כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לבעלי בנזיניות ולמביני דבר בבנזיניות 22/07/2007 13:35 לתגובה הבאה
  משה ר לא מחובר משה ר  משתמש פעיל 853 הודעות עד כה
אני מתכנן טיול ארוך לסין.יש לי גזיה אבל בגלל בעיה של נגישות לרכישת בלוני גז אני רוצה לקנות בנזיניה.
מבדיקה ראשונית בחנות הוירטואלית ראיתי שיש בנזיניות במחירים שונים .מכיון שמחירי הבנזיניות גבוהים מאוד ,בהשוואה לגזיות,אבקש לקבל חוות דעתכם על הבנזיניה שכדאי לקנות.
אני מחפש בנזיניה קלה במשקל(כולל מיכל),נוחה וקלה לתפעול , ניתן להשתמש בסוגי בנזין שונים וכן שאין לה בעיות של תקלות,סתימות וכדו`.
אשמח לקבל המלצותיכם כולל איפה כדאי לקנות(לאו דווקא בחנות למטייל-שיהיה יותר זול).
תודה לכל העונים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. יש כמה אופציות: תגובה ל - 1 22/07/2007 22:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1594 הודעות עד כה
MSR Whisperlite International. מאוד פשוטה, קלה ללמידה וגם לניקוי, אבל בקושי ניתנת לכוונון גובה להבה.
Optimus Nova. לא יודע אם עוד מוכרים בארץ, והיא יקרה - אבל מאוד, מאוד יעילה והניקוי-תוך-כדי-בעירה - מצויין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. MSR Whisperlite תגובה ל - 2 22/07/2007 22:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
היות והייתה לי בעבר (לפני 10 שנים) רק את הדגם הזה ואינני מכיר לעומק אחרות, חשבתי לתומי כי יש דגמים טובים יותר כיום. ובכלל אני כבר כמה שנים מבשל בכהליה.

אם כבר היא עדיין מומלצת אוסיף כי בנזיניה זו אכן נוחה מאוד לתפעול ולבישול, לא נשרף לי האוכל ואני זוכר שיש לה ברז כיוון אני מניח שעם הזמן לומדים להתסדר איתו..

סוגי דלקים שונים: יש לה דיזה לסולר או דלק אחר אני לא זוכר, לא נסיתי אבל זה נותן לך אופציה נוספת.

טיפול שוטף:
נקיון תדיר, (יש לה חוטר פנימי המנקה את צינור הדלק ומחט פנימית המנקה את הדיזה) יפתור לך בעיות של סתימות אם כי תמיד תעדיף דלק נקי ונטול עופרת. לי לא היו סתימות.

חלקי חילוף: כך עימך עוד מס` אטמי גומי ושפורפרת קטנה של ווזאלין וזאת על מנת למנוע סדקים באטם הגומי, סדק כזה עלול לגרום לפריצת דלק ולשריפה לא נעימה ומסוכנת במקרים מסויימים. (מצורף לינק עם סיפור מקרה)

בכל מקרה כדאי לך לפני יציאה לטיול לפרק אותה בבית, להפעיל אותה ולוודא שאתה מבין מה עושים איתה, כשיהיה לך קר ובנוסף לכך אתה גם עייף ורעב זה יהיה הרבה יותר מסובך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תכנון מנצח לא מחליפים. תגובה ל - 3 23/07/2007 09:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ישנה, פשוטה, קשה מאוד לשנות גובה אש (אם כי אפשר ללמוד) - אבל מאוד יעילה, מאוד נוחה לניקוי ואמינה. לא הייתה ל-MSR שום סיבה להחליף אותה, כי הדגם ממשיך להימכר יפה עד היום. השינוי היחיד שיש בדגם היום לעומת הדגם שהיה לפני עשור ובו השתמשתי לא מעט בעשור האחרון, הוא החלפת צינור המשאבה (יותר עמיד ופחות דולף דלק כשמשחררים אותו אחרי שימוש).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. וזה מזכיר לי, תגובה ל - 4 23/07/2007 09:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שמאז הנובה כמעט לא ראיתי משהו חדש מעניין בבנזיניות. יש את האלה של פרימוס, אבל הן בעצם רק שיפור מינורי לדגמים שהיו קיימים קודם, ויכולים היו להשתמש גם גז וגם דלק. אבל בכל זאת יש כמה דברים מעניינים - כירת הטיטניום של קולמן, היקרה להחריד וקלה למדי, שלדברי היצרן לא דורשת חימום מקדים, ויכולה גם היא להשתמש בדלק או בגז - אבל לא בכל דלק, והברונטון ואפור, קרובת משפחה חוקית של הנובה (אותו קונצרן) שפשוט מכוונים אותה (מסובבים חלק) כדי להחליף סוג דלק.
אבל רוב הפיתוחים המעניינים שראיתי בזמן האחרון היו דווקא לגזיות - ה-Jetboil, הפרימוס EtaPower, או ה-MSR Reactor (שכרגע אין להשיג כי הייתה תקלה בסדרת הייצור הראשונה, והם שינו את התכנון ועוד לא החזירו לשוק).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הופס איזו טעות כתיב. כך עימך צ``ל קח תגובה ל - 3 23/07/2007 10:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
מזל שיש רק שתי אותיות לטעות בהן. :-)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ולעניין הבנזיניות תגובה ל - 6 23/07/2007 10:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
צריך לזכור שבנזיניות הן תמיד:

