כל מי שטייל בעולם יודע - ציוד טיולים יכול לעשות או להרוס את הטיול. אז שק השינה שלכם מחמם מספיק? המגבת מתייבשת מהר מספיק? הנעליים אטומות מספיק? כל התשובות לגבי ציוד מחכות לכם בפורום הזה.
גולשים יקרים,
עקב עבודות, שמטרתן שיפור חוויית הגלישה באתר למטייל, לא ניתן יהיה לגלוש באתר למשך מספר שעות, החל מהשעה 01:00 בלילה שבין יום שבת לראשון. עמכם הסליחה, צוות למטייל ברשת.
שלום לכולם!
אני טסה לחודש בנפאל (אוקטובר) והרי השאלות (אל תתייאשו, גם תשובה לאחת מהשאלות תתקבל בברכה):
1. שק``ש - האם יש צורך בו בשביל האנפורנה באוקטובר? (הוא מוסיף המון משקל לתיק ומחוץ לטרק לא נשתמש בו)
2. שק``ש - יש לי אחד מקורי (נדמה לי wildcat) של -7 מעלות שכובס בטעות במכונת כביסה. איך יודעים אם הוא עדיין יעיל לטמפרטורות כאלו?
3. גזיה - בכמה בלוני גז להצטייד לאנפורנה בהנחה שנשהה שם 19 יום ונבשל 90% מהאוכל בעצמנו (טעמי כשרות)?
4. תיק יום - בשביל האנפורנה וסיורים בקטמנדו וכו`, האם תיק פשוט של JanSport מספיק? (יודעת שהוא לא מקצועי ובלי מערכת גב אבל הוא כ``כ קל ומתקפל..)
5. האם כדאי לקנות את הציוד הבא בקטמנדו (מבחינת לחץ זמן ומחירים):
תיק יום (בהנחה שהתשובה לשאלה עליו היא ``לא``),
מכנס טיולים (ניילון, מתפרק),
בלוני גז לגזיה מהסוג המתברג,
גזיה יותר נוחה מאשר כזאת מתברגת.
1. שק``ש: אין לדעתי מה ``להסחב`` עם שק``ש. הגסטהאוסים בדרך (בהנחה שלא תישנו באוהלים, אז כל מה שאני אומרת בהודעה זו לא מדויק) מאוד מאורגנים מבחינת שמיכות יאק, שמחממות פלאים (ומריחות כמו עדר עיזים...). אני הסתפקתי בציפה - שנכנסתי לתוכה (כמו בצבא), ועליה שמתי שלוש שמיכות יאק. בכל מקרה, אם תחליטו לפני הטראק שאתם רוצים שק``ש בכל זאת, אפשר לשכור שם בגרושים שק``שים טובים.
4-5. אני קניתי את כל הציוד, למעט תיק גדול ונעליים, בנפאל. אין ספק שזה לא ציוד סופר איכותי, אבל היות שהייתי צריכה אותו כמעט ספציפית רק לאנאפורנה, הוא הספיק בהחלט. תנאי מזג האוויר והדרך של הטראק הזה לא קשים מאוד, ואפשר בהחלט להסתפק בביגוד הטיולים שמוכרים שם (תחת כל עץ רענון). אני קניתי תיק יום ששימש אותי נאמנה, חליפה אטומה למים, חותלות נגד מים, כובע, צעיף, כפפות, מכנסיים מתפרקים ופליס. כולם היו מצויינים ועלו ביחד פחות ממאתיים שקל.
1. שק``ש - כדאי שיהיה שק``ש, הלילות קרים שם בהרים, והשמיכות לא מספיקות.
עם זאת אפשר לשכור שק``ש נחמד, בהנחה שלוקחים בחשבון את האי נעימות הכרוכה בכך.
2. השק``ש שציינת מעולם לא היה למינוס 7 מע` אולי ל- 0
3. ?
