כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מקלות הליכה 09/08/2007 23:37 לתגובה הבאה
  OFF RoaD לא מחובר OFF RoaD  משתמש מתחיל 32 הודעות עד כה
אני חוקר עכשיו את נושא מקלות ההליכה לקראת קניה (שביל ישראל), ותוהה מה חשיבות הבולם במקל. אני מניח שיש לזה תפקיד, כי אחרת לא היו מתאמצים בשביל זה כל כך, אבל לא מצליח לעלות עליו. אז: למה חשוב מקל עם בולם? או שזה בכלל לא חשוב?

ובנוגע לדגם, שמתי עין על הGabel Explorer. איך הוא? (במיוחד בהשוואה לMasters Kompressoer 145).

עודד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה טובה, שקשה לענות עליה. תגובה ל - 1 10/08/2007 08:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1594 הודעות עד כה
יש מחלוקת עזה מאוד ביחס לצורך בבולמי זעזועים. יש טוענים שהם עוזרים להם מאוד כדי שהידיים יתעייפו פחות או בקפיצות, יש שטוענים שהם מוסיפים משקל ולא עושים הרבה. מה שבטוח, במוטות אלומיניום - שהם קשיחים להפליא - בולמים עוזרים יותר מאשר במוטות סיבי פחם או עץ שגמישים קצת יותר. אני באופן אישי מחזיק את הקומפרסור ודי מרוצה, למעט מהרעש של הבולם שפשוט אי-אפשר להיפטר ממנו. הגייבל אקספלורר הוא מקל טוב, אם כי יקר; אין לי הרבה נסיון איתו, כך שאני לא יכול להשוות לקומפרסור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה טובה, שקשה לענות עליה.:Re תגובה ל - 2 10/08/2007 10:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי OFFROAD,

התיאוריה שאני מכיר היא שבולם הזעזועים שומר על המפרקים(מרפק וכתף), זאת על מנת שהמפרקים הנ``ל לא יקבלו טראומות קטנות לאורך זמן. הבולמים בצורה כלשהיא אמורים לעזור בעניין. אם אתה ממש מעוניין פשוט תכנס לאתרים של חברות מקלות הליכה או שתשלח להם אימייל.

לגבי COMPRESSOR. היו לי מקלות ישנות של COMPRESSOR והם היו זוועה. כל הזמן התקצרו בזמן ההליכה וזה מעצבן!!!
קיבלתי את הCOMPRESSOR החדש איתו עשיתי מספר מסלולים והוא מוכיח את עצמו יותר טוב.

אבל אם אתה רוצה מקל איכותי תקנה LEKI. הוא יצרן מספר אחד במקלות הליכה. יש מקלות לטרקים(שביל ישראל), טיולים פחותצ ארוכים עם פחות משקל(NORDIC WALKING). תכנס לאתר האינטרנט של LEKI ותוכל להתרשם מהמבחר. אני לא יודע אם מוכרים LEKI בארץ עדיין.
פעם לאחי הייתה בעיה עם המקל והתברר כי היבואן בארץ גרוע מאוד והחברה הגרמנית LEKI הפסיקה לעבוד איתם.
אח שלי שלח אי מייל עם תמונה של החלק שנפגע. לאחר שבועיים קיבל את החלק החדש ללא תשלום מגרמניה.
אז אין מה לדאוג.

לגבי GERBEL, לא מכיר. אבל גם לא ראיתי שמטיילים איתו יותר מדי בחו``לץ לרוב כולם הולכים עם LEKI.

תהנה,

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה טובה, שקשה לענות עליה.:Re תגובה ל - 3 10/08/2007 20:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
קודם כל מוכרים LEKI בארץ (התחלף היבואן לפני כמה חודשים אז אין מה לדאוג). גם GABEL הם מקלות מצוינים, לי יש מקל שלהם ואני מאוד מרוצה ממנו (כבר 4 שנים ללא קלקולים והוא עוזר מאוד), דווקא אם תטייל באיטליה או בספרד תראה הרבה שמטיילים איתם, הכל עניין של תרבות הטרקים המקומית (גם הניו זילנדים מתגאים יותר בתוצרת המקומית שלהם).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ועכשיו סוגי בולמים... תגובה ל - 1 21/08/2007 11:12 לתגובה קודמת
  OFF RoaD לא מחובר OFF RoaD  משתמש מתחיל 32 הודעות עד כה
החלטתי שאם כבר-אז כבר, ונקנה מקל עם בולם.

שני הדגמים שנראים לי הכי מתאימים הם:
1. Gabel Explorer
2. Masters Kompressor KP-145

בראשון - הבולם הוא מעין בוקסת גומי או אחד מהחומרים הדומים האחרים עם השם המסובך, שמהלכו קצרצר יחסית לכל מקל אחר שראיתי, ושקשה מאוד לכווץ אותו. לא יודע כמה זה אפקטיבי, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר בחברה מוכרת ובאחד מדגמי הדגל שלה (אני חושב...) - אני מניח שיש בזה משהו.

בשני - בולם קפיץ בתוך הידית. מהלך גדול יחסית והבולם מאוד רך (שוב, הכל יחסי). אני מפחד שזה מגנון פחות אמין, ונראה לי שהוא עלול להנעל הרבה פעמים תוך כדי ההליכה.

על מה אתם ממליצים? תחושת הבטן נוטה לכך שהבולם למסטרס יותר טוב, למרות שההיגיון חושב אחרת. כמו כן המסטרס זול ב150 שקלים (לזוג), שזה גם משהו שקורץ לי...

תודה, עודד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אמממ.....
להודעה הבאה:שלום צריך עזרה בבחירת ציוד