כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אוסטריה-איזור זלצבורג-עזרה!!! 05/08/2007 20:45 לתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
שלום רב.
קיבלתי המלצה על שני מקומות יחסית באיזור זלצבורג אך אין לי מושג מה יש שם. אשמח לקבל עזרה:
1) liechtenstein klamm
2) kehlstern
כמו כן, מאינסברוק אנחנו ממשיכים לכיוון שוייץ דרך ליכטנשטיין. נשמח להמלצות על מקומות מעניינים בדרך...
תודה,
טל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אוסטריה-איזור זלצבורג-עזרה!!!:Re תגובה ל - 1 05/08/2007 21:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
בבקשה
הראשון קניון מים
http://www.wagrain.at/info/ausflugsziele/lichtensteinklamm/

השני קן הנשרים וסליחה אם אני טועה
http://www.salzburg-hotel.at/en-salzburg_sightseeing-eagles_nest_obersalzberg_kehlstein.shtml
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אוסטריה-איזור זלצבורג-עזרה!!!:Re תגובה ל - 1 05/08/2007 21:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הראשון קניון מים

http://www.wagrain.at/info/ausflugsziele/lichtensteinklamm/

השני קן הנשרים וסליחה אם אני טועה

http://www.eagles-nest.de/
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. Eagle`s Nest תגובה ל - 3 05/08/2007 22:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יהודה ר. לא מחובר יהודה ר.  משתמש פעיל 680 הודעות עד כה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קן הנשרים - הבהרה או אזהרה? תגובה ל - 1 06/08/2007 07:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
קן הנשרים נמצא בגרמניה ממש קרוב לגבול עם אוסטריה. ביקרנו שם לפני שבועיים ואני חייבת להזהיר או להבהיר.
הרבה אנשים הולכים לשם מכיוון שזה היה מעונו של היטלר וחושבים שיהיה שם איזושהי אנדרטה או תזכורת לשואה.
מה שהיה למעשה הוא נוף מדהים, מסעדה והרבה גרמנים שמגיעים לשם מסיבות שונות (אני לא רוצה לחשוב על אלה שאולי עולים לרגל...)
אין ספק שאם קוראים על המקום מראש אפשר להגיע למקום ולהרגיש את ההיסטוריה ואת עצמת האתר - אם לא, זה משאיר אותך עם טעם של החמצה במקרה הטוב...
להודות על האמת, אני הצטערתי שביקרתי במקום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אזהרה?....... תגובה ל - 5 06/08/2007 10:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
תחילה תיקון העובדות ההסטוריות:

קן הנשרים לא היה ביתם של אווה ואדולף היטלר אלא בית ההארחה של הצורר.
מעונם של בני הזוג שכן במפלס התחתון של ההר,ליד מלון טורקן,ונותר ממנו רק משטח ביטון.

אשר לאכזבה/אזהרה:
דווקא אני ויהודים רבים חשים שם רוממות רוח ביודענו היכן הוא והיכן אנחנו.
והנוף אכן ניפלא ומצדיק בפני עצמו ביקור שם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. קן הנשרים - הבהרה או אזהרה?:Re תגובה ל - 5 06/08/2007 18:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yosi555 לא מחובר yosi555  משתמש פעיל 616 הודעות עד כה
אני אישית מסכים 100% עם קרן גם אני כשביקרתי לפני כשלושה שבועות באיזור רציתי להגיע לשם אבל ממש לפני הכניסה ראיתי את המקומיים עליזים ,שתויים ושרים שירים קבלתי כמו שאומרים בחילה וכעס נוראי ועשיתי אחורה פנה וירדתי לכיוון אגם המלכים ששם נהנתי הרבה יותר אני לא מצטער שפסחתי על המקום ובטוח שבעתיד גם לא אבקר במקום הזה ספציפית אבל זו דעתי בלבד.
יוסי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. קן הנשרים - לדעתי חובה לבקר במקום !!! תגובה ל - 7 06/08/2007 18:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יהודה ר. לא מחובר יהודה ר.  משתמש פעיל 680 הודעות עד כה
נוף מדהים.

תהנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. איך אתה יודע על תגובה ל - 7 06/08/2007 20:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
מה הם שרו ושמחו?
אולי על השיחרור מהנאציזם ומהיטלר,
ועל השיבה לחיק משפחת העמים?
איך לא חשבת גם על האפשרות הזו
ומייד חשבת שלילי ואנטי-יהודי?
אןלי במקום לקבל בחילה,
היית בעצם צריך להצטרף? חי...חי...חי....
העיקר לחשוב שכולם אנטישמים ונאצים,הא?........
שיהיה לך לבריאות.
נמשיך לבקר בקן הנשרים,ואתה תמשיך להקיא מהבחילה........
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. להנהלת הפורום תגובה ל - 9 06/08/2007 20:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לפתע פתאום שמתי-לב שבכל ההודעות מופיעה לאחרונה פירסומת תחת הכותרת:
``קישורים ממומנים``.
כלומר,הודעותי מסייעות לכם להפיץ פירסומת,בלי שאהנה
מאגורה אחת על-כך.
מה שמביא אותי לשקול להפסיק לעשות זאת,ולקרוא לאחרים גם לעשות זאת.
נא הסברכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. קן הנשרים, רגישות יתר ודכאו תגובה ל - 9 07/08/2007 07:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אתה צודק במשהו - יש משהו בטיול בגרמניה שגורם לך להיות קצת רגיש. כל גרמני שיכור (ויש לא מעט) גורם לנו להרגיש לא בנוח... על תחושות כאלה כמובן אין על מה להתווכח. קשה לומר שאין להן סיבה (לפחות היסטורית)...
ובכל זאת,
כשעליתי לקן הנשרים, מלווה בהמוני גרמנים, קשה לא לשאול את עצמך - למה דווקא לנקודת התצפית הזו הם באים? באמת באמת מדהים שם למעלה, אבל אני בטוחה שגם ממאה נקודות אחרות בפסגות ההרים יש נוף יפהפה.
ישראלים עולים לשם מתוך תחושה היסטורית - וכשמגיעים לשם - אין כלום. אין אזכור אחד לכל הפשעים שנעשו בשמו של היטלר. אין אזכור אחד לאירועים הגדולים שהתרחשו בין היטלר לבין מנהיגי העולם דווקא שם.
נכון, כפי שאמר אחד הכותבים, עברה במוחי המחשבה - ``תראה לך הר היטלר. אני יהודייה גאה מישראל. רצחת את בני המשפחה שלי אבל אני עכשיו מטיילת בנחת על בית ההארחה שלך. אני נצחתי ואתה הפסדת...
אבל מה שקשה הוא - שאתה מרגיש די לבד בתחושה הזו למעלה, בין מאות הסועדים העליזים. אין שם תחושה של כובד ראש או של רצינית. זהו אתר פיקניק. אתר פיקניק ראוי היה, אולי?, למצוא במקום אחר.
אגב, אם באמת רוצים בביקר בגרמניה להתחבר להיסטוריה ולשואה - לכו לדכאו. המקום מרגש וחשוב. מה שמדהים שם הוא הקרבה לעיר גדולה יחסית, הפסטורליה, והידיעה שאת הזוועות התחילו במחנה עוד בתחילת שנות השלושים. על המקום הזה לא יכלו להגיד שהייתה שם מלחמה והתושבים היו תחת כיבוש ובלל, לא ידעו על מה שקורה שם. כולם ידעו. הנאצים אפילו לא הסתירו את זה. הם רצו שכולם ידעו שמתנגדי השלטון וגורמים לא רצויים בחברה (כולל יהודים כמובן) יגיעו לשם וגורלם יהיה רע ומר...
שם, לדאבוני, כמעט לא ראיתי גרמנים....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. אוסטריה-איזור זלצבורג-עזרה!!!:Re תגובה ל - 1 09/08/2007 18:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
ליכטנשטיין קלאם הוא קניון חמוד וקל הליכה ליד סנט יוהאןאם פונאו
ומוצע לעשות גם את מצודת וורפן
מאינסברוק מומלץ להגיע לבלודנץ ולאחר מכן לאגם ברגנץ
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. קן הנשרים - אתם מוזמנים לקרוא כאן תגובה ל - 12 05/07/2008 19:59 לתגובה קודמת
  arik2005 לא מחובר arik2005  משתמש פעיל 542 הודעות עד כה
באמת כדאי לקרוא קצת חומר לפני שנוסעים לקן הנשרים. עבור הישראלים וגם לאמריקאים ולגרמנים זה מקום טעון. כל הסיפור על גרמנים עליזים שמחים ורוקדים זה קשקוש בלבוש. חלפו למעלה משישים שנה. זה אתר עם נוף עצום בעל משמעות הסטורית אבל זה לא יד ושם ולא אושוויץ. רוב המטיילים הם בני נוער. גם בני נוער ישראלים מצחקקים במצעד החיים.
כדאי קצת להשתחרר מהטראומות. גרמניה היום היא מדינה דמוקרטית שהתנערה לחלוטין מעברה. לא צריך לחפש בכל ילד גרמני שיוצא לטיול שנתי את הנאצי שמסתרר מאחוריו. וזה, גם כפי שהעיר פה מישהו לפני, לא "הבית של היטלר" - הברגהוף, שנחרב והופצץ עד היסוד. פרטים על קן הנשרים בלינק המצורף:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=644078
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול לקרואטיה - סלובניה - אוסטריה : עזרה דחופה! :)
להודעה הבאה:רשיון נהיגה

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר