| 1. אטרקציות ביער השחור, אגם קונסטנץ ואלזאס |
05/09/2007 22:46  |
| |
צביקה |
831 הודעות עד כה |
|
|
לקראת הטיול שלנו ריכזתי המון מידע על אטרקציות ביעדים הנ``ל. המידע לוקט מהאינטרנט, ממידע כאן בפורום ומחוברת ששלחה לי ענת. לא בכל האטרקציות ביקרתי בעצמי.
העליתי את רובו של המידע לאתר הפומבי של Google Maps ותוכלו להסתייע בו לתכנון טיולים באזורים אלה. מצורף הקישור.
הקלקה על סמל במפה, או על התאור המילולי של שם האטרקציה ברשימה שמשמאל למפה, תמקד את המפה על האטרקציה ותפתח לכם בועה של תאור המקום, מהותו, כתובתו, מחירים, שעות פתיחה וקישורים לאתר האינטרנט בו מתואר האתר, מפתו וכתובת הדוא``ל שלו.
המחירים ושעות הפתיחה הם עפ``י המידע שהיה באתרים לגבי אוגוסט 2007. כדאי להתעדכן לגבי מחירים ושעות פתיחה ומופעים באתרים (לפי הקישורים) לגבי המועד הרלבנטי עבורכם.
דע מהיכן אתה בא ולאן אתה הולך
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. נפלא תגובה ל - 1 |
06/09/2007 09:34   |
|
ישר נשמר במועדפים.
זה יחסוך לי הרבה עבודת הכנה לקראת הטיול שלי באיזור.
הכנתי מפה דומה לקראת הטיול שלנו בהולנד.
האופציה של להדפיס את המפה יחד עם הסימונים היא חדשה. לפני שבוע היא עוד לא הייתה קיימת.
Since light travels faster than sound,
people appear bright until you hear them speak.
|
|
|
|
|
| 10. טיסות תגובה ל - 9 |
06/09/2007 09:36   |
| |
צביקה |
831 הודעות עד כה |
|
|
יעד הטיסה הקרוב והנוח לטיול ביעדים של היער השחור ואגם קונסטנץ הוא ציריך. אל-על פרסמה מבצע למשפחות, שנתן לנו פתרון זול בכ-$400 לעומת טיסות סדירות של המתחרים ושלה עצמה אל/מ ציריך, אך כדי להנות מהמחיר המוזל נאלצנו לטוס אל/מ מפרנקפורט לעשות את הדרך אל/מ יעד הטיול בנהיגה של 3-4 שעות. מכיון שגם עלות שכירת רכב בשוויצריה גבוהה מזו שבגרמניה, השיקול הכספי הכריע.
עם זאת, אחרי כ-10 שנים בהן נמנעתי מלטוס באל-על (למרות שיש לי כרטיס נוסע מתמיד שלהם), הם הצליחו להזכיר לי את הסיבות להימנעותי.
את הכרטיסים קניתי עוד בראשית חודש מאי ושריינתי מקומות ישיבה לשלושתנו. כחודש לפני הטיסה, הסתבר לי בבדיקה מקרית באתר שלהם באינטרנט, שהם שינו מטוס, שינו ופצלו את מקומות הישיבה שלנו וכל זאת מבלי להודיע לנו ומבלי לתת לנו את העדיפות לבחור מקומות ישיבה חדשים, כמי שהזמין ושריין מקומות כאלה חודשיים לפני כן. רק לאחר טלפון זועם ושיחה ממושכת שעלתה לדציבלים גבוהים, קיבלנו שלישית מושבים ביחד, אם כי הרבה אחורה ביחס למקום הישיבה שהיה לנו במקור.
איחור של כשעה בהמראה מהארץ (לטענתם, בגלל עיצומים של הסבלים בנתב``ג), איחור של כשעה בהמראה מפרנקפורט (הפעם התרוץ: צריך לנקות את המטוס !!! איפה הם היו עם הנקיון עד שעת ההמראה המקורית ?) וצוות חובבני בטיסה ארצה, שלא הגיש שתיה קלה לאחר ההמראה, לא הגיש שתיה עם הארוחה המגוחכת (``ארוחת לילה``), הגיש שתיה חמה רק אחרי הארוחה ורק אחר-כך נזכר להגיש גם שתיה קלה.
|
|
|
|
| 11. רכב שכור תגובה ל - 9 |
06/09/2007 09:53   |
| |
צביקה |
831 הודעות עד כה |
|
|
אני ממליץ בחום על ``רנט דיירקט``. בשנה שעברה שכרתי באמצעותם GPS והייתי מרוצה (הפעם יש לי משלי) והפעם שכרתי רכב.
