כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיולים ארוכים עם ציוד צילום מקצועי 27/07/2007 23:45 לתגובה הבאה
  maximdavidov לא מחובר maximdavidov  משתמש מתחיל
שלום,
רציתי להתיעץ עם מישהו שעשה טיולים ארוכים עם ציוד צילום מקצועי.

תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אני. ואם היית כותב את השאלה, תגובה ל - 1 28/07/2007 23:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1594 הודעות עד כה
אפילו הייתי יכול לענות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיולים ארוכים עם ציוד צילום מקצועי:Re תגובה ל - 1 29/07/2007 12:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אתה מוזמן להעלות שאלות לגבי הטיול עם הציוד,ואז נוכל לעזור..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חחחחחחח... הרסת אותי מצחוק! תגובה ל - 1 30/07/2007 17:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיולים ארוכים עם ציוד צילום מקצועי:Re תגובה ל - 3 31/07/2007 11:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום,
מצטער על התגובה המאוחרת :) השאלה שלי היא באיזה תיק או תיקים כדאי להשתמש כך שאני אוכל גם לקחת את הציוד צילום וגם ציוד רגיל שאני אצתרך לתקופה של כ-7 ימי טיול?
הציוד צילום שלי מכיל:
1. מצלמת SLR
2. עדשה 80-400
3. עדשה 85
4. עדשה 70-200
5. חצובה

תודה מראש,
מקס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אני הייתי אומר, מלכתחילה - תגובה ל - 5 31/07/2007 14:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ותר על חלק מהציוד.
כן, אני יודע שזה ויתור קשה. אבל מה? בפועל, מהנסיון שלי בטרקים מרובי-עדשות, רוב מוחלט של הצילומים נעשה בעדשה-שתיים, הן כי ככה יוצא והן בגלל שלהחליף עדשות באמצע הליכה או כשיש תנאי מזג אויר גרועים - לא כיף, ולא נעים. ואם, כמו שאני חושד, ה-70-200 שלך היא 2.8, והחצובה היא מנפרוטו או בוגן סטנדרטיות - אז, בלי תיק, אתה הולך לסחוב הרבה מאוד משקל; אם נניח לרגע שיש לך קנון, ייצא שתסחב גוף - באזור 800-900 גרם עם סוללה ועדשה, בהנחה שמדובר ב-Eos 20/30, עוד 425 גרם ל-85/1.8, או 1025 אם מדובר ב-85/1.2, עוד 1450 גר` ל-70-200 (אני מניח שזו ה-2.8, אחרת אין הגיון לסחוב גם אותה בנוסף ל-80-400), ועוד לפחות קילו ל-80-400, וקילו וחצי אם מדובר בדגם של סיגמה עם המייצב, ולזה יש להוסיף חצובה וראש - בין קילו וחצי לשניים. ואם אתה לוקח הרד-דיסק נייד לתמונות, יש להזכיר גם אותו, או סוללה נוספת, או סוללת פילמים (כל אחד שוקל כשלושים גרם) אם אתה מחזיק במצלמת פילם, וכו`.
מה קיבלנו? קיבלנו שלפני ששמת גרם ציוד עליך, אתה סוחב בין 5-7 קילוגרמים של ציוד צילום, במקרה הטוב; אם יש לך ניקון וסט העדשות המקביל, או קנון Eos5D, תוסיף במהירות עוד כמה וכמה גרמים. ולזה יש להוסיף 10-15 ק``ג של ציוד רגיל לטרק, אם יש מזל. זה הרבה מאוד.
זה הרבה, הרבה יותר מדי משקל אם המטרה העיקרית שלך היא לטייל. לעומת זאת, אם המטרה העיקרית היא לצלם - הייתי לוקח גוף גיבוי נוסף. מה יעזרו כל העדשות אם הגוף מתקלקל, שלא לדבר על כך שאפשר לשים עדשה א` על גוף א` ועדשה ב` על גוף ב`, ולחסוך חלק מהחלפות העדשות.
לדעתי, צא רק עם ה-70-200 וחצובת כיס יציבה (למשל, הפודזילה פרו, היא גם לא יקרה כל-כך וסוחבת עד שלושה קילו), שתמקם על אבנים וגופים שונים. נכון, זה מגביל אותך: אתה לא מקבל מפתח צמצם נהדר של ה-85, וגם לא את הטווח הארוך של ה-80-400; אבל בטרקים, רוב התמונות שתעשה קרוב לודאי יהיו בעדשה אחת, ואת אותה העדשה אפשר לסחוב ולחסוך הרבה קילוגרמים. אם חשוב לך יותר הטווח ממפתח הצמצם - קח רק את ה-80-400.
במצב כזה, בעיית האחסון מצטמצמת פלאות - כי יש לך רק מצלמה ועדשה, ותיק צילום סטנדרטי יכניס אותם. הייתי ממליץ על הסדרה של קאטה, אם תוכל להשיג, כי יש להם את תיקי הצילום המשוריינים ביותר שראיתי מימי. למרבה הצער בשבילי, אין להם חיבור לרצועות עבור מנשא חזה, אז אני לא משתמש בהם, אבל הם מצויינים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אני הייתי אומר, מלכתחילה -:Re תגובה ל - 6 02/08/2007 22:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התשובה המקיפה. באמת למדתי המון ממנה. אך בסופו של דבר נשארתי מול החלטה קשה, על איזה ציוד לוותר :).
אני חושב שאני אקח את ה-70-200 וה-85 וכמובן את החצובה ופלאש. אני די מתלבט לגבי מצלמת הגיבויי אבל נראה לי שלא ארצה לסכן את הטיול (עד שהחלטתי לעשות אותו!) ואקח אותה בכל זאת. זה ממקם אותי בערך ב-5 ק``ג. עדיין נשארו לי שתי שאלות, האם היתה ממליץ על מנשא חזה (אף פעם לא השתמשתי בהם) בתוספת מנשא לעדשה? והשאלה השניה האם זה מקל כשיש איתך עוד אנשים (3-4) או שבכל מקרה כל אחד סוחב את הציוד שלו?