4. תיק יום - מספיק, כמובן בהנחה שאתם לוקחים פורטר שייקח עבורכם את הציוד.
5. קשה למצוא שם ציוד ברמה, אולי השלמות קטנות כמו כפפות ואפילו מעילים (חמים, אבל כבדים) בכל מקרה התיק שלכם יספיק בהתאם לנאמר לעיל.
מכנסיים- כנ``ל, לדעתי חבל על הזמן כמה תחסכו? 100 ש``ח?
ובלי קשר, אביע שוב את דעתי שנראה לי חבל להוציא את כל הזמן שיש לכם על טרק יחיד בנפאל.
נפאל מציעה שפע אתרים, טרקים יפים וקצרים יותר ופעילויות אחרות, ואני לפחות, לא רואה סיבה למטייל שבא למדינה כה מגוונת ללכת על טרק אחד, יפה ככל שיהיה.
4. תודה לעונים, מישהו יכול לענות על 2,3?תגובה ל - 1
06/09/2007 11:17
Anonymous
יכול להיות שהשק``ש לא של wildcat, זה היה מזמן כשקניתי אותו אבל העיקרון - הוא נועד ל 7- מעלות (או 5-?) וכובס במכונה. האם הוא עדיין יעיל לטמפרטורות נמוכות?
מה מהירות התכלות הגז שבמיכל לגזיה? בשביל 19 יום של בישולי בוקר-צהריים-ערב, כמה מיכלים לקחת לגזיה?
1. גם אני ממליץ לך בחום להשקיע ולרכוש שק``ש שישרת אותך נאמנה לא רק בטיול זה אלא לשנים רבות. ממליץ על חברות MOUNTAIN HARDWARE או THE NORTHFACE מאלה שמוכרים בארץ.
ככל שהשק``ש האיכותי קל יותר הוא גם יקר יותר. לשק``ש 7 - מעלות משקל של קילוגרם אחד זה משקל לא כבד, 2 קילוגרם זה כבר כבד.
2. אני לא התנסיתי אף פעם עם שק``ש של WILDCAT, אך יעילות שק``שים של חברות מסוימות ניתן למדוד לפי משקל או מדדים נוספים.
כמו שציינו קודם, הרבה מרוד חברות נותנות מידע שגוי.
3. בטרק האחרון שעשיתי אירופה בלון קטן של נדמה לי 250 או 400 גרם הספיק לנו ל-7 ימים של טרק, שימוש צהריים - ערב, ועוד איזה 10 ימים שימוש צהריים. והבלון לא היה ריק.
אבל הצריכה משתנה מגזיה לגזיה!
בכל מקרה את יכולה לשאול בבית חב``ד בטאמל. יש לא מעט חברה שומרי כשרות יוצאים לאנאפורנה. כידוע הרוב לוקחים איתם רק כלים שלהם ומשתמשים בגז במטבח של הגסטהאוס. הנפאלים כבר רגילים לשומרי כשרות.
4. לקטמנדו בהחלט מספיק תיק JANSPORT.
5.ממליץ על קניית מכנס ניילון מתפרק של THE NORTHFACE דגם MERRIDIAN. אני משתמש בו כבר 3 שנים לטיולים בחו``ל ובארץ. עושה עבודה מעולה.
הבעיה בחיקויים היא בעיקר איכות הריצ`רצ`ים. אני לא בטוח שאת לרוצה לחצות את THORUNG LA במכנס קצר כי הריצ`רצ` התקלקל.
לגבי בלוני גז - אף אחד לא יתן לעלות למטוס עם בלוני גז. אין לך ברירה אלא לקנות שם.
לדעתי גזיה מתברגת היא נוחה מאוד.אני משתמש בMSR דגם ROCKET POCKET.
