כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. על תרמילים ומותגים. 02/09/2007 09:02 לתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
ובכן, לאחר מדידות אינסופיות, צמצתי את האפשרויות התרמילאיות שלי לשלוש. מדובר על טיול של חצי שנה פלוס לדרום אמריקה, הכולל טראקים (ולכן גם סחיבת שק``ש ואוהל). כל התרמילים הללו נוחים לי מאוד, והשיקול הוא רק של החברה שמייצרת אותם (בהתייחס, כמובן, למחיר). ההתלבטות היא בין תרמיל 70+10 של Tatonka (יתרון: זול להפליא, חסרון: חברה לא הכי אמינה), תרמיל 65+15 של Lowe (יתרון: חברה בעלת שם טוב, יש לי קצת ניסיון עם מערכת הגב שלהם. חיסרון: מאוד יקר) ותרמיל 60+10 של Ferrino (יתרון: נוח בצורה שלא תיאמן בכלל, חסרונות - חברה בעלת שם ``מפוקפק`` (כך לפי החיפוש בפורום) וגודל מעט קטן מדי).

היות שכל האינפורמציה שלי על החברות הללו מגיעה משיטוטים בפורום, אשמח מאוד לעזרה בהכרעה. אני שוב מדגישה שכולם נוחים לי בהחלט, וגם שכרגע אלו האופציות היחידות שעומדות לרשותי (כלומר, אל תגידו לי ``עזבי הכל וקני Gregory``...).

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. על תרמילים ומותגים.:Re תגובה ל - 1 02/09/2007 17:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
איזה דגמים מדובר (לא רק החברות) , אני יכול לעשות את זה פשוט יותר ב TATONKA זה מערכת גם V1 ,V2 או X (אולי יש עוד שאני לא מכיר/זוכר)

בLOWE :
APS 3 ,APS 5 ,APS 7 או יותר מזה?

לפי החברות, LOWE אולי חברה יותר ``טובה`` אבל יש לי כמה חברים שיש להם TATONKA שעברו התעללות רבה ומחזיקים יופי (התעללות= לקחת משקל הרבה מעבר למה שמיועד התיק).

הLOWE יש להם שם טוב מהעבר שהם היו חברה הרבה יותר טובה ממה שהם היום והתיקים הטובים היו מיוצרים באירלנד ולא במזרח. היום הסיפור טיפה שונה, אבל מכיוון שאין לי נסיון ישיר עם הדגמים החדשים אני לא אגיד כלום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. על תרמילים ומותגים.:Re תגובה ל - 2 02/09/2007 20:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
Tatonka מדובר על מערכת גב X (יש כמה דגמים, אבחר לדעתי את הזול ביניהם משום שאני לא מאוד בעניין של חלוקת כיסים, פתיחה מהצד וכו`) ו-Lowe מדובר על מערכת גב APS7. אני מבינה ש-Ferrino הוא בכלל לא ברמה שלהם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. על תרמילים ומותגים.:Re תגובה ל - 3 03/09/2007 02:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
אין לי נסיון עם פרינו ועל כן איני מתייחס לא יודע מה הרמה שלהם ביחס לטטונקה.

תראי בגדול טטונקה חברה בינונית אבל בקנה מידה אירופאי מה שעושה אותה טובה יחסית.
לא הייתי מגמד אותה ביחס לקולומביה למשל.

אני אישית מאוד אוהב את הרעיון של X-FRAME למרות שהוא גנוב מTNF.
אני מבין נכון שאני מדבר עם בחורה נכון?

תיק 70 ליטר לרוב הוא די גדול על בנות (שוב תלוי בגובה / אורך גב שלך).
תיק 60 ליטר מספיק ביותר לכל הציוד.

אני אישית עכשיו הייתי בתורכיה ובתיק 60 ליטר לקחתי ציוד לשני אנשים (לא כולל שק שינה נוסף) אבל אוכל, ביגוד וכו` ל4 ימי טיול בשטח לקחתי ב 60 ליטר לשני אנשים, אוהל ,כלי בישול וכו`.

