כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שוב מקלות הליכה - והפעם: סוגי בולמים 21/08/2007 11:14 לתגובה הבאה
  OFF RoaD לא מחובר OFF RoaD  משתמש מתחיל 32 הודעות עד כה
החלטתי שאם כבר-אז כבר, ונקנה מקל עם בולם.

שני הדגמים שנראים לי הכי מתאימים הם:
1. Gabel Explorer
2. Masters Kompressor KP-145

בראשון - הבולם הוא מעין בוקסת גומי או אחד מהחומרים הדומים האחרים עם השם המסובך, שמהלכו קצרצר יחסית לכל מקל אחר שראיתי, ושקשה מאוד לכווץ אותו. לא יודע כמה זה אפקטיבי, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר בחברה מוכרת ובאחד מדגמי הדגל שלה (אני חושב...) - אני מניח שיש בזה משהו.

בשני - בולם קפיץ בתוך הידית. מהלך גדול יחסית והבולם מאוד רך (שוב, הכל יחסי). אני מפחד שזה מגנון פחות אמין, ונראה לי שהוא עלול להנעל הרבה פעמים תוך כדי ההליכה.

על מה אתם ממליצים? תחושת הבטן נוטה לכך שהבולם למסטרס יותר טוב, למרות שההיגיון חושב אחרת. כמו כן המסטרס זול ב150 שקלים (לזוג), שזה גם משהו שקורץ לי...

תודה, עודד.

*פרסמתי את ההודה בשרשור הקודם שפתחתי על מקלות הליכה, אבל הוא נשאר בעמודים הבאים ולכן אני חושש שלא אקבל מענה. אז פתחתי שרשור חדש*
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. יש לי מאסטרס, והוא לא ננעל הרבה בטעות תגובה ל - 1 21/08/2007 14:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1613 הודעות עד כה
בזמן הליכה, כך שבעניין זה אין לך מה לדאוג. עם זאת, יצויין שיש לו רעש מעצבן וחשוב מאוד לפרק אותו (לא את הידית, כמובן) אחרי טיולים ולנקות היטב את החלקים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יש לי מאסטרס, והוא לא ננעל הרבה בטעות:Re תגובה ל - 2 21/08/2007 15:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי OFFROAD,

גם לי יש את המקלות של COMPRESSOR, יש להם ANTI SHOCK בשני מצבים: קשה ורך: בהתאם לסוג הקרקע - סלעי או אדמה רכה.

לי לא מפריע הרעש אבל הבעיה של מקלות COMPRESSOR היא שהן מתקצרות במהלך ההליכה. וזה מאוד מעצבן. בדגם ישן של COMPRESSOR זה היה בלתי נסבל ובחד זה טיפה השתפר.

אם אתה רוצה מקל טוב תקנה LEKI. יש לי ניסיון של שנתיים עם LEKI.
לגבי GERBEL, שמעתי שזאת חברה טובה אבל אף פעם לא הלכתי איתם.

הערה כללית: בספרות כותבים כי יש לקנות את המקלות - וזה נשמע מאוד הגיוני. הרי בזמן ההליכה מצטבר אבק ולכלוך. מה שתוקע את המקל ויכול לגרום לו לנזק במנגנון הנעילות.

מוזר, אבל בארץ לא מוכרים ערכות לניקוי, אז ממליץ לך לאלתר. אני מנקה עם דמוי משחולת קטנה.

תהנה,

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. יש לי מאסטרס, והוא לא ננעל הרבה בטעות:Re תגובה ל - 3 21/08/2007 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  OFF RoaD לא מחובר OFF RoaD  משתמש מתחיל 32 הודעות עד כה
אוף, אני אובד עיצות.

לא מצליח למצוא מקל טוב עם בולם (לא, לקי לא בא בחשבון). נראה לי שאני פשוט אקנה מקל של gabel ללא בולם. x-lander או משהו כזה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. יש לי מאסטרס, והוא לא ננעל הרבה בטעות:Re תגובה ל - 4 21/08/2007 23:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הי שוב,

אם כך אולי תקרא תגובות באינטרנט על המקלות האלה.
וגם על חשיבות הבולם.

בהצלחה,

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לגבי בולמי הזעזועים תגובה ל - 4 22/08/2007 08:01 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
קניתי לאבא שלי את האספלורר של GABEL בטיול האחרון לפירנאים והוא היה מאוד מרוצה. קודם כל זה באמת מעצבן במקלות קפיץ שהם מתקצרים מאוד בזמן ההליכה, וזה פחות נוח, והבולם באקספלורר מצוין ונוח מאוד (ניסיתי גם בעצמי). זה בערך כמו ההבדל בין לישון על מזרון קפיצים למזרון גומ-אויר, מזרון קפיצים הוא מיושן ופחות נוח, ויש בו הרבה יותר סיכוי לקלקולים, ככה גם בבולמי הזעזועים השונים במקלות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:gregory wingate תרמיל
להודעה הבאה:אמממ.....