תודה מראש,
מקס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ככה: תגובה ל - 7 03/08/2007 13:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
1. אני שוב מציע בחום שתשקול לקחת חצובה קטנה יותר, כמו זאת בלינק למטה. לצרכי טיולים, השימושיות שלה גדולה אפילו יותר מאשר חצובה גדולה, כי הרבה יותר מהר מציבים אותה (הקיט שלי קל יותר, אז השתמשתי עד היום ב-Ultrapod II; אבל זאת חצובה עם הרבה המלצות שיכולה בקלות לסחוב גם מצלמה הגונה ו-70-200 2.8, גם בחשיפות ארוכות. וזה יחסוך לך קילו ומשהו.
2. לגבי מנשא חזה - רעיון טוב, אבל:
א. אתה חייב לשים את המצלמה בתוך שקית (אני משתמש בזיפלוק פתוחה; ככה אפשר לשלוף את המצלמה מיידית) כדי למנוע מעבר זיעה מהגוף. במנשא חזה המצלמה צמודה לגוף, הזיעה עוברת למנשא, ועוד לא נתקלתי בתיק מצלמה חסין מים שגם נוח לסחוב אותו על החזה. לכן יש חובה להוסיף מיגון נוסף.
ב. הרצועות. השתמשתי ברצועות של LOWE, והן מאוד לא נוחות; הרצועות של Sundog טובות בהרבה, אם אתה יכול להשיג. ובכל אופן אתה חייב תיק מצלמה שיש לו ארבע טבעות D כדי שיהיה אפשר לחבר אותו לרצועות. אני משתמש באחד מאלה של Lowe, אבל לעדשה בגודל שלך הייתי דווקא ממליץ על זה של סאנדוג, אם אתה יכול למצוא אותו. אני לא מבין למה לך תיק לעדשה השניה: היא הרי תהיה מחוברת למצלמת הגיבוי, יש להניח.
3. לגבי חלוקת משקל: רק אם החברים שלך בדיוק באותו ראש כמוך ומתכוונים לצלם הרבה. במקרה כזה אפשר, למשל, להחליט שאחד סוחב את מצלמת הגיבוי ואתה את הראשית. או שאחד סוחב את החצובה (פעם חבר ואני יצאנו לטיול שבין השאר רצינו בו לעשות כמה תמונות לילה במקום מסויים. כדי לא לסחוב הרבה, אני לקחתי מצלמה, הוא חצובה, וגם בשאר הציוד התחלקנו, ועשינו את התמונות ביחד.) אבל רוב הסיכויים - שכל אחד יסחוב את הציוד שלו, ולא הרווחת כלום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. ככה::Re תגובה ל - 8 05/08/2007 15:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי,
ראיתי את החצובה ואני ממש מקווה שהיא תעשה את העבודה (כי אתה חייב להודות שחיצונית היא לא משדרת ביטחון :)). אבל החיסכון במשקל רציני ביותר עם זה אי-אפשר להתווכח. לגבי המנשאים ראיתי את זה של Sundog, חבל שהם לא כותבים את המידות ואני גם לא ראיתי אותם בארץ (למרות שתמיד אפשר להזמין). Lowe לאומת זאת ניתן למצוא בארץ וגם לבדוק איך זה יושב, אני הבנתי ממך שבמקרה של Lowe אני צריך לשים לב לרצועות, התכוונת ל- Topload Zoom Chest Harness שלהם? הדגמים שנראים לי מתאימים ב-Lowe הם Toploader 75 AW ו-Topload Zoom AW. הייתי רוצה לשמוע את דעתך.
לגבי מצלמת גיבוי תהייה לי בעיית אחסון אם אני אחבר אליה את העדשה (במקרה כזה רק מצלמה אחת יכולה להיות בתוך המנשא בכל רגע נתון) בלי העדשה אני יכול לשים אותה בתיק רגיל, זה מה שחשבתי. למרות שכמובן שהיא תהיה זמינה יותר, כך לא צריך להחליף בין העדשות כל הזמן, נראה אולי אני אחשוב על משוה.

תודה, הידע שלך עזר לי מאוד עד עכשיו.

מקס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. החצובה תעשה את העבודה. תגובה ל - 9 06/08/2007 10:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפחות לפי הביקורות שקראתי.
באשר לתיקים: אני משתמש ב-Topload Zoom קטן של LOWE, כי הסאנדוג שיש לי (לא מוצא אותו כרגע באתר) גדול מדי לצרכי. עם זאת, הוא יותר מרופד ופתיחת המכסה שלו היא בקליפס - מהירה יותר. התיקים של LOWE שאמרת הם תיקים טובים; אני הייתי מחבר אליהם את ה-Action Harness של סאנדוג, שניתן לכוון לה את הגודל באמצעות הרצועות, והיא טובה בהרבה מה-Chest Harness של לואו. יש לה גם פיזור המשקל על שטח יותר גדול, גם רשת, גם דקה יותר - כלומר, פחות מתנגשת עם תרמיל - וגם הרצועות התחתונות שלה אלסטיות קצת, כלומר שכשאתה מהדק אותה אתה עדיין יכול לנשום, מה שאין כן בזו של LOWE, שהרגשתי שיש לה שני מצבים - מהודק מדי או חופשי מדי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. החצובה תעשה את העבודה.:Re תגובה ל - 10 08/08/2007 11:51 לתגובה קודמת
תודה, ממש עזרת לי.
מקס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תרמיל CHIDILONG
להודעה הבאה:מזרן מתנפח - ניפוח ראשוני