לסיכום, לא יודע מה נסיון הטיולים שלך, אם זהו התיק הראשון שלך (כלומר לא עשית טיולים עם ציוד על הגב) יתכן ותמצאי שהדבר לא בשבילך ואז חבל על ההשקעה בתיק ``איכותי`` , מצד שני אם זה תיק שני או שלישי וכו` אולי כן שווה להשקיע בתיק איכותי יותר.
אבל במקרה כזה הייתי עוזב את החברה ונכנס מאיזה בד תפור התיק.
למשל TATONKA עשו שימוש בקורדורה שהוא בד טוב מאוד.
פעם גם LOWE לא יודע מה היום.

אני כותב פה די הרבה ונראה לי חוזר על עצמי, אבל לבסוף יש לכל אחד תקציב ציוד מוגבל ויתכן שלחסוך על תיק מאפשר לקנות מעיל גשם טוב יותר , או פליס חם יותר דברים שהרבה יותר מורגשים לטעמי בטיול. (כל זאת אני אומר בתנאי שהתיקים נוחים בצורה זהה, ואני ממליץ לך לנסות שוב את התיקים ולהרבה זמן 30 דקות לפחות עם משקל)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אתה אכן מדבר עם בחורה... תגובה ל - 4 03/09/2007 08:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
וזה לא טיול ראשון שלי, אם כי כנראה זה האחרון לתקופה מאוד ארוכה (לימודים וכו`), לכן אני מעדיפה לא להשקיע יותר מדי בתיק. מצד שני, לא הייתי רוצה למצוא את עצמי על איזה הר באמצע טראק עם רצועה קרועה. לכן אני שמחה לשמוע על טטונקה, שאני מבינה ממך שהם אמנם לא הטובים ביותר, אבל משביעי רצון למדי - משום שניתן למצוא את התיקים שלהם במחירים מגוחכים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אתה אכן מדבר עם בחורה...:Re תגובה ל - 5 03/09/2007 16:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
תראי צריך כל תיק לבדוק אישית. (למה זול, עודפים? כמה שנים הוא כבר בחנות? וכו`)

אני לא אוהב שלוקחים חברה ומניחים שכל התיקים שלה טובים או גרועים צריך לבדוק את התיק לגופו.
לראות מה איכות הדגם הספיציפי: מה סוג הבד, כמות התפרים וכו`.

המינימום לדעתי זה תפר כפול מוגן.

לדעתי הדגמים עם X הם מהטובים יותר אבל לא מכיר מספיק טוב כדי לומר בודאות.

שוב כמו שאמרתי, לי יש חבר עם TATONKA שכבר עבר כמה וכמה טיולים של 20 - 30 ק``ג ציוד וזהו תיק של 15 ככה שכנראה יש להם חוזק.

והכי חשוב: למה את חושבת שלימודים וטיולים לא עובדים ביחד?

אני כבר 3 שנים לומד מתחיל שנה רביעית ועשיתי לא מאט טיולים גם בארץ וגם בעולם. נניח שאת לא עובדת עם הלימודים ואין לך תקציב לחול יש מלא מה לעשות פה בארץ אז אולי כן שווה להשקיע.
דרך אגב ישראל היא אחת המדינות הכי קשות על ציוד שאני טיילתי בה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הערה קטנה תגובה ל - 6 03/09/2007 21:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
בטטונקה תבדקי באיזה מערכת גב מדובר כי יש את מערכת ה- X שעליה תומר דיבר ויש להם גרסה עדינה יותר שכתוב עליה X lite ואז מדובר במערכת הרבה יותר עדינה שבנויה למשקלים קלים בלבד.
אם תוכלי לרשום את דגם התרמיל זה יוכל לעזור...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אני אבדוק, תודה על האינפורמציה החשובה. תגובה ל - 7 04/09/2007 07:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אגב, כמה זה ``משקל קל``? תגובה ל - 8 04/09/2007 07:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
כלומר, אני מניחה שאני אלך עם איזור ה-15 ק``ג. זה נחשב ל``בינוני``? ``קל פלוס``? גבולי? אני רוצה לדעת כדי להתאים את מערכת הגב.

