| 1. asolo tps 535 / garmont balti |
24/09/2007 18:28  |
| |
amigohana |
12 הודעות עד כה |
|
|
איזה נעליים עדיפות?
התייחסו גם לגרסאות הגור-טקס של כל דגם.
איזה נעל עמידה/נוחה/זולה יותר, ומתאימה לטרקים בדרה``ם/ניו-זילנד.
הטיול באופיו יכיל הרבה טרקים ושטח יחסית קשה
וכמובן הכל בהנחה ששתי הדגמים נוחים לי מאוד
תודה.
 | | 1.bmp(גודל:120.054KB) |
|
|
|
|
|
|
|
| 5. כמה שאלות נוספות:Re תגובה ל - 3 |
25/09/2007 18:21   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
1. האם נעלי האסולו לא מאוד חמים לטיולים ולשימוש בארץ?
לדעתי לא, אני מטייל בארץ איתן ועם גרבי TREKKER שהן גם מחממות ומטייל בעיקר בדרום, לא סובל מחום איתן. (אבל אולי זה אישי)
2. הנעליים בעלות משקל לא מבוטל, יש מקבילות קלות יותר?
אני לא חושב שיש בארץ משהו במשקל שהוא משמעותית שונה ברמה זהה.
3. על הגרמונט בלטי שמעתי וקראתי לא מעט ביקרות טובות, אשמח לשמוע האם האסולו המדוברת או זו המשולבת עור וגורטקס עדיפה מבחינה טכנולוגית על הבלטי.
הבלטי אומנם יש ביקורות טובות, אבל יש לזכור זהו דגם צהלי, לא משהו שנמכר מחוץ לישראל וכן מתחילות הבעיות עם הדגמים האלה. לדעתי האישית הASOLO עדיפות על הבלטי אבל לא על הDAKOTA למשל.
4. לאור הדרישות הנ``ל האם לדעתכם עדיף הדגם עם העור המלא מאשר הדגם המשולב קורדורה\גורטקס?
מכיוון שלאח שלי יש את הדגם המשולב ולי הדגם עור מלא, אני יכול להגיד שהם מחזיקים באופן די דומה, אותה סוליה.
אבל יש לי חבר אחר שכבר בשימוש הראשון, עקב צורת ההליכה שלו נוצר לו קרע עקב חיכוך בחלק העליון של הנעל. כלומר הגפה לא מי יודע מה עמידה בעיקר באזור העליון של הנעל (ליד הפתח)
5. מעולם לא הייתה נעל מעור מלא, האם יש איזשהו חסרון שאני לא חושב עליו, מבחינת תחזוקה, יעילות, בידוד (אולי בידוד יתר) בנעל מעור מלא?
עור מלא, זה נעל עמידה יותר ופה יתרונה הגדול, היא מחזיקה יותר (הגפה, מכיוון שיש לזכור שהסוליה רכה בASOLO אבל ``מפנקת``).
אני מטייל עם עור מלא כבר 5 שנים ואני לא מתכוון לחזור חזרה לגורטקס.
TOMER קנה בזמנו בלמטייל נעל של רייכלה שהיא דגם אירופאי (לא הדגם הצבאי) עכשיו הוא בוחן אותה בהימליה והוא בטח יתן איזה דוח מצב עליה.
|
|
|
|
| 6. תודה על התשובות, כמה הבהרות: תגובה ל - 5 |
25/09/2007 21:06   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
1. אפשר לפרט בבקשה מה עדיף ב ASOLO?
כלומר יש בה איזה אלמנטים יחודיים או טובים משמעותית מנעלים אחרות (או בהשוואה לבלטי)
2.תומר, אני מניח שהקרע שתיארת אצל החבר ארע בנעל משולבת נכון?
3. סוליה רכה יותר, אני מניח שהיא לא רק ``מפנקת`` ונוחה להתרגלות אלא גם היא מצטיינת באחיזת שטח טובה, בגלל הרכות היחסית, האמנם?
4. מה לגבי בולמי הזעזועים שלה?
5. אני מניח שרמת האטימות למים שלה מלאה, נכון?
(דניאל כפי שכתבתי אני מתכוון להשתמש בה בכל מיתארי מז``א, כלומר גם בטיולים חורפיים, אפילו שלג (כמו בשנה שעברה בגוש עציון:), בחו``ל ואפילו בעבודה שלעיתים אני הולך בגשם ואף מטביע רגלי במעברי מים :-\)
אגב, אמנם עדיין נדרשת מדידה ארוכה וקפדנית אבל הפתיע אותי העובדה שכבר במדידה ראשונית שערכתי הן היו נוחות יותר מהנעל המשולבת.
|
|
|
|
|
|
| 9. ועוד משהו קטן:Re תגובה ל - 8 |
26/09/2007 11:09   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
1. אפשר לפרט בבקשה מה עדיף ב ASOLO?
באסולו (ואני אתיחס רק לגרסת עור מלא אלא אם אני מציין אחרת במופרש) יש בטנה מנדפת זיעה איכותית ששמה המדויק אני לא זוכר אבל זה גם של חברת GORE מה שאין בנעלים שמכילות גורטקס (יש להם איזו בטנה אבל היא אינה מתקרבת לרמת בטנה זו) זה בעייני היתרון הגודל ביותר.
מבחינת הנעל המשולבת גור טקס עור מלא לדעתי מיותר לחלוטין הגורטקס. אני הלכתי עם הנעליים האלו 4 שעות בתוך ביצה במונגוליה ואני היחיד שהיה יבש ואין לי גורטקס.
התכנון סוליה יותר חכם באסולו וגם המבנה בולמים יותר מתקדם (אם זה טוב או לא שאלה טובה, אבל אני מאוד מרוצה מספיגת הזעזוים שלהן)
2.תומר, אני מניח שהקרע שתיארת אצל החבר ארע בנעל משולבת נכון? אכן בנעל המשולבת. זה בעיה שגם אני סובל ממנה ועל כן אני הולך על עור מלא ,סגנון הליכה לא טוב שגורר שרגל אחת מתחכת בשניה והסוליה של נעל אחת קורעת את השניה.
3. סוליה רכה יותר, אני מניח שהיא לא רק ``מפנקת`` ונוחה להתרגלות אלא גם היא מצטיינת באחיזת שטח טובה, בגלל הרכות היחסית, האמנם?
אחיזת שטח, זה נכון בתיאוריה. אני טיילתי בעבר עם נעל עם סולייה מאוד קשה ולא הייתה לי בעיה של אחיזת שטח.
האמת שסוליות של ויברם עוד לא איכזבו אותי בכל רמתן מה הקשות ביותר לרכות ביותר באחיזת שטח רגילה.
אבל כידוע יש להן בעיה חמורה בסביבה רטובה והן מחליקות ורצוי להיזהר.
4. מה לגבי בולמי הזעזועים שלה?
לדעתי הם טובים (כידוע אני מטייל עם בערך 25 ק``ג) ביחס לגרמונט הקודמות שלי הן יותר סלחניות על הרגלים.
אבל עוד לא הלכתי בנעל שבתנאי טיול שאני עושה סיימתי את היום בלי שום כאב בכפות הרגלים , אבל עד הבוקר הכל עובר.
5. אני מניח שרמת האטימות למים שלה מלאה, נכון?
כבר כתבתי למעלה.
עוד תוספת, הסוליה הזו ``נגמרת`` די מהר ומדבר יהודה ומכתש רמון היו הכי קשות עליה. אבל עדין זוהי עמידות סבירה בשביל הרכות ששווה את זה. אבל לא הייתי מצפה מהסוליה הזו להחזיק 5 שנים של טיולים רציניים בתדירות חודשית או אפילו דו חודשית.
יצויין שאח שלי שהיה עם הדגם המשולב בדרום אמריקה עכשיו חצי שנה הלך איתן כל יום והסוליה במצב סביר ביותר.
והנעלים תיפקדו טוב כאשר לחברים שלו נעלים התפרקו, נקרעו והדבקת הסוליה שלהן לא החזיקה (כולל דגמים אחרים של ASOLO)
בקיצור מניין הנעלים בארצנו מאכזב אבל זו את הנעלים היותר טובות שניתן למצוא פה.
כמו כן חשוב לי להזכיר את מחיר הבלטי שהוא בלתי סביר לתמורה.
|
|
|
|
|
|
| 12. כמה תיקונים ותוספות (אם יורשה לי) תגובה ל - 11 |
26/09/2007 16:58   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
1997 הודעות עד כה |
|
|
|
ראשית תיקונים.
אין שום מבחן מדיד שקבע שעור מלא הוא נושם יותר מגורטקס או להפך, הנושא מאוד מסובך ויש לקחת הרבה מאוד דברים בחשבון, כמו:
1.עור מלא רק חיצוני או גם בפנים הנעל.
2.עובי העור.
3.במידה ואין עור פנימי,מה החומר הפנימי.
4.בנעל הגורטקס,מה אחוז העור מול הבד.
5.גורטקס רגיל או גורטקס XCR.
וזה רק קצה הקרחון,בלי להתייחס לטמפ` והזעה אישית של בן אדם.
כלומר, להשוות נעל גורטקס לנעל עור מלא מבחינת אטימות ונשימה זה כמו להשוות תפוחים לבננות, מדובר בדברים שונים.
לגבי עניין קריעת החלק הפנימי של הנעל, בלי להתפלצן ולהיות יהיר יותר מדי,אני מניח שבתוקף עבודתי,ראיתי קצת יותר נעליים שנשלחו לתיקון מכם, והעור המלא (הפנימי,כן) מככב לפחות ב 80 אחוז מהתקלות.
אז נכון,שזה קשור יותר לבן אדם שנועל את הנעל ולצורת הליכתו,אבל עדיין,הסיכוי שזה יקרה בנעל ללא עור פנימי מלא,קטנה יותר משמעותית.
לסיום,אני אחזק את YGH,הבלטי לדעתי היא נעל ישראלית מנצחת שמתאימה לכל התנאים כמעט,גם בחו``ל, ונעליי עור מלא.....לא יודע, אני סבור שהעובדה שיחידות צבאיות קנו אותן הפך אותן לפופולריות, לטעמי מדובר בנעליים חמות ולא מתאימות לאקלים המגוון שלנו. (זאת מנקודת הנחה,שמי שקונה נעליים,קונה אותם לכל מגוון הטיולים,לא רק לטייל בחו``ל)
|
|
|
|
|
| 14. כמה תיקונים ותוספות (אם יורשה לי):Re תגובה ל - 13 |
26/09/2007 18:31   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 16. זה ידוע...... תגובה ל - 15 |
27/09/2007 17:16   |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
1997 הודעות עד כה |
|
|
|
שלTPS 353 יש בטנת קמברל,אבל עוד פנימי לנעל הוא לא ממש נדיר, גם לLOWA יש שני דגמים כאלה בארץ, גם לרייכלה (שאגב, בגירסא החדשה שלה,העקב עשוי העור הוחלף בביטנת בד).
אגב,אצל אנשים שהולכים מעט עקום נקרעו הנעליים מבפנים לא רק באזור העקב, אלא גם בחלק הקדמי (הפנימי,כמובן) של הנעל. ומניסיוני,זה מאוד הפריע לאנשים,העור נקרע,התייבש וממש פצע את האנשים.
תומר, אני אשמח לראות את המבחן שמשווה עור מלא לגורטקס, כי כמו שהסברתי,אין שום דרך הגיונית למדוד את זה.
|
|
|
|
|
| 18. זה ידוע......:Re תגובה ל - 17 |
28/09/2007 09:07   |
| Anonymous |
 |
|
|
|
קצת הסתבכתי....
ברשותכם אחזור קצת אחורה, אז מדובר בשתי זוגות נעליים משובחות למדי.
ה- 535 ASOLO חזקות, נוחות, סובלות מסוליה רכה (מצד אחד נוחות מצד שני כנראה שחיקה מוגברת), עמידות מאוד למים..
ה-GARMONT BALTI חזקות לא פחות, מיוצרות בשביל יח` ישראליות (האמת נראה לי קצת מוזר ייצור רק לישראל בעלת שוק הקטן להפליא, גימיק? סוג של חסרון?) יתרונן הגדול מתאימות למגוון הפעילויות.
ואם אני אחד שהולך לרוב עם משקל עד 15 ק``ג (זה כולל גם ילדה הגודלת שכרגע במשקל 10 ק``ג + מנשא של 3 ק``ג).
מעוניין בנעליים עמידות לאורך זמן המספקות גם הגנה מלאה ממים ואשתמש במשקלים גבוהים ובתוואי שטח קשה רק לעיתים רחוקות, אך מעוניין באופציה פתוחה לפעילות קשה יותר ושלא הנעליים יגבילו אותי.
דבר נוסף, הבלטי מרגישות קשות ונוקשות יותר, איך זה מסתדר עם פעילויות קלות יחסית?
ואם הבלטי קשוחות, האם גם הבולם שלהם קשה מדי ועמיד למשקלים גבוהים אך על חשבון בלימה?
אשמח להבהרות
|
|
|
|
| 19. זה ידוע......:Re תגובה ל - 18 |
28/09/2007 18:51  |
| Anonymous |
 |
|
|
|
בארץ נמכרים שני דגמים שמיוצרים רק בשביל ישראל (יותר נכון לצבא) רייכל גרביטי והבלטי (על שניהם לא ניתן למצוא אינפורמציה באתר החברה).
הבלטי זה כמו דיפנדר אתה יודע שהוא חזק, אבל לא משהו שאתה רוצה לסוע בו על תקן יומי.
לא יודע איזה נעל הייתה לך עד היום אבל בבלטי לא עשו שינויים כבר לפחות 10 שנים לדעתי. ככה שהבולם זה בולם קלאסי מפוליאוריטן, ובולם קשה.
מצד שני הASOLO יש שם התקדמות קלה טכנולוגית ואיתה גם באה השחיקה המוגברת.
לדעתי דווקא במשקלים נמוכים (יחסית לשימוש לי) היא תחזיק לך הרבה יותר זמן (דרך אגב שלי בנות שנה עכשיו והן במצב טוב+) (אם אתה רוצה אני אצלם לך את הסוליה). (דרך אגב 15 או 25 לדעתי מצריך אותה נעל גם 15 זה לא מאט)
הבלטי זה נעל שאני לא כל כך אוהב, פעם זו הייתה נעל שחשקתי בה הבעיה שזה היה פעם (לפני 10 שנים) מאז הנעלים התפתחו קצת והבלטי עומדות במקום.
לגרמונט יש היום מערכות בלימת זעזוים טובות יותר מבעבר.
השאלה מה נוח לך יותר לדעתי , וגם שווה להתייחס למחיר במחיר של הבלטי אתה יכול לקנות את הASOLO ועוד נעלים להליכות קלות.
תבדוק אולי יכולים להביא לך את הדקוטה של גרמונט שהיא לדעתי הנעל הכי טובה שיש כיום ברמה הזו בשוק.
(או הTREKKER של רייכלה , אם אני לא מתבלבל בשם)
|
|
|
|