כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טראנגיה 15/09/2007 09:14 לתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
שלומות לכולם.
לאחרונה החלטתי להחליף את ערכת בישול השטח שלי, לאחר שזו התבלתה מאוד, עד שלמעשה כמעט לא ניתן להישתמש בה.
כדי לחסוך ממכם פרטים מיותרים, אספר לכם רק שהגעתי למסכנה שעדיף כוהליה מבנזניה/גזיה (אשמח לשמוע את דעתכם/השגותיכם בנושא). כך כאמור, התחלתי לחפש ערכה שתכלול כוהליה, ומסתבר שבאופן לא ממש מפתיעה, גיליתי שטראנגיה הינה החברה המובילה בתחום (גם לגבי סוגיה זו אשמח לשמוע את תגובותיכם)הן מבחינת המשקל הנמוך והן מבחינת עמידות המוצר ויעילותו. אך למרבה הצער, לא רק שלא מוכרים מוצרים של טראנגיה בארץ, גם לא מצאתי אתר ממנו אני יכול להזמין את מוצרי החברה (כולל ``אמזון`` - שלא שולח אותם לארץ, ו``איביי`` - שלא מצאתי בו את המוצרים שרציתי לקנות). בכל אופן, אשמח לשמוע את המלצותיכם בנוגע לסוג הערכה שכדאי לי לקנות (לבקיאים בתחום - סידרה 27? או ה``מיני טראנגיה``?), וכמובן בנוגע למקומות מהם אני יכול להזמין את הערכה לארץ.

תודה רבה מראש,
ברק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טראנגיה:Re תגובה ל - 1 15/09/2007 18:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
שנה טובה.
אני לא ידוע אם זה בסדר לומר את זה כי בכל זאת זה אתר מסחרי אז אם לא מנהלי פורום תקנו אותי ואני אדע להבא..
בכל מקרה לשאלתך.
א. טרנגיה ניתן לקנות/להזמין דרך אי ביי למרות שתשומת לבך שלא מדובר במוצר זול בכלל... ממליץ שאם כבר החלטת על קניה חפש מישהו שגר מטייל באירופה/ ארה``ב ויבצע עבורך את הרכישה.
אגב חפש קצת אחורה ותמצא כי כתבתי על שאלות לגבי כהליות ומצאתי פה המון תשובות. רק תרשום פה (ובגוגל) כהלייה. ותמצא המון מידע. אגב במידה ותרצה יש פה אנשים שבנו כהליה בעצמם!!! קרא איך הם עשו זאת ותקבל שתי תמורות. גם תחסוך כסף וגם תהנה מחדוות היצירה.

ביי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טראנגיה:Re תגובה ל - 2 16/09/2007 04:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
ארז,
ראשית המחיר של ערכת הטראנגיה אינו כזה גבוהה, לפחות לא ביחס לעלות הגזיות/בנזיניות האיכותיות, ובטח שלו לטווח הארוך (עלות אלכוהול וכמותו הנדרשת בכדי לתפעל אלכוהוליה נמוכה בהרבה ביחס ליתר התחליפים).
שנית, ב``איביי`` אין מוצרים מסידרה 27, או שאני פשוט לא יודע לחפש. אשמח אם תוכל לצרף לינק לעמוד הרלוונטי.

תודה רבה,
ברק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טראנגיה:Re תגובה ל - 3 16/09/2007 09:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
``(עלות אלכוהול וכמותו הנדרשת בכדי לתפעל אלכוהוליה נמוכה בהרבה ביחס ליתר התחליפים``

משפט לא נכון.

27 לדעתי זו סדרה קטנה מידי לכל צורך שהוא לא טיול סולו.

דרך אגב חיפוש באינטרנט יגלה לך עשרות אתרים שמוכרים את הערכות וגם ערכות חדשות שבארץ לא היו אף פעם מאלומניום קל יותר וחזק יותר.
(תזכור שיש מצב שאתה משלם על זה מכס תבדוק כמה זה לפני שאתה מזמין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טראנגיה:Re תגובה ל - 4 16/09/2007 22:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
תומר,
מאוד אשמח אם תוכל להסביר לי מדוע אתה חושב שביחס לבנזניה/גזיה, הכוהליה פחות חסכונית מבחינת חומר הבערה.
עד כמ שידוע לי, כוהל נשרף באופן איטי יותר, (ותוך פליטת כמות גזים נמוכה יותר, שיוצרת לחץ נמוך יותר, שמביא לבטיחות גבוהה יותר...) מסולר , בנזין, בוטן, איזופרופאן וכו`.
שנית, באמת שניסיתי לחפש באינטרנט, אך כל האתרים שמצאתי לא מבצעים משלוחים לארץ. אם מצאת אתר שכן מבצע משלוחים לארץ, בבקשה תשלח לי לינק שלו.

בבקשר לגודל, אני מקבל את היערתך לגבי סדר 27, סביר להניח שיש לך נסיון גדול משלי בבישול בזמן טיולים. ואם לטענתך סירים של ליטר, ומחבת של 18 ס``מ (קוטר) לא מספיקים אז אני אלך על סידרה 25.

באופן כללי, הייתי שמח לדעת מה דעתך על כוהליות בכלל, והאם אתה חושב שאמצעי אחר יעיל יותר...?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טראנגיה:Re תגובה ל - 5 17/09/2007 11:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 123 הודעות עד כה
ברק, עד כמה שאני יודע נשארו עוד שתי כהליות מסידרה 27 (6) בסניפי למטייל בפתח תקווה ואולי גם רמה``ש כך שבמידה והגודל מתאים לך הייתי ממליץ לך לברר איתם.

אם אתה מאיזור אחר בארץ ועדיין מעוניין בכהליה נוכל לנסות להעביר לך אותה לסניף הקרוב אליך.

לגבי סידרה 25 אני חושש שלא אוכל לעזור.

עידן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טראנגיה:Re תגובה ל - 5 17/09/2007 16:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
הכל שאלה של מה אתה רוצה לעשות עם זה.

אם אתה טייל סולו או מטייל עם עוד אדם אחד ולא מאמין שתבשל ליותר משני אנשים באותו הזמן אז ה 27 מספיק לך.

אני אישית חושב שעדיף את האופציה להחליט אחר כך.

לקנות כהל מאוד יקר גם ביחס לגז ובטח ביחס לדלק.
(ניתן לקנות כהל כימי של התעשייה שהוא יותר זול ורעיל, אך עדין לא יותר זול מדלק)

עכשיו ליעילות של כל המערכת, לדעתי כהליה טובה למי שמעוניין בבישול תבשילים מיוחדים ומסובכים במהלך הטיול שלו (ואז גם גזיה עושה את העבודה יופי).
אם התפריט שלך מבוסס על הרתחת מים כגרום עיקרי של הבישול אזי בנזינה או גזיה טובה נותנות פתרון טוב יותר.

לבסוף גורם זמינות מקור הדלק: בנזין הוא המקור הכי זמין נכון לימינו בעולם, עוד לא הייתי במקום שלא היה בנזין או סולר. כן הייתי במקומות שלא היה בלוני גז חד פעמיים וגם שלא היה אלכוהל (מעל 70% , וחלק מהמקומות היה רק רפואי מה שעולה כ 5+ שקלים ל 200 מ``מ לא כל כך זול)

עוד דעות וכו` תעשה חיפוש כבר פעמים רבות היו פה דיונים בנושא. תוכל לראות גם דעות של שש` וירון שאוהבים כהליות כנ``ל לגבי YGH.

לסיכום: אני עובד עם בנזניה עוד לא אכזבה אותי בתנאים קשים או קלים עד היום. עם זאת אם הייתי מטייל בארץ בלבד הייתי קונה גזיה ובונה לה מערכת להגנה מפני הרוח או כהליה.
(דרך אגב אני עושה שימוש בסט סירי טיטניום של סדרת ה 25)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אין אמצעי בישול מושלם תגובה ל - 7 17/09/2007 19:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לכל אמצעי יתרונות והחסרונות היחסיים שלו, השאלה עם מה מסתדרים טוב יותר.

אני מעתיק לכאן כמה תשובה שכתבתי בזמנו וקישורים למידע ולדיונים איכותיים שנערכו כאן בעבר....

``ביצועים של אמצעי הבישול אינם נקבעים רק מעוצמה הלהבה, ישנם עוד אלמנטים שצריכים לבוא בחשבון.
למשל איך אמצעי הבישול מתמודד בבישול חשוף מול הרוח, איך פיזור החום שלו, מהי עוצמת האש הנדרשת בתהליך הבישול ועוד..

לדוגמה: ניצולת ופיזור החום ועמידות מול רוח יש לכהליה יתרונות ברורים.
א. כיוון שהסיר יושב בתוך מגן הרוח, החום עוטף את הסיר מכל הכיוונים.
ב. מגן הרוח הוא חלק מובנה בצורה אופטימלית ולא איזו חתיכת פח מסביב למבער.
ג. ניתן ורצוי! לכסות את כל מבנה הכהליה במחבת המצורפת וכך למעשה כל המבנה סגור ובריחת חום החוצה קטנה ובצורה משמעותית.
ד. אפשר לנצל את חום הבישול העקרי המתבצע בסיר התחתון ולחמם תבשיל, מים או אף להמיס שלג בסיר עליון, בשיטת חימום בקומות. (ראו הסבר ותמונות בקישור הוראות ההפעלה המצורף.)
כל הדברים הנ``ל אינם מתקיימים או מתקיימים בצורה לקויה בגזיה \בנזינה.

אלמנטים נוספים שצריך לקחת בחשבון בעת השוואה בין שני אמצעי בישול.
טיפול שוטף האם נדרש, זמינות הדלק, תקלות בחלקים וזמינות חלפים.

אישית עם הבנזינה שלי לא היו תקלות מיוחדות והיא מעולם לא נסתמה (כמובן כיוון שטפלתי ונקיתי אותה באופן קבוע) ובסה``כ כפי שכבר כתבתי הייתי מרוצה למדי ואפילו לריח של הדלק התרגלתי :) (יש לציין תקלה שהייתה לי, פריצת דלק מאטם הגומי ושרפה קטנה שנגמרה במזל ללא נזקים נפתרה (גם כן עם מזל) עם גומיה שמצאתי).
בכהליה אתה לא צריך מזל. כי בכהליה אין חלקים נתקעים ולא נקרעים וגם לא נסתמים. כל הגאונות שלה היא בפשטות.

בנוסף, במשפט ``אין אמצעי בישול מושלם``.. וכו` בעצם טמון כל העניין.
בגדול, אם חשוב לך ביותר זמן הבישול ואתה לא מוכן לחכות עוד 10 דק` לכוס תה ואתה מוכן לקבל את החסרונות של הבנזינה (ריח, לכלוך, ניצולת חום נמוכה..) אז אין בעיה, לך על בנזינה.
מאידך אם אתה מעדיף אמצעי בישול שקט נקי ועם היתרונות המוזכרים ועם זאת להתפשר על זמן הבישול, אז לך על כהליה.

למען הסר ספק לכהליה אין שום בעיה לבשל בגובה. (ראה קישור מצורף.)
אין לה בעיה כלל להתמודד עם בישולים מורכבים ואולי להיפך. (מנסיון ושים לב לדעות המתייחסות לכך בדיונים המצורפים)
ואין שום קשר בין סוג הטרק ומידת הקושי שלו לאמצעי הבישול שנבחר, משקללים ומשווים את האמצעים השונים על פי סיכום היתרונות והחסרונות שלהם על פי תכונות אוביקטיביות ובכלל זה גם את מה שכבר נכתב.

מצורפים שני לינקים.
אחד דו``ח על אמצעי בישול ודיון קצר עליו.
השני הוראות הפעלה לכהליה. יש בו גם הרבה טיפים לבישול חכם ודף עם השמות והכינויים של כהל בארצות שונות בעולם.

חבל באמת שכיום לא ניתן כמעט להשיג כהליות ונשארו כאמור רק מס` דגמים בודדים.