מסריחות (מדלק)
מלכלכות (מפיח ודלק)
מרעישות (כי ככה הן)
דורשות טיפול וניקוי שוטפים (אחרת אוכלים אוכל קר ומקללים כל הלילה)
ועוד כהנה וכהנה....

אני שחובב בישול בשטח למדתי בזמנו אפילו להנות מהחסרונות הנ``ל, יש בבבניזינה משהו מאוד ``תרמילאי``.
אבל אחרי שעברתי לכהליה עם כל היתרונות וגם החסרונות שיש לה, הבנזיניות ניראות לי קצת מיושנות ומבחינתי הן זכרון נוסטלגי.
חבל מאוד שמחירי הכהליות האמירו מאוד וכיום ניתן למצוא רק כמה דגמים בודדים שעוד נשארו במלאי.

אגב כך, האם יש בנמצא סיר מצופה טפלון המתאים לטרנגיה?
אם לא, יש סיר טטניום מתאים? כי כבר חיפשתי ולא ממש מצאתי. ובכלל טטניום חוץ ממשקל קל הוא גם לא דביק כמו הטפלון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. יש במובן מייצרים. תגובה ל - 7 23/07/2007 12:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא יודע אם עוד יש במלאי - פנה לחברת שלדג. לי יש סיר טיטניום של טרנגיה, והוא אכן מאוד נוח לניקוי גם בלי ציפוי טפלון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הייתי שם, לא זכור לי, אבדוק שוב תגובה ל - 8 23/07/2007 12:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אה..... ש תגובה ל - 8 23/07/2007 18:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1997 הודעות עד כה
יש לי בחנות עדיין סיר טיטניום,דבר איתי, ננסה לארגן לך משהו.

ולכותב המקורי, אנחנו יושבים תחת אתר של למטייל, הודעות שממליצות לקנות בחנויות אחרות מחנויות למטייל ימחקו,

ובכל מקרה, בלמטייל מובטח לך מחיר שווה או זול יותר מכל חנות ממשית בארץ.

ירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. בקשר לסיר תגובה ל - 7 24/07/2007 10:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
חשוב לזכור כמה חסרונות מאוד גדולים שיש לטיטניום.

הכי חשוב:
מוליך חום גרוע!! (רק אנחנו המטיילים אוהבים אותו בגלל המשקל אבל הוא לא באמת טוב לבישול)

ונכון שקל לנקות אותו, אבל ציפוי טפלון הרבה יותר קל לנקות (וזה כבר קשור לאנרגית פני שטח שלהם)

בכל מקרה יש לי 1.75 ו 1.5 טיטניום שאני משתמש בהם על בנזניה ולא כהליה ואני מרוצה מהתפיקוד ובעיקר מהמשקל והנפח הכולל של סט הבישול שלי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. החומר אמנם מוליך גרוע יותר תגובה ל - 11 24/07/2007 15:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מהאלומיניום,
אבל בהתחשב בעובי של הדופן, בכמה מבחנים שנעשו בחו``ל לסירים מקבילים מטיטניום ואלומיניום (נדמה לי סטים של MSR), ההבדל בזמני הבישול היה זעום ביותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. והנה באמת השוואה אחת, תגובה ל - 12 24/07/2007 15:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
על כירות גז ואלכוהול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. החומר אמנם מוליך גרוע יותר:Re תגובה ל - 12 24/07/2007 18:07 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
בלי קשר לעובי דופן הבעיה בהולכת חום הלא טובה (וביחס להרבה דברים טיטניום מוליך חום גרוע) היא חלוקת החום לאורך הסיר.

אבל מכיוון שבשטח זה לא משטח 5 כוכבים זה לא בא כל כך לידי ביטוי
ובכהליה שלהבה חלשה יחסית לבנזניות זה עוד פחות נכנס לידי ביטוי.
הבדיקה שנתת היא על הרתחה של מים אם הבנתי נכון וזה לא משנה כל כך הולכת החום.

אבל אם תיקח סיר טיטניום מעל להבה של בנזניה תקבל מהר מאוד נקודות אדומות באזורים שבהם נוגעת הלהבה.

דרך אגב עניין הולכת החום הלא טובה של טיטניום עשתה הרבה צרות לרוסים שבנו צוללות מטיטניום ולא חשבו על זה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אוהל Ferrino MTB
להודעה הבאה:גזייה באוגנדה? או אלטרנטיבות אחרות...