כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אפריקה 27/03/2007 09:43 לתגובה הבאה
  justjo לא מחובר justjo  משתמש בינוני 95 הודעות עד כה
שלום :) אני מזהירה מראש שההודעה שלי אולי תישמע קצת כאילו אני שופכת את הלב.. וזה קצת נכון. אבל אולי תוכלו לעזור בכל זאת. אני מעוניינת להתנדב באפריקה למשך שבועיים עד חודש בסביבות יולי-אוגוסט. מטרת ההתנדבות, חוץ מהגשמת חלום, היא קצת מורכבת גם. בעיקרון אני מתחילה מסלול לימודים באוקטובר, שמטרתו הסופית היא שאגיע למחלקה בינלאומית לעזרה ושיקום עיירות עניות באפריקה. בלי להיכנס לכל מיני פרטים על חלומות ועניינים, אפשר לומר שההתנדבות הרצויה הזאת תהיה מעין חיזוק לפני המסלול הארוך שעומד בפניי. מעין חוויה אמיתית כדי לראות, בין היתר, אם החלום בר ביצוע או לא. מעולם לא התנדבתי במסגרת ישירה כי לא הרגשתי נוח עם מעמד ה``מתנדב``... קשה לי להסביר את זה ואולי זה גם לא רלוונטי. בכל מקרה, אני לא יודעת איזה סוג התנדבות אני מחפשת.. אבל אולי תוכלו בכל זאת להמליץ לאור מה שסיפרתי. אשמח לתגובות במייל. תודה מראש :)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אפריקה:Re תגובה ל - 1 27/03/2007 16:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
סתם מתוך עניין... איזה מסלול לימודים? ואיפה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אפריקה:Re תגובה ל - 2 28/03/2007 09:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4999 הודעות עד כה
הי הי! אנחנו בעד שפיכת לבבות כאן! זה מאד הזכיר לי את עשרות השיחות שניהלנו כקבוצות מתנדבים באפריקה, בהן מנסים להחליט איך הדרך הכי נכונה לתקן את העולם (ואז מבינים שאולי עדיף לשאוף למשהו פחות דיוויד ברוזהאי- או שזה לא שיר שלו במקור?) העיניין הוא שקשה לעשות השלכה בין תחום העיניין שלך, למה שתעשי בפועל. כלומר את מתעניינת ב``עוני`` אורבני, אבל הדרך להתמודד עם התופעה יכול לבוא לידי ביטוי בכל מיני מסגרות התנדבויות: למשל בית היתומים שבו אני התנדבתי לקח ילדים מהשכונה הכי ענייה בעיר, וניסה לשקם אותם ואת המשפחות. כלומר זו לא התנדבות קלאסית בתחום של שיקום עוני, אבל אין ספק שיש לזה השלכות על מצב העוני. אפשרות אחרת היא למשל ``העצמת נשים``. באפריקה תמצאי שפעמים רבות הנשים נושאות את רוב הנטל הכלכלי, אבל מצבן החברתי ממשיך להיות גרוע. אירגונים שיכולים לשפר את מעמדן ולחזק אותן יתרמו בהכרח גם למצב הכלכלי של החברה והעיר. ואז יש את כל האירגונים שעוסקים ב``שיקום קהילתי`` או ``פיתוח עסקי`` - שהם מלחמה בעוני באופן קלאסי. טוב, בסוף יצא לי להשיב בהשתפכות משל עצמי, אבל אני מקווה שזו תהיה תחילתה של התקדמות :) את כל המילים שסימנתי במרכאות תוכלי לנסות לחפש בארכיון מודעות הדרושים שלנו (בלינקים כאן משמאל ---->). יש שם המון הצעות בתחומים הללו- ואני אשמח לעזור לך לסנן...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אפריקה:Re תגובה ל - 3 28/03/2007 15:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  justjo לא מחובר justjo  משתמש בינוני 95 הודעות עד כה
דווקא ההתנדבות שאמרת שאתה עשית נשמעת לי מעניינת במיוחד :) אני אשמח אם תספר לי עליה קצת יותר פרטים. אולי כדי לא להטריד את כולם, אז אפשר לתקשר במייל. ממש תודה! :)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אפריקה:Re תגובה ל - 4 28/03/2007 15:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בשמחה :) הבעיה היחידה היא שכשאני מתחיל לדבר על זה קשה לעצור אותי, אז בואי נעשה דבר הפוך - תסתכלי בצד שמאל על הלינק ``גיל - מנהל הפורום``. יש שם טיפונת מידע על המקומות בהם התנדבתי, ובעיקר לינק לכתבות שלי בנושא. כל החומר (ועוד) נמצא שם :) ואני כמובן אשמח לענות לשאלות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אפריקה:Re תגובה ל - 5 29/03/2007 15:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  daniellehm לא מחובר daniellehm  משתמש בינוני 53 הודעות עד כה
היי... קראתי את הלינקים שלך. וכל נושא ההתנדבות באפריקה ממש מעניין אותי. והייתי רוצה לדעת איך בדיוק הגעת למקומות ההתנדבות האלה באפריקה.. דרך מי? עם מי..? תודה רבה... :)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אפריקה:Re תגובה ל - 5 29/03/2007 15:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  daniellehm לא מחובר daniellehm  משתמש בינוני 53 הודעות עד כה
היי... קראתי את מה שכתבת על ההתנדבות והלימודים. ורציתי לשאול אותך כמה שאלות.. פשוט אני מחפשת כבר הרבה מאוד זמן תחום לימודים שמוביל לעבודה עם שכבות חלשות ובין היתר מחלקות שמסייעות ומשקמות מקומות שונים בארץ ובעולם. וגם אני מתכננת לסוע בקיץ מתישהו (לזמן קצת יותר ארוך..) לאפריקה, ומחפשת מקומות להתנדב שם... אז סתם היה נשמע לי מעניין לשמוע קצת על המסלול לימודים שאת מתחילה.. ואם מצאת איזשהו משהו מעניין על התנדבות באפריקה.. :) תודה... ובהצלחה שיהיה לך.. :)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אפריקה:Re תגובה ל - 6 31/03/2007 01:00 לתגובה קודמת
היי דניאל :) את שני האירגונים בהם אני התנדבתי מצאתי די במקרה באינטרנט (ואז החלטתי שכשאני אחזור אני אקח על עצמי את הפורום הזה ... זה היה קשה למצוא אז). נסעתי לשם באופן עצמאי לגמרי, ועד היום אני ממליץ לרוב מי ששואל אותי לעשות את זה בדרך הזו. זו הסיבה שמדי שבוע אני מפרסם פה הצעות להתנדבות מהסוג הזה - ותוכלי לראות המון כאלה באינדקס האירגונים ובארכיון הדרושים (משמאל---> ) ואם את צריכה עזרה - נשמח!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:Angkor Wat magicf
להודעה הבאה:התנדבות ומגורים