חוו``ד מלומדת:
http://www.lametayel.com/forums/forum_show.asp?r_id=337804&p=2&f_id=14&key_id=&q=כהליה&t=&author=1&body=1&partner=

ועוד אחת:
http://www.lametayel.com/forums/forum_show.asp?r_id=575282&p=2&f_id=14&partner=

עשיתי לך הרבה עבודת חיפוש :-)
עם זאת אני מציע לך לשנס מותנים ולקרוא גם את הנאמר בשאר ההודעות שמצורפות להודעות הנ``ל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אין אמצעי בישול מושלם:Re תגובה ל - 8 17/09/2007 19:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
עוד חסרון לבנזניה רעש אינסופי , בו נגיד שאם אתה מבשל אתה לא שומע כלום חוץ ממנוע סילון.

(דרך אגב לא אני ולא TOMER מנקים את הבנזניות, אךה מנגנון הניקוי העצמי עושה את העבודה מעולה כבר הרבה שנים של שימוש)
(אטמים באמת צריך להקפיד כי אחרת זה מסוכן)

בקשר לניצולת חום, אני לא בטוח שבנזניה עם מגן רוח היא כל כך בזבזנית. בכל מקרה היא מייצרת הרבה יותר BTU אפילו עם האיבודים.

דבר נוסף, לדעתי לכהליות יש בעיה לתפקד בטמפ` נמוכות מאוד, וצריך לעשות להן חימום מוקדם ,יש צלוחית כזו אם אני לא טועה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אין אמצעי בישול מושלם:Re תגובה ל - 9 17/09/2007 20:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
לא נכנסתי לכל מכלול היתרונות והחסרונות של כל אמצעי.
לכהליה יש יתרון משמעותי נוסף הוא יציבות רבה, בטוחה יחסית לשימוש, היא גם מכילה סט בישול שנותן מענה לכל הצרכים.
מאידך כהליה מוכנה תופסת נפח לא קטן וכבדה יחסית.

(אגב יציבות, זכור לי באחד הטיולים שרגע לפני שהתה היה מוכן.... הופס, הגזיה נטתה קצת הצידה והכל נשפך, נו מה, את זה מחשבים בזמן בישול? ומה עם חלילה מישהו היה נכווה?!)

לעניין ניצולת החום דומני שבמבנה הכהליה יש פיזור חום כמעט שווה על כל דפנות הסיר מה שמאפשר בישול אחיד ואולי מהיר יותר בשל כך וסכנה פחותה של חריכת המזון בתחתיתו.

בנושא בישול בטמ``פ נמוכות, על מה מדובר? יש לך עם זה נסיון לא טוב?
עד כמה שאני מבין הצלוחית שיש לבישול בשלג הוא בסיס להניח עליו את הכהליה על מנת לא תשקע בשלג הנמס.
בכל אופן, קראת את הקישור הראשון? עמיר ציין כמה דברים בנושא.

מנגנון ניקוי עצמי מבלי שאתם עושים כלום? או ממה שאני מכיר ניעור דיזה והצאת והחזרה של חוטר פנימי?

(אגב, אני מביא, כן שוב,:) את הסיפור עם השריפה שפרצה בבנזינה אולי יעזור למישהו..)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אין אמצעי בישול מושלם:Re תגובה ל - 10 17/09/2007 22:48 לתגובה קודמת
Anonymous  משתמש לא מוכר
כן בהחלט אני מדבר על הניעור של הדיזה , כאשר את החוטר עוד לא הוצאתי אף פעם על מנת לנקות (אולי זה קצת הזנחה מצידי אבל היא עובדת מעולה).

בקשר לטמפ`, בטמפ` נמוכות יש איזה בעיה להגיע למצב שהכהל מתאדה ועל כן צריך קצת לחמם את המערכת (לא מנסיון אישי, אבל קראתי כמה מאמרים מצד האנשים שבונים לבד, כהליות עם ברנר שמבוסס על לחץ)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מצלמה דיגיטלית
להודעה הבאה:כדורי נגד מלריה