כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תקנון 29/05/2007 13:52
גיל גיל לא מחובר גיל - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4965 הודעות עד כה
כן, כן - הדבר הזה בתחתית העמוד, אותו אתם מאשרים בסימון `וי` [כמה סימבולי לפורום] ליד ההצהרה `קראתי ואני מסכים/ה לתנאי הפורום`, טרם פרסום כל הודעה שהיא בפורום הזה. לרגל השנה החדשה הבאה עלינו לטובה, בואו נעבור עליו רגע, וננסה להבין - מה באמת הולך כאן:

*ובתקווה שה-HTML לא ידפוק את ההודעה הפעם...

מערכת הפורומים של ``למטייל ברשת`` הינה מקום מפגש לגולשים, ומטרתה להוות נקודת מפגש להחלפת דעות, לפרסום שאלות, מתן תשובות ורעיונות במגוון כולל של נושאים.

עד כאן הוגן. הוגדרה מטרת הפורום - מקום להיפגש, להחליף דיעות, לפרסם שאלות ולענות עליהן ב`מגוון כולל של נושאים`. כלומר - בסך-הכול מדובר בפורום פלורליסטי, שלא תוקף ונושך בגלל `אוף-טופיק`. אחלה, אני תמיד בעד להוסיף קצת צבע.

אנו מבקשים מהגולשים לשמור על עקרונות הבסיס המופיעים בתקנון וליידע כי הפורומים נתונים לפיקוח מצד הנהלת הפורומים ובידיה הזכות לנהוג ע``פ שיקול דעתה המקצועי למחוק, לשנות, לעדכן ולבטל הודעות אשר אינם עומדים במסגרת התקנון. מטרת הנהלת הפורומים אינה לצנזר או למנוע חופש ביטוי מגולשים אלא לשמור על תרבות שיחה הוגנת העומדת בתנאי התקנון.

אין צנזורה מגמתית, אין `אח גדול`. הפורום מארח אותנו ועלינו להתנהג כמו אורחים. אם נשמור על הכללים שלו, נוכל להישאר כאוות נפשנו, ולכתוב מה שנרצה, כל עוד הוא עולה בקנה אחד עם התקנון. אם נפר את החוקים של המארח שלנו, ההנהלה רשאית להחליט לשנות, ובמקרים קיצוניים גם למחוק, את תוכן ההודעות שכתבנו. אז על איזה כללים צריך לשמור?

1. אנו מבקשים לשמור על תרבות דיון בין הגולשים ולהימנע משפה פוגענית, קללות וגידופים.

אנחנו לא חייבים להיות נופת-צופים. אחרי הכול, אף-אחד לא רוצה פורום משעמם, ולראייה - ה`הודעות נבחרות` בעמוד הראשי של האתר [שמעודכנות ללפני שלוש שנים]. אבל בלי לקלל, בלי ירידות שאינן רלוונטיות לנושא, ובלי לערב הורים.

2. להימנע מפרסום הודעות אשר תוכנן עברה על חוקי מדינת ישראל.

כלומר - `כדורים נגד מלאריה למכירה` זה מחוץ לתחום.

3. משתתף באתר רשאי להעלות לאתר אך ורק תכנים השייכים לו, או שקיבל אישור מפורש מבעלי זכויות היוצרים להעלות את התכנים לרשת . פרסום תכנים ב רשת על ידי משתמש מהווה הצהרה כי למיטב ידיעתו של המשתמש אין בהעלאת תכנים אלה משום פגיעה בזכות היוצרים בכלל זאת חוק זכויות היוצרים 1911, ותקנות נוספות שתוקנו על פיו. כמו כן מצהיר המשתתף כי אין פגיעה בזכות אחרת כלשהי של צד שלישי, וכי אין בתכנים שום דבר הפוגע או העלול לפגוע בגורם וחוק הגנת הפרטיות התשכ``א 1981.

למרבה הצער, אסור לנו לצטט שירים של הזמר קוטי, אם הוא לא מאשר לנו לעשות זאת. וגם לא לחשוף שמות, כתובות, מספרי טלפונים או כתובות דוא``ל של אנשים ללא הסכמתם, ובכלל - אסור לפגוע בפרטיות, או בזכויות-הפרט, של אף-אחד.

