו צ`או הצרפתי שמלהטט בספרדית ופורטוגלית.
את מאנה הארגנטינים אני לא מכיר, אבל יש שם לא מעט להקות רוק ופופ ומשובחות. אהבתי במיוחד את מיראנדה [Don, El Profe, Yo te Diré] ואת קאפאנגה [El Mono Relojero, El Akordeon, Ramon, Raimundo]. אבל אין ספק שמעל כולם מתנשאת בגאון מלכת ארגנטינה לעולם ועד, מרסדס סוסה הגדולה מכולם.
למרות שלא אהבתי את קולומביה במיוחד, המוסיקה שם נפלאה, ולא פעם התענגתי על נסיעות באוטובוסים מצ`וקמקים בדרכים משובשות, רק בגלל תחנות המוסיקה המקומיות ששמע הנהג. אני עדיין נהנה לפעמים להקשיב לתחנות כאלה ברשת. לדעתי, חואנס הוא זמר די מחורבן, אבל Camisa Negra הוא באמת שיר ענק, אולי הטוב מכולם. שאקירה היא זמרת מצויינת, במיוחד בספרדית. La Tortura, עם אלחנדרו סאנס, הוא שיר נפלא, וגם השירים הידועים [מתי שיהיה, היכן שיהיה; ירכיים אינן מכזבות] נשמעים הרבה יותר טוב בספרדית.
וכמו בכל דבר אחר, גם בברזיל המוסיקה נמצאת גבוה מעל כל השאר. שם גם נחשפתי ליותר מוסיקה מאשר בכל מדינה אחרת, לא מעט בשל הסנטימנטליות של המקומיים, וחיבתם ארוכת השנים ל-MPB. ז`ילברטו ז`יל, אסטרוד ז`ילברטו, ז`ואאו ז`ילברטו, בבל ז`ילברטו, טום ז`ובי, אליס רז`ינה, מאריה ריטה, ריטה לי, דוריבאל קאיימי, שיקו בוארקה, דניאלה מרקורי, ז`ורז`י בן-ז`ור, סאו ז`ורז`י, אנה קארולינה, מאריזה מונצ`י, ובטח שכחתי עשרות. וגם להקות קצת פחות מוכרות, כמו להקת הרגאיי הבאהיינית סקאמבו, ורגאיי ברזילאי בכלל. וגם הפאנקי של ריו [כאמור, מוסיקת הריקודים המגניבה ביקום], ובמיוחד את טאצ`י קברה באראקו [Satisfação], אם.סי. מארסיניו [Catucar, Rap Glamurosa], בולה די פוגו [Atoladinha], בונג`י דוש גורילאש [Gorila Maluco Gorila Doidão] ובונג`י נאורוזי [Break da Caveira, Pavaroti]. המוסיקה הזו תכבוש יום אחד את העולם.
ויש עוד המון שאני לא זוכר כרגע.
|
|
|
|
|
| 8. מיהם libido הפרואנים ?!!! תגובה ל - 6 |
21/04/2007 20:05   |
|
לשאלתך.
אז אלה להקה שהכרתי אותה בתקליטה השני צעירים ונמרצים
שעושים אחלה מוזיקה רוק פופ עם ניחוח דרום אמריקאי\ אמריקאי, בתקליט האחרון יש שיר עם ניחוח אינקאי
{ el camino {qosqo שנים שמעתי רק תקליט אחד ואז מצאתי את האתר שלהם ויכולתי למצוא את כל התקליטים החדשים שלהם.
אחלה מוזיקה רוק מעולה והעיקר שהוא פרואני .
עכשיו איך אנחנו יכולים לעלות שירים לאתר ?
איך אפשר להחליף קצת מוזיקה טובה מלבד שמות , הייתי רוצה להעלות שיר כמו תמונה, אני בטוח שאפשר לעשות זאת עם רצון טוב של מנהלי האתר,
לגבי זכויות יוצרים בטח תיהיה איזו בעיה משפטית עם זה.
אבל יש מצב אולי למצוא לזה פתרון, {כגון אפשר להעלות קישורים של הלהקה\זמר או השיר} אפשרות של להעלות ללא מתן הורדה בטח יש את זה. בקיצור משימה למנהלי האתר.
דבר אחר
מוזיקה איכותית תמיד תיהיה יותר טובה ופחות , אבל יש מצב שפשוט יש שיר שמתנגן לאורך כל הטיול עד שממש שונאים אותו ובכל זאת קונים את התקליט , כי הוא הופך למשהו אחר מלהיט, הוא הופך לזיכרון לנוסטלגיה לחלק ממך בטיול.
המקום: בולביה
הזמן: מרץ 2000
הזמר : marco antonio solis
השיר: si no to hubieras ido
חרש לי את המוח חודש שלם, לא יכולתי לסבול אותו יותר, אז קניתי את הדיסק. האתר של להקת ליבידו
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13. אוגוסט 2000 התבלבלתי וואלה לא ילדון... תגובה ל - 12 |
22/04/2007 09:40   |
|
שמע עוד מעט פז``ם של 7 שנים הגיע הזמן לחזור.
תמיד אחרי הטיול אנחנו נשבעים לחזור . רק שזה לוקח יותר מדי זמן.
|
|
|
|
|
|
| 16. וכמובן הגדולים מכולם תגובה ל - 14 |
23/04/2007 00:29  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
איך בכלל שכחתי עד כה?
aventura.
ההארד קור של הלטיני, עם הלהיט obsecion, ועם עוד להיטים רבים אחרים פחות מפורסמים כאן בארצנו
|
|
|
|