| 1. התנדבות באפריקה ללא עלות |
14/09/2007 16:46  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
שלום, אני משתחררת בקרוב מהצבא ורציתי לנסוע ישר לאחר השחרור לכחודש- חודשיים לאפריקה ולהתנדב שם בבית יתומים.
הבנתי שהעלויות די גבוהות. אני לא מבינה למה בכדי להתנדב ולתרום אני צריכה לשלם סכומים מטורפים.
מישהו מכיר אולי ארגון שמתעסק בהתנדבות מסוג זו שאני מעוניינת בה שלא מבקש מהמתנדב לשלם עלות?
תודה רבה
|
|
|
|
|
| 3. התנדבות באפריקה ללא עלות:Re תגובה ל - 1 |
15/09/2007 10:38   |
 |
גיל - הנהלת הפורום |
4898 הודעות עד כה |
|
|
|
היי :)
קודם כל נגיד שני דברים: א. כולנו היינו בהלם מהסיפור הזה בהתחלה. מתרגלים :) ב. הגר צודקת ובהחלט ניתן למצוא גם אירגונים זולים.
אבל לגבי השאלה העקרונית: יש שלוש סיבות מדוע האירגונים מבקשים תשלום על התנדבות: קודם כל הם בד``כ פשוט צריכים כסף. שימי לב שמדובר במדינות מתפתחות שלא תומכות באירגונים. מעבר לזה, זו דרך טובה לאירגונים לוודא שהמתנדבים רציניים, ולא באים לשם ``בשביל החוויה`` - זה נכון במיוחד כשמדובר בעבודה עם ילדים, איתם חייבים לוודא שהמתנדבים עובדים מהסיבות הנכונות. לבסוף, יש למתנדבים הוצאות - הכסף נועד פעמים רבות לכסות עליהן: מגורים, אוכל, שתיה וכדומה. הרי גם אם היית נוסעת לטיול היו הוצאות רבות מהסוג הזה...
ואחרי שאמרנו את כל זה, הדבר הכי חשוב הוא שתמצאי אירגון שההוצאות הכרוכות בו יתאימו לך - גם ליכולות, וגם לתחושות. כל מה שצריך לעשות זה להחליט מה הסכום שנראה לך סביר ולהשתמש בזה כקריטריון חיפוש. אני רק אגיד שאירגונים שמממנים הכל (כולל טיסה, למשל) מאד מאד קשה למצוא, והם בד``כ מתאימים למי שיש לו כישורים ספציפיים.
עם זאת יש מדי פעם פרוייקטים כאלה, כדוגמת היוזמה הישראלית להתנדבות בהודו (ראי פרטים בתגובה שלי לגיא למטה, למשל). אני מכיר אחד שעובד עכשיו באתיופיה, אבל עדיין לא יכול לתת פרטים, אז אם זה יכול להיות רלוונטי כתבי לי למייל ואני אשלח לך שם פרטים של מישהי שתוכל לתת לך עוד פרטים :)
|
|
|
|
| 4. ישנה בעיה למתנדבים שדורשים תגובה ל - 1 |
18/09/2007 11:39   |
| |
uri_30 |
|
|
|
מהם עלות על ההתנדבות,
אם זה לינה או עוד הוצאות.
קראתי כאן בפורומים על ארגון של מתנדבים שהם מממנים את כל ההתנדבות.
כולל טיסה, שהייה, הוצאות, והכי חשוב הדרכה.
הארגון הזה נותן גם כסף למתנדבים בסוף תקופת ההתנדבות.
משהו כמו 500-850 דולאר ל 3 שבועות.
נכן שאנו לא עושים זאת בשביל כסף, אבל הנה ארגון שגם עוזר לנו לעזור לאחרים.
אני שולח קישור ותקראו על זה.
|
|
|
|
|
| 6. התנדבות באפריקה ללא עלות:Re תגובה ל - 1 |
01/10/2007 13:20   |
|
|
היי
אני משתחררת בפברואר ואני גם מחפשת מלשחת התנדבותית לאפריקה ישר אחרי השחרור. בינתיים מצאתי רק משלחות ממש יקרות.
אשמח אם תכתבי לי מייל, אולי נוכל לעזור אחת לשניה למצוא :)
|
|
|
|
|