4. הפצת מידע - יש להימנע ממשלוח כמות הודעות רציפה בעניין זהה. אין לפרסם בפורום תכנים שמטרתם לפגוע או לשבש את פעילות הפורום או המשתתפים.

פרסמתם הודעת `טיסות פנים בארגנטינה`, ובשביל להיות בטוחים פרסמתם הודעה חדשה שכותרתה `טיסה מבאונוס לברילוצה`, ולאור מיעוט התגובות הוספתם כעבור שעה את הפוסט `נו תענו לי!!!1 טיסות בארנגטינה` - אז זהו, שלא.

5. אין לפרסם הודעות מכירת ציוד יד שניה לרבות בקשות לקניית ציוד יד שניה.

`גזייה במצב טוב`; `מישהו מוכר לונלי פלאנט בעברית?`; וכמובן `למכירה כדורי מלרון` - לא בפורום הזה. נדמה לי שגם חלפנות-כספים וירטואלית נכללת בהגדרה.

6. אין לפרסם הודעות הכוללות חנויות מתחרות לרשת למטייל לרבות חנויות וירטואליות מחו``ל, לרבות אתרי אינטרנט מתחרים.

גם הודעות ה-`ראיתי שבריקושט הנעליים עולות 650 ש``ח, כדאי לקנות שם?`, אסורות. `למטייל` מפעיל את האתר בלי לגבות תשלום. בתמורה, הוא שומר לעצמו את הזכות לפרסומת-עצמית, וכמו-כן אוסר לתת פרסום למתחרים. די הגיוני, כשחושבים על זה.

7. פגיעה במזיד או שלא במזיד במשתמשים אחרים, בגורמים מסחריים ו/או העלאה במזיד של וירוס לפורום ,תגרור סילוק ההודעה. למטייל ברשת שומרת לעצמה את הזכות למנוע מהגולש זכות שימוש נוסף בפורום. אסורה הפצת קבצים שעשויים לשנות, לפגוע, להסתיר או לגרום כל נזק אחר למחשבי משתמשים אחרים.

מזכיר את הסעיף הראשון. בלי להשמיץ. גם אם פגעתי במישהו בלי לפגוע, אלקנה וחבורתו עלולים, לפי שיקול דעתם, למחוק את ההודעה. אה, ובלי וירוסים, בבקשה.

8. העברה או פרסום של תמונה באתר/בפורום, מהווה הצהרה כי מעביר התמונה הינו הבעלים של זכות היוצרים בתמונה, וכי הוא רשאי להעביר את התמונה לאתר ``למטייל ברשת``, וכי אין בהעברתה משום שימוש שלא כדין או פגיעה בזכויות של צד ג` כלשהו, על פי כל דין.

לי, לדוגמא, אסור לפרסם כאן את תמונותיו מעוררות-המחלוקת של תומר מ. אם לא קיבלתי ממנו אישור מפורש לכך. כמו-כן אסור לי לפרסם תמונות הפוגעות במישהו אחר, גם אם אני צילמתי אותן והזכויות המלאות שייכות לי. מי שמחזיק בתמונות-עירום של אריק ייאלץ לשמור אותן לעצמו.

9. מעביר התמונה מתחייב לשפות את למטייל ברשת והבאים מטעמה בגין כל נזק או הוצאה שייגרמו למי מהם, בין במישרין ובין בעקיפין, עקב הצגת תמונה מטעם המעביר ו/או אם יתברר כי הצהרת המעביר איננה אמת, כולה או חלקה.

אריק תבע את `למטייל` בגין הצגת תמונתו וזכה - המפרסמת תיאלץ לשלם את הקנס שנקבע, ואף את הוצאות-המשפט של `למטייל`. גם אם היא חתמה על התקנון ובכך הצהירה שהתמונות שייכות לה ואינן פוגעניות.

[המשך בהודעה הבאה]
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:רוצה להתנדב
להודעה הבאה:תקנון