הערה כללית לגבי ציוד: קודם כל יש חנויות שמוכרות ציוד מקורי בקטמנדו. אבל המחירים לציוד מקורי די דומים. אז אם תרצי לקנות ציוד מקורי תוכלי לקנות שם. גם שם יש NORTHFACE וLOWE ALPINE וכו`. הכל די דומה.
בחנויות שמוכרות חיקויים לעיתים תוכלו למצוא גם ציוד מקורי של משלחות שחזרו.אבל כדאי שתבינו במיוחד לא ימכרו לכם חיקויים בזול...
חשוב לי להוסיף, שבגבהים שמדובר בטרקים בנפאל מים מגיעים לרתיחה בטמפ` נמוכה הרבה יותר מבגובה פני הים.
מה שגורר למשל שאורז צריך לבשל בסיר לחץ אחרת הוא יקח 3 שעות לפחות אם בכלל.
בקיצור כמו שדניאל אמר הרוב לוקחים סיר לחץ קטן איתם ומבשלים איתו.
כמו כן, חשוב לזכור שבנפאל וכמו כן בהודו יש סיר שהוא לאורז ורק לאורז ואותו דבר סיר לעדשים שהוא רק לעדשים כל מה שיש זה לברור והנפאלים די מורגלים לנושא כמו שדניאל ציין.
(כמו כן, ממליץ לך ליצור קשר עוד מהארץ עם בית חב``ד לקבל המלצות בנושא ולא שם שעלול להיות מאוחר , כלומר סתם תקני משהו שאת לא צריכה)
קודם כל אני כל כך מקנא בך... אני עשיתי את האנפורנה בנוב` 06 והיה מ ה מ ם...
אז ככה, כמה הבהרות...
אין צורך להסחב עם שק``ש מהארץ... חבל על המשקל.. על המאמץ... ובכלל חבל על השק``ש.. אפשר לשכור בכלום כסף בפוקהרה... כזה שלא אכפת לך מה יעבור עליו כשהפורטר סוחב אותו... וממש מספיק מבחינת ה..``לעשות את העבודה``...
מאמי, אני עשיתי את הטראק באמצע נוב סיימתי ב-28 בערך.. שזה סוג של אופסיסון.. וממש לא היה קר בלילה...
באמת שהשמיכות מספיקות.. בכל מקום לוקחים שתי שמיכות..
מה שחשוב מאד לקחת זה:
``שיליה`` עשויה משי, שניתן לשכור בפוקהרה שומרת את חום הגוף בתוך השק``ש פשוט המצאה גאונית - חובה !.
ניתן להביא מהארץ את הבקבוקי גומי האלה שניתן למלא אותם במים רותחים.. כך לפני השינה את קונה קנקן מים חמים וממלאת.. - גאוני...
טיילנו עם חברה דתיים.. אף אחד שם לא בישל מגזייה.. ממש אין צורך... אפשר להביא כלים משלכם ולבקש להכנס למטבח אולי... תנסי לסגור את הפינה הזו עם מטיילים דתיים...
לגבי ציוד..
תיק גב קטן כזה יכול לעשות את העבודה בהנחה כמובן שיש לך תיק יותר רציני ש(לא בהכרח כזה שעולה 1500 שקל במטייל) אבל תיק מספיק טוב שלא יתפרק כשהפורטר יסחב אותו.. ואת חייבת לקחת פורטר - יש חוק כזה...
אז עלייך יהיו שני בקבוקי מים, קצת פירות יבשים ומצלמה...
עדיף שזה יהיה תיק נוח, ממש לא קריטי...
לא צריך אוהל... במקס` ספר אחד טוב ולא כבד...
יש אחלה חנויות בפוקהרה שהיא ללא פסק זולה מקטמנדו.. אל תפריזו... פנס ראש חובה! נרות קטנים חובה!! מקלות הליכה !! מגבונים לחים!! לא לקנות שום מזכרות בטרק הכל יקר יותר שם...
ואם את מתלבטת את יכולה בכיף להוביל את הפורטר שלך לכפר השני ולא לעצור בראשון..