יש לנו מזוודות גדולות ונסיון העבר הביא לכך שרצינו רכב עם תא מטען גדול ורצוי אוטומטי. מבדיקה ומדידת תאי מטען, אני יודע שהאופל ווקטרה, פולסוואגן פאסאט והפיז`ו 407 מתאימות לנו. כמובן שגם רכבי סטיישן מתאימים, אלא שבכל חברות ההשכרה אליהן פניתי, יכולתי לבחור או סטיישן, או אוטומטי ולא הצרוף של סטיישן אוטומטי.
ב``רנט דיירקט`` קיבלתי מחיר זול משמעותית ביחס להצעה הזולה ביותר שהיתה בידי וכך הזמנתי אצלם רכב מקטגוריית IDAR אצל Thrifty-Dollar בפרנקפורט עם ציון בהזמנה, מה דגמי המכוניות שאני מעדיף.
אין ל-Thrifty-Dollar דלפק בשדה התעופה ומשרדיהם נמצאים כ-15 דקות נסיעה דרומית לשדה התעופה של פרנקפורט. השיטה הינה להמתין ליד שער 4 של טרמינל 1 לרכב איסוף שלהם המגיע בהתאם לשעת הנחיתה המיועדת.
כתוצאה מהאיחור, רכב האיסוף של חברת ההשכרה, לא המתין לנו כמצופה, מה שקצת הלחיץ. לאחר בירור קצר, הסתבר שליד המודיעין שבקומת הקרקע של טרמינל 1 היה טלפון (חינם) עם קו ישיר למשרדי חברת ההשכרה ותוך כ-15 דקות הגיע אלינו רכב האיסוף.
אציין גם, שבעוד שכאן הוזמנה מכונית אוטומטית רגילה מקטגוריה של פאסאט, או ווקטרה, שודרגנו וקיבלנו בפועל את השילוב האופטימלי: טויוטה אוונסיס סטיישן אוטומטית עם תא מטען ענק. בכלל, השרות היה אישי, אדיב וללא תורים. בפעם הראשונה בכל ההשכרות המרובות שלי, יוצאת עימי דיילת ההשכרה אל הרכב ומבלי שביקשתי זאת, מדריכה אותי במערכות השונות של הרכב.
גם החזרת הרכב מתבצעת לאותו מקום ורכב האיסוף שלהם מביא אתכם ישירות חזרה לטרמינל.
רנט דיירקט
רח` פלטין נפתלי 1
א.ת.ח. ראשל``צ 75653
טל` 1-700-700-783, 03-9636400
|
|
|
|
|
|
| 14. מסעדות מומלצות תגובה ל - 9 |
06/09/2007 10:37   |
| |
צביקה |
831 הודעות עד כה |
|
|
מסעדה:
Hotel Kaisers Tanne
Am Wirbstein 27
79874 Breitnau
Tel: 07652 / 12010
Fax: 07652 / 120159
המסעדה מצויה ממש על כביש 500, לא הרחק מהצומת שלו עם כביש 31. חומרי גלם מעולים ! אוכל מעולה !
הילדה קיבלה בפתיחה מייד דפי צביעה עם עפרונות צבעוניים. מנהל המשמרת טרח ביחס אישי ולבבי מאוד לתרגם לנו את התפריט ולציין שגם אם יש משהו שאיננו בתפריט, או אם רוצים להקטין מנה עבור הילדה, ``הכל אפשרי ואם רוצים ארוחה קלה, אפשר גם להסתפק בלהעמיס פלטה מבר הסלטים החופשי``.
מנות מומלצות: מדליונים של בשר צבי (המנה הכי טובה לטעמי), מיקס של שרימפס ו-3 סוגי דגים, ``מניפה`` של ברווז, פורלים בצורות הכנה שונות. יש להם גם קינוחים מעולים. מחירי מנה עיקרית: 18-23 אירו, מנת ספגטי לילדה - 5.50 אירו, קינוח: 4-6 אירו.