ואת הדגמים המדוברים קשה לי לתת, כי אני אלך לחנות ולפי מה שאהיה אני אחליט. מה ששמתי עליו עין הוא ה-Cerro Tore של Lowe (היקר להחריד, לכן אולי אבדוק את ה-Frontier, לשניהם אותה מערכת גב) וב-Tatonka אני לא כ``כ מבינה, מדדתי את ה-Crest ואת ה-Khumbu (שהיה זול בצורה מחשידה), ואני לא מכירה את שניהם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אני מצמצמת את ההתלבטות. סליחה על הניג`וס תגובה ל - 9 04/09/2007 12:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
ובכן, לאחר בדיקה מעמיקה ומפורטת, שני פיינליסטים צועדים אל הגמר. הדרישות: תיק טוב, אמין, יחס מחיר-תמורה אטרקטיבי, לנשיאת משקל של 15 ק``ג בערך (נראה לי שיותר אני פשוט לא אצליח) בטראקים רבים בדרום אמריקה.

האם ללכת על ה-Horizon של Lowe (מערכת גב TFX5- ``בסיסית``) שהוא זול מאוד אך הבנתי שבנוי למשקלים נמוכים בלבד (ושוב שאלתי - מה זה נמוך?); או על ה-Cerro-Tore (מערכת גב APS7) שעולה הרבה יותר? האם לצרכים שלי אני באמת צריכה את מערכת הגב הטובה יותר, אפשרות נשיאת המשקלים הגבוהים יותר וכו`? שני התיקים נוחים לי באותה מידה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אני מצמצמת את ההתלבטות. סליחה על הניג`וס תגובה ל - 10 04/09/2007 18:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
ה APS זה מערכת גב טובה שהוכיחה את עצמה עם השנים.

המערכת החדשה שיש להוריזן לא ידוע לי מספיק כדי לתת דעה טובה ועל כן הייתי הולך על ה CERRO.

מצד שני הייתי בודק את המשקל העצמי של שני התיקים הללו (ולדעתי שניהם מעל 3 ק``ג שזה די הרבה)

15 ק``ג זה משקל בינוני.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תודה רבה לכולכם על הסבלנות! תגובה ל - 11 04/09/2007 20:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. ניג`וס? ככה צריך לשאול שאלות תגובה ל - 12 04/09/2007 22:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
שאלה המורכבת מדרישות ברורות, עם מס` מצומצם של דגמים שעומדים למבחן אחרון, הולכת לעשות בדיקה לאחר התשובות שקבלה וחוזרת עם מידע פרטני נוסף...
כל הכבוד. נהנתי מהשאלות שלך לא פחות מהתשובות של חבריי.

ברשותך, אולי טיפ קטן...
טרקים המתבצעים בגובה רב, 4000 מ` 5000 מ` ואף גבוה מכך, הם מאוד קשים, מאוד. עם או בלי תרמיל. ולא משנה איזו מערכת גב יש לו....
הליכה איטית (כאילו יש ברירה) של חצי שעה מרגישה כמו ריצת 3000 בעלייה.
פעם אמר לי מ``פ אחד בעת שהיינו בהליכה נינוחה אי שם באנדים בגובה 4700 מ` שזה יותר קשה מתרגיל עם אפוד מלא לכיבוש החרמון.

גובה רב זהו אחד הדברים המעיקים שיש בטיול. אל תתביישי או תמנעי מעצמך משיקולי גאווה עצמית לקחת חמר שיקח עבורך את הציוד במידה ואת מתקשה.
אין הרבה מקומות בעולם בהם ניתן לשכור חמר\סבל בכמה גרושים ולהנות מטיול עם תרמיל קטן, מצלמה ועם ראש מורם להנות מהנוף ומהאווירה.

בהצלחה ותהני מהטיול!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. תודה, תגובה ל - 13 05/09/2007 06:30 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
על המחמאות ועל הטיפים. :)

האמת שאחרי שרצתי את האנאפורנה ב-14 יום בלי פורטר - ולא עצרתי לרגע כדי לראות את הנוף - אני מרגישה שסימנתי ``וי`` על עשיית טראקים לשם המאצ`ואיזם בלבד... הטיול הזה, אני מקווה, יהיה קצת שונה. :)

אגב, הלכתי בסוף על ה-Cerro-Tore, ואני מאוהבת בו עד כלות!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כרטיס טיסה לדרום אמריקה
להודעה הבאה:נשיאת מצלמת רפלקס