| 1. כהליה - תוצרת בית |
30/08/2007 21:53  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
לאנשי הפורום שלום...
אז אחרי שהתאכזבתי שקניתי את הואודה פרופייל 70 ואף אחד כאן לא ידע לספר לי עליו... החלטתי ללמוד להכין ציוד בעצמי... (התרמיל גמר לי את התקציב... וסתם נראה לי מגניב לעשות זאת בעצמי..)
אז אחרי שיטוטים רבים גיליתי כי עולם העשה זאת בעמצך הוא די מטורף בתחום המחנאות אנשים בונים דברים שלא ייאמנו - תיקים אוהלים כלי בישול וחימום מקלות הליכה ומה לא... אז נכון שלא הכל פרקטי אבל את ראשי לכד הרעיון של כהליה.
הפשטות, היעילות וקלות המשקל מנצחים. מה גם שהבנתי שהחסרון היחיד למול בנזיניה הוא מהירות הבישול. ואני ברוך השם לא ממהר לשום מקום.
לאחר שבחנתי את כל המדריכי בניה עדיין יש לי שאלות ואני אשמח אם מי מכאן שהתנסה יוכל להדריך ולחלוק מהידע:
א. עד כמה זה טוב? קרי ניתן להסתמך על כהליה מפחיות כאמצעי הבישול שילווה אותי הלאה ?
ב. האם וזה די מתקשר לשאלה הקודמת מדובר באמצעי חד פעמי או שמרגע שבניתי את זה הוא ילווה אותי בטחה לאורך מספר רב של שימושים.
ג.ראיתי את הערכה של טרנגיה ונדלקתי אבל לא מצאתי בשום מקום איפה ניתן לקנות את זה.ובאי ביי מדובר בסביביות ה100 דולר לסט...מי מכיר איך רוכשים ואיפה ואיפה הכי זול לקנות בעולם ? (יש לי חברים רבים פזורים ברחבי הגלובוס..) ולאותו עניין האם משהו בנה כזה וניסה גם לייצר את הערכה של מגן הרוח המדובר ?
זהו מחכה לתשובה לפני שאני פותח בסדנאת הייצור של ארז !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. והרי התשובות: תגובה ל - 7 |
03/09/2007 09:05   |
| |
YGH |
1594 הודעות עד כה |
|
|
|
כשאתה מדליק את הכהל בתא המרכזי, הטמפרטורה עולה. כשהיא עולה, הכוהל שנמצא בין המחיצות (שמגיע לשם דרך החורים הקטנים במחיצות, בהתאם להוראות) מתנדף. כשהוא יוצא מהחורים הקטנים למעלה, הוא נתקל באש ונדלק. זה השלב שבו אפשר לכסות את התא המרכזי, והלהבות דרך החורים הקטנים ימשיכו לפעול.
חלודה בד``כ אין, ולו בגלל שרוב הפחיות הן מאלומיניום.
באשר למגן רוח - אני משתמש במגן רוח של בנזיניית MSR, כשהוא הפוך (כלומר, השקע למעלה) כדי שיהיה מקום לשים סיר. כדי שזה יפעל, לוקחים מחורר נייר ועושים חורים בתחתית מגן הרוח, כדי לאפשר לאויר לזרום ולהגיע לכהליה.
|
|
|
|
|
|
| 11. לא ידעתי שהחומר של פחיות ישראליות שונה.: תגובה ל - 10 |
03/09/2007 23:58  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
בהחלט זה רעיון טוב.
רק חשוב לוודא שכתוב 100% אלומיניום על הפחית מה שכתוב על כל פחית שנמכרת בארה``ב.
|
|
|
|