כל כך נהננו שם, שחזרנו למסעדה זו מספר פעמים ובאחרונה אף העניקו לילדה עם סיום הארוחה ממתק ועוד איזה פאזל קטן.
ליד מגרש החניה יש מגרש משחקים עתיר מתקנים לטובת הקטנים שבחבורה.
~~~~~~~~~~~
מסעדה:
BergseeStuble
Inh. S. Weis
Cl. M. Hofbauerstr. 19
78098 Triberg
Tel: 07722 96180
המסעדה נמצאת על הכביש הראשי מצד ימין כשיורדים ממפלי טרייברג (התחנות העליונות) לכיוון טרייברג. לידה אגם קטן עם סירות, מדשאה ונדנדות.
בשעת צהרים, לאחר ירידה מהמפלים כל השולחנות היו תפוסים ונאלצנו להצטרף בהתחלה לשולחן של אחרים, אבל האוכל והנוף הצדיקו את הביקור כאן. מנה עיקרית: 10-15 אירו, קינוח: כ-4 אירו.
~~~~~~~~~~~~~~
קונדיטוריה / בית קפה:
Familie Huber
Haupstrasse 15
79837 St. Blasien
Tel: 07672 / 2023
Fax: 07672 / 2024
חוצים את הגן שבכניסה לקתדרלה, עוברים גשרון ופונים שמאלה ברחוב ואז זה בצד ימין.
ניתן לאכול כאן כריכים, סלטים, מרקים והעיקר: עוגות מעולות. אנו חגגנו עם סלט עלים עם סלמון (5.90 אירו), מרק פטריות (5.00 אירו), עוגת פרג (2.10 אירו), עוגת גבינה (2.40 אירו), אבל השמות הקצרים האלה עושים עוול לטעמים. צריך פשוט לעבור ליד הויטרינה ולבחור. אחת המלצריות ידעה גם מעט אנגלית ובעזרת שני אנשי צוות נוספים עזרו לנו להבין את התפריט.
|
|
|
|
|
16. לאלכס ולאחרים - לא רק להדפיס , רוצים לשלב ב - GPS תגובה ל - 13 |
19/07/2008 12:37   |
| |
mr_eran |
27 הודעות עד כה |
|
|
שלום לכולם ולצביקה בפרט,
קודם כל תודה על כל הטיפים, אנחנו יוצאים לאזור באוגוסט.
נעזרנו בטיפים מכם רבות ולכן אני שמח לשתף בכמה טיפים מעניינים:
1. אני מציע לכולם לא להסתפק ב Google Maps אלא לבדוק את האתר
המחודש של http://www.viamichelin.co.uk. מעבר להיותו האתר
המוביל מבחינת תכנון דרכים, אחת התכונות הטובות היא היכולת לייצא
את סיפור המסלול ל - GPS. בשלב זה נתמכים ההתקנים של TomTom
וכמובן Igo ו - Garmin.
על מנת לייצא ל - GPS יש להעזר ברכיב שנקרא ITNConv המאפשר להמיר
את הקובץ שמייצר האתר לקבצים מסוג ITN (עבור TomTom) או לקבצים
התואמים את IGO. שימו לב כי הוא מייצא רק את היעד ויעדי המשנה
ולכן מומלץ לשלב בתכנון נקודות משנה.
2. בעת תכנון המסלול משתמש מישלן גם במידע סטטיסטי על עומסים
בכבישים ומידע על כבישים סגורים (מזג אוויר ועבודות). ולכן מאוד
חשוב לציין במאפיינים בדיו את תאריך הטיול. ולמי שממש חייב יש
כמובן גם תמונת לווין משולבת מפה.
3. לכל מי שכמוני משתמש ב - Ipaq5940 מעבר ל - TomTom אני ממליץ
לעבוד עם MioMap (ישנם גרסאות של מפות מתאריכים אוקטובר 2007
להורדה עבור כל אירופה ובמיוחד עבור גרמניה, שוויץ ואוסטריה.)
תהנו,
ערן
|
|
|
|
|
|
|