כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. נעליים לנפאל - עזרה!! 19/08/2007 14:58 לתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
היי,
אני טסה פעם ראשונה (לחודש) למזרח ככלל ולעשות טרק בפרט. הבנתי שחשוב להשקיע בנעליים נוחות וטובות בשביל האראונד אנאפורנה. נכנסתי לסניף למטייל עודפים ומצאתי 2 זוגות נעליים שמתאימות לי פחות או יותר. העניין הוא (וכאן אני צריכה עזרה) שנעל אחת היא יותר נוחה לי כי הסולייה שלה קצת יותר גמישה ( כמו נעלי ספורט רגילים). אני לא יודעת אם זאת נוחות או הרגל אבל בנעל השניה הסוליה לא גמישה בכלל. למרות שאמרו לי בחות שזה עוד דגם עדין יחסית. אני לא יודעת איזו נעל לקחת, זאת שמרגישה יותר נוח אבל יותר גמישה ועדינה או זאת שיותר מיועדת להרים (כפי שהבנתי).
הבדלים נוספים הם שהנעל עם הסולייה היותר גמישה טיפונת יותר נמוכה וגם לא עמידה למיים רק בחצי התחותון אבל כמובן כולה עמידה לגשם.

אשמח להמלצות,
תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חשוב מאוד שהנעליים יהיו אטומות למים תגובה ל - 1 19/08/2007 17:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. :-) תגובה ל - 1 19/08/2007 17:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
יקירתי את לא מספקת נתונים. תפרטי בבקשה את החברות והדגמים ואז יוכלו לעזור לך, לספר באופן כללי על התרשמות מהנעליים לא נותן לנו מידע מדוייק שניתן לעבוד איתו.

ואם יורשה לי,דיעה אישית.
אני לא מבין (וכבר כתבתי זאת בעבר) מה יש למטייל המגיע חודש לנפאל ``לבזבז`` כמעט את כל החודש על טרק אחד... יש כל כך הרבה דברים יפים בנפאל לא חבל להוציא את כל הזמן הזה על טרק אחד?
נתקלתי בלא מעט מטיילים שבאים לנפאל רק בשביל האראונד, יש להם בעיות ברכיים, יש להם סיפור עם הגב, הם בכלל לא בטוחים שהם אוהבים ללכת.. אבל מה, האראונד, לא פחות.
3 שבועות רצופים של הליכה לא קלה, למה? ככה.

ומה עם המקדשים בעמק קטמנדו? וסתם להסתובב בעיר המיוחדת ולראות עולם אחר לא טוב?
מה עם לעלות על ג`יפ או על פיל(!) ולעשות ספארי חיות בצ`יטואן? בכלל יופי של מקום...
ולמה לא לראות את הערים העתיקות נגרקוט ובקטפור?
ומה יקרה עם תעשי כמה טרקים אחרים, קצרים יותר ויפים לא פחות?
מה עם סתם לתפוס קצת שלווה בפוקרה?

(מה גם שלהגיע למדינה בטיול בכלל ובמיוחד בטיול ראשון ועוד בעולם השלישי, צריך גם כמה ימים של הסתגלות, קצת להריח את האווירה ולהכנס לאט לעניינים, וגם אחרי הטרק לא יזיקו כמה ימי התאוששות והופס... כבר חרגנו ממסגרת הזמן.)

לעניות דעתי ולמיטב נסיוני, לאור העובדה שאת לא מכירה את עצמך (מה את אוהבת בטיולים וכו`) ואת יכולת ההליכה שלך ויש לך מסגרת זמן של חודש בלבד, לא הייתי הולך ומוציא את כל הזמן על משהו אחד וכמעט לא משנה מה הוא יהיה.
הייתי מציע לך להתנסות בהתחלה בטרק ראשון, לא קשה, של מס` ימים, לראות אם את נהנת מההליכה ואח``כ שוקל לצאת לעוד טרק נחמד, בנתיים עושה סיור בערים העתיקות והיפות, במקדשים אולי גם מתארגן על ספארי או ראפטניג וככה חוזר עמוס חוויות מגוונות.

נפאל היא ארץ מדהימה ומגוונת, תמצי אותה ותהני מכל מה שיש לה להציע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. :-):Re תגובה ל - 3 20/08/2007 11:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
החברה של הנעל עם הסוליה היותר קשה היא Garmont. הנעל מוגדרת עם קשיחות ביינונית +.
הנעל השניה אני לא זוכרת את שם החברה :(
למה חשוב שהסולייה תהיה קשיחה אם זה פחות נוח?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דיבורים באוויר לא יעזרו תגובה ל - 4 20/08/2007 11:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
גרמונט חברה טובה,מה הדגם? מה הדגם של החברה השניה? אחרת מה, נמשיך לדבר באוויר ובכאילו?

סוליה קשיחה לרוב עמידה לשחיקה לאורך זמן, סוליה רכה בהנחה שעשויה כראוי ולתנאי השטח הצפויים, מעניקה אחיזת שטח טובה יותר מסוליה קשיחה.

אבל אילה לא הנתונים היחידים וגם לא החשובים שצריך לקחת בחשבון, מה עם משקל נישא, תוואי השטח הצפוי, אקלים? ע``פ דרישות אלה מחפשים נעליים.

את רוצה תשובה רצינית, נא לעשות ש.ב. ולחזור עם חברות ודגמים, ואולי גם לינקים לאתרי החברות אחרת חבל על הדיבורים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. נעליים לנפאל - עזרה!!:Re תגובה ל - 1 20/08/2007 15:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  LaDanielT לא מחובר LaDanielT  משתמש פעיל 177 הודעות עד כה
הי pumpkin,

זה לא קל לבחור נעל טובה. כהקדמה אני חייב לומר שעליך ללכת עם הנעל לפחות שבועיים לפני הטיול, אחרת אם יתגלו שפשפות באמצע הטיול - דופק את כל הכיף(וזה קורה לא מעט).
המלצה שלי היא לקנות נעל וללכת איתה בבית כמה שיותר. אם היא לא מתאימה להחליף. בשום פנים ואופן לא לצאת החוצה עם הנעל כי אף אחד לא יחליף לך אחר כך.

לגבי הבחירה שלך, אני מצטרף לדברי שי על כך שדגמי הנעליים והיעד יעזרו לכולנו. יתכן ויש אנשים שיש להם ניסיון עם נעל כזו או אחרת ויוכלו להמליץ לך.

בכל מקרה לגבי בחירת נעל טרקים, הקריטריונים לדעתי הם:

1) נוחות!!!
2) נעל 3/4 או נעל גבוהה (בעיות בקרסוליים, מטייל לא מנוסה - נעל גבוהה,
אם יש ניסיון בהליכה ואין בעיות בקרסוליים אז נעל 3/4 קלה יותר)
3) בד או עור (בהתאם לסוג טיול)
4) אטימות למים.
5) משקל הנעל

חשוב שתהיה לנעליים שלך סוליה של VIBRAM(את יכולה לראות סמל צהוב על הסוליה עצמה).

אני אישית לא אוהב את הנעליים של GARMONT, מניסיון עם שני דגמים ישנים, היו דגמים לא עמידים ולא נוחים במיוחד.

אם את מחליטה ללכת על נעל 3/4 אז ממליץ לך למדוד נעליים של MERREL.

תהני,

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. למה חשוב שתהיה סוליית ויבראם? תגובה ל - 6 20/08/2007 16:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
סולית ויבראם יכולה להיות טובה מאוד ויכולה להיות פשוטה יחסית.
סוליית ויבראם לרוב מצטיינת בצפיפות חומר גבוהה ומכאן לרמת עמידות גבוה לשחיקה אך בחלק גדול מהסוליות מדובר על דגמים שעקב צפיפות החומר הגבוהה מאבדים מאחיזת השטח שלהם.

מלבד זאת יש סוליות מחברות אחרות שלא נופלות באיכותן מסוליית ויבראם ממוצעת, בקיצור יש ויש ואין ערובה לאיכות או לנעל מוצלחת בנעל עם סולית ויבראם.

לי היו כבר 3 זוגות נעליים, רק באחרונה סולייה מויבראם, אז מה? הרבה דברים התפרקו אצלי בנעליים עוד לפני השחיקה של הסוליה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. נעליים לנפאל - עזרה!!:Re תגובה ל - 6 20/08/2007 16:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
תודה דניאל.
אני מכירה טוב את MERREL אבל מהארה``ב. האם הם נמכרים גם בארץ? היכן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. נעליים לנפאל - עזרה!!:Re תגובה ל - 8 21/08/2007 10:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי pumpkin,

Merrel נמכרים בארץ. אני לא זוכר בדיוק איפה, אבל ראיתי נעל כזו לפני חודשיים. צריך לשאול את מנהלי הפורום. הם יגידו לך אם הנעליים קיימות ב``למטייל`` ואיזה דגמים.

תהני,

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ביררתי את הדגמים המדוייקים :) תגובה ל - 7 23/08/2007 16:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
1. Flash Garmont
2. Starta Garmont

המטרה: אראונד אנאפורנה בסוף ספטמבר ולהמשיך לטייל איתם בנפאל במשך החודש.

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ביררתי את הדגמים המדוייקים :):Re תגובה ל - 10 24/08/2007 13:35 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
למיטב ידיעתי שני הדגמים מיועדים להליכה בטרקים קלים יחסית, כלומר, על שבילים מסודרים וללא משקל רב על הגב.
כך שאם את מתכננת לשכור פורטר שיקח עבורך את הציוד אז ה- FLASH עשויות להתאים.
אם את מתכננת לשאת כל הציוד בעצמך, כדאי שתבדקי עוד דגמים של נעליים קשוחות יותר.

לסיום אני מזכיר כי טרק האראונד אורך כ- 3 שבועות, כמה ימי התאקלמות והתארגנות לפני וכמה ימי התאוששות אחרי, מחסלים את כל תקופת הזמן שהקצבת לטיול.
את חלוקת הזמן הנכונה יותר, לדעתי כמובן, פרטתי קודם לכן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חוו``ד לגבי שק``ש ותיק
להודעה הבאה:אתר מצויין למטיילים: גלישה