כולם עוצרים בבולבולה.. ואחריו יש את נאדי... נאדי ממש שקט ונחמד.. ויש שם גסט האוס נורא נורא חמוד עם בחורה מ ד ה י מ ה שקורים לה רופה... אם את רוצה במייל אני אתן לך יותר פרטים.. ובכלל אשמח לתת עוד עצות...
כמי שטייל בנפאל באוקטובר נובמבר לפני ארבע שנים
1, 2 - שקש רצוי מאוד להביא מהארץ. נכון תמיד ניתן להסתדר אבל למה לא לישון טוב בלילה ולמה להיות לחוץ במשך היום לגבי ההסתדרות הזו כל יום מחדש.
מוסיף משקל - נכון. אבל ככה זה בטרקים. אם תקחי פורטר המשקל עליו ואם לא, תתיחסי לזה כאתגר.
שקש wildcat לא ממש מתאים לטרק הזה. לא מבחינת טמפ` ולא מבחינת משקל וגודל. תבדקי בחנות כלשהי שקש מקצועי רק כדי להבין איזה חסכון במשקל תקבלי ומייד תביני את ההבדל.
אפשר לנסות להשיג שקש בהשאלה מחברים בארץ אם לא רוצים להשקיע. כך אני עשיתי .
פתרון נוסף לשכור בנפאל, אבל זה להתרוצץ, להתמקח ובסוף אולי לקבל משהו ג`יפה.
אמנם חברה שהיו איתי שכרו מאיזו חנות ולא היתה להם שום בעיה, אבל שמעתי גם סיפורים אחרים.
3 גזיה - ממליץ בחום על בנזניה. לגבי בלונים תצטרכי לערוך ניסוי.
גם אני לקחתי בנזניה מטעמי כשרות, אבל השתמשתי בה רק לבישול ארוחות צהריים (10 דקות לארוחת חמים וטעים,ולא בכל יום בישלתי). ארוחת ערב ביקשתי בכל גסט האוס שיבשלו לי אורז בסיר שהבאתי. תאמיני לי הנפאלים כבר מכירים את החברה הישראלים הדתיים שנזקקים לשירות הזה. מעולם לא נתקלתי בבעיה.
4. תיק יום - כל תיק הכי פשוט יספיק
5. ציוד טיולים בקטמנדו - ככלל הייתי ממליץ לא להסתמך על הציוד שם, אלא אם כן יש לך זמן ואת יודעת אין לבחון ציוד מבחינת איכות, נוחות וכו.
נפאל היא ארץ הזיופים. אמנם חלק מהדברים מחזיקים לי מעמד יפה עד היום אבל לא בניתי על זה.
מבחינת מחיר הכל בזיל הזול
יש להקצות יום+ לקנית כל הציוד שאת רוצה (כמובן ייתכן ויתמזל מזלך ותוכלי לסגור הכל בחמש דקות)
נעליים, גזיה שקש תיק גב גדול, חולצה תרמית וכו - הייתי מביא מהארץ
מכנס ניילון מתפרק - לקח לי יום שלם למצוא מה שרציתי, וזה היה בדקה ה90 אבל האמת רכישה טובה (50 שח) ממנה אני נהנה עד היום!
פליס, כפפות פליס - לקנות בנפאל
מעיל סערה - אפשר לקנות שם (עלי ירד גשם רק פעם אחת. הזעתי כל כך בתוך המעיל שלא בטוח אם הייתי יותר רטוב בפנים או בחוץ)
בלוני גז - אני מניח שתוכלי למצוא בקטמנדו ובסוף הטרק, אבל אם יגמר לך באמצע את בבעיה. ממליץ שוב על גזיה.
יש לדעת שגם בנזין לא ממש מצוי בכפרונים הקטנים במהלך הטרק אבל בודאי יותר קל להשיג מאשר בלונים.